Ga naar de inhoud
Deel nu en maak het verschil!

In een baanbrekende operatie heeft de Nederlandse Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD), in samenwerking met Europol en het Openbaar Ministerie, een grootschalig illegaal IPTV-netwerk ontmanteld.

Dit netwerk, dat meer dan één miljoen gebruikers in heel Europa bediende, wordt beschouwd als een van de grootste in zijn soort.

De invallen vonden plaats in meerdere steden, waaronder Den Helder, Almere, Hengelo, Amsterdam, Enschede en Den Haag. Dit uitgebreide netwerk bood abonnees toegang tot meer dan 10.000 live televisiezenders en een bibliotheek met 15.000 films en tv-programma’s.

Welke IPTV Provider is Gepakt

Het werd uitgezonden vanuit een datacenter in Den Helder. De operatie leidde tot de inbeslagname van belangrijke middelen, waaronder financiële administratie, bankrekeningen, vijf auto’s, computerapparatuur en grote sommen contant geld.

Deze ingrijpende actie onderstreept het groeiende probleem van illegale streaming en de inzet van internationale samenwerking bij de bestrijding van georganiseerde misdaad op dit gebied.

BREIN, de Nederlandse auteursrechtenorganisatie, zal namens de rechthebbenden strafrechtelijke aanklachten indienen wegens auteursrechteninbreuk. De operatie wordt gezien als een belangrijk signaal naar criminelen die betrokken zijn bij illegale streamingactiviteiten in heel Europa.

Conclusie: Deze actie markeert een keerpunt in de strijd tegen digitale piraterij en benadrukt de noodzaak van voortdurende waakzaamheid en samenwerking tussen verschillende internationale handhavingsinstanties.

Bronnen:

Lees ook:

Illegaal IPTV-netwerk in Oostenrijk ontmanteld en $1,74 miljoen in beslag genomen
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties