Ga naar de inhoud

Hoe kies je een legale IPTV-service? Gids voor Nederland en daarbuiten

Welke IPTV is legaal? Door de vooruitgang in internet is tv-kijken veranderd. IPTV biedt meer kanalen en betere kwaliteit, maar is het altijd legaal?

Er zijn wereldwijd meer dan 2000 IPTV-services, sommige wellicht zonder toestemming. Om een legale keuze te maken, verdiep je in de IPTV-wetgeving.

Lees verder voor een gids hierover.

Een Vergelijkingstabel: Welke IPTV is legaal in Nederland?

De vraag “Welke IPTV is legaal?” is niet alleen relevant voor het waarborgen van de naleving van de wet, maar ook voor het garanderen van een hoogwaardige kijkervaring zonder de risico’s die gepaard gaan met illegale diensten.

Om deze reden hebben we een uitgebreide vergelijkingstabel samengesteld die verschillende populaire IPTV-diensten belicht. Deze tabel biedt een duidelijk overzicht van de kenmerken, prijzen, en unieke eigenschappen van elke dienst.

KenmerkenCanal DigitaalViaplay NLZiggo GoKPN Interactieve TVOdido TV
ZendersMeer dan 60 zenders, inclusief ESPN CompleetFormule 1, voetbal, darts…Meer dan 70 tv-zendersLive tv pauzeren, opnemen64 zenders, inclusief ESPN
Speciale InhoudOnbeperkt films & series, Canal+Streamingdienst met sport en entertainmentProgramma’s opnemen en terugkijken…Toegang tot zenderpakketten, films hurenTerug Kijken, Pauzeren, Begin Gemist
Apparaten & FunctiesBeschikbaar via satelliet, stream op diverse apparatenSmart TV’s, mobiele telefoons, tablets…Streamen via smartphone, Chromecast, Apple TVDraadloos interactieve tv, online toegang in de EUOdido TV App voor interactieve tv zonder box…
Prijs & Voorwaarden€14,95/maand€15,99/maand€22,95/maand€16,00/maand€30,00/maand
Extra’sMeer dan 200 zenders via satelliet, 60 in HDApp beschikbaar voor diverse apparaten…Met Ziggo GO kun je met 3 apparaten tegelijk kijkenElektronische Programma Gids (EPG)Mogelijkheid om op drie apparaten tegelijkertijd te kijken

Wat Is IPTV En Hoe Werkt Het? Een Diepgaande 2023 TV Gids

Is IPTV kijken Strafbaar in Europa?

Het kijken naar IP TV is op zichzelf niet strafbaar. Het wordt echter illegaal en dus strafbaar wanneer je gebruik maakt van IP TV streams die zonder toestemming van de rechthebbenden worden aangeboden.

Veel gratis IPTV providers houden geen rekening met auteursrechten en bieden daarom illegale IPTV streams aan.

Het kijken naar deze illegale streams kan leiden tot boetes en zelfs strafrechtelijke vervolging. Daarom is het verstandig om te kiezen voor een erkende IPTV-provider, waarbij je een vast bedrag per maand betaalt en toegang krijgt tot verschillende televisiekanalen.

Dit zorgt ervoor dat je op een veilige en legale manier naar televisie kunt kijken via het internet. Het respecteren van auteursrechten is niet alleen een juridische verplichting, maar het is ook een manier om de contentmakers te ondersteunen die het entertainment dat we genieten mogelijk maken.

Welke IPTV is Legaal in België?

In België zijn er verschillende IPTV-providers die legaal opereren. Enkele voorbeelden van legale iptv aanbieders:

Welke IPTV is legaal in België
 • Proximus TV: Een deel van Proximus Group, biedt een breed scala aan kanalen en content, waaronder sport- en filmkanalen, evenals de mogelijkheid om programma’s op te nemen en terug te kijken.
 • Scarlet TV: Onderdeel van de Proximus Group en biedt naast IPTV ook breedbandinternet en mobiele diensten. Scarlet TV biedt een verscheidenheid aan kanalen, inclusief entertainment, nieuws, muziek, en kinderprogramma’s.
 • Orange TV: Orange biedt IPTV als onderdeel van haar Love-bundel, waar ook mobiele diensten en internet in zitten. Ze hebben een uitgebreid aanbod aan internationale en lokale kanalen, en bieden ook de mogelijkheid om films en series te huren.
 • VOO TV: Deze provider biedt een reeks diensten, waaronder live televisie, opnames, en toegang tot een uitgebreide film- en seriecatalogus. Ze bieden ook de optie om programma’s tot 7 dagen terug te kijken.
 • Telenet TV: Telenet biedt naast IPTV ook breedbandinternet en mobiele telefoondiensten. Ze hebben een breed scala aan kanalen en bieden extra functies zoals het opnemen van shows en films en het bekijken van programma’s tot 7 dagen na uitzending.

Deze providers beschikken over de juiste licenties en toestemmingen van de rechthebbende partijen, en houden zich aan de wetgeving op het gebied van auteursrecht.

Het is altijd verstandig om te controleren of een provider daadwerkelijk legaal is voordat je een abonnement afsluit. Zo weet je zeker dat je op een veilige en legale manier televisie kunt kijken via IPTV.

Waarom IPTV Zonder VPN Je Privacy Kan Kosten: Ontdek Het Nu!

Welke IPTV is Legaal in Spanje?

Welke IPTV is legaal in spanje?

Hier zijn enkele van de legale iptv aanbieders die in Spanje actief zijn:

 • Canal Digitaal: Canal Digitaal is een tv-aanbieder die ook IPTV-diensten levert. Ze zorgen ervoor dat je de auteurs- en contentrechten betaalt voor de inhoud die je bekijkt.
 • Movistar+: Movistar+ is een van de meest bekende IPTV-providers in Spanje. Het is eigendom van Telefónica, een van de grootste telecombedrijven van het land. Ze bieden een breed scala aan nationale en internationale kanalen, evenals sportpakketten en films.
 • Vodafone TV: Vodafone TV is een andere legale IPTV-provider in Spanje. Ze hebben verschillende pakketten en een breed scala aan kanalen, waaronder nieuws, entertainment en sport.
 • Orange TV: Orange TV biedt ook IPTV-diensten in Spanje, met een verscheidenheid aan kanalen en inhoud, inclusief films, series en sport.
 • Jazztel: Jazztel, eigendom van Orange, biedt een IPTV-service met een ruim aanbod aan kanalen.
 • Euskaltel: Euskaltel biedt IPTV-services in het Baskenland, met een breed scala aan lokale en internationale kanalen.

Het is altijd aan te raden om bij de provider zelf na te gaan of ze de juiste licenties hebben en zich houden aan de lokale wetgeving omtrent auteursrecht. Zo zorg je ervoor dat je op een veilige en legale manier IPTV kunt kijken.

Welke IPTV is Legaal in Frankrijk?

Er zijn verschillende legale iptv aanbieders in Frankrijk. Enkele voorbeelden zijn:

Welke IPTV is legaal in Frankrijk?
 • Canal+: Een van de grootste en bekendste televisieproviders in Frankrijk, met een breed scala aan kanalen en content, waaronder films, series en sportevenementen.
 • Amazon Prime Video: Biedt een groot aantal films, series, en Amazon Originals, evenals de mogelijkheid om bepaalde zenders toe te voegen aan je abonnement.
 • RMC Sport: Biedt toegang tot verschillende sportevenementen, waaronder de Champions League en de Engelse Premier League.
 • Molotov TV: Een gratis IPTV-service met optionele premium add-ons, met een breed scala aan Franse en internationale kanalen.

Deze providers bieden geautoriseerde en betaalde toegang tot tv-content, waardoor je in overeenstemming bent met de wetgeving. Het is altijd aan te raden om bij de provider zelf na te gaan of ze de juiste licenties hebben en zich houden aan de lokale wetgeving omtrent auteursrecht.

Live TV Zonder Een Cent Uit Te Geven: De 7 Beste Apps Voor Gratis IPTV

De juridische implicaties van illegaal IPTV-gebruik (video)

Het kijken naar illegale IPTV-streams is in Nederland strafbaar. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen de aanbieder en de gebruiker.

De aanbieder van illegale IPTV-streams is strafbaar op grond van auteursrechtinbreuk. De gebruiker van illegale IPTV-streams is strafbaar op grond van medeplichtigheid aan auteursrechtinbreuk.

Het kijken naar IPTV kan zowel legaal als illegaal. Als je op een legale manier IPTV wilt kijken, dan kan je hiervoor terecht bij diverse IPTV-providers in Nederland.

Als je op een illegale manier IPTV wilt kijken, dan raden wij dit ten zeerste af. Het is strafbaar en kan leiden tot boetes en zelfs strafrechtelijke vervolging.

Wees dus verstandig en kies voor een legale manier van IPTV kijken.

Hoe kun je vaststellen of een IPTV-provider legitiem is?

Het is niet altijd even makkelijk om te bepalen of een IPTV-provider legaal is. Een legale provider zal in ieder geval moeten beschikken over de juiste licenties en toestemmingen van de rechthebbende partijen.

Het is verstandig om dit te controleren voordat je een abonnement afsluit. Je kunt bijvoorbeeld kijken naar de informatie die de provider zelf verstrekt over de licenties en toestemmingen die zij hebben.

Daarnaast kun je ook controleren of de provider zich aanmeldt bij brancheverenigingen en overkoepelende organisaties, zoals NLconnect en Stichting BREIN.

Dit zijn organisaties die opkomen voor de belangen van auteursrechthebbenden en waar legale IPTV-providers zich vaak bij aansluiten.

Wat zijn de risico’s van illegale IPTV?

Illegaal tv kijken is een onderwerp dat de aandacht trekt van veel mensen, maar het is belangrijk om de risico’s en de mogelijke alternatieven te begrijpen.

 1. Juridische Consequenties

Illegaal tv kijken houdt in dat je content bekijkt zonder de vereiste toestemming of licenties. Dit kan leiden tot ernstige juridische consequenties. Veel landen hebben wetten en regels die het illegaal maken om auteursrechtelijk beschermd materiaal te bekijken zonder toestemming van de rechthebbenden. Individuen die betrapt worden op illegaal tv kijken, kunnen worden geconfronteerd met boetes, gerechtelijke vervolging of zelfs gevangenisstraf.

 1. Risico’s van Malware en Virussen

Websites die illegale tv-streams aanbieden, zijn vaak broeinesten van malware en virussen. Het bezoeken van dergelijke sites kan je computer of apparaat blootstellen aan schadelijke software die je privacy in gevaar brengt en schade aanricht. Deze malware kan persoonlijke gegevens stelen, financiële informatie compromitteren en je apparaat vertragen of beschadigen. Het is dus van vitaal belang om illegale bronnen te vermijden om jezelf te beschermen tegen deze risico’s.

 1. Lage Kwaliteit en Slechte Gebruikerservaring

Illegale tv-streams hebben vaak een lage kwaliteit in vergelijking met legale alternatieven. De beeld- en geluidskwaliteit kan teleurstellend zijn, waardoor je niet volledig kunt genieten van je favoriete programma’s. Bovendien zijn illegale websites vaak bezaaid met vervelende pop-upadvertenties en onbetrouwbare links, wat de gebruikerservaring aanzienlijk verslechtert. Dit leidt tot frustratie en kan je kijkplezier bederven.

 1. Legale Alternatieven voor Online TV Kijken

Gelukkig zijn er talloze legale alternatieven beschikbaar voor online tv-kijken. Streamingdiensten zoals Netflix, Amazon Prime Video, Disney+ en Hulu bieden een breed scala aan content, variërend van films en series tot documentaires en kinderprogramma’s. Deze platforms hebben officiële licenties voor de content die ze aanbieden, wat betekent dat je kunt genieten van hoogwaardige inhoud met een uitstekende beeld- en geluidskwaliteit.

Illegaal tv kijken brengt aanzienlijke risico’s met zich mee, variërend van juridische consequenties tot de gevaren van malware en virussen.

Bovendien bieden illegale streams vaak een lage kwaliteit en een slechte gebruikerservaring. Gelukkig zijn er legale alternatieven beschikbaar die een veilige en vermakelijke kijkervaring bieden.

Door te kiezen voor legale streamingdiensten kun je genieten van hoogwaardige content en tegelijkertijd de risico’s en problemen vermijden die gepaard gaan met illegaal tv kijken. Kies verstandig en kijk met gemoedsrust!

Lees ook: Licenties en Legaliteit van Pandora IPTV

FAQ: Welke IPTV is legaal?

Wat is de boete voor IPTV illegaal kijken?

Als je betrapt wordt op IPTV illegaal kijken, kun je een boete krijgen. Deze boete kan oplopen tot wel €820. Dit bedrag is afhankelijk van de ernst van de overtreding en de frequentie waarmee je dit doet.

Als je meerdere keren betrapt wordt, kan de boete zelfs hoger uitvallen.
Gevolgen van IPTV illegaal kijken

Naast de boete die je kunt krijgen voor IPTV illegaal kijken, zijn er ook andere gevolgen waar je rekening mee moet houden. Zo kan het zijn dat je internetprovider je internetverbinding afsluit als je meerdere keren betrapt wordt op illegaal tv kijken.

Ook kun je op een zwarte lijst terechtkomen bij de aanbieders van de betaalde content, waardoor je geen toegang meer hebt tot deze content.

Kan IPTV op elke tv?

Ja, in principe kan IPTV op elke tv worden bekeken, mits deze is aangesloten op een internetverbinding en beschikt over de juiste poorten.

Dit kan via een IPTV-ontvanger die verbonden is met de tv, of door middel van een app op een smart-tv.

is IPTV illegaal?

Het gebruik van IPTV-diensten op zichzelf is niet illegaal. IPTV (Internet Protocol Television) is een technologie waarmee televisiekanalen en video-inhoud via internet kunnen worden gestreamd. Het is een legitieme technologie die door verschillende legale dienstverleners wordt gebruikt.

Echter, het wordt belangrijk om op te merken dat het bekijken van auteursrechtelijk beschermd materiaal via IPTV zonder de juiste toestemming van de rechthebbenden illegaal kan zijn. Veel IPTV-aanbieders bieden toegang tot premiumkanalen en betaalde content zonder de vereiste licenties, wat in strijd is met het auteursrecht.

Het is altijd raadzaam om legale IPTV-diensten te gebruiken die abonnementen aanbieden voor legitieme content en die de nodige rechten en licenties hebben verkregen. Het gebruik van IPTV-diensten om ongeautoriseerde toegang tot auteursrechtelijk beschermd materiaal te verkrijgen, kan leiden tot juridische gevolgen.

Welke iptv is legaal in Portugal?

We hebben geen specifieke informatie over lokale IPTV-dienstverleners in Portugal.

Het is het beste om lokaal onderzoek te doen of contact op te nemen met lokale elektronicawinkels, kabelmaatschappijen of internetproviders in Portugal om informatie te verkrijgen over legale IPTV-opties in het land.

Zij kunnen je voorzien van de meest actuele informatie en je helpen bij het vinden van legale IPTV-dienstverleners.

WELKE IPTV IS LEGAAL IN Oostenrijk?

In Oostenrijk is de bekendste legale IPTV-aanbieder Telekom Austria met hun dienst A1TV. Het is belangrijk om te weten dat IPTV een populaire manier is om televisie te kijken via internet, maar het is niet altijd duidelijk welke IPTV-providers legaal zijn en welke niet.

WELKE IPTV IS LEGAAL IN Thailand?

Het is belangrijk om te controleren of een IPTV-dienst legaal is voordat je deze gaat gebruiken. Uit mijn zoekopdrachten blijkt dat TOT een legale IPTV-dienst biedt voor Thaise kanalen​.

Echter, ik kon geen uitgebreide lijst vinden van legale IPTV-diensten in Thailand, dus het is verstandig om extra onderzoek te doen voordat je een IPTV-dienst in Thailand gebruikt.

Vergeet niet dat het gebruik van niet-legale IPTV-diensten kan leiden tot inbreuk op auteursrechten en mogelijke juridische consequenties.

WELKE IPTV IS LEGAAL IN de Verenigde Staten?

Er zijn verschillende legale IPTV-diensten beschikbaar in de Verenigde Staten.

Hier zijn enkele voorbeelden van betaalde diensten:

Vidgo
fuboTV
Philo
Sling
YouTube TV
Hulu Live TV
AT&T TV

Daarnaast zijn er ook gratis legale IPTV-apps:

Pluto TV
Locast
XUMO
Airy TV
Plex Live TV
DistroTV

Het is altijd belangrijk om te controleren of een provider legaal is voordat je een abonnement afsluit. Zo weet je zeker dat je op een veilige en legale manier televisie kunt kijken via IPTV​

Laat deze post viraal gaan op je sociale media!

11 reacties op “Hoe kies je een legale IPTV-service? Gids voor Nederland en daarbuiten”

  1. Een IPTV-kastje is een apparaat dat je kunt gebruiken om tv-programma’s te streamen via het internet. Als je bijvoorbeeld Nederland 1 en andere standaardzenders wilt bekijken, kun je een IPTV-abonnement afsluiten bij een provider die deze kanalen aanbiedt.

   Met een IPTV-abonnement kun je niet alleen standaard tv-zenders bekijken, maar ook toegang krijgen tot andere diensten zoals Netflix, ESPN en andere streamingplatforms. Dit is afhankelijk van het abonnement dat je afsluit en de beschikbaarheid van de verschillende kanalen.

   Het gebruik van een IPTV-kastje is legaal, zolang je een abonnement afsluit bij een betrouwbare provider die de rechten heeft om de kanalen te streamen. Het is echter belangrijk om op te merken dat sommige kanalen alleen beschikbaar zijn in bepaalde regio’s en dat de beschikbaarheid kan verschillen afhankelijk van de provider.

 1. Illegale IPTV-provider offline gehaald, talloze televisies zonder signaal
  Datum van publicatie: 23-05-2023, 15:52
  Vandaag hebben de FIOD en het Openbaar Ministerie een televisiedienst uit de ether gehaald die via het internet werd aangeboden (IPTV). Vier individuen zijn gearresteerd in Almere en Den Helder, en hun huizen zijn doorzocht.

  1. Orange TV: Orange is een grote telecomprovider in Frankrijk en biedt een IPTV-service genaamd Orange TV. Ze bieden een breed scala aan kanalen en diensten, inclusief premium content en on-demand opties.

   SFR TV: SFR is ook een bekende telecomprovider in Frankrijk en biedt IPTV-diensten via hun platform SFR TV. Ze hebben verschillende pakketten beschikbaar, inclusief opties voor sport, films en series.

   Bouygues Telecom: Bouygues Telecom is een andere grote telecomprovider in Frankrijk die IPTV aanbiedt onder de naam Bouygues TV. Ze hebben verschillende abonnementsopties en je kunt ook premiumkanalen toevoegen aan je pakket.

 2. Hallo, Ik verhuis binnenkort naar Frankrijk en ik zit eraan te denken om zo’n IPTV pakket te kopen. Natuurlijk eerst een abonnement van 1 maand. Maar nu vraag ik me af hoe hoog de boete kan zijn in Frankrijk en of het dus wel de moeite waard is?

  Groeten Hans

  1. De techniek van IPTV, het kijken van televisie via het internet, is op zich legaal in Nederland. Het is echter strafbaar om abonnementen aan te bieden en af te sluiten, als daarmee naar films, series en programma’s wordt gekeken waarvoor geen licentievergoeding is betaald. Er wordt dan onder meer inbreuk gemaakt op rechten van film- en programmamakers, omroeporganisaties en televisiestations om hun films, series, programma’s en TV-kanalen te verspreiden (auteursrechten en naburige rechten). Niet alleen het aanbieden, maar ook het kijken naar illegale IPTV is strafbaar. Hoogte boete niet bekend.
   https://www.fiod.nl/illegale-iptv-aanbieder-uit-de-lucht-gehaald-honderdduizenden-tvs-op-zwart

Heb je een dringende vraag? Wacht niet langer! Stuur nu direct een WhatsApp-bericht naar +31630338229. Ik sta klaar om je te helpen en antwoord meestal binnen 10 minuten. Of het nu om advies gaat of een snelle oplossing, ik ben hier om je te ondersteunen. Laat je vraag niet onbeantwoord - stuur een bericht en krijg snel duidelijkheid!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *