Ga naar de inhoud
Deel nu en maak het verschil!

IPTV, oftewel Internet Protocol Television, biedt een manier om televisieprogramma’s via het internet te bekijken.

Als je op zoek bent naar legale IPTV-opties in Nederland, zijn er een paar die je zou kunnen overwegen:

In Nederland zijn NLZIET, Canal Digitaal, KPN ITV/KPN Digitenne, Ziggo/Ziggo GO en Odido Tv enkele van de legale IPTV-aanbieders.

IPTV AanbiedersZendersSpeciale InhoudPrijsExtra’s
NLZIET40+ zenders, 10 extra bij NLZIET ExtraLive & on demand: NPO, RTL, KIJK, regiokanalen€8,95/maand, €10,95/maand (Extra)14 dagen gratis,
Canal Digitaal60+ zendersOnbeperkt films & series€14,95/maandESPN Compleet, 200+ zenders, 60 in HD
KPN Digitenne30+ zenders, 28 radiozendersDoor heel Nederland tv en radio, geen internet nodig€18,00/maandESPN 2 en 3
Ziggo / Ziggo GO50+ zendersProgramma’s opnemen en terugkijken€20,95/maand3 apparaten tegelijk kijken
Odido TV64 zendersTerug Kijken, Pauzeren, Begin Gemist€30,00/maandESPN
Viaplay NLSport: F1, Premier League, DartsLive sporten, series, films, kinderprogramma’s€15,99/maandOpzegbaar op elk moment

Het verschil tussen legaal en illegaal IPTV ligt voornamelijk in de bron en de distributiemethode van de televisiecontent:

 1. Legaal IPTV:
  • Wordt aangeboden door erkende tv-aanbieders en streamingplatforms die auteurs- en inhoudsrechten betalen voor de content die ze aanbieden.
  • Gebruikers sluiten abonnementen af bij deze legitieme aanbieders en hebben toegang tot een selectie van kanalen en programma’s tegen betaling.
  • Deze diensten voldoen aan de wet- en regelgeving met betrekking tot auteursrechten en licenties, waardoor ze legaal zijn om te gebruiken.
  • (Gratis) Nederlandse Legale Voorbeeld: NPO Start
  • (Gratis) Buitenlandse Voorbeeld: Stirr
 2. Illegaal IPTV:
  • Wordt vaak aangeboden door niet-erkende bronnen die geen toestemming hebben om de televisiecontent te distribueren of die geen auteurs- en inhoudsrechten betalen.
  • Gebruikers kunnen illegaal IPTV verkrijgen via onofficiële bronnen, zoals piraterijsites, illegale streamingdiensten of niet-geautoriseerde verkopers van IPTV-abonnementen.
  • Het gebruik van illegaal IPTV kan in strijd zijn met de wet- en regelgeving met betrekking tot auteursrechten en kan leiden tot juridische gevolgen, waaronder boetes of strafrechtelijke vervolging.

In deze blogs onderzoek ik de legaliteit van verschillende IPTV-diensten en geef ik inzicht in hun naleving van de wet- en regelgeving in Nederland.

We bekijken onder meer of diensten zoals Honey Bee IPTV en Pandora IPTV voldoen aan de vereisten voor auteursrechten en licenties, en of ze als legitieme aanbieders kunnen worden beschouwd binnen de Nederlandse context.

Daarnaast bieden we een gids voor het verkrijgen van toegang tot IPTV zonder abonnement in 2024, waarbij we methoden onderzoeken die gebruikers in staat stellen om op legale wijze IPTV-content te consumeren zonder inbreuk te maken op de wetgeving.

We kijken ook naar het gebruik van VLC om gratis M3U-lijsten toe te voegen voor IPTV-kijken in 2024, met aandacht voor de juridische aspecten en eventuele risico’s die gepaard kunnen gaan met het gebruik van dergelijke lijsten.

Tot slot presenteren we een complete gids voor het vinden van de beste IPTV-dienst voor Nederland in 2024, waarbij we factoren zoals zenderaanbod, beeldkwaliteit, gebruikerservaring en juridische naleving in overweging nemen.

IPTV kijken is over het algemeen niet strafbaar in Europa, maar het hangt af van de bron van de content. Het bekijken van legale IPTV-diensten is meestal toegestaan.

Echter, het kijken naar illegale streams kan in sommige gevallen als auteursrechtinbreuk worden beschouwd, wat strafbaar is.

Het is belangrijk om legitieme IPTV-providers te gebruiken en geen toegang te krijgen tot illegale streams, omdat dit juridische gevolgen kan hebben.

In Nederland zijn er nog geen veroordelingen bekend voor het kijken van illegale IPTV-streams. Het is raadzaam om de wetten in je specifieke land te raadplegen en alleen legale IPTV-diensten te gebruiken.

Naast IPTV zijn er tal van alternatieven beschikbaar voor het bekijken van televisieprogramma’s. Veel mensen zijn op zoek naar alternatieve methoden, waaronder streamingdiensten zoals Netflix, Amazon Prime Video en Disney+, die een breed scala aan content bieden tegen een vast maandelijks tarief.

Anderen kiezen misschien voor traditionele kabel- en satelliet abonnementen, die nog steeds populair zijn vanwege hun uitgebreide zenderaanbod en betrouwbare service.

Het vinden van het juiste alternatief hangt af van individuele voorkeuren en behoeften, maar er zijn genoeg opties beschikbaar om aan verschillende kijkbehoeften te voldoen.

 1. Gratis IPTV Kijken: Ontdek 3707 Legale Kanalen!
 2. Plex Installeren in 3 Snelle Stappen: Eenvoudige Gids voor Beginners!
 3. Tivimate Installeren: De ultieme gids voor TV, PC & Laptop.
 4. Tubi TV Downloaden in Nederland: Gratis met VPN Stapsgewijze Handleiding (Update).
 5. Alles over IPTV: Een Diepgaande Gids over Hoe het Werkt en Wat je Moet Weten.
 6. IPTV en VPN: Moet je een VPN gebruiken? De ultieme gids 2.0.
 7. Gratis Live TV Kijken: Ontdek de Top 7 Apps zonder Kosten!

In België zijn Proximus TV, Telenet Yelo TV, Scarlet TV, Orange TV en VOO TV voorbeelden van legale IPTV aanbieders.

Welke IPTV is legaal in België
 • Proximus TV: Staat bekend om zijn veelzijdigheid in zenderaanbod en geavanceerde functies zoals het opnemen en terugkijken van programma’s. Met zijn uitgebreide sport- en filmkanalen biedt het een uitgebreide entertainmentervaring.
 • Scarlet TV: Biedt een betaalbare en gevarieerde kijkervaring, ideaal voor gezinnen met zijn mix van nieuws, entertainment, muziek en kinderprogramma’s. Als onderdeel van de Proximus Group biedt het ook betrouwbare breedband- en mobiele diensten.
 • Orange TV: Uniek in zijn integratie met de Orange Love-bundel, combineert IPTV met mobiele en internetdiensten. De focus ligt op zowel lokale als internationale zenders en biedt extra mogelijkheden zoals het huren van films en series.
 • VOO TV: Biedt een breed scala aan diensten, waaronder live televisie, opnames, en uitgebreide toegang tot film- en seriecatalogi. De optie om programma’s tot 7 dagen terug te kijken verhoogt de flexibiliteit voor de gebruiker.
 • Telenet TV: Naast een uitgebreid zenderaanbod biedt Telenet TV ook breedbandinternet en mobiele telefoondiensten. Het staat bekend om zijn extra functies zoals het opnemen van shows en films en het bekijken van programma’s tot 7 dagen na uitzending.
IPTV AanbiederAangeboden DienstenPrijsbereikAantal ZendersBijzonderheden
Proximus TVInternet, TV, Mobiele dienstenVanaf €59,99/maand120Uitgebreid zenderaanbod, programma’s opnemen en terugkijken mogelijk
Scarlet TVInternet, TV, Mobiele dienstenVanaf €10,99/maand114Breed scala aan kanalen inclusief entertainment, nieuws, muziek, en kinderprogramma’s
Orange TVInternet, TV, Mobiele diensten€19/maand met Love-packTot 70Nieuwe decoder met Android TV-ecosysteem, 4K-kwaliteit, toegang tot diverse streamingdiensten
VOO TVInternet, TVVanaf €40,00/maandTot 80Streaming via VOO TV+ app, programma’s herstarten, tot zeven dagen terugkijken, opnamefunctie
Telenet TVTVVanaf €10,53/maand~120Uitgebreid zenderaanbod, kijken op alle schermen met of zonder TV-box

Wat Is IPTV En Hoe Werkt Het? Een Diepgaande 2023 TV Gids

In Spanje zijn Movistar+, Orange TV, Canal Digitaal, Vodafone Tv, Jazztel en Euskaltel legale IPTV aanbieders.

Welke IPTV is legaal in spanje?

Hier zijn enkele van de legale iptv aanbieders die in Spanje actief zijn:

 • Canal Digitaal: Canal Digitaal is een tv-aanbieder die ook IPTV-diensten levert. Ze zorgen ervoor dat je de auteurs- en contentrechten betaalt voor de inhoud die je bekijkt.
 • Movistar+: Movistar+ is een van de meest bekende IPTV-providers in Spanje. Het is eigendom van Telefónica, een van de grootste telecombedrijven van het land. Ze bieden een breed scala aan nationale en internationale kanalen, evenals sportpakketten en films.
 • Vodafone TV: Vodafone TV is een andere legale IPTV-provider in Spanje. Ze hebben verschillende pakketten en een breed scala aan kanalen, waaronder nieuws, entertainment en sport.
 • Orange TV: Orange TV biedt ook IPTV-diensten in Spanje, met een verscheidenheid aan kanalen en inhoud, inclusief films, series en sport.
 • Jazztel: Jazztel, eigendom van Orange, biedt een IPTV-service met een ruim aanbod aan kanalen.
 • Euskaltel: Euskaltel biedt IPTV-services in het Baskenland, met een breed scala aan lokale en internationale kanalen.

Het is altijd aan te raden om bij de provider zelf na te gaan of ze de juiste licenties hebben en zich houden aan de lokale wetgeving omtrent auteursrecht. Zo zorg je ervoor dat je op een veilige en legale manier IPTV kunt kijken.

In Frankrijk zijn Canal+, Amazon Prime Video, RMC Sport en Molotov TV Legale IPTV aanbieders.

Welke IPTV is legaal in Frankrijk?
 • Canal+: Een van de grootste en bekendste televisieproviders in Frankrijk, met een breed scala aan kanalen en content, waaronder films, series en sportevenementen.
 • Amazon Prime Video: Biedt een groot aantal films, series, en Amazon Originals, evenals de mogelijkheid om bepaalde zenders toe te voegen aan je abonnement.
 • RMC Sport: Biedt toegang tot verschillende sportevenementen, waaronder de Champions League en de Engelse Premier League.
 • Molotov TV: Een gratis IPTV-service met optionele premium add-ons, met een breed scala aan Franse en internationale kanalen.

Deze providers bieden geautoriseerde en betaalde toegang tot tv-content, waardoor je in overeenstemming bent met de wetgeving. Het is altijd aan te raden om bij de provider zelf na te gaan of ze de juiste licenties hebben en zich houden aan de lokale wetgeving omtrent auteursrecht.

Live TV Zonder Een Cent Uit Te Geven: De 7 Beste Apps Voor Gratis IPTV

In Duitsland zijn Zattoo, MagentaTV, Waipu.tv, Sky Deutschland en Freenet TV van Deutsche Telekom legale IPTV aanbieders.

Welke IPTV Is Legaal in Duitsland

Voor het legaal bekijken van Duitse televisie via IPTV zijn er verschillende aanbieders beschikbaar. Hier zijn vijf legale IPTV-aanbieders die Duitse TV-kanalen bieden:

 1. MagentaTV (Deutsche Telekom): Biedt een breed scala aan Duitse en internationale kanalen, zowel live als on-demand.
 2. Zattoo: Een populaire streamingdienst in Duitsland die een verscheidenheid aan Duitse TV-kanalen biedt.
 3. Waipu.tv: Biedt een uitgebreid pakket aan Duitse zenders en heeft opties voor het opnemen van programma’s.
 4. Sky Deutschland: Bekend om zijn premium content, inclusief sport, films en meer, met een goede selectie van Duitse en internationale kanalen.
 5. Freenet TV: Een andere optie die een scala aan Duitse TV-zenders biedt, zowel via IPTV als via digitale ether.

Wat is de boete voor IPTV illegaal kijken?

Als je betrapt wordt op IPTV illegaal kijken, kun je een boete krijgen. Deze boete kan oplopen tot wel €820. Dit bedrag is afhankelijk van de ernst van de overtreding en de frequentie waarmee je dit doet.

Als je meerdere keren betrapt wordt, kan de boete zelfs hoger uitvallen.
Gevolgen van IPTV illegaal kijken

Naast de boete die je kunt krijgen voor IPTV illegaal kijken, zijn er ook andere gevolgen waar je rekening mee moet houden. Zo kan het zijn dat je internetprovider je internetverbinding afsluit als je meerdere keren betrapt wordt op illegaal tv kijken.

Ook kun je op een zwarte lijst terechtkomen bij de aanbieders van de betaalde content, waardoor je geen toegang meer hebt tot deze content.

Kan IPTV op elke tv?

Ja, in principe kan IPTV op elke tv worden bekeken, mits deze is aangesloten op een internetverbinding en beschikt over de juiste poorten.

Dit kan via een IPTV-ontvanger die verbonden is met de tv, of door middel van een app op een smart-tv.

is IPTV illegaal?

Het gebruik van IPTV-diensten op zichzelf is niet illegaal. IPTV (Internet Protocol Television) is een technologie waarmee televisiekanalen en video-inhoud via internet kunnen worden gestreamd. Het is een legitieme technologie die door verschillende legale dienstverleners wordt gebruikt.

Echter, het wordt belangrijk om op te merken dat het bekijken van auteursrechtelijk beschermd materiaal via IPTV zonder de juiste toestemming van de rechthebbenden illegaal kan zijn. Veel IPTV-aanbieders bieden toegang tot premiumkanalen en betaalde content zonder de vereiste licenties, wat in strijd is met het auteursrecht.

Het is altijd raadzaam om legale IPTV-diensten te gebruiken die abonnementen aanbieden voor legitieme content en die de nodige rechten en licenties hebben verkregen. Het gebruik van IPTV-diensten om ongeautoriseerde toegang tot auteursrechtelijk beschermd materiaal te verkrijgen, kan leiden tot juridische gevolgen.

WELKE IPTV IS LEGAAL IN de Verenigde Staten?

Er zijn verschillende legale IPTV-diensten beschikbaar in de Verenigde Staten.

Hier zijn enkele voorbeelden van betaalde diensten:

Vidgo
fuboTV
Philo
Sling
YouTube TV
Hulu Live TV
AT&T TV

Daarnaast zijn er ook gratis legale IPTV-apps:

Pluto TV
Locast
XUMO
Airy TV
Plex Live TV
DistroTV

Het is altijd belangrijk om te controleren of een provider legaal is voordat je een abonnement afsluit. Zo weet je zeker dat je op een veilige en legale manier televisie kunt kijken via IPTV​

Is PRO tv legaal in Nederland?

Het is belangrijk op te merken dat ik geen juridisch advies kan geven, maar ik kan je wel algemene informatie geven.

Of PRO TV legaal is in Nederland hangt af van verschillende factoren, waaronder de specifieke dienst of apparaat die wordt gebruikt om toegang te krijgen tot PRO TV en de manier waarop het wordt gebruikt.

In sommige gevallen kan het gebruik van IPTV-diensten en -boxen voor het bekijken van content illegaal zijn als deze toegang geven tot auteursrechtelijk beschermde materialen zonder de juiste licenties.

Het is belangrijk om te begrijpen dat het illegaal kan zijn om toegang te krijgen tot content zonder de juiste rechten, ongeacht de specifieke dienst of het apparaat.

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest
11 Reacties
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Patricia De Lille

Welke iptv , legale versie, kan je in België streamen ?

Hans Frankrijk

Hallo, Ik verhuis binnenkort naar Frankrijk en ik zit eraan te denken om zo’n IPTV pakket te kopen. Natuurlijk eerst een abonnement van 1 maand. Maar nu vraag ik me af hoe hoog de boete kan zijn in Frankrijk en of het dus wel de moeite waard is?

Groeten Hans

Ron Gelijk

Welke iptv kan ik als inwoner van Frankrijk legaal een abonnement op afsluiten. En dat ik ookminn signaal 1 op 1 krijg.
Mvgr,
Ron

Alihoesen .bh

Hoe moet ik laten aansluiten

Lindeboom

Iptv kastje hoe werkt dat en als in een standaard tv programma wil legaal Nederland 1 alle standaard zenders +via play Netflix espn