Ga naar de inhoud
Deel nu en maak het verschil!

Wat kun je doen met Kodi? Ben je op zoek naar een handige tool om jouw favoriete tv-programma’s en films te streamen? Zoek dan niet verder dan Kodi!

Kodi is een open-source mediacenter waarmee je al jouw media kunt afspelen, streamen en organiseren.

Het is compatibel met bijna elk apparaat en biedt een breed scala aan functies en add-ons.

In dit artikel zullen we je laten zien wat je allemaal kunt doen met Kodi en hoe je het optimaal kunt gebruiken.

We hebben 10+ handige tips en trucs verzameld om je te helpen Kodi te gebruiken als een pro. Laten we beginnen!

De Ultieme Kodi 2024 Startersgids: Jouw Gratis Checklist voor Optimaal Gebruik

Kodi is een open-source mediaspele rsoftware, oorspronkelijk bekend als XBMC (Xbox Media Center). Deze software is ontworpen om media-inhoud zoals video’s, muziek en afbeeldingen te organiseren, af te spelen en te streamen.

Kodi is beschikbaar voor meerdere besturingssystemen en hardware platforms en biedt een aanpasbare interface waarmee gebruikers hun eigen media kunnen beheren en bekijken. Het ondersteunt ook plug-ins waarmee gebruikers toegang kunnen krijgen tot streaming media-inhoud van verschillende online diensten.

Kodi is populair vanwege zijn veelzijdigheid en de mogelijkheid om met verschillende apparaten en schermen te worden gebruikt.

Wat kun je doen met Kodi?

Kodi, een veelzijdige mediaspeler, is als een Zwitsers zakmes voor je digitale entertainment. Stel je voor: je bent de dirigent van een orkest aan media, met Kodi als je podium. Wat kun je allemaal doen met Kodi? Laten we dat ontdekken.

 1. Multimedia Afspelen: Kodi schittert als een mediaspeler. Of het nu gaat om je verzameling films, tv-shows, muziek, of foto’s, Kodi organiseert en speelt het allemaal. Het is alsof je een persoonlijke Netflix hebt, maar dan voor al je eigen media.
 2. Live TV & PVR: Kodi kan je woonkamer veranderen in een mini-bioscoop. Met ondersteuning voor Live TV en PVR (Personal Video Recorder), kun je live tv kijken en opnames plannen, net alsof je een geavanceerde set-top box hebt.
 3. Streaming: Kodi is niet alleen voor lokale bestanden. Met de juiste add-ons kun je een wereld aan online content streamen. Denk aan YouTube, Spotify, en zelfs niche streamingdiensten. Het is alsof je toegang hebt tot een eindeloze bibliotheek van online entertainment.
 4. Aanpassingen & Skins: Kodi is als een kameleon. Met verschillende skins en thema’s kun je de look en feel compleet aanpassen aan je smaak. Of je nu een minimalistisch design wilt of iets flitsends, Kodi laat je jouw media-ervaring personaliseren.
 5. Add-ons & Plugins: Kodi’s echte kracht ligt in zijn add-ons. Deze uitbreidingen voegen functionaliteiten toe, van weerwidgets tot geavanceerde media tools. Stel je voor: jouw Kodi, uitgerust met de tools die precies passen bij jouw media-consumptie.
 6. Home Theater PC: Kodi transformeert elke computer of smart device in een home theater PC. Met de juiste setup, kun je een bioscoopervaring creëren, comfortabel vanuit je luie stoel.
 7. Platformonafhankelijk: Kodi is als een universele afstandsbediening voor je media. Het werkt op bijna elk apparaat: Windows, macOS, Linux, iOS, Android, en zelfs Raspberry Pi. Je mediacentrum is overal waar jij bent.
 8. Gemeenschap & Ondersteuning: Met Kodi ben je nooit alleen. Er is een levendige gemeenschap van gebruikers en ontwikkelaars die constant werken aan verbeteringen en nieuwe functies.

Kodi is jouw toegangspoort tot een wereld van entertainment. Het is niet alleen een tool, maar een reisgenoot op je pad van digitale ontdekkingen. Met Kodi, ben je niet alleen een toeschouwer; je bent een regisseur van je eigen multimedia-ervaring.

Kodi 20 installeren

Met Kodi kun je eenvoudig jouw favoriete tv-programma’s en films streamen.

Of je nu mediabestanden wilt afspelen vanaf je lokale opslag, een netwerk of het internet, Kodi biedt de mogelijkheid om toegang te krijgen tot duizenden films en tv-programma’s.

Hoe je het doet?

 • Installeer Kodi op jouw apparaat
 • Voeg de gewenste add-ons toe, zoals Exodus Redux en Covenant
 • Zoek naar jouw favoriete tv-programma’s en films en start het streamen

Kodi is compatibel met bijna elk apparaat, waaronder pc’s, laptops, smartphones, tablets, en smart-tv’s. Het installatieproces kan variëren afhankelijk van jouw apparaat en besturingssysteem.

Maar over het algemeen is de installatie eenvoudig en zijn er veel tutorials beschikbaar op internet om je op weg te helpen.


Het streamen van Kodi naar je tv is een fantastische manier om van een brede waaier aan media te genieten op een groot scherm. Hier zijn enkele populaire methoden om dit te bereiken:

 1. HDMI-Kabel:
  • Hoe: Sluit je computer of apparaat waarop Kodi draait rechtstreeks aan op je tv via een HDMI-kabel.
  • Voordelen: Eenvoudig, betrouwbaar, en ondersteunt hoge video- en audiokwaliteit.
  • Benodigdheden: HDMI-kabel, tv met HDMI-ingang.
 2. Chromecast:
  • Hoe: Gebruik een Chromecast-apparaat om Kodi vanaf je smartphone of tablet naar je tv te streamen. Dit kan door het scherm van je apparaat te ‘casten’ naar de Chromecast.
  • Voordelen: Draadloos en handig voor gebruikers van Android-apparaten.
  • Benodigdheden: Google Chromecast, smartphone of tablet.
 3. Smart TV App:
  • Hoe: Als je Smart TV het toelaat, kun je Kodi direct op de tv installeren als een app.
  • Voordelen: Geen extra hardware nodig, directe bediening via de tv.
  • Benodigdheden: Smart TV die compatibel is met Kodi.
 4. Media Streaming Box (zoals Nokia 8010, Formuler Z11, Nvidia Shield):
  • Hoe: Installeer Kodi op een media streaming apparaat en sluit dit aan op je tv.
  • Voordelen: Flexibel en biedt toegang tot een reeks andere streamingdiensten.
  • Benodigdheden: Media streaming box, tv met HDMI-ingang.
 5. DLNA:
  • Hoe: Gebruik de DLNA-functionaliteit om Kodi-content via je thuisnetwerk naar je tv te streamen.
  • Voordelen: Draadloos, goed voor tv’s en apparaten die DLNA ondersteunen.
  • Benodigdheden: Tv of apparaat met DLNA-ondersteuning, thuisnetwerk.
 6. Mirroring Applicaties:
  • Hoe: Gebruik mirroring-applicaties zoals AirPlay (voor Apple-apparaten) om het scherm van je apparaat waarop Kodi draait te spiegelen naar je tv.
  • Voordelen: Handig voor gebruikers van Apple-apparaten.
  • Benodigdheden: Compatibel apparaat en tv, of een AirPlay-compatibele ontvanger.

Elke methode heeft zijn eigen voordelen, afhankelijk van je apparatuur en voorkeuren. Het is belangrijk om te controleren of je apparaten compatibel zijn met de gekozen streamingmethode. Veel plezier met het streamen van je favoriete content via Kodi naar je tv!

9 handige tips voor beginners
 1. Begin met de Basis: Leer eerst hoe Kodi werkt. Experimenteer met de interface, ontdek waar elk menu voor dient, en word comfortabel met de basisfunctionaliteiten. Het is als leren fietsen; eerst de balans vinden, dan pas racen.
 2. Gebruik Officiële Add-ons: Voor een soepele en veilige ervaring, begin met officiële add-ons die beschikbaar zijn in Kodi’s repository. Deze add-ons zijn gecontroleerd en goedgekeurd door de Kodi-gemeenschap, wat zorgt voor stabiliteit en veiligheid.
 3. Organiseer je Media: Kodi is een meester in het organiseren. Zorg dat je media bestanden goed georganiseerd zijn op je apparaat. Dit maakt het makkelijker voor Kodi om je bestanden te vinden en correct weer te geven.
 4. Leer Keyboard Shortcuts: Net als het leren van toverspreuken, zullen toetsenbord shortcuts je ervaring met Kodi enorm verbeteren. Snelle navigatie, makkelijk afspelen, en efficiënt beheer van je content zijn binnen handbereik.
 5. Installeer een VPN: Voor de beste privacy en toegang tot meer content, overweeg het gebruik van een VPN. Dit helpt niet alleen bij het beschermen van je privacy, maar stelt je ook in staat om geografisch beperkte content te bekijken.
 6. Back-up je Instellingen: Voordat je experimenteert met geavanceerde instellingen of add-ons, maak een back-up van je huidige instellingen. Mocht er iets misgaan, dan kun je altijd terug naar je vertrouwde setup.
 7. Pas de Interface aan: Experimenteer met verschillende skins en layouts. Kodi laat je toe om de gebruikersinterface aan te passen aan jouw voorkeur. Het is als het inrichten van je eigen digitale thuis.
 8. Blijf Up-to-Date: Zorg ervoor dat zowel Kodi als je add-ons up-to-date zijn. Updates bevatten vaak belangrijke beveiligingspatches en nieuwe functies die je ervaring kunnen verbeteren.
 9. Wees Geduldig en Experimenteer: Kodi heeft een leercurve, dus neem de tijd om het te verkennen en te leren. Probeer verschillende add-ons, speel met instellingen, en aarzel niet om hulp te vragen aan de gemeenschap.

Met deze tips ben je goed op weg om een Kodi-expert te worden. Geniet van de reis!

Kodi skins zijn een geweldige manier om de interface van Kodi aan te passen en te personaliseren. Skins zijn in feite ontwerpen die de visuele stijl van Kodi veranderen. Hier zijn enkele dingen die je kunt doen met Kodi skins:

 1. Verander het uiterlijk van Kodi: Kodi skins bieden een breed scala aan ontwerpen waarmee je het uiterlijk van Kodi kunt aanpassen. Je kunt kiezen uit verschillende thema’s, kleurenschema’s en lettertypen om Kodi er precies zo uit te laten zien als je wilt.
 2. Verbeter de functionaliteit: Sommige skins bieden extra functies en opties die niet beschikbaar zijn in de standaardinterface van Kodi. Met skins kun je bijvoorbeeld snelkoppelingen toevoegen aan jouw favoriete add-ons of afspeellijsten.
 3. Pas de weergave-instellingen aan: Met skins kun je de weergave-instellingen van Kodi aanpassen, zoals de grootte van de tekst en de indeling van de mediabibliotheek. Dit maakt het gemakkelijker om jouw mediabestanden te organiseren en te vinden.
 4. Maak Kodi gemakkelijker te gebruiken: Sommige skins zijn ontworpen om Kodi gemakkelijker te gebruiken op verschillende apparaten, zoals smartphones of tablets. Met deze skins kun je de interface van Kodi optimaliseren voor een betere gebruikerservaring op mobiele apparaten.

Kodi skins bieden een geweldige manier om Kodi aan te passen en te personaliseren. Of je nu de interface wilt veranderen, de functionaliteit wilt verbeteren of Kodi gemakkelijker wilt gebruiken, met skins kun je het allemaal doen.

Met een Kodi kastje kun je een heleboel verschillende dingen doen, waardoor het een geweldige aanvulling kan zijn op jouw home entertainment-systeem. Hier zijn enkele dingen die je kunt doen met een Kodi kastje:

 1. Stream films en tv-programma’s: Met Kodi kastjes kun je toegang krijgen tot duizenden films en tv-programma’s via verschillende add-ons. Je kunt jouw favoriete content vinden en streamen via Kodi op jouw televisie.
 2. Bekijk live tv: Met Kodi kastjes kun je ook toegang krijgen tot live tv-kanalen via add-ons zoals USTVnow en cCloud TV. Je kunt kijken naar live sportevenementen, nieuwsuitzendingen en meer.
 3. Luister naar muziek: Kodi kastjes bieden ook de mogelijkheid om muziek te streamen en afspeellijsten te maken. Er zijn add-ons beschikbaar voor verschillende muziekgenres en radiostations.
 4. Speel games: Met Kodi kastjes kun je ook retro-games spelen op jouw televisie. Je kunt jouw favoriete klassieke games opnieuw beleven via Kodi.
 5. Organiseer mediabestanden: Kodi kastjes kunnen ook worden gebruikt om mediabestanden te organiseren en afspeellijsten te maken. Je kunt jouw favoriete media ordenen en snel toegang krijgen tot jouw favoriete content.
 6. Personaliseer de interface: Kodi kastjes bieden ook de mogelijkheid om de interface aan te passen en te personaliseren met verschillende skins. Hiermee kun je Kodi er precies zo laten uitzien als je wilt.

Of je nu films wilt streamen, live tv wilt kijken, muziek wilt luisteren of games wilt spelen, met een Kodi kastje kun je het allemaal doen vanaf jouw televisie.

FAQ: Kodi tips voor beginners

Moet ik betalen voor Kodi?

Nee, Kodi is gratis te downloaden en te gebruiken. Er zijn geen kosten verbonden aan het gebruik van Kodi zelf.

Sommige add-ons kunnen echter wel kosten met zich meebrengen, dus wees hier bewust van voordat je ze installeert.

Wat is Kodi en Waarvoor Kan Ik Het Gebruiken?

Kodi is een open-source mediaspeler die je kunt gebruiken om je persoonlijke media te organiseren en af te spelen, zoals films, tv-shows, muziek en foto’s. Je kunt het ook gebruiken om live tv te kijken, streamingdiensten te gebruiken en diverse andere media-inhoud te verkennen via add-ons.

Is Kodi Legaal en Veilig te Gebruiken?

Ja, Kodi zelf is volkomen legaal en veilig te gebruiken. Echter, de legaliteit van bepaalde add-ons die toegang geven tot auteursrechtelijk beschermde inhoud zonder toestemming kan variëren. Het is belangrijk om enkel legale en officiële add-ons te gebruiken om veilig te blijven.

Kan Ik Live TV Kijken met Kodi en Hoe?

Ja, je kunt live tv kijken met Kodi door een PVR (Personal Video Recorder) add-on te installeren die compatibel is met je hardware of tv-tuner. Configureer de PVR add-on met de juiste instellingen en je kunt live tv-kanalen direct via Kodi streamen.

Hoe Kan Ik Mijn Media Organiseren met Kodi?

Kodi biedt uitgebreide opties voor het organiseren van je media. Je kunt bibliotheken aanmaken voor verschillende mediatypes, zoals films en muziek. Kodi haalt metadata en cover art op voor je bestanden, waardoor het bladeren door je collectie zowel visueel aantrekkelijk als gemakkelijk wordt.

Conclusie

Kodi is een krachtig mediacenter waarmee je jouw favoriete media kunt streamen, organiseren en afspelen.

Met deze 10+ handige tips en trucs kun je Kodi optimaal gebruiken en ervoor zorgen dat je het beste uit deze tool haalt.

Of je nu films wilt streamen, live tv wilt kijken, retro games wilt spelen, of jouw foto’s en video’s wilt bekijken, Kodi kan het allemaal.

Onthoud dat het belangrijk is om legale addons te gebruiken om Kodi te gebruiken en te genieten van jouw favoriete media.

Veel plezier met Kodi!

Heb je gedachten of ervaringen die je wilt delen? Laat hieronder een reactie achter!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *