Ga naar de inhoud

Wat kun je doen met Kodi? 10+ handige tips voor beginners

 • 10 min read

Wat kun je doen met Kodi? Ben je op zoek naar een handige tool om jouw favoriete tv-programma’s en films te streamen? Zoek dan niet verder dan Kodi!

Kodi is een open-source mediacenter waarmee je al jouw media kunt afspelen, streamen en organiseren.

Het is compatibel met bijna elk apparaat en biedt een breed scala aan functies en add-ons.

In dit artikel zullen we je laten zien wat je allemaal kunt doen met Kodi en hoe je het optimaal kunt gebruiken.

We hebben 10+ handige tips en trucs verzameld om je te helpen Kodi te gebruiken als een pro. Laten we beginnen!

Wat kun je doen met Kodi?

Wat kun je doen met Kodi?

Met Kodi kun je eenvoudig jouw favoriete tv-programma’s en films streamen.

Of je nu mediabestanden wilt afspelen vanaf je lokale opslag, een netwerk of het internet, Kodi biedt de mogelijkheid om toegang te krijgen tot duizenden films en tv-programma’s.

Hoe je het doet?

 • Installeer Kodi op jouw apparaat
 • Voeg de gewenste add-ons toe, zoals Exodus Redux en Covenant
 • Zoek naar jouw favoriete tv-programma’s en films en start het streamen

Kodi is compatibel met bijna elk apparaat, waaronder pc’s, laptops, smartphones, tablets, en smart-tv’s. Het installatieproces kan variëren afhankelijk van jouw apparaat en besturingssysteem.

Maar over het algemeen is de installatie eenvoudig en zijn er veel tutorials beschikbaar op internet om je op weg te helpen.

Kodi 20 installeren

Kun je Kodi streamen naar tv?

Ja, je kunt Kodi zeker naar je tv streamen, en het goede nieuws is dat het proces eenvoudiger is dan je denkt. Nu vraag je je misschien af, waarom zou ik dit doen?

Stel je voor: een oneindige wereld van entertainment rechtstreeks op je groot scherm, van de nieuwste films en series tot sportevenementen en zelfs je eigen mediabibliotheek. Het is alsof je je eigen privébioscoop hebt, maar dan zonder het gedoe van parkeren of lange rijen.

Hier zijn een paar manieren om Kodi naar je tv te streamen:

 1. Via een HDMI-kabel: Sluit je computer of apparaat aan op de tv met behulp van een HDMI-kabel. Simpel en snel.
 2. Chromecast: Als je een Google Chromecast hebt, kun je Kodi streamen via je smartphone of tablet.
 3. Smart TV: Sommige Smart TV’s ondersteunen het Kodi-platform zelf. Installeer het en je bent klaar om te gaan.
 4. Media Streaming Box: Apparaten zoals de Amazon Fire TV Stick kunnen worden gebruikt om Kodi te draaien.
 5. DLNA: Als je tv DLNA ondersteunt, kun je Kodi streamen via je thuisnetwerk.

Nu je weet dat het kan, wat houdt je tegen? Maak van je woonkamer een ware entertainment hub en geniet van de luxe om alle inhoud die je wilt te bekijken, precies wanneer jij dat wilt. Klik op de link hieronder om een stapsgewijze handleiding te krijgen voor het instellen van Kodi op je tv.

Wat kun je doen met Kodi addons?

Zodra je Kodi hebt geïnstalleerd, kun je beginnen met het toevoegen van add-ons. Add-ons zijn extra functies en mogelijkheden die je aan Kodi kunt toevoegen.

Er zijn veel verschillende add-ons beschikbaar voor Kodi, waaronder add-ons voor films, tv-programma’s, muziek, live tv, en meer. Exodus Redux en Covenant zijn populaire add-ons voor het streamen van films en tv-programma’s.

Om add-ons toe te voegen aan Kodi, moet je naar de add-on sectie in de instellingen gaan. Vanaf daar kun je kiezen uit verschillende categorieën, zoals Video Add-ons of Music Add-ons.

Zoek de add-on die je wilt toevoegen en installeer deze. Na de installatie kun je de add-on gebruiken om toegang te krijgen tot de media die je wilt streamen.

Zodra je add-ons hebt toegevoegd aan Kodi, kun je beginnen met het streamen van jouw favoriete media. Zoek gewoon naar de media die je wilt bekijken en klik erop om het afspelen te starten.

Kodi ondersteunt ook ondertitels, dus je kunt ondertitels toevoegen aan jouw media als je wilt. Met Kodi kun je ook mediabestanden organiseren en afspeellijsten maken.

Dit maakt het gemakkelijk om snel toegang te krijgen tot jouw favoriete media en deze te streamen. Kodi biedt een uitgebreide interface om jouw mediabestanden te ordenen en beheren.

Kortom, Kodi is een fantastische tool voor het streamen van jouw favoriete media. Met de juiste add-ons kun je toegang krijgen tot duizenden films, tv-programma’s en meer.

Het installatieproces is eenvoudig en er zijn veel tutorials beschikbaar op internet om je op weg te helpen. Begin vandaag nog met het streamen van jouw favoriete media met Kodi!

9 handige tips voor beginners

9 handige tips voor beginners
Organiseer jouw media

Met Kodi kun je al jouw media organiseren en beheren.

Je kunt jouw mediabibliotheek ordenen op basis van verschillende criteria, zoals genre, acteurs en uitgavedatum.

Je kunt ook metadata toevoegen aan jouw mediabestanden, zoals titel, synopsis en hoesafbeeldingen.

Luister naar jouw favoriete muziek

Kodi is niet alleen een mediacenter voor films en tv-programma’s, maar ook voor muziek.

Je kunt jouw muziekbestanden afspelen en organiseren op dezelfde manier als jouw mediabestanden.

Gebruik Kodi als gaming platform

Wist je dat je Kodi ook kunt gebruiken als gaming platform?

Met add-ons zoals RetroArch en Rom Collection Browser kun je retro games spelen op jouw apparaat.

Bekijk live televisie

Met Kodi kun je ook live televisie kijken. Je kunt gebruik maken van add-ons zoals USTVnow en cCloud TV om toegang te krijgen tot live tv-kanalen.

Via deze add-ons kun je kijken naar live sportevenementen, nieuwsuitzendingen, tv-shows en meer.

Het enige wat je nodig hebt is een internetverbinding en een Kodi installatie.

Gebruik Kodi als home theater

Kodi is een ideale tool voor het bouwen van een home theater-systeem.

Je kunt Kodi gebruiken om jouw favoriete films en tv-programma’s af te spelen op een groot scherm en te genieten van de ultieme kijkervaring.

Gebruik Kodi op jouw mobiele apparaat

Met Kodi kun je ook jouw mobiele apparaat gebruiken als een mediacenter.

Je kunt Kodi installeren op jouw smartphone of tablet en jouw favoriete media streamen, waar je ook bent.

Pas Kodi aan naar jouw wensen

Kodi is zeer aanpasbaar en je kunt het uiterlijk en de functies aanpassen naar jouw wensen.

Je kunt kiezen uit verschillende thema’s en skins om Kodi er precies zo uit te laten zien als jij wilt.

Je kunt ook verschillende add-ons installeren om de functionaliteit van Kodi uit te breiden.

Gebruik Kodi om jouw foto’s en video’s te bekijken

Met Kodi kun je ook jouw foto’s en video’s bekijken op jouw tv of mobiele apparaat.

Je kunt jouw foto’s en video’s organiseren en bekijken op een mooie manier.

Gebruik Kodi als podcast player

Kodi kan ook worden gebruikt als podcast player.

Je kunt jouw favoriete podcasts toevoegen en beluisteren in Kodi.

Wat kun je doen met Kodi Skins?

Kodi skins zijn een geweldige manier om de interface van Kodi aan te passen en te personaliseren. Skins zijn in feite ontwerpen die de visuele stijl van Kodi veranderen. Hier zijn enkele dingen die je kunt doen met Kodi skins:

 1. Verander het uiterlijk van Kodi: Kodi skins bieden een breed scala aan ontwerpen waarmee je het uiterlijk van Kodi kunt aanpassen. Je kunt kiezen uit verschillende thema’s, kleurenschema’s en lettertypen om Kodi er precies zo uit te laten zien als je wilt.
 2. Verbeter de functionaliteit: Sommige skins bieden extra functies en opties die niet beschikbaar zijn in de standaardinterface van Kodi. Met skins kun je bijvoorbeeld snelkoppelingen toevoegen aan jouw favoriete add-ons of afspeellijsten.
 3. Pas de weergave-instellingen aan: Met skins kun je de weergave-instellingen van Kodi aanpassen, zoals de grootte van de tekst en de indeling van de mediabibliotheek. Dit maakt het gemakkelijker om jouw mediabestanden te organiseren en te vinden.
 4. Maak Kodi gemakkelijker te gebruiken: Sommige skins zijn ontworpen om Kodi gemakkelijker te gebruiken op verschillende apparaten, zoals smartphones of tablets. Met deze skins kun je de interface van Kodi optimaliseren voor een betere gebruikerservaring op mobiele apparaten.

Kodi skins bieden een geweldige manier om Kodi aan te passen en te personaliseren. Of je nu de interface wilt veranderen, de functionaliteit wilt verbeteren of Kodi gemakkelijker wilt gebruiken, met skins kun je het allemaal doen.

Er zijn talloze skins beschikbaar voor Kodi, dus je kunt er zeker van zijn dat er een skin is die bij jouw behoeften past.

Wat kun je doen met Kodi kastjes?

Met een Kodi kastje kun je een heleboel verschillende dingen doen, waardoor het een geweldige aanvulling kan zijn op jouw home entertainment-systeem. Hier zijn enkele dingen die je kunt doen met een Kodi kastje:

 1. Stream films en tv-programma’s: Met Kodi kastjes kun je toegang krijgen tot duizenden films en tv-programma’s via verschillende add-ons. Je kunt jouw favoriete content vinden en streamen via Kodi op jouw televisie.
 2. Bekijk live tv: Met Kodi kastjes kun je ook toegang krijgen tot live tv-kanalen via add-ons zoals USTVnow en cCloud TV. Je kunt kijken naar live sportevenementen, nieuwsuitzendingen en meer.
 3. Luister naar muziek: Kodi kastjes bieden ook de mogelijkheid om muziek te streamen en afspeellijsten te maken. Er zijn add-ons beschikbaar voor verschillende muziekgenres en radiostations.
 4. Speel games: Met Kodi kastjes kun je ook retro-games spelen op jouw televisie. Je kunt jouw favoriete klassieke games opnieuw beleven via Kodi.
 5. Organiseer mediabestanden: Kodi kastjes kunnen ook worden gebruikt om mediabestanden te organiseren en afspeellijsten te maken. Je kunt jouw favoriete media ordenen en snel toegang krijgen tot jouw favoriete content.
 6. Personaliseer de interface: Kodi kastjes bieden ook de mogelijkheid om de interface aan te passen en te personaliseren met verschillende skins. Hiermee kun je Kodi er precies zo laten uitzien als je wilt.

Kortom, met een Kodi kastje kun je jouw home entertainment-systeem uitbreiden en genieten van een breed scala aan content en functies.

Of je nu films wilt streamen, live tv wilt kijken, muziek wilt luisteren of games wilt spelen, met een Kodi kastje kun je het allemaal doen vanaf jouw televisie.

FAQ: Kodi tips voor beginners

Moet ik betalen voor Kodi?

Nee, Kodi is gratis te downloaden en te gebruiken.

Er zijn geen kosten verbonden aan het gebruik van Kodi zelf.

Sommige add-ons kunnen echter wel kosten met zich meebrengen, dus wees hier bewust van voordat je ze installeert.

Kan ik Kodi gebruiken op mijn smart-tv?

Ja, Kodi is compatibel met bijna elk apparaat, inclusief smart-tv’s.

Je kunt Kodi installeren op jouw smart-tv en genieten van jouw favoriete media op een groot scherm.

Conclusie

Kodi is een krachtig mediacenter waarmee je jouw favoriete media kunt streamen, organiseren en afspelen.

Met deze 10+ handige tips en trucs kun je Kodi optimaal gebruiken en ervoor zorgen dat je het beste uit deze tool haalt.

Of je nu films wilt streamen, live tv wilt kijken, retro games wilt spelen, of jouw foto’s en video’s wilt bekijken, Kodi kan het allemaal.

Onthoud dat het belangrijk is om legale addons te gebruiken om Kodi te gebruiken en te genieten van jouw favoriete media.

Veel plezier met Kodi!

Laat deze post viraal gaan op je sociale media!

Heb je een dringende vraag? Wacht niet langer! Stuur nu direct een WhatsApp-bericht naar +31630338229. Ik sta klaar om je te helpen en antwoord meestal binnen 10 minuten. Of het nu om advies gaat of een snelle oplossing, ik ben hier om je te ondersteunen. Laat je vraag niet onbeantwoord - stuur een bericht en krijg snel duidelijkheid!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *