Ga naar de inhoud
Deel nu en maak het verschil!

Wat is beter Android of Google TV? Het is een vraag die veel mensen stellen, en het antwoord is niet zo eenvoudig.

Wanneer je kiest tussen Android TV en Google TV, is het essentieel om te weten dat Google TV in feite een geavanceerde versie van Android TV is. Google TV biedt een gestroomlijnde, gebruiksvriendelijke interface met betere contentintegratie en aanbevelingen op basis van jouw voorkeuren.

Terwijl Android TV robuust en veelzijdig blijft, blinkt Google TV uit in personalisatie en gebruiksgemak, waardoor het voor de meeste gebruikers de betere keuze is. In deze blogpost duiken we dieper in de verschillen, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen voor jouw volgende smart TV aankoop

Google vs Android Tv

Als we het hebben over de verschillen in de besturingssystemen van Android TV en Google TV, is het belangrijk om te begrijpen dat ze allebei zijn gebaseerd op het Android besturingssysteem van Google Inc.

Maar, waar Android TV een meer traditionele ervaring biedt die we gewend zijn van Android-gebaseerde systemen, daar komt Google TV met een frisse wind.

Google TV introduceert een nieuwere interface die niet alleen moderner en intuïtiever is, maar zich ook specifiek richt op het aanbevelen van content. Deze aanbevelingen zijn afgestemd op jouw kijkvoorkeuren, wat zorgt voor een meer gepersonaliseerde en gestroomlijnde gebruikerservaring.

Kortom, terwijl Android TV vasthoudt aan de vertrouwde basis, neemt Google TV een stap verder door een slimmere en meer gefocuste benadering van jouw kijkervaring te bieden.

Wat zijn de belangrijkste functies en specificaties om op te letten bij het kopen van een Android TV Box in 2023?

 1. Android TV:
  • Kenmerken: Traditioneel, veelzijdig, breed scala aan apps.
  • Gebruikerservaring: Vertrouwd voor Android-gebruikers, flexibel.
  • Voor meer informatie: Zoek naar ‘Android TV features’ op websites zoals techradar.com of cnet.com.
 2. Google TV:
  • Kenmerken: Modern, gepersonaliseerde contentaanbevelingen.
  • Gebruikerservaring: Gebruiksvriendelijker en intuïtiever.
  • Voor meer informatie: Bekijk ‘Google TV review’ op theverge.com of engadget.com.
 3. WebOS (LG):
  • Kenmerken: Gebruiksvriendelijk, goede integratie met LG’s eigen diensten.
  • Gebruikerservaring: Intuïtief en gestroomlijnd, vaak geprezen voor zijn eenvoud.
  • Voor meer informatie: Raadpleeg ‘WebOS TV review’ op digitaltrends.com of techhive.com.
 4. Tizen (Samsung):
  • Kenmerken: Sterke app-ondersteuning, goede integratie met Samsung’s SmartThings.
  • Gebruikerservaring: Veelzijdig en aanpasbaar, geschikt voor verschillende gebruikers.
  • Voor meer informatie: Zoek naar ‘Tizen OS review’ op tomsguide.com of techadvisor.com.
Wat is beter Android of Google TV

Er zijn verschillende voordelen van Android TV, hieronder staan ​​enkele belangrijke voordelen op een rij:

 1. Toegang tot Google Play Store: Android TV biedt toegang tot Google Play Store, waardoor gebruikers duizenden apps en games kunnen downloaden en installeren op hun tv. Dit betekent dat gebruikers hun tv kunnen aanpassen aan hun interesses en voorkeuren, en de apps kunnen downloaden die ze willen.
 2. Integratie met Google-diensten: Android TV biedt toegang tot verschillende Google-diensten, waaronder Google Assistent en Google Play Music. Hierdoor kunnen gebruikers hun tv bedienen met hun stem, muziek streamen en hun favoriete inhoud gemakkelijk vinden.
 3. Ondersteuning voor Chromecast: Android TV ondersteunt Chromecast, waardoor gebruikers eenvoudig inhoud van hun smartphone of tablet naar hun tv kunnen streamen. Dit betekent dat gebruikers gemakkelijk foto’s en video’s kunnen bekijken op een groot scherm.
 4. Personalisatie: Android TV biedt gepersonaliseerde aanbevelingen op basis van de kijkgeschiedenis van de gebruiker. Dit betekent dat gebruikers inhoud krijgen aanbevolen die aansluit bij hun interesses en voorkeuren.
 5. Compatibiliteit met andere apparaten: Android TV is compatibel met andere apparaten zoals smartphones en tablets. Dit betekent dat gebruikers hun tv kunnen bedienen met hun mobiele apparaat en inhoud kunnen delen tussen apparaten.

Over het algemeen biedt Android TV een breed scala aan functies en integraties die tv-kijken en het streamen van inhoud gemakkelijker en leuker maken.

Het is een krachtig besturingssysteem dat een naadloze ervaring biedt voor gebruikers die toegang willen tot verschillende apps, games en inhoud op hun tv.

 1. Android TV:
  • Streamingdiensten en Apps: Ondersteunt een breed scala aan apps en diensten, inclusief populaire streamingplatforms zoals Netflix, Amazon Prime Video, Hulu, en meer.
  • Integratie: Goede integratie met Google-diensten zoals Google Play Store voor het downloaden van apps. Biedt ook Chromecast-functionaliteit voor het streamen van content van mobiele apparaten.
  • Personalisatie: Standaard aanbevelingen gebaseerd op de geïnstalleerde apps en kijkgeschiedenis.
 2. Google TV:
  • Streamingdiensten en Apps: Net als Android TV, ondersteunt Google TV vele populaire streamingdiensten en apps.
  • Integratie: Naast de basisfuncties van Android TV, biedt Google TV een verbeterde integratie met Google-diensten, inclusief een meer naadloze integratie met Google Assistant voor spraakopdrachten.
  • Personalisatie: Een van de grootste voordelen van Google TV is de manier waarop het content aggregeert en aanbeveelt. Het verzamelt content van verschillende geabonneerde diensten en stelt deze voor op basis van jouw voorkeuren en kijkgeschiedenis, wat zorgt voor een meer gepersonaliseerde en geïntegreerde kijkervaring.

In beide gevallen wordt de integratie met apps en streamingdiensten centraal gesteld, maar Google TV gaat een stap verder met zijn geavanceerde content aanbeveling systeem, waardoor het een meer gepersonaliseerde ervaring biedt.

 1. Android TV:
  • Interface: Android TV heeft een klassieke, kaartgebaseerde interface die gemakkelijk te navigeren is, met een duidelijke lay-out van apps en content.
  • Gebruiksgemak: Hoewel gebruiksvriendelijk, kan het soms een beetje overweldigend zijn voor nieuwe gebruikers vanwege de veelheid aan opties en instellingen.
  • Zoeken en Navigatie: Ondersteunt spraakopdrachten via Google Assistant, maar de integratie is minder naadloos dan bij Google TV.
 2. Google TV:
  • Interface: Google TV wordt geprezen om zijn verfijnde en gebruiksvriendelijke interface. Het biedt een meer gestroomlijnde ervaring met content die op de voorgrond wordt geplaatst in plaats van apps.
  • Gebruiksgemak: De interface is ontworpen om intuïtiever te zijn, met een focus op het vereenvoudigen van de gebruikerservaring en het gemakkelijker maken om nieuwe content te ontdekken.
  • Zoeken en Navigatie: De integratie met Google Assistant is een van de hoogtepunten, waardoor gebruikers eenvoudig spraakopdrachten kunnen gebruiken om content te zoeken en te bedienen. Deze diepere integratie maakt het vinden van specifieke shows of genres veel efficiënter.

In het algemeen biedt Google TV een meer verfijnde gebruikerservaring, vooral qua navigatie en het vinden van content, terwijl Android TV trouw blijft aan zijn klassieke interface die veelzijdig maar soms complex kan zijn voor nieuwe gebruikers.

 1. Android TV:
  • Ondersteuning: Android TV wordt ondersteund door een breed scala aan fabrikanten en modellen, wat het een van de meest veelzijdige smart TV-platforms op de markt maakt.
  • Fabrikanten: Je vindt Android TV op televisies van merken zoals Sony, Hisense, Philips, en TCL.
  • Flexibiliteit: Naast ingebouwde ondersteuning op televisies, is Android TV ook beschikbaar via externe apparaten zoals de Nvidia Shield, Xiaomi Mi Box, en meer, waardoor oudere televisies zonder smart functionaliteit ook van dit platform gebruik kunnen maken.
 2. Google TV:
  • Ondersteuning: Google TV, als de nieuwere versie van het besturingssysteem, is momenteel beperkter beschikbaar en wordt voornamelijk gevonden op nieuwere televisiemodellen.
  • Fabrikanten: Dit platform is momenteel vooral te vinden op nieuwere modellen van Sony en enkele andere geselecteerde merken.
  • Uitbreiding: Voor gebruikers zonder een Google TV-compatibele televisie is er de optie om een Chromecast met Google TV aan te schaffen, die elke tv met een HDMI-ingang in een Google TV kan veranderen.

Samengevat biedt Android TV een bredere compatibiliteit met verschillende merken en modellen, en door externe apparaten kan het op bijna elke televisie gebruikt worden. Google TV daarentegen, is momenteel beperkter in beschikbaarheid, maar groeit in populariteit bij de nieuwste televisiemodellen.

De prijs van apparaten die Android TV of Google TV draaien kan inderdaad een belangrijke overweging zijn voor consumenten. Hier is een algemene prijsvergelijking gebaseerd op de beschikbare informatie:

 1. Android TV Apparaten:
  • Android TV is beschikbaar op een breed scala aan apparaten, waaronder zowel budgetvriendelijke als high-end opties.
  • Budgetopties kunnen variëren van ongeveer €50 tot €150, afhankelijk van de specificaties en het merk.
  • Meer geavanceerde modellen, zoals de NVIDIA Shield TV, kunnen variëren van ongeveer €150 tot €200 of meer.
 2. Google TV Apparaten:
  • Google TV is meestal te vinden op nieuwere en vaak duurdere televisiemodellen.
  • De prijs voor een Google TV apparaat begint vaak bij ongeveer €200 en kan oplopen tot €1000 of meer voor high-end modellen met grotere schermen en geavanceerde functies.
  • Een Chromecast met Google TV, een externe optie om Google TV-functionaliteit aan een bestaande televisie toe te voegen, kost ongeveer €60 tot €70.

Het is belangrijk om te benadrukken dat de prijzen kunnen variëren afhankelijk van de regio, beschikbaarheid, en specifieke promoties of kortingen. Daarnaast moet bij de prijsvergelijking ook rekening worden gehouden met de kwaliteit, de grootte van het scherm, de resolutie, en andere technische specificaties van de apparaten.

Voor de meest actuele prijsinformatie en aanbiedingen, is het aan te raden om de websites van bekende elektronicawinkels of directe verkopers te raadplegen.

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties