Ga naar de inhoud
Deel nu en maak het verschil!

VLC voor Android is letterlijk jouw zakformaat multimedia Zwitsers zakmes. Denk aan het als een magische sleutel die bijna elk video- en audiobestand dat je erop gooit, afspeelt.

Ontwikkeld door VideoLAN, een non-profit organisatie die bekend staat om hun ethos van het vrij beschikbaar maken van multimedia oplossingen, biedt VLC voor Android een adembenemende reeks aan functies zonder dat je een cent hoeft uit te geven.

Het is niet alleen een simpele video- en audioplayer. Nee, het gaat verder dan dat. VLC ondersteunt een breed scala aan codecs, wat betekent dat die obscure videobestanden die je ergens op een oude harde schijf hebt gevonden en die door geen enkele andere app afgespeeld kunnen worden, waarschijnlijk wel door VLC kunnen worden getemd.

Android TV: de VLC Media Player-app installeren

Om VLC voor Android te downloaden, volg je een paar eenvoudige stappen die je binnen no-time naar multimedia bliss leiden. Hier is een stap-voor-stap handleiding die je kan volgen:

Stap 1: Bezoek de Play Store

Open de Google Play Store op je Android-apparaat. Dit is de veiligste plek om apps te downloaden, en je bent verzekerd van het ontvangen van de officiële versie van VLC.

Stap 2: Zoeken naar VLC

Tik op de zoekbalk bovenaan de Play Store en typ “VLC”. Druk op enter of tik op het zoekicoon. VLC voor Android, aangeboden door VideoLAN, zou bovenaan de zoekresultaten moeten verschijnen.

Stap 3: Downloaden en Installeren

Tik op “VLC for Android” in de zoekresultaten en vervolgens op de “Installeren” knop. De Play Store downloadt en installeert dan automatisch de VLC app op je apparaat.

Stap 4: Open VLC

Zodra de installatie is voltooid, kun je VLC openen door op de “Openen” knop in de Play Store te tikken of door het VLC-icoon te zoeken en aan te tikken in je app-lade of op je startscherm.

Stap 5: Geniet van je media

Nu VLC geïnstalleerd is, kun je beginnen met het afspelen van je lokale mediabestanden of streamen vanaf het netwerk. VLC zal automatisch alle mediabestanden op je apparaat scannen en organiseren, zodat je gemakkelijk kunt navigeren en afspelen wat je wilt.

En dat is alles! Met deze eenvoudige stappen heb je VLC voor Android gedownload en ben je klaar om te genieten van een naadloze multimedia-ervaring, ongeacht het bestandsformaat. VLC is een krachtige, veelzijdige app die zeker een waardevolle toevoeging is aan je digitale toolkit.

Wat is de nieuwste versie van VLC

De nieuwste versie van VLC voor Android is op Aug 27, 2023 uitgebracht. Deze versie breidt de reeds indrukwekkende mogelijkheden van VLC uit, met ondersteuning voor alle bestandsformaten, zoals gebruikelijk, en inclusief een audio- en videomedia bibliotheek met volledige zoekfunctionaliteit en geschiedenis.

Ook ondersteunt het netwerkstreams, inclusief HLS en Dash, en biedt het mogelijkheden voor het browsen van NAS en gedeelde schijven​

Wat belangrijk is om te weten, maar vaak onderaan de tekst niet wordt vermeld, is dat VLC voor Android ook geavanceerde functies biedt zoals:

 • Het afspelen van netwerkstreams en de mogelijkheid om te fungeren als een streaming server. Dit maakt VLC niet alleen een app voor het afspelen van je lokale mediabestanden maar ook een krachtige tool voor het beheren van je media over netwerken.
 • De mogelijkheid om mediabestanden direct vanuit netwerkopslagapparaten en USB-drives af te spelen zonder dat deze eerst naar je apparaat moeten worden overgezet. Dit biedt een enorme tijdsbesparing en gemak.
 • Een ingebouwde equalizer waarmee je de audio-uitvoer naar jouw voorkeur kunt aanpassen.

Deze functies maken VLC voor Android een veelzijdige en onmisbare app voor iedereen die graag optimaal van hun media geniet.

Toestemmingsdetails

VLC voor Android vereist bepaalde toestemmingen voor een optimale werking:

 • Toegang tot “Foto’s/Media/Bestanden” en “Opslag” om mediabestanden te lezen.
 • “Volledige netwerktoegang” voor het openen van netwerk- en internetstreams.
 • “Voorkomen dat telefoon slaapt” om video’s ononderbroken af te spelen.
 • “Audio-instellingen wijzigen” en “Systeeminstellingen wijzigen” voor volume- en beltoonbeheer.
 • “Netwerkverbindingen bekijken” voor het monitoren van de apparaat verbinding.
 • Specifieke functies voor Android TV, zoals “tekenen over andere apps”, “trilbesturing” en “uitvoeren bij opstarten”.

VLC voor Android brengt de kracht en flexibiliteit van zijn desktop-tegenhanger naar de mobiele wereld, met een sterke nadruk op privacy en gebruiksvriendelijkheid.

Het is een essentiële app voor iedereen die op zoek is naar een rijke multimedia-ervaring op hun Android-apparaat.

Een ander kritiek punt dat mogelijk niet direct wordt benadrukt, maar wel van groot belang is voor gebruikers, zijn de privacy- en veiligheidsaspecten van VLC. In tegenstelling tot veel andere apps, biedt VLC voor Android enkele unieke voordelen die het een veilige keuze maken voor privacybewuste gebruikers:

 • Volledig open-source: VLC is open-source software, wat betekent dat iedereen de code kan bekijken, beoordelen, en verbeteren. Dit zorgt voor een hogere mate van transparantie en beveiliging.
 • Geen advertenties: VLC bevat geen advertenties, waardoor je een ononderbroken kijk- of luisterervaring hebt zonder zorgen over ongewenste onderbrekingen of privacy-inbreuken door advertentienetwerken.
 • Geen spyware of gebruikerstracking: VLC respecteert de privacy van de gebruiker door af te zien van het verzamelen van gebruikersgegevens. Je mediagebruik en persoonlijke informatie blijven privé en beveiligd.

Deze aspecten maken VLC niet alleen een krachtige mediaspeler maar ook een vertrouwenswaardige app die de privacy en veiligheid van de gebruiker vooropstelt.

Tot slot, een essentieel aspect dat niet altijd direct wordt belicht, maar uiterst belangrijk is, betreft de regelmatige updates die VLC voor Android ontvangt. Deze updates zijn cruciaal omdat ze niet alleen zorgen voor:

 • Bug fixes: Het oplossen van fouten zorgt voor een soepelere gebruikerservaring en vermindert eventuele frustraties tijdens het gebruik van de app.
 • Prestatieverbeteringen: Verbeteringen in de snelheid en efficiëntie van de app zorgen ervoor dat VLC soepel draait op een breed scala aan Android-apparaten, van de oudere tot de nieuwste modellen.
 • Nieuwe functies: Met elke update komen er vaak nieuwe mogelijkheden bij, waardoor VLC steeds veelzijdiger wordt en beter aansluit bij de veranderende behoeften en wensen van gebruikers.

Deze aanpak van continue verbetering zorgt ervoor dat VLC voor Android niet alleen bijblijft met de technologische ontwikkelingen maar vaak ook innovatief vooroploopt.

Het maakt VLC een dynamische app die met de tijd meegaat en continu verbetert, waardoor het een betrouwbare keuze blijft voor iedereen die op zoek is naar een veelzijdige en gebruikersvriendelijke mediaspeler.

Aanbevolen: Ben je op zoek naar manieren om jouw Android TV-ervaring te verbeteren? Dan ben je hier aan het juiste adres! 

Heb je gedachten of ervaringen die je wilt delen? Laat hieronder een reactie achter!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *