Ga naar de inhoud
Deel nu en maak het verschil!

Oké, dus je WiFi bereik is niet wat je ervan verwacht had, toch? Geen paniek, we hebben 15 geweldige tips om je signaal een flinke boost te geven!

Zeg Vaarwel tegen Saai TV-Kijken: Vind de Beste Goedkope TV Boxen van 2023!

Waarom is je WiFi zo traag?

Voordat we in de tips duiken, laten we eerst eens kijken wat er met je WiFi aan de hand kan zijn. Is je router verstopt achter een stapel boeken in de hoek van je huis? Of misschien zijn er teveel apparaten op je netwerk aangesloten? Er zijn een hoop redenen waarom je WiFi het moeilijk kan hebben.

Waarom is je WiFi zo traag?
 • Fysieke obstakels: Muren, meubels, boeken en andere fysieke objecten kunnen het WiFi-signaal blokkeren of verstoren. Een router die bijvoorbeeld achter een stapel boeken wordt geplaatst, kan problemen hebben met het effectief verspreiden van het WiFi-signaal.
 • Te veel apparaten: Als er te veel apparaten op je netwerk zijn aangesloten, kan dit je bandbreedte verzadigen en je WiFi traag maken. Dit is vooral waarschijnlijk als deze apparaten tegelijkertijd bandbreedte-intensieve activiteiten uitvoeren, zoals het streamen van video of het downloaden van grote bestanden.
 • Interferentie: Andere elektronische apparaten in je huis, zoals magnetrons, draadloze telefoons en babyfoons, kunnen interfereren met je WiFi-signaal.
 • Afstand: Hoe verder je apparaat zich van de router bevindt, hoe zwakker het WiFi-signaal wordt. Dit betekent dat je mogelijk een traag of onstabiel WiFi hebt als je ver van je router bent.
 • Oude of verouderde apparatuur: Als je router of het apparaat dat je gebruikt oud of verouderd is, is het mogelijk dat het niet efficiënt kan communiceren met het netwerk, wat kan leiden tot traag WiFi.
 • Problemen met de internetserviceprovider (ISP): Soms kan de internetserviceprovider problemen ondervinden, zoals netwerkcongestie, die de snelheid van je internet kunnen beïnvloeden.
 • Verouderde firmware of drivers: Firmware of drivers die niet zijn bijgewerkt, kunnen problemen veroorzaken met de efficiëntie van de router, wat leidt tot traag WiFi.

Door te begrijpen wat de oorzaak is van traag WiFi, kun je effectievere maatregelen nemen om je WiFi-snelheid en -bereik te verbeteren.

Hier zijn 15 praktische tips om je WiFi bereik te verbeteren

Het WiFi bereik van je router is essentieel voor een naadloze en ononderbroken online ervaring, vooral als je een groot huis of kantoorruimte hebt. Een beperkt WiFi bereik kan leiden tot trage snelheden, verbindingsproblemen en zelfs gebieden waar geen connectiviteit beschikbaar is, ook wel bekend als ‘dode zones’.

Als je problemen hebt met je WiFi bereik, hier zijn 15 praktische tips die echt werken om het te verbeteren:

 • Verplaats je router: De locatie van je router heeft een grote invloed op je WiFi-bereik. Plaats het op een centrale locatie en houd het vrij van fysieke obstructies.
 • Upgrade je router: Als je router verouderd is, overweeg dan om een nieuwere te kopen met betere prestaties en bereik.
 • Gebruik een WiFi-extender: Een WiFi-extender kan helpen bij het vergroten van het bereik van je netwerk door het bestaande signaal te versterken en opnieuw te zenden.
 • Pas de antenne aan of voeg er meer toe: Het veranderen van de oriëntatie van de antenne of het toevoegen van meer antennes kan helpen het signaal te verbeteren.
 • Verminder interferentie: Houd je router weg van andere elektronische apparaten die het signaal kunnen verstoren, zoals magnetrons en draadloze telefoons.
 • Gebruik de nieuwste WiFi-standaard: Zorg ervoor dat je apparaten en router gebruik maken van de nieuwste WiFi-standaarden, zoals WiFi 6.
 • Gebruik een mesh-netwerk systeem: Een mesh-netwerk kan een betere dekking bieden voor grotere huizen door het creëren van meerdere toegangspunten.
 • Verander je WiFi-kanaal: Als er veel netwerken in je omgeving zijn, kan het veranderen van je WiFi-kanaal helpen om interferentie te verminderen.
 • Zorg voor beveiliging van je netwerk: Een onbeveiligd netwerk kan leiden tot ongewenst verkeer dat je bandbreedte verbruikt, wat het bereik van je WiFi kan verminderen.
 • Schakel Quality of Service (QoS) in: Dit kan helpen om bandbreedte te prioriteren voor apparaten die het meest nodig hebben.
 • Zet oude apparaten uit: Oudere apparaten die op je netwerk zijn aangesloten, kunnen je WiFi prestaties verlagen. Zet ze uit als ze niet in gebruik zijn.
 • Gebruik een bekabelde verbinding waar mogelijk: Bedrade verbindingen zijn betrouwbaarder en sneller dan draadloze, dus gebruik deze voor apparaten die veel bandbreedte vereisen, zoals gameconsoles of streaming-apparaten.
 • Update regelmatig je apparatuur: Zorg ervoor dat je apparaten en router up-to-date zijn met de nieuwste software- en beveiligingsupdates.
 • Verminder het aantal verbonden apparaten: Te veel apparaten die tegelijkertijd op je netwerk zijn aangesloten, kunnen het WiFi-bereik beïnvloeden.
 • Gebruik een WiFi-analysetool: Met deze tools kun je het WiFi-signaal in je huis controleren en verbeteringen aanbrengen waar nodig.

Cache Geheugen Verwijderen: De Beste Gids Voor Android In 2023

Problemen met WiFi? Leer hoe je van WiFi-kanaal kunt veranderen

Het optimaliseren van je WiFi bereik kan zo simpel zijn als het veranderen van je WiFi-kanaal. Dit kanaal is het specifieke radiofrequentie pad waarop je router communiceert met je apparaten. Interferentie, vaak veroorzaakt door andere apparaten op dezelfde frequentie, kan je WiFi bereik beperken en leiden tot een vertraagd of instabiel signaal.

Door naar een minder druk WiFi-kanaal te schakelen, kan je deze interferentie verminderen, de prestaties en betrouwbaarheid van je netwerk verbeteren en zo je WiFi bereik vergroten. Dit kan leiden tot snellere downloadsnelheden en minder vertraging, wat essentieel is voor activiteiten zoals videogesprekken en online gaming.

Het optimaliseren van je WiFi bereik

Je kunt het WiFi-kanaal van je router meestal veranderen door de volgende stappen te volgen:

 1. Open een webbrowser en typ het IP-adres van je router in de adresbalk. Het IP-adres is meestal te vinden in de documentatie van je router, maar veelvoorkomende adressen zijn 192.168.0.1, 192.168.1.1 of 10.0.0.1.
 2. Log in op de router met je gebruikersnaam en wachtwoord. Als je deze niet weet, kun je ze vaak vinden in de documentatie van je router of op een sticker op de router zelf.
 3. Zoek in de instellingen naar de draadloze opties. Dit kan verschillen per router, maar het kan iets zijn als “Wireless Settings” of “WiFi Settings”.
 4. Zoek naar de optie om het kanaal te veranderen. Dit zal waarschijnlijk een drop-down menu zijn waaruit je een kanaal kunt kiezen.
 5. Kies een nieuw kanaal. Voor 2.4 GHz WiFi zijn de kanalen 1, 6 en 11 meestal de beste keuze omdat ze elkaar niet overlappen. Voor 5 GHz WiFi kun je elk kanaal kiezen dat beschikbaar is.
 6. Sla je wijzigingen op en herstart je router.

Upgrade naar de nieuwste WiFi-standaard voor betere WiFi bereik.

Het upgraden naar de nieuwste WiFi-standaard kan een aanzienlijk verschil maken in de prestaties van je netwerk, inclusief je WiFi bereik. WiFi 6, ook bekend als 802.11ax, is de nieuwste generatie van WiFi en biedt een aantal verbeteringen ten opzichte van de vorige standaarden.

WiFi 6 biedt hogere datasnelheden, wat resulteert in snellere download- en uploadtijden. Het is ook ontworpen om beter te presteren in omgevingen met veel apparaten, waardoor het een uitstekende keuze is voor drukke huishoudens of kantoren.

Daarnaast heeft WiFi 6 ook geavanceerde technologieën zoals OFDMA (Orthogonal Frequency Division Multiple Access), wat bijdraagt aan efficiënter gebruik van kanalen en betere prestaties in dichtbevolkte omgevingen.

Om van WiFi 6 te profiteren, moet zowel je router als je apparaten deze standaard ondersteunen. Als je apparaten verouderd zijn en WiFi 6 niet ondersteunen, overweeg dan om ze te upgraden. Hetzelfde geldt voor je router. Het upgraden naar apparatuur die WiFi 6 ondersteunt, kan helpen om je WiFi bereik te verbeteren en zorgt voor een snellere, betrouwbaardere WiFi-ervaring.

WiFi bereik Zakelijk omgeving verbeteren

Het hebben van een betrouwbaar en sterk WiFi bereik is cruciaal in een zakelijke omgeving. Of je nu een klein kantoor runt of een groot bedrijf met meerdere verdiepingen, je wilt ervoor zorgen dat al je medewerkers toegang hebben tot een snelle en stabiele internetverbinding.

Hier zijn enkele tips om het WiFi bereik in een zakelijke omgeving te verbeteren:

De NETGEAR Orbi Quad-band WiFi 6E Mesh-systeem (RBKE963) is een geavanceerde oplossing voor iedereen die op zoek is naar uitstekend WiFi-bereik en snelheid, of je nu een groot huis hebt of een klein bedrijf.

Ervaar de toekomst van WiFi vandaag! Upgrade naar het NETGEAR Orbi Quad-band WiFi 6E Mesh-systeem en geniet van ongeëvenaarde snelheid en dekking. Klik hier om te bestellen.

 • Hoge WiFi-snelheden: Dit systeem biedt razendsnelle WiFi-snelheden tot 10,8 Gbps. Deze snelheid wordt mogelijk gemaakt door de nieuwe 6GHz-band die meer snelheid en capaciteit biedt voor de nieuwste hoogwaardige WiFi 6E-apparaten.
 • Quad-Band-technologie: De exclusieve Quad-Band-technologie van NETGEAR heeft een speciale WiFi-band die de Orbi-router en -satellieten verbindt, waardoor je Gigabit+ internetsnelheden in je hele huis kunt hebben.
 • Brede dekking: Het systeem biedt WiFi-dekking voor een ruimte tot 600 vierkante meter, en ondersteunt tot 200 apparaten tegelijk. Dit zorgt voor een consistente, snelle WiFi-verbinding voor elk apparaat in elke kamer.
 • Compatibiliteit: De NETGEAR Orbi is compatibel met internetserviceabonnementen tot 10 Gbps. Het kan verbinding maken met je bestaande modem, of het nu gaat om kabel, satelliet, glasvezel of ADSL, en het vervangt je WiFi-router.
 • Ethernet-poorten: Elke router en satelliet in het systeem heeft één 2,5G en drie 1G Ethernet-poorten. Dit biedt snelle bekabelde verbindingen voor apparaten zoals computers, gameconsoles en streaming-spelers.

Threat Protection uitgelegd! Leer hoe antivirus 2023 werkt en je online veiligheid beschermt tegen bedreigingen.

Heb je gedachten of ervaringen die je wilt delen? Laat hieronder een reactie achter!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *