Ga naar de inhoud
Deel nu en maak het verschil!

Ooit enthousiast Stremio geopend, klaar voor een avondje ontspanning, en dan die teleurstellende melding: “Geen streams beschikbaar”?

Het kan de beste streamingplannen in de war schoppen. Gelukkig betekent het zien van deze melding niet dat je filmavond verpest is.

Wij hebben niet 5, maar 9 gouden tips om dit veelvoorkomende Stremio-probleem aan te pakken, zodat je snel weer kunt genieten van je favoriete films en series.

In deze post loop ik met je door de slimste oplossingen en handigste hacks.

Met deze adviezen kun je zelf het ‘Stremio geen streams beschikbaar’ dilemma oplossen en voorkom je dat je in de toekomst weer voor een dichte digitale deur staat.

Leun achterover, relax, en bereid je voor om deze tips als je nieuwe streaming survivalgids te omarmen!

Stremio en de Nederlandse Wet: Is Deze Streamingdienst Legaal?

Veelvoorkomende Oorzaken

Waarom toont Stremio je soms de frustrerende melding ‘geen streams beschikbaar’? De redenen variëren van kleine hick-ups in je internetverbinding tot grotere glitches in de Stremio-app of zelfs de add-ons die je gebruikt.

Stremio installeren op meerdere apparaten
Klik hier om Stremio gratis te Downloaden

In dit gedeelte nemen we een kijkje naar de meest voorkomende boosdoeners:

 1. Internetverbinding: Een zwakke of onstabiele verbinding kan ervoor zorgen dat Stremio geen verbinding kan maken met de streams.
 2. Serverproblemen: Soms liggen de problemen niet bij jou thuis, maar bij de server waarvan je probeert te streamen.
 3. Verouderde Add-ons: Add-ons die niet up-to-date zijn kunnen voor allerlei problemen zorgen, waaronder het ontbreken van streams.
 4. Softwareconflicten: Andere programma’s of apps op je apparaat kunnen soms roet in het eten gooien.
 5. Geoblokkades: Sommige content is geografisch geblokkeerd en zonder de juiste tools zie je dan ‘geen streams beschikbaar’.

Door de kern van het probleem te begrijpen, kun je beter gerichte oplossingen toepassen. Laten we verder gaan en deze kwesties één voor één aanpakken.

1: Controleer Je Internetverbinding

Een haperende of trage internetverbinding is vaak de boosdoener wanneer je de melding ‘geen streams beschikbaar’ krijgt in Stremio.

Hoe snel is je internet? Ontdek het met deze snelheidstest!

Hier zijn stappen die je kunt ondernemen om dit te controleren en te verhelpen:

 1. Snelheidstest: Voer een internetsnelheidstest uit met tools zoals Speedtest.net om te zien of je de benodigde snelheid behaalt voor streaming.
 2. Router Restart: Schakel je router en modem uit en wacht een minuut voordat je ze weer inschakelt. Dit kan veelvoorkomende netwerkproblemen oplossen.
 3. Directe Verbinding: Probeer indien mogelijk een directe verbinding met een ethernetkabel te gebruiken in plaats van wifi, voor een stabieler en sneller internet.
 4. Wifi-signaal: Verplaats je apparaat dichter naar de router toe of gebruik een wifi-versterker om het signaal te verbeteren.
 5. Apparaten Beperken: Beperk het aantal apparaten dat tegelijkertijd gebruik maakt van je netwerk. Meerdere apparaten kunnen de bandbreedte opslokken en zo de streaming snelheid verlagen.
 6. Provider Check: Controleer of er geen problemen zijn bij je internetprovider of gepland onderhoud dat je verbinding kan beïnvloeden.

Door deze stappen te volgen, kun je vaak al snel vaststellen of het probleem bij je internetverbinding ligt en dit ook meteen aanpakken. Is je verbinding in topvorm maar blijft Stremio dwarsliggen? Geen nood, we hebben nog meer tips in petto!

2: Update Stremio naar de Laatste Versie

Het regelmatig bijwerken van Stremio is cruciaal voor de beste prestaties en toegang tot streams. Hier is hoe je ervoor zorgt dat je de nieuwste versie gebruikt:

Update Stremio naar de Laatste Versie
 1. Controleer Versie: Open Stremio en ga naar het instellingenmenu om te zien welke versie je momenteel hebt.
 2. Officiële Website: Bezoek de officiële Stremio website om de nieuwste versie van de software te vinden.
 3. Vergelijk Versies: Vergelijk de versie op de website met die op je apparaat om te bepalen of je een update nodig hebt.
 4. Downloaden: Als er een nieuwere versie beschikbaar is, download deze dan van de officiële bron om zeker te zijn van een veilige installatie.
 5. Installatie: Sluit Stremio en start de installatie van de update. Volg de instructies voor een correcte installatie.
 6. Herstart Apparaat: Soms is het nodig om je apparaat opnieuw op te starten na een update om alle veranderingen goed door te voeren.
 7. Open Stremio: Na de herstart, open Stremio om te controleren of de update succesvol is geïnstalleerd en of het probleem met de streams is opgelost.

Door Stremio up-to-date te houden, zorg je ervoor dat je altijd toegang hebt tot de nieuwste functies en verbeteringen, en minimaliseer je de kans op foutmeldingen zoals ‘geen streams beschikbaar’.

3: Verwijder en Herinstalleer Add-ons

Add-ons binnen Stremio kunnen soms problemen veroorzaken, zoals de foutmelding ‘geen streams beschikbaar’.

Verwijder en Herinstalleer Add-ons

Een verse installatie van je add-ons kan dit verhelpen. Hier is hoe je dit doet:

 1. Open Add-ons Menu: Start Stremio en ga naar het add-ons menu. Hier zie je een lijst van alle geïnstalleerde add-ons.
 2. Verwijder Add-ons: Kies de add-on die je wilt verwijderen en selecteer de optie om deze te de-installeren. Het kan verstandig zijn om te beginnen met de add-ons die je het meest recent hebt geïnstalleerd, aangezien deze mogelijk het probleem veroorzaken.
 3. Herstart Stremio: Sluit Stremio volledig af en start het opnieuw op om de wijzigingen door te voeren.
 4. Herinstalleer Add-ons: Ga terug naar het add-ons menu en zoek naar de add-ons die je wilt terugzetten. Installeer ze één voor één opnieuw.
 5. Controleer op Updates: Zorg ervoor dat je de nieuwste versie van de add-ons installeert. Vaak brengen ontwikkelaars updates uit om bugs of problemen op te lossen.
 6. Test de Streams: Probeer na het herinstalleren van de add-ons of je nu wel toegang hebt tot streams.

Door add-ons te verwijderen en opnieuw te installeren, verwijder je mogelijk corrupte bestanden of conflicten die de foutmelding veroorzaakten. Het zorgt er ook voor dat je de meest recente en stabiele versies van de add-ons gebruikt.

4: Clear Cache en Applicatiegegevens

Het legen van de cache en applicatiegegevens kan vaak voorkomende problemen met Stremio oplossen, zoals de foutmelding ‘geen streams beschikbaar’.

Clear Cache en Applicatiegegevens

Hieronder volgt een stapsgewijze aanpak:

 1. Ga naar Instellingen: Open de instellingen van je apparaat waarop Stremio is geïnstalleerd.
 2. Applicatiebeheer: Zoek naar het onderdeel ‘Applicaties’ of ‘Applicatiebeheer’. Hier vind je alle apps die op je apparaat zijn geïnstalleerd.
 3. Selecteer Stremio: Scroll door de lijst totdat je Stremio vindt en selecteer de app.
 4. Cache Legen: Kies de optie om de cache te legen. Dit verwijdert tijdelijke bestanden die mogelijk problemen veroorzaken, maar behoudt je persoonlijke instellingen en inloggegevens.
 5. Verwijder Data: Als het legen van de cache het probleem niet oplost, kun je overwegen om alle applicatiegegevens te verwijderen. Let op: hierdoor worden alle instellingen en inloggegevens gewist, en moet je de app opnieuw instellen alsof deze voor het eerst wordt gebruikt.
 6. Herstart Stremio: Open Stremio om te zien of het probleem is opgelost.

Door deze stappen te volgen, verwijder je alle corrupte data die mogelijk de goede werking van Stremio belemmeren. Het is een simpele maar effectieve methode om veelvoorkomende fouten en bugs te verhelpen.

5: Gebruik een VPN

Gebruik een VPN van NordVPN
Klik op de foto om de aanbieding te bekijken!

Een VPN, ofwel Virtual Private Network, kan helpen om streamingproblemen zoals ‘geen streams beschikbaar’ op Stremio te verhelpen.

Dit kan bijzonder nuttig zijn als de content geografisch is geblokkeerd of als je ISP (Internet Service Provider) bepaalde verbindingen beperkt. Hier is hoe je een VPN kunt gebruiken met Stremio:

 1. Kies een Betrouwbare VPN: Selecteer een VPN-provider met goede recensies en die bekend staat om zijn vermogen om geoblokkades te omzeilen en niet de bandbreedte te beperken.
 2. Installeer de VPN: Download en installeer de VPN-applicatie van je gekozen provider op hetzelfde apparaat waar je Stremio gebruikt.
 3. Verbind met een Server: Open de VPN-app en verbind met een server in het land waar de content die je wilt bekijken beschikbaar is. Als je niet zeker weet welk land je moet kiezen, probeer dan servers in verschillende landen tot je een vindt die werkt.
 4. Start Stremio opnieuw op: Sluit Stremio volledig af en start het opnieuw op nadat je een VPN-verbinding hebt gemaakt.
 5. Test de Streams: Probeer nu of je toegang hebt tot de streams die eerder niet beschikbaar waren.
Is Stremio veilig zonder VPN?

Het gebruik van een VPN kan niet alleen helpen om geografische beperkingen te omzeilen, maar kan ook helpen om je privacy te beschermen door je internetverkeer te versleutelen.

Dit kan vooral handig zijn als je op een openbaar Wi-Fi-netwerk streamt.

Let op dat het gebruik van een VPN de internetsnelheid enigszins kan beïnvloeden, dus kies een VPN-provider die snelle servers biedt om mogelijke vertragingen te minimaliseren.

6: Schakel Over naar een Andere Streaming Server

Soms ligt het probleem van ‘geen streams beschikbaar’ in Stremio bij de specifieke server waarmee je probeert te verbinden. Het overschakelen naar een andere server kan dit probleem vaak oplossen.

Hier zijn de stappen en redenen waarom dit nuttig kan zijn:

 1. Server Overbelasting: Sommige servers kunnen overbelast raken door het hoge aantal gebruikers. Dit kan leiden tot verbindingsproblemen of tragere streams.
 2. Server Onderhoud: Servers ondergaan soms onderhoud of updates, waardoor tijdelijke uitval kan ontstaan.
 3. Kies een Server met Betere Prestaties: Servers variëren in snelheid en stabiliteit. Het vinden van een server die beter presteert kan de streamingervaring aanzienlijk verbeteren.
Stremio Streaming Server is niet beschikbaar oplossen

Hier is hoe je van server kunt wisselen in Stremio:

 1. Open de Stream Selector: Wanneer je een film of serie selecteert, toont Stremio een lijst met beschikbare streams. Dit wordt meestal weergegeven als een aantal links of bronnen naast de afspeelknop.
 2. Vergelijk de Servers: Neem een moment om de aangeboden servers te bekijken. Sommige kunnen speciale icoontjes of labels hebben die de kwaliteit of snelheid aangeven.
 3. Kies een Alternatieve Server: Selecteer een andere server dan degenen die je al hebt geprobeerd. Soms kan het simpelweg vernieuwen van de lijst met beschikbare streams nieuwe opties onthullen.
 4. Test de Nieuwe Server: Na het kiezen van een andere server, probeer de stream opnieuw te laden om te zien of het probleem is opgelost.

Door deze stappen te volgen en over te schakelen naar een server die minder verkeer heeft of die dichter bij jouw locatie staat, kan je de kans vergroten dat je zonder onderbrekingen kunt genieten van je favoriete content op Stremio.

7: Controleer op Stremio Server problemen

Als je na het proberen van de voorgaande tips nog steeds de melding ‘geen streams beschikbaar’ krijgt, kan het zijn dat er een breder probleem is met de servers van Stremio.

Stremio-add-ons werken niet. Wat nu?

Hier is hoe je dit kunt controleren en wat je kunt doen:

 1. Bezoek de Officiële Stremio Website of Forums: De ontwikkelaars van Stremio plaatsen vaak statusupdates over serverproblemen of onderhoud op hun officiële website of forums.
 2. Gebruik Sociale Media: Kijk op de officiële socialemediakanalen van Stremio, zoals Twitter of Facebook, voor realtime updates.
 3. Controleer op Storingsmeldingen: Websites zoals Downdetector kunnen je informatie geven over huidige problemen die door gebruikers worden gemeld.
 4. Community Feedback: Bezoek community platforms zoals Reddit waar Stremio gebruikers vaak ervaringen delen en elkaar informeren over serverproblemen.

Als je bevestigt dat er een serverprobleem is, zijn hier enkele acties die je kunt ondernemen:

 1. Geduldig Afwachten: Als het probleem bij Stremio ligt, is het vaak een kwestie van wachten tot hun technische team het probleem oplost.
 2. Probeer Later Opnieuw: Geef de servers wat tijd om te herstellen en probeer het op een later tijdstip nog eens.
 3. Blijf Geïnformeerd: Houd de Stremio-kanalen in de gaten voor updates over de situatie.

Het is frustrerend wanneer je niet kunt streamen wat je wilt bekijken, maar door deze stappen te volgen, kun je bepalen of het probleem groter is dan je eigen apparaat of thuisnetwerk en dienovereenkomstig actie ondernemen.

8: Fix die ‘Geen streams gevonden’ frustratie met de juiste add-ons

Hoe Torrentio toe te voegen voor Stremio 

Om je frustratie met ‘Geen streams gevonden’ op Stremio te verhelpen, kun je de volgende stappen volgen om de juiste add-ons te installeren:

 1. Community Add-Ons: Bezoek de Stremio Community Addons List om een lijst van door de community samengestelde add-ons te vinden. Deze lijst bevat verschillende add-ons voor films, series, ondertitels, en meer.
 2. Essentiële Add-Ons: Zorg ervoor dat je add-ons zoals “TMDB” en “Torrentio” installeert. Deze zijn populair en betrouwbaar binnen de Stremio-community.
 3. Directe Installatielinks: Als je specifiek op zoek bent naar directe installatielinks, kun je een zoekopdracht op Google uitvoeren. Zorg ervoor dat je alleen add-ons downloadt van betrouwbare bronnen om veiligheids- en privacyredenen.

Door deze stappen te volgen, kun je de add-ons installeren die nodig zijn om je kijkervaring op Stremio te verbeteren en het probleem van ‘Geen streams gevonden’ te verhelpen.

Vergeet niet om altijd voorzichtig te zijn met het installeren van add-ons van derden en zorg voor je eigen veiligheid en privacy.

9: Wat als Niets Werkt? Alternatieve Oplossingen

Wanneer je alle tips hebt geprobeerd en ‘Stremio geen streams beschikbaar’ blijft een hardnekkig probleem, dan is het tijd voor enkele alternatieve oplossingen:

Je hebt geen JELLYFIN, EMBY OF PLEX nodig
 1. Contact opnemen met Stremio-ondersteuning: Een directe lijn met de mensen achter de app kan je vaak de meest accurate informatie geven. Beschrijf je probleem gedetailleerd via hun supportkanaal.
 2. Zoek naar Hulp op Community-forums: Er zijn vele forums en discussiegroepen waar Stremio-gebruikers samenkomen. Het is mogelijk dat iemand anders hetzelfde probleem heeft ervaren en een unieke oplossing heeft gevonden.
 3. Probeer een andere Apparaat: Soms kan het probleem specifiek zijn voor het apparaat dat je gebruikt. Probeer Stremio op een ander apparaat te gebruiken om te zien of het probleem zich voortzet.
 4. Controleer op Compatibiliteitsproblemen: Zorg ervoor dat je apparaat compatibel is met de huidige versie van Stremio. Oudere systemen kunnen soms moeite hebben met nieuwere software.
 5. Netwerkinstellingen Resetten: Een volledige reset van je netwerkinstellingen kan soms helpen. Dit kan eventuele netwerkproblemen die de app hinderen oplossen.
 6. Zoek naar Alternatieve Streaming Diensten: Hoewel dit niet de ideale oplossing is als je gehecht bent aan Stremio, kan het verkennen van andere streamingdiensten tijdelijk uitkomst bieden totdat het probleem is opgelost.
 7. Technische Dienst: Als laatste redmiddel kun je een professionele technische dienst overwegen die je systeem kan onderzoeken op diepgewortelde problemen die de streamingprestaties beïnvloeden.

Het belangrijkste is om te onthouden dat technologie soms onvoorspelbaar kan zijn en dat het vinden van een oplossing een proces van eliminatie is. Door geduldig te zijn en systematisch te werk te gaan, vergroot je de kans om weer snel je favoriete streams te bekijken.

De Legale Status van Moviesjoy in Nederland: Feiten Onthuld in 2023!

Conclusie: Nooit Meer ‘Stremio Geen Streams Beschikbaar’

Het is een frustratie die je niet hoeft te verdragen. Met de tips die we hebben besproken, behoort het probleem van ‘geen streams beschikbaar’ tot het verleden.

Vergeet niet dat de wereld van add-ons en streaming voortdurend verandert, dus blijf alert en blijf je apps en add-ons updaten.

Heb je deze tips geprobeerd? Laat ons weten welke voor jou de magie deden!

Jouw feedback is goud waard, niet alleen voor ons, maar ook voor de hele community van stream-liefhebbers.

Doe mee met onze community!

Vond je deze tips nuttig? Deel je ervaring en laat ons weten welke add-ons jouw streaming game hebben veranderd.

Heb je gedachten of ervaringen die je wilt delen? Laat hieronder een reactie achter!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *