Ga naar de inhoud

De Ultieme 2023 Gids Voor Streamingdiensten in Nederland!

 • 24 min read

Waarom streamingdiensten de toekomst zijn van tv-kijken? In de afgelopen decennia is het tv-kijken drastisch veranderd.

Waar mensen vroeger afhankelijk waren van lineaire tv-zenders om hun favoriete programma’s te bekijken, hebben ze nu toegang tot een onbeperkt aanbod aan tv-shows en films via streamingdiensten.

Streamingdiensten zoals Netflix, Amazon Prime Video, en Hulu bieden een breed scala aan content aan, van populaire tv-shows en films tot originele series en documentaires.

En met de komst van nieuwe spelers op de markt, zoals Disney+ en HBO Max, is het aanbod alleen maar gegroeid.

Maar waarom zijn streamingdiensten zo populair geworden en wat betekent dit voor de toekomst van tv-kijken?

4 belangrijke redenen streamingdiensten de toekomst zijn van tv-kijken

4 belangrijke redenen waarom streamingdiensten de toekomst zijn van tv-kijken

Gemak: Met streamingdiensten hoef je niet langer te wachten tot een bepaalde tijd om je favoriete programma te bekijken. In plaats daarvan kun je op elk moment van de dag of nacht toegang krijgen tot het aanbod van de dienst.

Bovendien kun je op verschillende apparaten kijken, zoals je smart-tv, laptop, tablet of smartphone, zodat je altijd en overal tv kunt kijken.

Grote hoeveelheid aan content: Streamingdiensten bieden een enorm aanbod aan tv-shows, films en andere video’s, wat betekent dat er voor iedereen wel iets interessants te vinden is. Bovendien voegen ze regelmatig nieuwe content toe, zodat er altijd iets nieuws te ontdekken is.

Personalisatie: Veel streamingdiensten bieden aanbevelingen op basis van wat je eerder hebt bekeken, wat betekent dat je gemakkelijk nieuwe programma’s en films kunt ontdekken die aansluiten bij je interesses.

Bovendien kun je met sommige diensten multiplex-accounts aanmaken, zodat iedereen in het huishouden toegang heeft tot zijn of haar eigen aanbevelingen.

Betaalbaarheid: Streamingdiensten zijn over het algemeen goedkoper dan traditionele tv-pakketten, vooral als je rekening houdt met alle extra kosten die vaak verbonden zijn aan traditionele tv-abonnementen, zoals installatiekosten en huurkosten voor apparatuur.


Welke streaming dienst is de beste?

Er is geen “beste” streamingdienst die voor iedereen geschikt is, omdat de voorkeuren van mensen verschillen en ook omdat de beschikbaarheid van bepaalde streamingdiensten afhankelijk is van de locatie van de gebruiker.

Sommige belangrijke factoren om in overweging te nemen bij het kiezen van een streamingdienst zijn:

Prijs

Hoeveel betaal je voor de dienst en wat krijg je hiervoor?

Content

Welke tv-shows, films en andere video’s zijn beschikbaar op de dienst en zijn deze relevant voor jou?

Apparaat ondersteuning

Welke apparaten ondersteunen de dienst en is de dienst compatibel met jouw favoriete apparaten?

Extra’s

Biedt de dienst extra’s zoals offline kijken, multiplex-accounts of een gratis proefperiode?

Sommige populaire streamingdiensten om te overwegen zijn: Netflix, Amazon Prime Video, Hulu, Disney+, en HBO Max. Het is een goed idee om de websites van deze diensten te bekijken en eventueel proefabonnementen af te nemen om te zien welke het beste bij jouw behoeften past.

Het kan ook handig zijn om te weten of een VPN nodig is om toegang te krijgen tot bepaalde diensten, afhankelijk van je locatie en andere factoren.

Het is aan te raden om de voorwaarden en beschikbaarheid van streamingdiensten te controleren voordat je een abonnement afsluit, zodat je weet wat je kunt verwachten.

Als je vragen hebt over streamingdiensten of hulp nodig hebt bij het kiezen van de juiste dienst voor jou, aarzel dan niet om meer te vragen. Ik sta graag tot je dienst.


Welke streamingdiensten zijn er in Nederland? (overzicht 2023)

Welke streamingdiensten zijn er in Nederland? (overzicht 2023)
 • Netflix: Een van de meest populaire streamingdiensten ter wereld, met een ruim aanbod aan films, tv-shows, documentaires en originele series.
 • Amazon Prime Video: De streamingdienst van Amazon, met een grote hoeveelheid aan films, tv-shows, documentaires en originele series, evenals de mogelijkheid om live sportwedstrijden te bekijken.
 • Disney+: Een streamingdienst van Disney met films, tv-shows en documentaires van Disney, Marvel, Star Wars, National Geographic en meer.
 • HBO Max: Een streamingdienst van HBO met een ruim aanbod aan films, tv-shows, documentaires en originele series, evenals de mogelijkheid om live sportwedstrijden te bekijken.
 • Apple TV+: Een streamingdienst van Apple met originele films, tv-shows en documentaires.
 • Pathé Thuis: Een streamingdienst van Pathé met films en tv-series.
 • Ziggo Go: Een streamingdienst van Ziggo met live tv-kanalen en on-demand content.
 • NPO Start: Een streamingdienst van de Nederlandse Publieke Omroep met live tv-kanalen en on-demand content.
 • Cinetree: De bekende blockbusters vind je niet op deze streamingdienst, wel documentaires en films met betekenis.
 • NLZIET: Beste vervanging voor Nederlandse televisie.
 • ViaPlay: Het Scandinavische Viaplay heeft een grote vis binnengehaald, namelijk de rechten voor Formule 1!
 • Videoland: Videoland wordt ook wel gezien als het Nederlandse broertje van Netflix.
 • SkyShowtime: een uitgebreide streamingdienst is met een grote selectie aan films, tv-series en andere soorten entertainment van verschillende studio’s.

Dit is slechts een kleine selectie van de streamingdiensten die beschikbaar zijn in Nederland.

Er zijn nog veel meer opties beschikbaar, dus het is een goed idee om te onderzoeken wat er beschikbaar is en welke het beste bij je behoeften past.


Netflix: De populairste Nederlandse streamingdienst

Netflix is een van de meest populaire streamingdiensten ter wereld en biedt een ruim aanbod aan films, tv-shows, documentaires en originele series. Het bedrijf is opgericht in 1997 en is sindsdien uitgegroeid tot een van de grootste spelers op het gebied van online video.

Netflix heeft een groot aantal originele series en films in de loop der jaren uitgebracht, waaronder populaire titels zoals “Stranger Things,” “The Crown,” “Orange is the New Black” en “Narcos.” Het bedrijf blijft ook regelmatig nieuwe content toevoegen, wat betekent dat er altijd iets nieuws te ontdekken is.

Netflix is beschikbaar op een groot aantal apparaten, waaronder smart-tv’s, laptops, tablets en smartphones. Gebruikers kunnen kiezen uit verschillende abonnementsopties, afhankelijk van hoeveel schermen ze tegelijkertijd willen kijken en of ze willen profiteren van de optie om content offline te kijken.


Amazon Prime Video: Veel aanbod voor weinig geld

Amazon Prime Video is de streamingdienst van Amazon en biedt een ruim aanbod aan films, tv-shows, documentaires en originele series. Het bedrijf heeft in de loop der jaren een aantal populaire originele series en films uitgebracht, waaronder “The Marvelous Mrs. Maisel,” “The Man in the High Castle,” “Jack Ryan” en “The Boys.”

Net als bij andere streamingdiensten voegt Amazon Prime Video regelmatig nieuwe content toe, wat betekent dat er altijd iets nieuws te ontdekken is.

Een van de unieke kenmerken van Amazon Prime Video is dat het ook live sportwedstrijden aanbiedt, waaronder voetbalwedstrijden van de Premier League en de Champions League. Dit maakt het een goede optie voor mensen die graag live sport kijken.

Amazon Prime Video is beschikbaar op een groot aantal apparaten, waaronder smart-tv’s, laptops, tablets en smartphones. Gebruikers kunnen kiezen uit verschillende abonnementsopties, afhankelijk van hoeveel schermen ze tegelijkertijd willen kijken en of ze willen profiteren van de optie om content offline te kijken.

Amazon Prime Video is alleen beschikbaar voor gebruikers met een Amazon Prime-abonnement, wat ook toegang geeft tot andere voordelen, zoals gratis verzending van producten van Amazon.


Disney+: populaire originele series en films uitgebracht

Disney+ is een streamingdienst van Disney die een ruim aanbod aan films, tv-shows en documentaires aanbiedt van Disney, Marvel, Star Wars, National Geographic en meer.

De dienst is opgericht in 2019 en heeft sindsdien een aantal populaire originele series en films uitgebracht, waaronder “The Mandalorian,” “WandaVision,” “The Falcon and the Winter Soldier” en “The Mighty Ducks: Game Changers.”

Disney+ biedt ook een groot aantal klassieke Disney-films en tv-shows, waaronder “The Lion King,” “The Little Mermaid” en “Mickey Mouse Clubhouse.” Het bedrijf voegt regelmatig nieuwe content toe, wat betekent dat er altijd iets nieuws te ontdekken is.

Disney+ is beschikbaar op een groot aantal apparaten, waaronder smart-tv’s, laptops, tablets en smartphones.

Gebruikers kunnen kiezen uit verschillende abonnementsopties, afhankelijk van hoeveel schermen ze tegelijkertijd willen kijken en of ze willen profiteren van de optie om content offline te kijken.


HBO Max: live sportwedstrijden

HBO Max is een streamingdienst van HBO die een ruim aanbod aan films, tv-shows, documentaires en originele series aanbiedt. De dienst heeft een aantal populaire originele series en films uitgebracht, waaronder “Game of Thrones,” “Westworld,” “Succession” en “Watchmen.”

Net als bij andere streamingdiensten voegt HBO Max regelmatig nieuwe content toe, wat betekent dat er altijd iets nieuws te ontdekken is.

Een van de unieke kenmerken van HBO Max is dat het ook live sportwedstrijden aanbiedt, waaronder voetbalwedstrijden van de Premier League en de Champions League. Dit maakt het een goede optie voor mensen die graag live sport kijken.

HBO Max is beschikbaar op een groot aantal apparaten, waaronder smart-tv’s, laptops, tablets en smartphones. Gebruikers kunnen kiezen uit verschillende abonnementsopties, afhankelijk van hoeveel schermen ze tegelijkertijd willen kijken en of ze willen profiteren van de optie om content offline te kijken.


Apple TV+: populaire originele series en films

Apple TV+ is een streamingdienst van Apple die originele films, tv-shows en documentaires aanbiedt. De dienst is opgericht in 2019 en heeft sindsdien een aantal populaire originele series en films uitgebracht, waaronder “The Morning Show,” “See,” “Ted Lasso” en “Defending Jacob.”

Apple TV+ voegt regelmatig nieuwe content toe, wat betekent dat er altijd iets nieuws te ontdekken is. Een van de unieke kenmerken van Apple TV+ is dat het ook live sportwedstrijden aanbiedt, waaronder voetbalwedstrijden van de Premier League en de Champions League. Dit maakt het een goede optie voor mensen die graag live sport kijken.

Apple TV+ is beschikbaar op een groot aantal apparaten, waaronder smart-tv’s, laptops, tablets en smartphones. Gebruikers kunnen kiezen uit verschillende abonnementsopties, afhankelijk van hoeveel schermen ze tegelijkertijd willen kijken en of ze willen profiteren van de optie om content offline te kijken.


Pathé Thuis: klassiekers tot nieuwe releases

Pathé Thuis is een streamingdienst van Pathé die films en tv-series aanbiedt. De dienst biedt een ruim aanbod aan films, van klassiekers tot nieuwe releases, en tv-series van verschillende zenders. Gebruikers kunnen kiezen uit verschillende abonnementsopties, afhankelijk van hoeveel schermen ze tegelijkertijd willen kijken en of ze willen profiteren van de optie om content offline te kijken.

Pathé Thuis is beschikbaar op een groot aantal apparaten, waaronder smart-tv’s, laptops, tablets en smartphones. Het bedrijf voegt regelmatig nieuwe content toe, wat betekent dat er altijd iets nieuws te ontdekken is.


Ziggo Go: live tv-kanalen en on-demand content

Ziggo Go is een streamingdienst van Ziggo die live tv-kanalen en on-demand content aanbiedt. De dienst biedt toegang tot een ruim aanbod aan tv-kanalen, waaronder zenders voor nieuws, sport, entertainment en meer. Gebruikers kunnen ook on-demand content bekijken, waaronder films, tv-shows en documentaires.

Ziggo Go is beschikbaar op een groot aantal apparaten, waaronder smart-tv’s, laptops, tablets en smartphones. Het bedrijf voegt regelmatig nieuwe content toe, wat betekent dat er altijd iets nieuws te ontdekken is.

Ziggo Go is alleen beschikbaar voor gebruikers met een Ziggo-abonnement, wat ook toegang geeft tot andere voordelen, zoals toegang tot de Ziggo Go-app en de mogelijkheid om op verschillende apparaten tegelijk te kijken.

Ziggo Sport: https://www.youtube.com/@ZiggoSport/videos


NPO Start: Nederlandse Publieke Omroep

NPO Start is een streamingdienst van de Nederlandse Publieke Omroep die live tv-kanalen en on-demand content aanbiedt. De dienst biedt toegang tot een ruim aanbod aan tv-kanalen, waaronder zenders voor nieuws, sport, entertainment en meer. Gebruikers kunnen ook on-demand content bekijken, waaronder films, tv-shows en documentaires.

NPO Start is beschikbaar op een groot aantal apparaten, waaronder smart-tv’s, laptops, tablets en smartphones. Het bedrijf voegt regelmatig nieuwe content toe, wat betekent dat er altijd iets nieuws te ontdekken is.

NPO Start is gratis beschikbaar voor iedereen in Nederland en biedt zowel live tv-kanalen als on-demand content. Het is een goede optie voor mensen die graag Nederlandse tv-programma’s en -films willen bekijken.


Cinetree: documentaires en films, waaronder klassiekers

Cinetree is inderdaad een streamingdienst die zich richt op documentaires en films met betekenis. Het bedrijf beweert dat het aanbiedt “films die langer blijven hangen” en dat het een platform is waarop gebruikers “inspiratie, kennis en vermaak” kunnen vinden.

Cinetree biedt een ruim aanbod aan documentaires en films, waaronder klassiekers, onafhankelijke films en internationale titels. Het bedrijf voegt regelmatig nieuwe content toe, wat betekent dat er altijd iets nieuws te ontdekken is.

Cinetree is beschikbaar op een groot aantal apparaten, waaronder smart-tv’s, laptops, tablets en smartphones. Gebruikers kunnen kiezen uit verschillende abonnementsopties, afhankelijk van hoeveel schermen ze tegelijkertijd willen kijken.

Cinetree: https://www.youtube.com/@Cinetree/videos


NLZIET: Nederlandse en Vlaamse films, tv-series

NLZIET is een streamingdienst die is gericht op Nederlandse en Vlaamse films, tv-series, documentaires en live tv. De dienst biedt een grote selectie aan Nederlandse en Vlaamse content, waaronder populaire programma’s als GTST, Wie is de Mol? en Het Klokhuis.

NLZIET is een goede vervanging voor de Nederlandse televisie als je op zoek bent naar Nederlandse en Vlaamse content en de vrijheid wilt hebben om dit op elk gewenst moment te bekijken.

NLZIET is beschikbaar via verschillende devices, waaronder smart-tv’s, smartphones, tablets en laptops. Het is aan te raden om de verschillende abonnementsopties te vergelijken om te zien welke het beste bij jou past.

NLZIET: https://www.youtube.com/@NlzietNl/videos


ViaPlay: live sportwedstrijden en Formule 1

ViaPlay is inderdaad een populaire streamingdienst in Scandinavië die een ruim aanbod aan films, tv-shows, documentaires en live sportwedstrijden aanbiedt, waaronder Formule 1. De dienst biedt ook een aantal originele series en films, waaronder “The Bridge,” “Veni Vidi Vici” en “Gåsmamman.”

ViaPlay is beschikbaar op een groot aantal apparaten, waaronder smart-tv’s, laptops, tablets en smartphones. Gebruikers kunnen kiezen uit verschillende abonnementsopties, afhankelijk van hoeveel schermen ze tegelijkertijd willen kijken en of ze willen profiteren van de optie om content offline te kijken.

Het bedrijf voegt regelmatig nieuwe content toe, wat betekent dat er altijd iets nieuws te ontdekken is. ViaPlay is beschikbaar in de landen Denemarken, Finland, Noorwegen en Zweden.


Videoland: exclusieve films en tv-shows

Videoland is inderdaad een populaire streamingdienst in Nederland die wordt gezien als het Nederlandse broertje van Netflix. De dienst biedt een ruim aanbod aan films, tv-shows, documentaires en originele series, waaronder populaire titels zoals “Undercover,” “Danni Lowinski” en “De Luizenmoeder.”

Videoland voegt regelmatig nieuwe content toe, wat betekent dat er altijd iets nieuws te ontdekken is. Het bedrijf biedt ook een aantal exclusieve films en tv-shows die alleen op Videoland beschikbaar zijn.

Videoland is beschikbaar op een groot aantal apparaten, waaronder smart-tv’s, laptops, tablets en smartphones. Gebruikers kunnen kiezen uit verschillende abonnementsopties, afhankelijk van hoeveel schermen ze tegelijkertijd willen kijken en of ze willen profiteren van de optie om content offline te kijken.


nieuwe streamingdiensten 2022: SkyShowtime

Het klinkt alsof SkyShowtime een uitgebreide streamingdienst is met een grote selectie aan films, tv-series en andere soorten entertainment van verschillende studio’s. Als je op zoek bent naar de nieuwste releases of populaire tv-series, kan het zijn dat SkyShowtime een goede optie voor je is.

SkyShowtime een breed scala aan apparaattypen ondersteunt, waaronder mobiele apparaten, webbrowsers, gameconsoles, settopboxen en smart-tv’s. Dit betekent dat je de dienst kunt gebruiken op verschillende soorten apparaten, afhankelijk van wat je hebt en wat je het meest comfortabel vindt om te gebruiken.

Als je niet zeker weet of je apparaat compatibel is met SkyShowtime, kun je altijd de website van de dienst bezoeken of contact opnemen met de klantenservice voor meer informatie. Als je je in de Europese Unie bevindt, kun je SkyShowtime ook in andere EU-landen bekijken waar de dienst beschikbaar is.

Houd er rekening mee dat de beschikbaarheid van de dienst kan variëren op basis van je locatie en andere factoren.

SkyShowtime Nederland review: https://youtu.be/Y0BaC1SlbUs


streamingdiensten met het meeste aanbod

Netflix De populairste Nederlandse streamingdienst

Er zijn verschillende streamingdiensten beschikbaar, en het aanbod kan sterk variëren. Sommige van de grotere streamingdiensten die populaire films en tv-series aanbieden, zijn onder andere:

 • Netflix
 • Hulu
 • Amazon Prime Video
 • Disney+
 • HBO Max
 • CBS All Access
 • Apple TV+
 • Peacock
 • Paramount+

Het is moeilijk om te zeggen welke streamingdienst het meeste aanbod heeft, omdat dit kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de regio waarin je woont, de taal die je spreekt en je persoonlijke voorkeuren. Het kan daarom handig zijn om verschillende diensten te vergelijken en te kijken welke het beste bij jou past.


Wat is de goedkoopste streamingdienst?

Er zijn verschillende streamingdiensten beschikbaar met verschillende prijzen. Sommige van de goedkopere opties zijn onder andere:

 • Netflix: €8,99 per maand voor het basisabonnement, €13,99 per maand voor het standaardabonnement en €17,99 per maand voor het premiumabonnement.
 • Hulu: €7,99 per maand voor het basisabonnement met reclames en €11,99 per maand voor het abonnement zonder reclames.
 • Amazon Prime Video: €3,99 per maand voor het standaardabonnement of €12,99 per maand als onderdeel van een Amazon Prime-abonnement.
 • Apple TV+: €4,99 per maand.
 • CBS All Access: €5,99 per maand voor het abonnement met reclames en €9,99 per maand voor het abonnement zonder reclames.
 • Peacock: gratis met reclames en €4,99 per maand voor het abonnement zonder reclames.

Het is belangrijk om te onthouden dat deze prijzen kunnen variëren afhankelijk van de regio waarin je woont en kunnen wijzigen in de tijd. Het is daarom aan te raden om de huidige prijzen te verifiëren op de websites van de streamingdiensten.


Wat zijn de grootste streamingdiensten ter wereld?

Er zijn verschillende streamingdiensten die populair zijn in verschillende regio’s over de hele wereld. Het is moeilijk om te zeggen welke streamingdienst de grootste ter wereld is, omdat dit kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de regio waarin je woont, de taal die je spreekt en je persoonlijke voorkeuren.

Een aantal van de grotere streamingdiensten die populair zijn in verschillende delen van de wereld, zijn onder andere:

 • Netflix: Een van de meest populaire streamingdiensten ter wereld, met een grote selectie aan films, tv-series en documentaires. Netflix is beschikbaar in meer dan 190 landen.
 • Amazon Prime Video: Een streamingdienst die onderdeel is van Amazon Prime en een grote selectie aan films, tv-series en documentaires biedt. Amazon Prime Video is beschikbaar in meer dan 240 landen.
 • Hulu: Een streamingdienst die beschikbaar is in de Verenigde Staten en Japan, met een grote selectie aan films, tv-series en documentaires.
 • Disney+: Een streamingdienst die beschikbaar is in meer dan 25 landen, met een grote selectie aan films, tv-series en documentaires van Disney, Pixar, Marvel, Star Wars en National Geographic.
 • HBO Max: Een streamingdienst die beschikbaar is in de Verenigde Staten, met een grote selectie aan films, tv-series en documentaires van HBO en andere merken.

Het is aan te raden om verschillende streamingdiensten te vergelijken en te kijken welke het beste bij jou past.


Live streaming en on-demand streaming

Live streaming en on-demand streaming zijn twee verschillende manieren om content online te bekijken.

Live streaming is het proces waarbij videocontent wordt gestreamd terwijl het wordt uitgezonden. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren bij een live tv-uitzending of een live evenement op internet. Live streaming vereist een stabiele internetverbinding om ervoor te zorgen dat de video vloeiend wordt afgespeeld zonder haperingen.

On-demand streaming is het proces waarbij videocontent wordt gestreamd wanneer jij dat wilt. Dit betekent dat je de content op elk gewenst moment kunt bekijken, zonder te hoeven wachten tot het wordt uitgezonden. On-demand streaming is beschikbaar via verschillende streamingdiensten, zoals Netflix, Hulu en Amazon Prime Video, en biedt een grote selectie aan films, tv-series en documentaires die je op elk moment kunt bekijken.

Live streaming en on-demand streaming hebben beide hun eigen voordelen. Live streaming kan bijvoorbeeld handig zijn om een live tv-uitzending of sportwedstrijd te bekijken, terwijl on-demand streaming handig is als je de vrijheid wilt hebben om content op elk moment te bekijken. Het is aan jou om te beslissen welke van de twee het beste bij jou past.


Overweeg je het koord door te knippen?

IPTV (Internet Protocol Television) is een manier om televisie te kijken via het internet, in plaats van via een traditioneel kabel- of satelliet-tv-abonnement. Dit betekent dat je een IPTV box of een ander apparaat nodig hebt om de content te streamen, zoals een smart-tv, een streamingstick of een set-top box.

Er zijn verschillende voordelen aan het gebruik van een IPTV box. Ten eerste biedt het meer flexibiliteit, omdat je de content op elk gewenst moment kunt bekijken, in plaats van te hoeven wachten tot een programma wordt uitgezonden.

Ten tweede kan het betaalbaarder zijn, omdat je niet langer hoeft te betalen voor een kabel- of satelliet-tv-abonnement.

Ten slotte kan het ook een betrouwbare manier zijn om tv te kijken, aangezien je geen last hebt van storingen of andere problemen die vaak voorkomen bij traditionele tv-abonnementen.

Het is echter wel belangrijk om te onthouden dat IPTV niet altijd de goedkoopste of meest betrouwbare optie kan zijn. Het kan soms duurder zijn dan een traditioneel tv-abonnement, afhankelijk van het aanbod en de dienstverlener.

Bovendien kan de kwaliteit van de stream soms afhankelijk zijn van je internetverbinding, dus het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je een stabiele en snelle verbinding hebt.

Als je overweegt om over te stappen op IPTV, is het aan te raden om verschillende aanbieders te vergelijken en te kijken welke het beste bij jou past.


Gratis streamingdiensten

Er zijn een aantal gratis streamingdiensten beschikbaar die je toegang geven tot films, tv-series, documentaires en andere videocontent zonder dat je hiervoor hoeft te betalen. Hieronder heb ik een lijstje gemaakt met enkele van de populairste gratis streamingdiensten:

 1. Pluto TV: Dit is een gratis streamingdienst die een grote selectie aan films, tv-series, documentaires en live tv biedt. Het is beschikbaar in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk.
 2. Tubi: Dit is een gratis streamingdienst die een grote selectie aan films, tv-series en documentaires biedt. Het is beschikbaar in de Verenigde Staten, Canada, Australië en het Verenigd Koninkrijk.
 3. Vudu: Dit is een gratis streamingdienst die een grote selectie aan films, tv-series en documentaires biedt. Het is beschikbaar in de Verenigde Staten.
 4. The Roku Channel: Dit is een gratis streamingdienst die een grote selectie aan films, tv-series en documentaires biedt. Het is beschikbaar in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Canada, Ierland en Duitsland.
 5. Kanopy: Dit is een gratis streamingdienst die een grote selectie aan films, tv-series en documentaires biedt. Het is beschikbaar in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Canada, Australië en Nieuw-Zeeland.
 6. Crackle: Dit is een gratis streamingdienst die een grote selectie aan films, tv-series en documentaires biedt. Het is beschikbaar in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Canada, Australië en Nieuw-Zeeland.

Houd er rekening mee dat de beschikbare content op deze diensten kan variëren, en dat er vaak reclame wordt weergegeven tijdens het streamen.


Illegale streamingdiensten

Illegale streamingdiensten zijn websites of apps die videocontent aanbieden zonder de juiste licenties of toestemming van de rechthebbenden. Dit betekent dat ze vaak inbreuk maken op auteursrechten en dat het gebruik ervan illegaal is.

Illegale streamingdiensten kunnen een aantrekkelijke optie lijken omdat ze vaak gratis zijn, maar het gebruik ervan kan gepaard gaan met risico’s. Ten eerste kan het gebruik ervan leiden tot juridische problemen, afhankelijk van de wetten van het land waar je woont.

Ten tweede kan het gebruik van illegale streamingdiensten ook leiden tot virussen of malware op je computer of apparaat, omdat deze diensten vaak gebruikmaken van onveilige servers. Ten derde kan de kwaliteit van de streams op illegale streamingdiensten vaak slecht zijn, met haperingen of andere problemen tijdens het kijken.

Het is aan te raden om af te zien van het gebruik van illegale streamingdiensten en in plaats daarvan te kiezen voor legale streamingdiensten die de juiste licenties hebben om content te streamen. Zo kun je genieten van de content zonder de zorgen over eventuele juridische of technische problemen.

Als je op zoek bent naar legale streamingdiensten, kun je bijvoorbeeld kijken naar Netflix, Hulu, Amazon Prime Video en andere diensten die een grote selectie aan films, tv-series en andere content aanbieden.


Welke streamingdiensten bieden een gratis proefperiode aan?

Er zijn een aantal streamingdiensten die een gratis proefperiode aanbieden. Hier is een lijst met enkele van de meest populaire streamingdiensten en de lengte van hun gratis proefperioden:

 1. Netflix: 1 maand
 2. Amazon Prime Video: 30 dagen
 3. Hulu: 1 week
 4. Disney+: 7 dagen
 5. HBO Max: 7 dagen
 6. CBS All Access: 1 week
 7. Apple TV+: 7 dagen
 8. Peacock: 7 dagen

Houd er rekening mee dat deze informatie mogelijk niet meer actueel is en dat de gratis proefperioden van de streamingdiensten kunnen veranderen. Het is daarom altijd aan te raden om de website van de streamingdienst te bezoeken voor de meest recente informatie over hun gratis proefperioden.


Heb ik een VPN nodig om te kunnen streamen?

Heb ik een VPN nodig om te kunnen streamen

Een VPN (Virtual Private Network) is een service die je internetverbinding beveiligt en je anoniem maakt door je internetverkeer via een afgeschermd netwerk te laten lopen. Een VPN kan handig zijn als je wilt voorkomen dat je internetprovider je internetgebruik in de gaten houdt of als je wilt voorkomen dat hackers toegang krijgen tot je persoonlijke gegevens.

Als je alleen wilt streamen vanuit je eigen huis en je hebt vertrouwen in je internetprovider en de beveiliging van je thuisnetwerk, dan is het waarschijnlijk niet nodig om een VPN te gebruiken. Als je echter wilt streamen vanuit een openbare locatie, zoals een café of een bibliotheek, of als je wilt voorkomen dat je internetprovider je internetgebruik in de gaten houdt, kan het gebruik van een VPN nuttig zijn.

Houd er wel rekening mee dat het gebruik van een VPN de snelheid van je internetverbinding kan vertragen, dus als je van plan bent om te streamen in hoge kwaliteit, kan het aanbevolen zijn om een VPN te kiezen met een goede snelheid en stabiliteit.

Gebruik NordVPN om toegang te krijgen tot je favoriete streamingdiensten, waar je ook bent.


Manieren om streamingdiensten te testen

Er zijn een aantal manieren om streamingdiensten te testen voordat je besluit om er een abonnement op te nemen. De eerste en meest voor de hand liggende manier is om gebruik te maken van de gratis proefperiode die veel streamingdiensten aanbieden.

Zoals ik eerder al heb aangegeven, bieden verschillende streamingdiensten een gratis proefperiode aan van een paar dagen tot een paar weken, waarmee je de dienst kunt uitproberen voordat je besluit om een abonnement te nemen.

Een andere manier om streamingdiensten te testen is door gebruik te maken van de gratis content die door sommige diensten wordt aangeboden. Veel streamingdiensten bieden een beperkte hoeveelheid gratis content aan, zodat je een idee kunt krijgen van wat ze te bieden hebben voordat je besluit om een abonnement te nemen.

Tenslotte kun je ook vrienden of familieleden vragen of ze een abonnement hebben op een bepaalde streamingdienst en of je die tijdelijk kunt gebruiken om de dienst te testen. Dit kan een goede manier zijn om een idee te krijgen van wat een streamingdienst te bieden heeft zonder dat je direct een abonnement hoeft te nemen.

Houd er rekening mee dat de beschikbare gratis content en proefperioden van streamingdiensten kunnen verschillen en dat het aan te raden is om de website van de dienst te bezoeken om te zien wat zij aanbieden voordat je besluit om een abonnement te nemen.

Laat deze post viraal gaan op je sociale media!

Heb je een dringende vraag? Wacht niet langer! Stuur nu direct een WhatsApp-bericht naar +31630338229. Ik sta klaar om je te helpen en antwoord meestal binnen 10 minuten. Of het nu om advies gaat of een snelle oplossing, ik ben hier om je te ondersteunen. Laat je vraag niet onbeantwoord - stuur een bericht en krijg snel duidelijkheid!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *