Ga naar de inhoud
Deel nu en maak het verschil!

Ah, natuurlijk, het maken van een printscreen in Windows is inderdaad een kunst op zich! Wie zegt dat het gewoon een kwestie is van een knop indrukken, begrijpt het echte potentieel niet.

Printscreen maken Windows is als het schieten van een perfecte foto. Je vangt een fractie van een seconde, een moment dat nooit meer terug zal komen.

Printscreen maken windows: Hoe Gebruik Je de Windows PrtScn
  1. De Klassieke PrtScn: Druk op de “Print Screen” of “PrtScn” toets en je hebt meteen een kunstwerk gemaakt van je gehele scherm, zo simpel als appeltaart! Klaar om geplakt te worden in welk programma dan ook.
  2. Alt + PrtScn, de Selectieve Kunstenaar: Wil je alleen het actieve venster vastleggen? Gebruik Alt + PrtScn en je snijdt uit wat niet nodig is. Alsof je de beste scène kiest uit een blockbusterfilm!
  3. Snipping Tool, de Digitale Schaar: Ben je op zoek naar wat meer maatwerk? De Snipping Tool laat je een specifiek deel van het scherm uitknippen, alsof je een meesterlijke schilder bent die precies weet welk deel van het landschap te schilderen.
  4. Windows + Shift + S, de Sniper onder de Sneltoetsen: Wil je recht op je doel af? Deze combinatie laat je een specifiek gebied selecteren en die meteen naar je klembord kopiëren. Het is als schieten met een scherpschuttergeweer!
  5. Snip & Sketch, de Digitale Multitool: Beschikbaar in de nieuwere versies van Windows, deze tool laat je niet alleen knippen maar ook je schermafdrukken bewerken. Dit is de Zwitserse zakmes onder de schermafdruk-tools!

Printscreen maken windows alternatief

Een printscreen maken in Windows kan op vele manieren, en soms bieden alternatieven net die extra flair of functionaliteit die je zoekt. Laten we die eens verkennen:


Printscreen maken windows 11 en 10!

Als je in deze high-tech arena zit, zit je op de eerste rang voor de actie.

Snip & Sketch: Dit is je nieuwe beste vriend voor het maken van schermafdrukken. Dit is niet alleen een gereedschap; dit is een complete digitale werkplaats! Je kunt knippen, bewerken, tekenen en nog veel meer.

Om deze wonderdoos te openen, druk je op de sneltoets Windows + Shift + S en kies je wat je wilt doen. Je kunt een rechthoekige uitsnede maken, een vrije vorm tekenen of gewoon het hele scherm in één keer vastleggen.

Hoe Snip & Sketch te gebruiken:

  1. Druk op Windows + Shift + S om het Snip & Sketch-menu op te roepen.
  2. Selecteer het soort knipsel dat je wilt maken: rechthoekig, vrij of volledig scherm.
  3. Maak je selectie en het knipsel wordt opgeslagen in het klembord.
  4. Plak het waar je maar wilt of open het in de Snip & Sketch-app om verder te bewerken.

En voilà, daar heb je het! In een paar seconden heb je een meesterwerk van een schermafdruk. Makkelijk, toch? Met Snip & Sketch krijg je meer dan alleen een eenvoudig knipsel; je krijgt een canvas om je creativiteit op los te laten.

Dus of je nu een veteraan bent in de kunst van het scherm vastleggen, of een nieuweling die net zijn eerste stappen zet, Windows 10 en 11 hebben je gedekt met eersteklas mogelijkheden. Ga dus je gang en maak wat digitale magie!

Geheime Windows-snelkoppelingen


Het maken van een gedeeltelijke screenshot

Het maken van een gedeeltelijke screenshot is als het snijden van een perfect stuk taart uit een hele cake. Je hoeft niet alles te nemen; neem gewoon datgene wat je het meest verleidt.

Win + Shift + S, de Wondersnijder: Stel je voor, je hebt een document vol tekst en afbeeldingen, maar er is één diagram of citaat dat je echt wilt bewaren of delen. Druk gewoon op deze magische combinatie van toetsen, en de wereld van ‘Snip & Sketch’ opent zich voor je. Selecteer het stuk dat je wilt, en het wordt in je klembord opgeslagen, klaar om geplakt en bewerkt te worden. Als een ware meesterkok heb je net het beste stuk van de steak gesneden!

Het Knipprogramma, de Oude Wijze: Deze tool is er al sinds de dagen van Windows Vista, en net als een goede wijn wordt het alleen maar beter met de tijd. Zoek gewoon naar “Knipprogramma” in het startmenu en open het. Je kunt dan kiezen wat voor soort ‘knip’ je wilt maken – een vrije vorm, een rechthoek, of zelfs het hele venster. Maak je selectie, en net als dat, heb je een screenshot van alleen de essentiële dingen.

Hoe het te Plakken en te Gebruiken: Na het maken van deze kunstwerken, wat doe je dan? Simpel, je plakt ze in je favoriete programma’s! Of je het nu wilt opnemen in een PowerPoint-presentatie, een Word-document of in een e-mail, je doet dit door eenvoudigweg de “Ctrl + V” toetsen te gebruiken.

Dus daar heb je het! Het maken van een gedeeltelijke screenshot is net zo eenvoudig als pie. Met deze methoden kun je het beste vastleggen van wat je scherm te bieden heeft, zonder al het extra vet. Zoals ze zeggen, waarom voor minder gaan als je het beste kunt hebben?

Wat als ik je vertel dat je computer inderdaad een ware raket kan worden, en dat allemaal in slechts 10 eenvoudige stappen? Geloof het of niet, hier komt het:

Heb je gedachten of ervaringen die je wilt delen? Laat hieronder een reactie achter!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *