Ga naar de inhoud
Deel nu en maak het verschil!

Technologie Nieuws – Recentelijk hebben gebruikerservaringen aangetoond dat de NVIDIA Shield Pro uitblinkt in zijn streamingcapaciteiten, vooral met betrekking tot Dolby Vision en Lossless audio via Plex.

Lossless Audio
 • Dolby Vision Ondersteuning: Gebruikers benadrukken hoe de NVIDIA Shield Tv Pro een superieure beeldkwaliteit levert dankzij Dolby Vision. Deze technologie zorgt voor levendigere kleuren en een hoger contrast, wat resulteert in een meeslepende kijkervaring.
 • Lossless Audio via Plex: Een ander opvallend aspect is de ondersteuning voor lossless audio. Dit maakt de NVIDIA Shield Pro een favoriet onder audiofielen die via Plex willen genieten van hoge geluidskwaliteit zonder kwaliteitsverlies.

Bevestiging van Kwaliteit en Innovatie

Deze recente lof van gebruikers bevestigt de toewijding van NVIDIA aan kwaliteit en innovatie in de streamingtechnologie. De NVIDIA Shield Pro blijft een toonaangevend apparaat voor consumenten die streven naar een premium streamingervaring, zowel visueel als qua geluid.

Populaire Keuze voor Streaming

De NVIDIA Shield Pro onderscheidt zich als een populaire keuze onder streamingapparaten. De combinatie van Dolby Vision en lossless audio via Plex maakt het tot een voorkeursapparaat voor zowel filmfanaten als audioliefhebbers.

Hoe Lossless Audio via Plex op NVIDIA Shield Pro

Het instellen van lossless audio via Plex op de NVIDIA Shield Pro vereist enkele stappen om te zorgen voor een optimale geluidskwaliteit zonder kwaliteitsverlies. Hier is hoe je dit kunt doen:

 1. Installeer Plex Media Server: Zorg ervoor dat Plex Media Server is geïnstalleerd en correct functioneert op je netwerk. Dit kan een computer zijn of een NAS (Network Attached Storage) die als server fungeert.
 2. Configureer de Plex-app op NVIDIA Shield Tv Pro:
  • Open de Plex-app op je NVIDIA Shield Pro.
  • Ga naar de instellingen in de Plex-app.
  • Zorg ervoor dat ‘Passthrough’ is ingeschakeld in de audio-instellingen. Dit staat de NVIDIA Shield Pro toe om het audio-signaal door te geven zonder het te veranderen.
 3. Optimaliseer de Audio-instellingen van Shield Pro:
  • Ga naar de systeeminstellingen van de NVIDIA Shield Pro.
  • Zoek naar ‘Geluidsinstellingen’ en selecteer ‘Geavanceerde geluidsinstellingen’.
  • Schakel hier opties in zoals ‘Dolby audioverwerking’ en ‘Hoge kwaliteit audio’ om ervoor te zorgen dat je apparaat de beste audio-output mogelijk biedt.
 4. Zorg voor Compatibele Hardware:
  • Zorg ervoor dat je audio-ontvanger of soundbar compatibel is met lossless audioformaten zoals Dolby TrueHD of DTS-HD Master Audio.
  • Controleer of je HDMI-kabels van hoge kwaliteit zijn en in staat zijn om de hoge bandbreedte van lossless audio te ondersteunen.
 5. Speel Lossless Audio Bestanden Af:
  • Zorg ervoor dat je mediabestanden in een lossless formaat zijn, zoals FLAC, Dolby TrueHD of DTS-HD.
  • Speel deze bestanden af via Plex; de NVIDIA Shield Pro zou nu het lossless audiosignaal moeten doorgeven aan je geluidsinstallatie.

Door deze stappen te volgen, kun je genieten van een rijke en gedetailleerde audio-ervaring via Plex op je NVIDIA Shield Pro, wat ideaal is voor het bekijken van films en het luisteren naar hoge kwaliteit muziek.


Naast het gebruik van Plex zijn er verschillende andere manieren om lossless audiobestanden af te spelen, vooral als je een apparaat zoals de NVIDIA Shield Pro gebruikt. Hier zijn enkele alternatieve methoden:

 1. Gebruik van Andere Media Servers:
  • Emby of Jellyfin: Net als Plex zijn dit media server applicaties die je in staat stellen je eigen mediabibliotheek te beheren en te streamen, inclusief lossless audiobestanden.
  • Kodi: Deze open-source mediaspeler en entertainments dub kan Lossless audioformaten afspelen en biedt uitgebreide aanpassingsmogelijkheden.
 2. Direct Afspelen via USB-opslag:
  • Sluit een USB-drive met lossless audiobestanden direct aan op je NVIDIA Shield Pro. Veel mediaspelers op de Shield, zoals VLC of MX Player, kunnen deze bestanden direct vanaf de USB-drive afspelen.
 3. Streaming Diensten voor Hoge Kwaliteit Audio:
  • Diensten zoals Tidal of Qobuz bieden streaming van hoge kwaliteit audio, inclusief lossless formaten. Deze apps zijn beschikbaar op de NVIDIA Shield Pro.
 4. Netwerkopslag (NAS) Gebruiken:
  • Als je een NAS hebt die is ingesteld op je thuisnetwerk, kun je deze gebruiken om lossless audiobestanden op te slaan en te streamen naar je Shield Pro met behulp van DLNA-compatibele apps.
 5. Casten vanaf een Mobiel Apparaat:
  • Gebruik Chromecast-functionaliteit of Bluetooth om lossless audiobestanden vanaf je smartphone of tablet naar de NVIDIA Shield Pro te streamen.
 6. Externe Muziekspelers:
  • Apps zoals Foobar2000 of Poweramp, die beschikbaar zijn voor Android, kunnen worden geïnstalleerd op de NVIDIA Shield Pro om lossless audiobestanden af te spelen.

Door een van deze methoden te gebruiken, kun je de volledige audiokwaliteit van je lossless bestanden ervaren, gebruikmakend van de krachtige hardware en flexibiliteit van de NVIDIA Shield Pro.

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties