Ga naar de inhoud
Deel nu en maak het verschil!

Heb je ook de Nadelen van de NVIDIA Shield TV Pro ervaren? Je bent niet de enige!

In deze blog wil ik mij richten op de ‘Nadelen NVIDIA Shield TV Pro’ en hoe we deze kunnen aanpakken. Ik ga diepgaand in op de meest voorkomende problemen en bied slimme oplossingen om jouw ervaring met dit apparaat aanzienlijk te verbeteren.

Van kleine ongemakken tot complexere technische vraagstukken, ik ben klaar om ze allemaal te verkennen.

Laten we samen deze reis beginnen en ontdekken hoe we de nadelen van de NVIDIA Shield TV slim en effectief kunnen overwinnen!

Nvidia Shield TV Pro (2023)|Kijk voordat je koopt

Nu we de nadelen NVIDIA Shield TV Pro onder de loep nemen, stuiten we op een aantal problemen die het waard zijn om uitgelicht te worden. Hier volgt een opsomming van de meest prominente problemen:

 1. Streamingproblemen: Gebruikers melden soms onderbrekingen of verbinding verlies, vooral na software-updates.
 2. Ontbreken van een fysieke aan/uitknop: Dit kan ongemak veroorzaken, omdat het apparaat moet worden losgekoppeld om volledig uit te schakelen.
 3. Ongewenste reclame: Verschijnt op het home screen na bepaalde updates, wat als storend wordt ervaren.
 4. Compatibiliteitsproblemen met Dolby Vision: Sommige gebruikers melden problemen met specifieke audio-opstellingen.
 5. Haperingen bij 4K HDR10-video’s: Problemen met de kleur- en HDR-prestaties kunnen voorkomen.
 6. Beperkte browserkeuze: Het ontbreken van populaire browsers zoals Chrome of Firefox in de app store wordt als een nadeel gezien.
 7. Prijs-kwaliteitverhouding: Een deel van de gebruikers vindt de prijs te hoog in vergelijking met de functies en prestaties.

Maar maak je geen zorgen! Voor elk van deze problemen bestaat een slimme en haalbare oplossing. In de volgende delen van deze blog zal ik deze oplossingen gedetailleerd bespreken, zodat je optimaal kunt genieten van jouw NVIDIA Shield TV Pro.

Geef Nvidia Shield-tv een boost | Maak het sneller door deze 3 instellingen te wijzigen

Streaming problemen met de NVIDIA Shield TV Pro kunnen zich op verschillende manieren manifesteren, zoals bufferen, lag, of zelfs volledig verlies van verbinding.

Deze problemen kunnen bijzonder frustrerend zijn, vooral na verwachtingen van soepele prestaties. Gelukkig zijn er meerdere manieren om deze problemen aan te pakken.

 • Controleer en verbeter je internetverbinding: Een trage of onstabiele internetverbinding is vaak de boosdoener. Controleer je internetsnelheid en overweeg een upgrade of gebruik een bekabelde verbinding voor een stabieler signaal.
 • Herstart je apparatuur: Dit omvat zowel je NVIDIA Shield TV Pro als je router. Een simpele herstart kan vaak tijdelijke netwerkproblemen oplossen.
 • Update de firmware van je NVIDIA Shield: Zorg ervoor dat je apparaat de meest recente updates heeft. Ga naar ‘Instellingen’, selecteer ‘Apparaat voorkeuren’, en dan ‘Over’ om te controleren op updates.
 • Wijzig netwerkinstellingen: Experimenteer met het wijzigen van de netwerkinstellingen op je apparaat, zoals het aanpassen van de DNS-instellingen of overschakelen tussen Wi-Fi en een bekabelde verbinding.
 • Controleer streamingdienst en app-instellingen: Soms kunnen specifieke apps of diensten de oorzaak zijn. Controleer of er updates beschikbaar zijn voor de betreffende apps en experimenteer met verschillende streamingkwaliteiten.
 • Reset je NVIDIA Shield naar fabrieksinstellingen: Als laatste redmiddel, overweeg een reset naar fabrieksinstellingen. Dit kan diepgewortelde problemen oplossen, maar je verliest wel alle persoonlijke instellingen en gegevens.
 • Schakel over naar een 5GHz Wi-Fi-netwerk: Als je een dual-band router hebt, probeer dan over te schakelen naar het 5GHz-netwerk voor een snellere en stabielere verbinding.
 • Neem contact op met de klantenservice: Als al het andere faalt, is de NVIDIA klantenservice een goede bron voor ondersteuning.
Aan Uit Knop nadelen Nvidia Shield Tv Pro

Een ander opvallend nadeel van de oude NVIDIA Shield TV is het ontbreken van een fysieke aan/uit-knop. Dit kan als een significant probleem worden ervaren, vooral in situaties waarin je snel het apparaat wilt uitschakelen of resetten zonder het los te koppelen.

Door deze alternatieven te overwegen, kun je het gemak van een aan/uit-knop simuleren en zelfs extra functionaliteit toevoegen aan je NVIDIA Shield TV.

 1. Gebruik van Slimme Stekkers: Een slimme stekker kan hier een uitkomst bieden. Door je NVIDIA Shield TV aan te sluiten op een slimme stekker, kun je het apparaat op afstand in- en uitschakelen via je smartphone. Dit is niet alleen handig, maar helpt ook om energie te besparen.
 2. Gebruik de Slaapstand: De NVIDIA Shield TV heeft een energiebesparende slaapstand. Je kunt de instellingen aanpassen zodat het apparaat automatisch in slaapstand gaat na een periode van inactiviteit. Dit helpt om energie te besparen zonder dat je het apparaat fysiek hoeft uit te schakelen.
 3. Ga naar ‘Instellingen’, selecteer ‘Apparaat voorkeuren’, en pas je onder ‘Energiebesparing’ de tijd aan waarna het apparaat automatisch in slaapstand gaat
 4. Automatiseren met Applets: Als je een beetje technisch bent ingesteld, kun je IFTTT (If This Then That) of vergelijkbare diensten gebruiken om automatische routines te creëren. Bijvoorbeeld, je kunt instellen dat je NVIDIA Shield uitschakelt wanneer je je smart home verlaat.
 5. Voice Control Integratie: Als je een slimme assistent zoals Google Assistant of Amazon Alexa gebruikt, kun je spraakopdrachten instellen om je NVIDIA Shield TV te bedienen, inclusief het in- en uitschakelen.
 6. Gebruik de Afstandsbediening: Hoewel het geen fysieke aan/uit-knop op het apparaat zelf is, kun je de afstandsbediening gebruiken om het apparaat te ‘wakker te maken’ of in slaapstand te zetten.
 7. Door kort op de ‘Home’-knop te drukken om het apparaat te activeren of door de ‘Home’-knop ingedrukt te houden om het in slaapstand te zetten.

De nieuwe remote kan je hier kopen: Bekijk de beste deal.

Een veelgehoorde klacht over de NVIDIA Shield TV Pro is het verschijnen van ongewenste reclame op het home screen, vooral na bepaalde software-updates. Deze advertenties kunnen irritant zijn en afleiden van de gebruikservaring, met name omdat ze vaak groot en opvallend zijn.

Hier zijn enkele strategieën om deze ongewenste reclame te minimaliseren of te verwijderen:

 1. Aanpassen van Home screen Instellingen: Ga naar de instellingen van je NVIDIA Shield en kijk of er opties zijn om de weergave van advertenties op het home screen te beperken of uit te schakelen.
 2. Gebruik van Ad-Blockers: Overweeg het installeren van een ad-blocker. Hoewel het direct installeren van ad-blockers op de NVIDIA Shield TV Pro niet altijd mogelijk is, kun je bepaalde ad-blocker apps sideloaden of ad-blocking via je netwerk instellen.
 3. Custom Launcher Gebruiken: Een alternatieve launcher kan meer controle bieden over wat er op je home screen verschijnt.
 4. Feedback Geven aan NVIDIA: Soms kunnen genoeg klachten over een specifiek probleem leiden tot verandering. Het geven van feedback aan NVIDIA over de ongewenste reclame kan helpen in toekomstige updates.
 5. Gebruik van Parental Control Instellingen: Sommige gebruikers hebben succes gehad met het beperken van advertenties door parental control instellingen aan te passen, hoewel dit geen gegarandeerde oplossing is.

Hoewel het volledig verwijderen van ongewenste reclame op de NVIDIA Shield TV Pro een uitdaging kan zijn, kunnen deze strategieën helpen om de hoeveelheid en opdringerigheid van deze advertenties te verminderen, waardoor je een meer plezierige kijkervaring krijgt.

Hoe 4K Dolby Vision / Dolby Atmos in te stellen op Nvidia Shield TV Pro met Plex

Een van de uitdagingen waar sommige gebruikers van de NVIDIA Shield TV tegenaan lopen, is de compatibiliteit met Dolby Vision.

Deze geavanceerde beeldtechnologie belooft superieure beeldkwaliteit, maar kan soms problemen opleveren bij de samenwerking met bepaalde apparatuur, zoals specifieke televisies of audiosystemen.

Om deze compatibiliteitsproblemen aan te pakken, kun je de volgende stappen overwegen:

 1. Controleer op Software-updates: Zorg ervoor dat zowel je NVIDIA Shield TV als je televisie of audiosysteem de nieuwste softwareversie hebben. Fabrikanten brengen vaak updates uit die gericht zijn op het verbeteren van compatibiliteit.
 2. Check je HDMI-Kabels: Niet alle HDMI-kabels ondersteunen Dolby Vision. Zorg ervoor dat je kabels van hoge kwaliteit zijn en compatibel met Dolby Vision.
 3. Wijzig de Instellingen op je Apparaat: Soms kun je het probleem oplossen door de instellingen op je NVIDIA Shield TV Pro of je televisie aan te passen. Experimenteer met verschillende instellingen in het menu ‘Beeld’ of ‘Geluid’.
 4. Gebruik Alternatieve Aansluitmethoden: Als directe aansluiting problemen oplevert, overweeg dan het gebruik van een alternatieve methode, zoals het aansluiten via een AV-receiver die compatibel is met Dolby Vision.
4K-STREAMING OP ELK APPARAAT ZONDER BUFFERING!

Een frustrerend probleem voor gebruikers van de NVIDIA Shield TV Pro zijn de haperingen die soms optreden bij het afspelen van 4K HDR10-video’s.

Deze haperingen kunnen de kijkervaring aanzienlijk verstoren, vooral omdat 4K HDR10 bedoeld is om een superieure beeldkwaliteit te bieden.

De oorzaken van deze haperingen kunnen variëren:

 1. Netwerkproblemen: Voor het streamen van 4K HDR10-content is een stabiele en snelle internetverbinding nodig. Als je verbinding niet sterk genoeg is, kan dit leiden tot bufferen en haperingen.
 2. Hardware beperkingen: Sommige oudere of minder krachtige televisies en monitoren kunnen moeite hebben met het verwerken van 4K HDR10-content.
 3. Software-instellingen: Onjuiste instellingen op de NVIDIA Shield TV Pro of incompatibele beeldinstellingen op de televisie kunnen ook haperingen veroorzaken.

Hier zijn enkele tips om deze afspeelproblemen aan te pakken:

 1. Verbeter je Internetverbinding: Zorg voor een stabiele en snelle internetverbinding. Overweeg een upgrade van je internetpakket of het gebruik van een bekabelde verbinding voor betere stabiliteit.
 2. Controleer de Compatibiliteit van je TV: Zorg ervoor dat je televisie of monitor compatibel is met 4K HDR10-content. Raadpleeg de specificaties van je apparaat of neem contact op met de fabrikant.
 3. Aanpassen van de NVIDIA Shield Instellingen: Ga naar de instellingen van je NVIDIA Shield TV Pro en pas de videoweergave-opties aan. Experimenteer met verschillende resoluties en frame rates om te zien wat het beste werkt voor jouw setup.
 4. Update je Apparaten: Zorg ervoor dat zowel je NVIDIA Shield TV Pro als je televisie of monitor de nieuwste firmware hebben. Updates kunnen verbeteringen en bugfixes bevatten die de prestaties verbeteren.
 5. Gebruik een High-Speed HDMI-Kabel: Een kwalitatief hoogwaardige HDMI-kabel die geschikt is voor 4K HDR10 is essentieel voor optimale prestaties.
Beste webbrowser voor Android TV 

Een ander punt van zorg voor gebruikers van de NVIDIA Shield TV Pro is de beperkte keuze aan internetbrowsers. Veel gebruikers vinden het ontbreken van populaire browsers zoals Chrome of Firefox in de app store teleurstellend.

Dit kan de online ervaring beperken, aangezien de beschikbare browsers misschien niet alle gewenste functionaliteiten of compatibiliteit met bepaalde websites bieden.

Gelukkig zijn er verschillende workarounds om deze beperking te omzeilen:

 1. Sideloaden van Browsers: Hoewel populaire browsers zoals Chrome of Firefox misschien niet direct beschikbaar zijn in de app store van de NVIDIA Shield, kun je ze ‘sideloaden’. Dit betekent dat je de APK-bestanden (Android Package Kit) van deze browsers downloadt van een betrouwbare bron en ze handmatig op je apparaat installeert.
 2. Gebruik een Alternatieve Browser: Er zijn andere browsers beschikbaar die compatibel zijn met de NVIDIA Shield. Deze kunnen een alternatief bieden, hoewel ze misschien niet alle functies van de meer bekende browsers hebben.
 3. Gebruik je Smartphone of Tablet: Een andere oplossing is om je smartphone of tablet te gebruiken om te browsen en de inhoud te ‘casten’ naar je NVIDIA Shield via apps zoals Chromecast of AirPlay.
 4. Gebruik Streamingdiensten: Voor het bekijken van video-inhoud kun je ook direct streamingdiensten gebruiken die beschikbaar zijn op de NVIDIA Shield, zoals Netflix, YouTube, of Amazon Prime.
 5. Gebruik een Computer met HDMI-Verbinding: Als alternatief kun je een laptop of desktopcomputer met een HDMI-kabel aansluiten op je TV om een volledige browserervaring te krijgen.

Door deze methoden te overwegen, kun je de beperkingen van de browserkeuze op de NVIDIA Shield TV Pro 2024 omzeilen en toch genieten van een rijke online ervaring.

NVIDIA Shield-TV | Nog steeds een van de beste streamingapparaten van vandaag?

De prijs van de NVIDIA Shield TV kan voor sommige potentiële kopers een struikelblok zijn. Hoewel het apparaat aan de hogere kant van de prijsschaal staat, is het belangrijk om de prijs-kwaliteitverhouding in overweging te nemen en te begrijpen wat je voor je geld krijgt.

Laten we eens kijken waarom de NVIDIA Shield TV, ondanks zijn prijs, een waardevolle investering kan zijn:

 1. Geavanceerde Hardware: De NVIDIA Shield TV is uitgerust met krachtige hardware die superieure prestaties levert, vooral voor streaming in hoge kwaliteit, gaming en het gebruik van AI-aangedreven functies.
 2. Veelzijdigheid in Gebruik: Dit apparaat is niet alleen een streaming box; het fungeert ook als een gaming console, een Plex server, en ondersteunt een breed scala aan apps en diensten.
 3. Uitmuntende Beeld- en Geluidskwaliteit: Met ondersteuning voor 4K HDR, Dolby Vision, en Dolby Atmos, biedt de NVIDIA Shield TV een van de beste beeld- en geluidservaringen op de markt.
 4. Regelmatige Software-updates: NVIDIA staat bekend om het regelmatig uitbrengen van updates die niet alleen de prestaties verbeteren, maar ook nieuwe functies toevoegen.
 5. Duurzaamheid en Toekomstbestendigheid: De Shield TV is gebouwd om lang mee te gaan, met een ontwerp en technologie die ervoor zorgen dat het apparaat nog jaren relevant blijft.
 6. Ondersteuning voor Smart Home-functies: Met ingebouwde Google Assistant en compatibiliteit met smart home-apparaten, is de Shield TV een centrale hub voor je slimme huis.

Hoewel de initiële kosten misschien hoog lijken, biedt de NVIDIA Shield TV een combinatie van functies, prestaties en duurzaamheid die moeilijk te evenaren is door andere apparaten in zijn klasse.

Deze factoren maken het tot een waardevolle investering voor degenen die op zoek zijn naar een premium multimedia-ervaring.

Na het grondig doornemen van de ‘Nadelen NVIDIA Shield TV Pro‘ en het verkennen van slimme oplossingen, is het duidelijk dat deze problemen niet onoverkomelijk zijn.

We hebben gezien dat streaming problemen kunnen worden aangepakt met betere netwerkverbindingen en firmware-updates, terwijl het ontbreken van een aan/uit-knop effectief kan worden omzeild met creatieve oplossingen zoals het gebruik van slimme stekkers of de slaapstand.

Advertenties kunnen worden geminimaliseerd door instellingen aan te passen, en compatibiliteitsproblemen met Dolby Vision kunnen vaak worden verholpen met de juiste hardware- en software-updates.

Bovendien hebben we strategieën besproken om haperingen bij 4K HDR10-video’s te verminderen en de beperkingen van de browserkeuze te omzeilen.

En ten slotte, hoewel de prijs een overweging is, heb ik beargumenteerd dat de NVIDIA Shield TV Pro een waardevolle investering is vanwege zijn veelzijdigheid en toekomstbestendigheid.

Ik moedig je aan om deze tips en oplossingen toe te passen om je ervaring met de NVIDIA Shield TV Pro te verbeteren. Het is een krachtig apparaat dat, mits goed afgesteld, een ongeëvenaarde kijk- en gebruikservaring kan bieden.

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties