Ga naar de inhoud
Deel nu en maak het verschil!

Malware in Populaire TV-boxen is behoorlijk alarmerend. Beveiligingsonderzoeker Daniel Milisic ontdekte dat modellen zoals de AllWinner T95, die op Amazon worden verkocht, vooraf geladen waren met malware. Deze ontdekking werd later ook bevestigd door de Electronic Frontier Foundation (EFF).

Wat de situatie nog verontrustender maakt, is dat deze malware de apparaten onderdeel maakt van een botnet. Dit betekent dat ze zonder medeweten van de gebruiker kunnen worden gebruikt voor kwaadaardige activiteiten zoals het klikken op advertenties om inkomsten te genereren (klikfraude).

Bovendien stelt de malware de apparaten in staat om te communiceren met command-and-control servers en kan het aanvullende schadelijke payloads ontvangen en uitvoeren.

Dit probleem is niet alleen beperkt tot één of twee modellen; meerdere apparaten van de fabrikanten AllWinner en RockChip zijn getroffen. Dit wijst op een veel groter probleem van beveiliging en vertrouwen binnen de consumentenelektronica, met name bij goedkopere, minder bekende producten.

De gevolgen voor gebruikers zijn aanzienlijk. Naast privacy risico’s en potentiële beveiligingsbreuken, kan deze malware andere schadelijke activiteiten uitvoeren die de gebruikers en hun netwerken kunnen schaden.

Het wegdoen van de getroffen boxen is vaak de veiligste oplossing, aangezien het verwijderen van de malware niet eenvoudig is voor de gemiddelde gebruiker.

Voor meer gedetailleerde informatie over deze kwestie kun je in de brief van de EFF naar de FTC lezen.

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties