Ga naar de inhoud
Deel nu en maak het verschil!

Kodi werkt niet meer in 2023? Laat mij je uit de droom helpen: het probleem ligt vaak niet bij Kodi, maar bij het gebruik van een verouderde versie.

Als fervent Kodi-gebruiker weet ik hoe belangrijk het is om altijd de nieuwste versie te gebruiken om problemen met add-ons te voorkomen.

In mijn blog van vandaag bespreek ik de vraag: ‘Waarom werken mijn Kodi add-ons niet meer in 2023?’. Ik zal je laten zien waarom het updaten naar de nieuwste versie van Kodi essentieel is voor een soepele werking van je add-ons.

En om het je gemakkelijk te maken, deel ik een gratis checklist die je stap voor stap door het updateproces leidt.

Volg mijn advies en zorg ervoor dat jouw Kodi-ervaring optimaal blijft!

Het is een frequent gehoorde klacht: “Kodi werkt niet meer in 2023.” Maar is deze bewering wel terecht? In realiteit functioneert Kodi, de geliefde open-source mediaspeler, nog altijd prima.

De problemen liggen vaak niet bij Kodi zelf, maar bij:

 • Het gebruik van verouderde Kodi-versies: Regelmatige updates van Kodi zijn cruciaal. Ze verbeteren de prestaties, voegen nieuwe functies toe, en verhelpen beveiligingsproblemen. Met een verouderde versie mis je deze voordelen en loop je risico op compatibiliteitsproblemen.
 • Problemen met add-ons: Add-ons, ontwikkeld door derden, zijn afhankelijk van de Kodi-versie waarvoor ze zijn gemaakt. Als Kodi een grote update krijgt, kunnen oudere add-ons stoppen met werken totdat ze ook worden bijgewerkt.

Om de optimale Kodi-ervaring te waarborgen, is het essentieel om zowel Kodi als je add-ons regelmatig bij te werken. Dit minimaliseert problemen en garandeert dat je gebruikmaakt van de nieuwste functies en verbeteringen.

In de volgende sectie bespreken we hoe je Kodi effectief kunt updaten en hoe je problemen met add-ons aanpakt.

Het niet bijwerken van Kodi kan in 2023 aanzienlijke gevolgen hebben, vooral voor de add-ons.

Waarom Kodi werkt niet meer in 2023 vaak een misverstand is

Hieronder bespreek ik hoe verouderde Kodi-versies problemen kunnen veroorzaken met add-ons:

 1. Compatibiliteitsproblemen: Nieuwere add-ons zijn vaak ontworpen voor de laatste versies van Kodi. Als je een verouderde versie van Kodi gebruikt, kan het zijn dat deze add-ons simpelweg niet werken of niet naar behoren functioneren.
 2. Veiligheidsrisico’s: Verouderde software kan beveiligingslekken bevatten. Dit betekent dat zowel Kodi als zijn add-ons kwetsbaar kunnen zijn voor cyberaanvallen, wat een directe bedreiging vormt voor je privacy en veiligheid.
 3. Verlies van functionaliteit: Updates in Kodi kunnen nieuwe functies of verbeteringen bevatten die essentieel zijn voor de werking van add-ons. Zonder deze updates mis je mogelijk belangrijke functionaliteiten die jouw gebruikerservaring kunnen verbeteren.
 4. Problemen met de prestaties: Oudere versies van Kodi kunnen trager zijn en meer fouten bevatten. Dit kan de algehele prestaties van Kodi en de add-ons beïnvloeden, wat resulteert in een frustrerende gebruikerservaring.

Het is dus van groot belang om je Kodi-versie regelmatig bij te werken. Dit zorgt niet alleen voor een soepelere en veiligere ervaring, maar garandeert ook dat je add-ons optimaal blijven werken.

In de volgende sectie zal ik uitleggen hoe je Kodi kunt updaten naar de nieuwste versie.

Kodi updaten naar de nieuwste versie
Kodi Windows Versie

Het updaten van Kodi naar de nieuwste versie is essentieel voor een optimale werking van je add-ons en de algehele prestaties. Hieronder vind je een gedetailleerde handleiding die je door het proces leidt:

 1. Controleer je huidige versie: Ga eerst naar ‘Instellingen’ in Kodi en klik op ‘Systeeminformatie’. Hier kun je je huidige Kodi-versie bekijken.
 2. Bezoek de officiële Kodi-website: Ga naar de officiële Kodi-website om de nieuwste versie van Kodi te downloaden. Zorg ervoor dat je de juiste versie kiest voor jouw besturingssysteem.
 3. Download de nieuwste versie: Kies de nieuwste versie van Kodi en download het installatiebestand naar je apparaat.
 4. Installeer de update: Open het gedownloade bestand en volg de installatie-instructies. Bij de meeste besturingssystemen overschrijft dit de huidige versie zonder je instellingen of add-ons te verwijderen.
 5. Herstart Kodi: Na de installatie is het aan te raden Kodi te herstarten om de update te voltooien.
 6. Controleer je add-ons: Na de update, controleer of al je add-ons nog correct werken. Soms is het nodig om ook add-ons bij te werken.
 7. Probleemoplossing: Mochten er problemen zijn, raadpleeg dan de ‘Help’-sectie op de Kodi-website of zoek naar specifieke oplossingen in online forums.

Voor een nog gedetailleerder overzicht, kun je onze gratis checklist voor het Updaten van Kodi hier bekijken: Kodi Update Checklist.

Kodi Addon Problemen Oplossen

Add-on werkt niet of crasht:

 • Controleer op updates:
  • Navigeer in Kodi naar ‘Instellingen’ en kies vervolgens ‘Add-ons’.
  • Zoek naar de optie ‘Beschikbare updates’. Als deze optie niet zichtbaar is, betekent dit dat al je add-ons up-to-date zijn.
  • Zie je de optie ‘Beschikbare updates’ wel? Klik erop en je zult een lijst zien van alle add-ons die een update nodig hebben. Download en installeer alle beschikbare updates.
 • Het is belangrijk op te merken dat het inschakelen van automatische updates niet altijd aanbevolen wordt, aangezien sommige updates onverwachte problemen met add-ons of compatibiliteit kunnen veroorzaken.
 • Cache legen: Ga naar de instellingen van de betreffende add-on en vind de optie om de cache te legen.
 • Herinstallatie: Als niets anders werkt, probeer dan de add-on te verwijderen en opnieuw te installeren vanuit een betrouwbare bron.

Streamingproblemen of buffering:

 • Controleer je internetverbinding: Zorg dat je een stabiele en snelle internetverbinding hebt.
 • Controleer de tijdnotatie in Kodi: Een incorrecte tijd- en datuminstelling in je Kodi-app of tv-box kan leiden tot problemen bij het afspelen van links. Zorg ervoor dat zowel de tijd in Kodi als de tijd op je apparaat correct zijn ingesteld.
 • Pas de bufferinstellingen aan: Dit kan in de instellingen van Kodi onder ‘Speler instellingen’.

Add-on vindt geen bronnen:

 • Als een add-on geen bronnen vindt, kan dit betekenen dat de add-on ‘dood’ is, wat inhoudt dat deze niet meer verbonden is met het internet en geen content meer kan ophalen.
 • In dit geval is het raadzaam om de add-on onmiddellijk te verwijderen, omdat deze niet meer functioneel is.
 • Deze situatie kan zich ook voordoen met repositories (repo’s). Als een repo niet meer werkt, is deze waarschijnlijk ook ‘dood’ en dient deze verwijderd te worden.
 • Controleer op geoblokkades: Overweeg het gebruik van een VPN als je problemen hebt met geografisch geblokkeerde inhoud.

Problemen met de compatibiliteit van add-ons:

 • Controleer de compatibiliteit: Zorg ervoor dat de add-on compatibel is met jouw huidige Kodi-versie.

Algemene tips:

 • Maak regelmatig back-ups: Zo behoud je je instellingen en add-ons veilig.
 • Gebruik betrouwbare add-on bronnen: Altijd downloaden van betrouwbare bronnen.

Het verwijderen van een Kodi add-on is een vrij eenvoudig proces. Hier is een stapsgewijze handleiding:

Kodi Video Addons Verwijderen
 1. Open Kodi: Start de Kodi applicatie op je apparaat.
 2. Ga naar Add-ons: In het hoofdmenu van Kodi vind je een optie voor ‘Add-ons’. Klik hierop.
 3. Mijn add-ons: Binnen het Add-ons menu, zoek naar een optie genaamd ‘Mijn add-ons’. Dit zal je een lijst tonen van alle geïnstalleerde add-ons.
 4. Zoek en klik op Video Add-ons.
 5. Vind de add-on die je wilt verwijderen: Blader door de lijst van geïnstalleerde add-ons en zoek de add-on die je wilt verwijderen.
 6. Add-on menu: Klik op de add-on om zijn specifieke menu te openen.
 7. Verwijderoptie: In het add-on menu, zou er een optie moeten zijn zoals ‘Verwijderen’ of ‘Uninstall’. Klik hierop.
 8. Bevestig de verwijdering: Kodi zal je waarschijnlijk vragen om te bevestigen dat je de add-on wilt verwijderen. Klik op ‘Ja’ om door te gaan.
 9. Wachten op de verwijdering: Afhankelijk van je apparaat en de grootte van de add-on, kan het een paar seconden tot een minuut duren voordat de add-on volledig is verwijderd.
 10. Herstart Kodi: Na het verwijderen van de add-on, is het een goed idee om Kodi opnieuw te starten om ervoor te zorgen dat alle veranderingen correct worden toegepast.

Zorg ervoor dat je weet welke add-on je verwijdert. Sommige add-ons kunnen afhankelijkheden hebben voor andere add-ons of functionaliteiten binnen Kodi, dus het verwijderen van een bepaalde add-on kan invloed hebben op andere aspecten van je Kodi-ervaring.

Het verwijderen van een Kodi-add-onrepository is vergelijkbaar met het verwijderen van een individuele add-on, maar het gaat om een paar extra stappen. Hier is hoe je het kunt doen:

Kodi Addon Repository Verwijderen
 1. Open Kodi: Start Kodi op je apparaat.
 2. Ga naar Instellingen: Dit is meestal aangeduid met een tandwielicoon in het hoofdmenu.
 3. Selecteer Add-ons: In het instellingenmenu, zoek en selecteer je de optie ‘Add-ons’.
 4. Mijn Add-ons: Binnen het Add-ons menu, kies je voor ‘Mijn add-ons’.
 5. Add-on Repository: Zoek en selecteer de categorie ‘Add-on Repository’ om een lijst van alle geïnstalleerde repositories te zien.
 6. Vind de Repository: Blader door de lijst om de specifieke repository te vinden die je wilt verwijderen.
 7. Open het Contextmenu: Selecteer de repository en open het contextmenu. Dit kan met een rechterklik, een lange druk, of de menuknop op je afstandsbediening of toetsenbord.
 8. Kies Verwijderen: In het contextmenu, kies je de optie ‘Verwijderen’ of ‘Uninstall’.
 9. Bevestig de Verwijdering: Kodi vraagt je om te bevestigen dat je de repository wilt verwijderen. Bevestig je keuze.
 10. Herstart Kodi: Na het verwijderen van de repository, is het goed om Kodi te herstarten om te zorgen dat alle wijzigingen goed doorgevoerd worden.

Deze stappen zorgen ervoor dat de repository uit je Kodi-installatie wordt verwijderd. Let wel op dat als je add-ons geïnstalleerd hebt die afhankelijk zijn van deze repository, ze mogelijk niet meer correct werken of updates ontvangen.

We hebben diverse aspecten van Kodi en de add-ons in 2023 besproken. Het is cruciaal om te onthouden dat, hoewel Kodi zelf robuust en betrouwbaar is, de add-ons regelmatige aandacht vereisen.

Hier zijn de belangrijkste punten om in gedachten te houden:

 • Regelmatige updates zijn essentieel: Zorg ervoor dat zowel Kodi als de add-ons altijd up-to-date zijn om compatibiliteitsproblemen en veiligheidsrisico’s te voorkomen.
 • Wees alert op ‘dode’ add-ons: Als add-ons geen bronnen meer vinden, is het tijd om ze te verwijderen en te vervangen door werkende alternatieven.
 • Probleemoplossing: Volg de aangegeven stappen voor troubleshooting als je tegen problemen aanloopt. Vaak zijn oplossingen eenvoudiger dan je denkt.

Het regelmatig bijwerken en onderhouden van Kodi zorgt voor een soepelere en veiligere ervaring. Onthoud dat een kleine inspanning van jouw kant kan leiden tot een veel betrouwbaarder en plezieriger gebruik van Kodi.

Ik nodig je van harte uit om je eigen ervaringen, tips of vragen te delen in de reacties hieronder. Laten we een community vormen waar we elkaar helpen om het meeste uit Kodi te halen.

En vergeet niet de gratis checklist voor het installeren van Kodi te bekijken: deze kan je enorm helpen bij het soepel laten lopen van je systeem.

Voel je ook vrij om deze blog te delen met andere Kodi-gebruikers. Samen kunnen we ervoor zorgen dat onze Kodi-ervaring in 2023 de beste is!

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
B verhoeven

Krijg er alle addons op op mijn NVIDIA shield maar kan ze niet openen , komt elke keer no stream the staan alles al geprobeerd wie kan mij helpen