Ga naar de inhoud

Kodi Downloaden en Installeren: Gratis Kodi Checklist (2023)

Kodi downloaden en installeren is tegenwoordig een populaire keuze geworden voor mensen die genieten van het streamen van media.

Kodi is een open-source mediaspeler die je in staat stelt om verschillende soorten inhoud, zoals films, tv-programma’s, muziek en foto’s, op je apparaten af te spelen.

In dit artikel zullen we je door de stappen leiden om Kodi te downloaden en succesvol te installeren op verschillende platformen.

Hoe Kodi downloaden?

Voordat je Kodi kunt installeren, moet je eerst de juiste versie van Kodi downloaden voor jouw apparaat.

Kodi is beschikbaar voor verschillende besturingssystemen, waaronder Windows, Mac, Linux, Android en iOS. Volg deze eenvoudige stappen over hoe Kodi downloaden:

Hoe Kodi downloaden en Installeren
 • Ga naar de officiële Kodi-website: Open je webbrowser en ga naar de officiële website van Kodi.
 • Navigeer naar de downloadpagina: Op de startpagina van de Kodi-website zie je verschillende opties en pictogrammen. Klik op de knop “Download” of “Downloads” om naar de downloadpagina te gaan.
 • Selecteer het juiste besturingssysteem: Op de downloadpagina kun je de beschikbare versies van Kodi voor verschillende besturingssystemen zien. Kies het juiste besturingssysteem dat overeenkomt met jouw apparaat.
 • Download de installatiekopie: Klik op de downloadlink om het installatiebestand van Kodi te downloaden. Het bestand kan enkele minuten duren, afhankelijk van je internetverbindingssnelheid.

‎Hoe installeer ik Kodi?

Het installeren van Kodi is een relatief eenvoudig proces, dat uit een paar basale stappen bestaat.

Kodi Downloaden en Installeren doe je zo!

Hier is een algemene handleiding over hoe je Kodi kunt installeren op verschillende apparaten zoals Windows, Mac, Android en iOS:

 1. Downloaden: Ga naar de officiële Kodi-website (kodi.tv) en download de Windows-versie van Kodi.
 2. Installeren: Open het gedownloade bestand en volg de installatie-instructies. Meestal gaat dit om het accepteren van de licentieovereenkomst en het kiezen van de installatielocatie.
 3. Starten: Na installatie kun je Kodi starten via het Startmenu of een snelkoppeling op het bureaublad.
 1. Downloaden: Net als bij Windows, download je de Mac-versie van de Kodi-website.
 2. Installeren: Open het gedownloade DMG-bestand en sleep Kodi naar de ‘Applications’-map.
 3. Starten: Open Kodi vanuit je Applications-map.
 1. Downloaden: Kodi is beschikbaar op de Google Play Store. Zoek naar Kodi en installeer de app.
 2. Starten: Open Kodi vanuit je app-lade na installatie.
 1. Vereisten: Voor het installeren van Kodi op iOS heb je een jailbroken apparaat nodig of moet je gebruikmaken van een sideloading-methode via een computer.
 2. Installatieproces: Dit kan variëren afhankelijk van je methode (jailbreak of sideloading). Bij sideloading gebruik je meestal een applicatie zoals Cydia Impactor om Kodi op je iOS-apparaat te zetten.
 3. Starten: Na installatie vind je Kodi op je startscherm.
 • Zorg voor een goede internetverbinding tijdens het downloaden en installeren.
 • Volg de instructies op het scherm nauwkeurig tijdens de installatie.
 • Controleer compatibiliteit: Zorg ervoor dat je apparaat compatibel is met de versie van Kodi die je installeert.
 • Veiligheid eerst: Download Kodi alleen van de officiële website of betrouwbare app-winkels om risico’s op malware te vermijden.

Na installatie kun je Kodi aanpassen met verschillende add-ons en skins, afhankelijk van je voorkeuren en behoeften. Vergeet niet dat het gebruik van bepaalde add-ons auteursrechtelijke kwesties kan oproepen, dus wees je bewust van de wetgeving in je regio met betrekking tot streaming content.

Gefeliciteerd, nieuwe gebruiker! Je hebt eindelijk Kodi op je hardware geïnstalleerd, het gelanceerd en zat waarschijnlijk een paar minuten met je hoofd in je handen, denkend “Wat is dit”?

Het toevoegen van media bronnen aan Kodi

Deze pagina is ontworpen om de veelgebruikte schermen en de basis navigatie binnen Kodi te beschrijven. Het doel is om je vertrouwd te maken met Kodi en je voor te bereiden op de komende setup-pagina’s.

Het aanpassen van de taal in Kodi is een vrij eenvoudig proces.

Hier is een stap-voor-stap handleiding over hoe je de taalinstellingen in Kodi kunt wijzigen:

 1. Open Kodi: Start de Kodi-applicatie op je apparaat.
 2. Ga naar Instellingen: Op het hoofdscherm van Kodi, zoek je naar het tandwielicoon of een soortgelijk symbool dat naar de instellingen verwijst. Dit is meestal in de linkerbovenhoek of langs de zijbalk.
 3. Kies Interface Instellingen: In het instellingenmenu selecteer je ‘Interface-instellingen’ of een soortgelijke optie. Dit kan variëren afhankelijk van de versie van Kodi die je gebruikt.
 4. Selecteer Taal: Binnen de interface-instellingen zoek je naar een optie genaamd ‘Regionaal’ of ‘Taal’. Klik hierop om de lijst met beschikbare talen te openen.
 5. Kies je Taal: Blader door de lijst en selecteer de gewenste taal. Kodi biedt een breed scala aan talen, dus je zou de taal die je zoekt moeten kunnen vinden.
 6. Toepassen en Afsluiten: Nadat je de taal hebt geselecteerd, zal Kodi de interface automatisch bijwerken naar de gekozen taal. Sluit de instellingen af en keer terug naar het hoofdscherm.
 7. Herstart Kodi (optioneel): In sommige gevallen kan het nodig zijn om Kodi te herstarten om de taalwijziging volledig door te voeren.
Samsung TV Plus Kodi Addon Downloaden

Om de tijdzone in Kodi aan te passen zodat deze de juiste tijd weergeeft, volg je deze stappen:

 1. Start Kodi: Open de Kodi-applicatie op je apparaat.
 2. Ga naar Instellingen: Zoek naar het tandwielicoon of een soortgelijk symbool dat naar de instellingen verwijst, meestal te vinden op het hoofdscherm.
 3. Toegang tot Interface-instellingen: Klik op ‘Interface-instellingen’ of een vergelijkbare optie binnen het instellingenmenu.
 4. Selecteer Regionaal: Binnen de interface-instellingen, zoek je naar een optie genaamd ‘Regionaal’ of iets dergelijks.
 5. Kies Tijdzone: In het regionale instellingenmenu, zoek je naar een optie voor ‘Tijdzone’. Hier kun je de tijdzone selecteren die overeenkomt met jouw locatie.
 6. Selecteer je Tijdzone: Blader door de lijst met beschikbare tijdzones en kies degene die van toepassing is op jouw geografische locatie.
 7. Sla de wijzigingen op: Nadat je de juiste tijdzone hebt geselecteerd, sla je de wijzigingen op en keer je terug naar het hoofdmenu.
 8. Herstart Kodi (indien nodig): Het kan nodig zijn om Kodi te herstarten om de wijzigingen door te voeren.

Om de Expert-modus in Kodi te activeren, wat je toegang geeft tot meer geavanceerde instellingen en aanpassingsopties, kun je de volgende stappen volgen:

 1. Open Kodi: Start de Kodi-applicatie op je apparaat.
 2. Ga naar het Instellingenmenu: Zoek en klik op het tandwielicoon of een vergelijkbaar symbool voor instellingen, meestal te vinden op het hoofdscherm van Kodi.
 3. Selecteer Systeeminstellingen: In het instellingenmenu, zoek en klik je op ‘Systeem’ of ‘Systeeminstellingen’, afhankelijk van je versie van Kodi.
 4. Verander de Instellingenmodus naar Expert: Linksonder in het systeem instellingenmenu zie je een tandwielicoon met een label zoals ‘Standaard’, ‘Basis’, ‘Geavanceerd’ of ‘Expert’. Klik meerdere keren op dit tandwielicoon of label om door de verschillende modi te bladeren totdat ‘Expert’ wordt weergegeven. In sommige versies van Kodi kan het nodig zijn om naar links of rechts te navigeren om deze optie te vinden en te selecteren.
 5. Toegang tot Expert-instellingen: Zodra de Expert-modus is geactiveerd, krijg je toegang tot een uitgebreider scala aan instellingen en opties binnen elk van de menu’s in de systeeminstellingen.
 6. Pas Voorzichtig Aan: Wees voorzichtig bij het wijzigen van instellingen in de Expert-modus, omdat sommige aanpassingen de prestaties van Kodi of de compatibiliteit met je apparaat kunnen beïnvloeden.
 7. Sla Wijzigingen op en Exit: Nadat je de gewenste wijzigingen hebt aangebracht, sla je deze op en verlaat je de instellingen.
NL TV Kodi Addon Downloaden

Om het scherm van Kodi te kalibreren, vooral als de randen van de applicatie niet goed passen op je tv of monitor, kun je de onderste stappen gebruiken.

Hier is hoe je dat doet:

 1. Start Kodi: Open de Kodi-applicatie op je apparaat.
 2. Ga naar het Instellingenmenu: Zoek naar het tandwielicoon of een soortgelijk symbool dat naar de instellingen verwijst, meestal te vinden op het hoofdscherm van Kodi.
 3. Selecteer Systeeminstellingen: In het instellingenmenu, kies je ‘Systeem’ of ‘Systeeminstellingen’. In sommige versies van Kodi kan dit ook ‘Systeem’ onder het onderdeel ‘Instellingen’ zijn.
 4. Kies Display of Video Output: Afhankelijk van je Kodi-versie, zoek je naar een optie die ‘Display’, ‘Scherm’, of ‘Video Output’ kan heten.
 5. Vind Scherm Kalibratie: Binnen het display of video output menu, zoek je naar een optie genaamd ‘Scherm Kalibratie’, ‘Calibrate Screen’ of iets dergelijks.
 6. Kalibreer het Scherm: Volg de instructies op het scherm om het beeld aan te passen. Je kunt de hoeken en randen van het scherm verschuiven zodat ze goed passen binnen de grenzen van je tv of monitor. Dit kan inhouden dat je de hoogte en breedte aanpast of de afbeelding ‘zoomt’ tot het past.
 7. Sla de Wijzigingen op: Zodra je tevreden bent met de aanpassing, sla je de wijzigingen op en verlaat je het kalibratiemenu.
 8. Test de Instellingen: Ga terug naar het hoofdmenu van Kodi en bekijk of de aanpassingen correct zijn. Indien nodig, ga terug en maak verdere aanpassingen.

De zoomfunctie wordt gebruikt om de grootte van het beeld op je scherm aan te passen, vooral handig als de randen van de interface worden afgesneden door de randen van je scherm.

Dit is hoe je de zoomfunctie in Kodi kunt gebruiken:

 1. Open Kodi en Ga naar Instellingen: Start Kodi en ga naar het tandwielicoon om de instellingen te openen.
 2. Kies Systeem: Afhankelijk van de versie van Kodi, selecteer je ‘Systeem’ of ‘Systeeminstellingen’.
 3. Ga naar Display of Video Output: Zoek naar een optie die ‘Display’, ‘Scherm’, of ‘Video Output’ heet.
 4. Vind de Zoomfunctie: Binnen de display- of video-outputinstellingen, zoek je naar een optie die iets als ‘Zoom’ of ‘Video Scaling’ wordt genoemd.
 5. Pas de Zoom Aan: Gebruik de schuifregelaar of de plus- en min-knoppen om het beeld in of uit te zoomen. Hiermee kun je de grootte van het beeld aanpassen zodat het beter past op je scherm.
 6. Sla de Wijzigingen op: Na het aanpassen van de zoom, sla je de wijzigingen op en keer je terug naar het hoofdmenu.
 7. Controleer de Aanpassing: Kijk of de interface nu correct past binnen de randen van je scherm. Indien nodig, ga terug en maak verdere aanpassingen.
Kodi Downloaden wat kun je ermee doen

Hier is een stap-voor-stap handleiding over hoe je dit kunt doen, zowel voor basisgebruikers als voor degenen die een meer geavanceerde audio-setup hebben:

Basisinstellingen:

 1. Open Kodi en Ga naar Instellingen: Start Kodi en klik op het tandwielicoon voor instellingen, meestal te vinden op het hoofdscherm.
 2. Selecteer Systeem: Kies ‘Systeem’ of ‘Systeeminstellingen’ in het instellingenmenu.
 3. Ga naar Audio-instellingen: Kies de optie ‘Audio’ binnen de systeeminstellingen.
 4. Stel Audio Output Apparaat in: Selecteer het apparaat dat je voor audio-uitvoer wilt gebruiken, zoals je tv, soundbar, of externe luidsprekers.
 5. Configureer het Aantal Kanalen: Selecteer het aantal audiokanalen dat overeenkomt met je luidsprekersysteem, bijvoorbeeld 2.0 voor stereo of 5.1 voor een surround sound systeem.
 6. Pas Volume-instellingen aan: Je kunt hier ook volume-instellingen aanpassen, zoals het volume-niveau en de versterking.

Geavanceerde Instellingen:

 1. Activeer Passthrough: Als je een surround sound systeem hebt dat gecodeerde audioformaten ondersteunt, zoals Dolby Digital of DTS, overweeg dan om ‘Passthrough’ te activeren. Dit zorgt ervoor dat Kodi het audiobestand doorstuurt naar je AV-receiver of soundbar zonder het te decoderen, wat zorgt voor een betere kwaliteit.
 2. Configureer Passthrough Opties: Afhankelijk van je apparatuur, kun je specifieke Passthrough opties activeren, zoals ‘Dolby Digital (AC3) capable receiver’, ‘Enable Dolby Digital Transcoding’, ‘DTS capable receiver’, enz.
 3. Stel Vertraging en Synchronisatie in: Als je een merkbare vertraging tussen beeld en geluid ervaart, gebruik dan de opties voor audiovertraging om deze te synchroniseren.

Tips:

 • Controleer Je Apparatuur: Zorg ervoor dat je weet welke audiocodecs en -kanalen je luidsprekersysteem of soundbar ondersteunt.
 • Test Verschillende Instellingen: Experimenteer met verschillende instellingen om te zien wat het beste werkt voor jouw specifieke setup.
 • Houd Kodi Up-to-date: Zorg ervoor dat je de nieuwste versie van Kodi gebruikt voor de beste compatibiliteit en functies.

Het optimaliseren van de video playback-instellingen in Kodi, waaronder het inschakelen van hardware versnelling, kan helpen bij het soepeler afspelen van video’s, vooral op minder krachtige apparaten.

Hier is een stap-voor-stap handleiding over hoe je deze instellingen kunt aanpassen:

 1. Open Kodi: Start de Kodi-applicatie op je apparaat.
 2. Ga naar Instellingen: Klik op het tandwielicoon of een soortgelijk symbool voor de instellingen, meestal te vinden op het hoofdscherm van Kodi.
 3. Selecteer Spelerinstellingen: In het instellingenmenu, kies je ‘Speler’ of ‘Spelerinstellingen’. Afhankelijk van je versie van Kodi, kan dit onder een ander label staan.
 4. Wijzig Instellingenmodus naar Expert of Geavanceerd: Rechtsonder in het spelerinstellingenmenu zie je een tandwielicoon met een label zoals ‘Standaard’, ‘Basis’, ‘Geavanceerd’ of ‘Expert’. Klik hierop om de modus te wijzigen naar ‘Expert’ of ‘Geavanceerd’ om meer opties te onthullen.
 5. Hardwareversnelling: Zoek naar een optie die ‘Hardwareversnelling’ heet. Dit kan ‘Allow hardware acceleration – DXVA2’ zijn op Windows of iets vergelijkbaars op andere platforms.
 6. Schakel Hardwareversnelling in: Activeer deze optie. Dit zorgt ervoor dat Kodi gebruikmaakt van de GPU (grafische processor) van het apparaat voor het decoderen van video, wat de CPU ontlast en soepeler video playback mogelijk maakt.
 7. Aanvullende Video-instellingen: Afhankelijk van je behoeften en hardware, kun je ook andere video-instellingen aanpassen, zoals ‘Sync playback to display’, ‘Adjust display refresh rate’, en ‘Vertical blank sync’.
 8. Sla de Wijzigingen op en Test: Nadat je de instellingen hebt aangepast, sla je ze op en verlaat je het menu. Test een video om te zien of de playback verbeterd is.

Tips:

 • Compatibiliteit Controleren: Niet alle apparaten ondersteunen alle vormen van hardware versnelling. Experimenteer met de beschikbare opties om te zien welke het beste werken voor jouw apparaat.
 • Wees Voorzichtig met Oudere Hardware: Op sommige oudere apparaten kan het inschakelen van hardware versnelling onverwachte problemen veroorzaken. Schakel het uit als je problemen ondervindt.
 • Houd Kodi Up-to-date: Zorg ervoor dat je de nieuwste versie van Kodi gebruikt voor de beste prestaties en compatibiliteit.

Het inschakelen van ‘Onbekende Bronnen’ in Kodi is noodzakelijk als je add-ons wilt installeren die niet beschikbaar zijn in de officiële Kodi-repository.

Dit stelt je in staat om add-ons van derden te installeren, maar het is belangrijk om voorzichtig te zijn, omdat dit de veiligheid van je systeem kan beïnvloeden.

media bronnen aan Kodi toe te voegen

Hier is hoe je dit doet:

 1. Open Kodi: Start de Kodi-applicatie op je apparaat.
 2. Ga naar het Instellingenmenu: Klik op het tandwielicoon of een vergelijkbaar symbool voor instellingen, meestal te vinden op het hoofdscherm.
 3. Selecteer Systeeminstellingen: In het instellingenmenu, kies je ‘Systeem’ of ‘Systeeminstellingen’. Dit kan ook ‘Systeem’ zijn onder het onderdeel ‘Instellingen’, afhankelijk van je Kodi-versie.
 4. Navigeer naar Add-ons: In de systeeminstellingen, zoek en selecteer je het onderdeel ‘Add-ons’.
 5. Schakel Onbekende Bronnen in: Je zult hier een optie vinden genaamd ‘Onbekende Bronnen’. Schakel deze optie in. Er kan een waarschuwingsbericht verschijnen over de risico’s van het inschakelen van deze functie.
 6. Accepteer de Waarschuwing: Lees de waarschuwing aandachtig door. Als je besluit door te gaan, bevestig dan je keuze. Dit stelt je in staat om add-ons van buiten de officiële Kodi-repository te installeren.
 7. Sla de Wijzigingen op: Sla je wijzigingen op en keer terug naar het hoofdmenu.

Belangrijke Veiligheidstips:

 • Wees Voorzichtig: Niet alle add-ons van derden zijn veilig. Sommige kunnen schadelijke software bevatten of je privacy schenden. Installeer alleen add-ons van betrouwbare en bekende bronnen.
 • Doe Onderzoek: Voordat je een add-on installeert, onderzoek je de bron en lees je beoordelingen of opmerkingen van andere gebruikers.
 • Houd Kodi Up-to-date: Regelmatig Kodi en de geïnstalleerde add-ons updaten helpt de veiligheid te verbeteren.
 • Overweeg een VPN: Gebruik een VPN om je privacy te beschermen, vooral als je add-ons gebruikt die streamingdiensten aanbieden.
Wat is Real Debrid

Om Kodi te bedienen met een afstandsbediening of een smartphone-app, moet je de remote control-opties binnen Kodi activeren.

Dit zijn de stappen voor het inschakelen van deze functie:

 1. Open Kodi: Start de Kodi-applicatie.
 2. Ga naar Instellingen: Klik op het tandwielicoon voor instellingen, meestal te vinden op het hoofdscherm van Kodi.
 3. Selecteer Diensten: In het instellingenmenu, kies ‘Diensten’ of een vergelijkbaar gelabelde optie.
 4. Ga naar Controle: Binnen de diensteninstellingen, selecteer je de sectie ‘Controle’ of ‘Remote Control’.
 5. Activeer Remote Control Opties: Hier vind je opties om remote control via HTTP of andere protocollen in te schakelen. Schakel de relevante opties in om Kodi te bedienen met een externe afstandsbediening of een smartphone-app.
 6. Sla de Wijzigingen op: Nadat je de gewenste instellingen hebt ingeschakeld, sla je de wijzigingen op.

Hier vind je de 2 beste Remote Apps voor Kodi!

Het regelmatig onderhouden en updaten van Kodi is essentieel om ervoor te zorgen dat je systeem optimaal blijft functioneren en dat je kunt profiteren van de nieuwste functies en beveiligingspatches.

Hier zijn enkele belangrijke stappen voor het onderhoud en de updates van Kodi:

 1. Controleer regelmatig op updates: Kodi en de add-ons kunnen regelmatig updates krijgen om prestaties te verbeteren, bugs op te lossen en nieuwe functies toe te voegen. Ga naar de instellingen van Kodi en zoek naar de optie ‘Updates’ of ‘Systeemupdates’. Controleer regelmatig of er updates beschikbaar zijn en installeer deze indien nodig.
 2. Update je geïnstalleerde add-ons: Naast het updaten van Kodi zelf, is het ook belangrijk om je geïnstalleerde add-ons up-to-date te houden. Ga naar het add-ons scherm in Kodi en zoek naar de optie ‘Updates’ of ‘Add-on updates’. Controleer of er updates beschikbaar zijn voor je add-ons en installeer ze indien beschikbaar.
 3. Maak regelmatig back-ups van je configuratiebestanden: Om ervoor te zorgen dat je je Kodi-instellingen en bibliotheekgegevens niet kwijtraakt, is het verstandig om regelmatig back-ups te maken van je configuratiebestanden. Dit omvat instellingen, bronnen, afspeellijsten en andere persoonlijke aanpassingen. Raadpleeg de Kodi-gebruikershandleiding of zoek online naar instructies over hoe je een back-up van je configuratiebestanden kunt maken.
 4. Gebruik betrouwbare bronnen en add-ons: Om de stabiliteit en veiligheid van Kodi te waarborgen, is het belangrijk om alleen add-ons te installeren van betrouwbare bronnen. Vermijd het installeren van add-ons van onbekende of verdachte bronnen, omdat deze mogelijk schadelijke inhoud kunnen bevatten. Raadpleeg officiële Kodi-bronnen of bekende add-on-repositories voor veilige en vertrouwde add-ons.

Door regelmatig onderhoud uit te voeren en updates bij te houden, kun je een stabiele en up-to-date Kodi-omgeving behouden. Dit zorgt niet alleen voor een betere gebruikerservaring, maar ook voor een veiliger en betrouwbaarder systeem.

Door het installeren en configureren van add-ons kun je Kodi aanpassen aan je eigen wensen en behoeften. Ontdek verschillende add-ons om extra functionaliteit en content aan je Kodi-ervaring toe te voegen.

Net als de meeste pagina’s van de online, gaat deze pagina ervan uit dat je de standaard skin Estuary gebruikt.

Het gebruik van de Kodi interface voor een naadloze mediabeleving

Als je een andere skin gebruikt, dan heb je gelopen voordat je hebt geleerd om te lopen, dus je zou terug moeten veranderen totdat je Kodi ten minste hebt opgezet.

De Kodi-interface biedt een intuïtieve en gebruikersvriendelijke manier om te navigeren door je media en optimaal te genieten van al je inhoud. Hier zijn enkele tips om de Kodi-interface effectief te gebruiken:

 1. Verken het hoofdmenu en de submenu’s van Kodi: Het hoofdmenu van Kodi biedt toegang tot verschillende belangrijke secties en functies. Verken de opties zoals ‘Films’, ‘TV-series’, ‘Muziek’, ‘Foto’s’ en meer. Elk submenu bevat specifieke functies en instellingen die je kunt verkennen.
 2. Navigeer door je mediabibliotheek: Gebruik de pijltoetsen op je afstandsbediening of de navigatieknoppen in de Kodi-interface om door je mediabibliotheek te bladeren. Selecteer een categorie, zoals ‘Films’, om een lijst van beschikbare inhoud weer te geven. Blader door de lijst en selecteer de gewenste media om af te spelen.
 3. Speel bestanden af: Nadat je je gewenste media hebt geselecteerd, druk je op de afspeelknop of selecteer je de optie ‘Afspelen’ om het bestand af te spelen. Je kunt ook specifieke opties hebben, zoals ‘Shuffle’, ‘Herhalen’ of ‘Volgende’, afhankelijk van je afspeelinstellingen en mediacontrole.
 4. Pas de afspeelinstellingen aan: Kodi biedt verschillende afspeelinstellingen om je kijk- en luisterervaring aan te passen. Je kunt bijvoorbeeld ondertitels toevoegen, de beeldverhouding wijzigen, het audio-uitvoerkanaal selecteren, of audio- en videobestanden synchroniseren. Raadpleeg de Kodi-gebruikershandleiding of online tutorials voor gedetailleerde instructies over het aanpassen van afspeelinstellingen.
 5. Raadpleeg de Kodi-gebruikershandleiding of online tutorials: Als je vragen hebt over bepaalde functies in Kodi of als je meer wilt leren over geavanceerde opties, raadpleeg dan de officiële Kodi-gebruikershandleiding of zoek online naar tutorials en bronnen. Deze kunnen je helpen om het maximale uit de Kodi-interface te halen en eventuele vragen op te lossen.

Het activeren van de optie om verborgen bestanden en mappen te tonen in Kodi is bijzonder handig wanneer je de bibliotheekfuncties van Kodi gaat gebruiken.

Om verborgen bestanden en mappen zichtbaar te maken in Kodi, volg je deze stappen:

 1. Open Kodi: Start de Kodi-applicatie op je apparaat.
 2. Ga naar Instellingen: Klik op het tandwielicoon of een soortgelijk symbool dat toegang geeft tot de instellingen, meestal te vinden op het hoofdscherm van Kodi.
 3. Kies Bestandsbeheer: In het instellingenmenu, selecteer ‘Bestandsbeheer’ of een vergelijkbare optie. In sommige versies van Kodi, kan deze optie onder ‘Systeem’ staan.
 4. Toegang tot Zijmenu of Instellingen: Eenmaal in Bestandsbeheer, breng je het zijmenu tevoorschijn of ga je naar de instellingen binnen Bestandsbeheer. Dit kan je doen door op de linker- of rechterpijltoets te drukken, afhankelijk van je apparaat en configuratie.
 5. Zoek de Optie voor Verborgen Bestanden: In het zijmenu of de instellingen, zoek naar een optie die ‘Verborgen bestanden en mappen weergeven’, ‘Show Hidden Files’, of iets soortgelijks heet.
 6. Activeer de Optie: Schakel deze optie in om verborgen bestanden en mappen zichtbaar te maken in Kodi.
 7. Sla de Wijzigingen op: Sla je wijzigingen op en keer terug naar het hoofdmenu of de bestandsbrowser.

Hoe Kodi addons Installeren?

Met add-ons kun je de functionaliteit van Kodi uitbreiden en toegang krijgen tot extra functies en content. Hier zijn de stappen om add-ons te installeren en configureren in Kodi:

Het installeren en configureren van Kodi add-ons
 1. Navigeer naar ‘Add-ons’ in het hoofdmenu van Kodi: Open Kodi en ga naar het hoofdmenu. Zoek en selecteer de optie ‘Add-ons’. Dit brengt je naar het add-ons scherm.
 2. Kies ‘Add-ons installeren uit repository’ of ‘Install from zip file’: Afhankelijk van waar je de add-on vandaan wilt installeren, heb je twee opties. Als je een add-on wilt installeren uit de officiële Kodi repository, selecteer dan ‘Add-ons installeren uit repository’. Als je een add-on van derden hebt gedownload en opgeslagen, kies dan ‘Install from zip file’.
 3. Selecteer de gewenste add-on: Binnen de repository of het zip-bestand zie je een lijst met beschikbare add-ons. Blader door de lijst en selecteer de add-on die je wilt installeren. Klik erop om de installatie te starten.
 4. Wacht op de installatiebevestiging: Na het selecteren van de add-on, wacht je tot je een melding krijgt dat de installatie succesvol is voltooid. Dit kan enkele seconden duren, afhankelijk van de grootte van de add-on en je internetverbinding.
 5. Open de geïnstalleerde add-on: Nadat de add-on is geïnstalleerd, ga je terug naar het add-ons scherm en zoek je naar de geïnstalleerde add-on. Selecteer deze om de add-on te openen.
 6. Configureer de instellingen van de add-on: Binnen de add-on kun je de instellingen aanpassen naar je eigen voorkeuren. Dit kan het selecteren van specifieke bronnen, het aanpassen van de afspeelinstellingen of het configureren van persoonlijke accounts omvatten.

Hier heb je een bericht met 3 leuke Legale Live Tv addons voor Kodi

Hoe Kodi Veilig Gebruiken

Bij het gebruik van Kodi is het belangrijk om veiligheid en wettelijke naleving in acht te nemen.

Hier zijn enkele belangrijke tips voor veilig en verantwoord gebruik van Kodi:

 1. Download en installeer alleen add-ons van betrouwbare en legale bronnen: Het is verleidelijk om add-ons vanuit verschillende bronnen te installeren, maar om jezelf te beschermen tegen schadelijke software en illegale inhoud, is het raadzaam om alleen add-ons te downloaden en installeren van betrouwbare en legale bronnen. Dit minimaliseert de risico’s op malware, spyware en auteursrechtelijk beschermde content.
 2. Overweeg het gebruik van een VPN-service: Een VPN (Virtual Private Network) kan je helpen je internetverbinding te beveiligen en je privacy te beschermen tijdens het gebruik van Kodi. Een VPN versleutelt je gegevens en maskeert je IP-adres, waardoor je activiteiten online worden beschermd tegen nieuwsgierige blikken. Dit is vooral belangrijk als je toegang hebt tot inhoud via externe bronnen of add-ons van derden.
 3. Wees je bewust van de juridische implicaties: Het is belangrijk om je bewust te zijn van de juridische implicaties van het streamen van bepaalde inhoud via Kodi. Hoewel Kodi zelf een legaal platform is, kunnen sommige add-ons en bronnen mogelijk toegang bieden tot auteursrechtelijk beschermde inhoud zonder de juiste rechten. Het is jouw verantwoordelijkheid om alleen legale content te bekijken en te delen. We raden aan om inhoud te streamen vanuit legitieme bronnen en diensten.
 4. Houd Kodi up-to-date: Regelmatige updates van Kodi zorgen niet alleen voor nieuwe functies en bugfixes, maar ook voor verbeterde beveiliging. Zorg ervoor dat je de nieuwste versie van Kodi en de geïnstalleerde add-ons gebruikt om te profiteren van de meest recente beveiligingspatches.
 5. Houd je systeem en apparaten up-to-date: Naast het updaten van Kodi is het ook belangrijk om je besturingssysteem en andere apparaten waarmee je Kodi gebruikt up-to-date te houden. Installeer regelmatig updates en patches voor een optimale beveiliging en prestaties.

Door deze richtlijnen te volgen, kun je Kodi veilig en verantwoord gebruiken. Bescherm jezelf, respecteer de wet en geniet van een geweldige mediabeleving met Kodi.

Kodi Downloaden: Fire Tv Stick 4K Max

Kodi Download gids voor Fire Tv

FAQ: Hoe Kodi Downloaden?

Is Kodi legaal in Nederland?

Ja, Kodi zelf is legaal in Nederland. Kodi is een open-source media player software, die je in staat stelt om media-inhoud zoals video’s, muziek, en foto’s te organiseren en af te spelen op verschillende apparaten.

Het gebruik van Kodi wordt legaal beschouwd zolang je het gebruikt voor het bekijken of beluisteren van inhoud waarvoor je de rechten hebt of die vrij beschikbaar is.

Hoe Kodi Downloaden voor TV

Controleer je tv: Verzeker je ervan dat je smart tv een Android-besturingssysteem heeft, aangezien Kodi compatibel is met Android.

Open Google Play Store: Ga naar de Google Play Store op je Android smart tv. Je kunt deze gewoonlijk vinden in het hoofdmenu of de lijst met apps op je tv.

Zoek naar Kodi: Gebruik de zoekfunctie in de Google Play Store en typ ‘Kodi’ in de zoekbalk. Tik vervolgens op het zoekpictogram.

Installeer Kodi: Zoek de Kodi-app in de lijst die verschijnt en klik op ‘Installeren’. Mogelijk moet je de installatie bevestigen door op ‘Accepteren’ te klikken als er om toestemming wordt gevraagd.

Start Kodi: Na de installatie kun je de Kodi-app vinden in de lijst met apps op je smart tv. Open de Kodi-app en je bent klaar om te beginnen met het streamen van je favoriete media-inhoud.

Hoe Kodi Downloaden en Installeren op een Mac

Ga naar de Kodi-website: Open je webbrowser en ga naar de officiële Kodi-website (https://kodi.tv/).

Download Kodi: Klik op de blauwe ‘Download’ knop in de rechterbovenhoek van de webpagina.

Kies het besturingssysteem: Klik op het icoon dat macOS vertegenwoordigt en selecteer de versie die je wilt downloaden. Meestal wil je de nieuwste ‘Stable’ versie downloaden.

Open het installatiebestand: Zodra de download is voltooid, open je het .dmg-bestand.

Installeer Kodi: Sleep het Kodi-icoon naar de applicatiemap om het te installeren.

Open Kodi: Ga naar de applicatiemap op je Mac, zoek het Kodi-icoon en klik erop om het programma te starten.

Kodi Downloaden op een Smart TV?

Ga naar de Google Play Store: Open de Google Play Store op je Android TV. Je kunt dit meestal vinden in het hoofdmenu of de lijst met apps op je tv.

Zoek naar Kodi: Gebruik de zoekfunctie in de Google Play Store en voer ‘Kodi’ in de zoekbalk in. Tik op het zoekpictogram om te beginnen met zoeken.

Selecteer Kodi: In de lijst met zoekresultaten, zoek je de officiële Kodi-app. Het moet worden gepresenteerd door de Kodi Foundation.

Installeer Kodi: Klik op ‘Installeren’ om Kodi te downloaden en te installeren op je Android TV. Afhankelijk van je internetverbinding kan dit even duren.

Open Kodi: Zodra de installatie is voltooid, kun je Kodi openen vanuit je lijst met apps.

Wat is Kodi?

Kodi is een open-source mediaspeler en entertainments hub. Het werd oorspronkelijk ontwikkeld door de XBMC Foundation onder de naam “Xbox Media Center” (XBMC), maar is sindsdien geëvolueerd tot een veelzijdig en uitgebreid mediabeheersysteem.

Laat deze post viraal gaan op je sociale media!

2 reacties op “Kodi Downloaden en Installeren: Gratis Kodi Checklist (2023)”

 1. heb de kodi geinstaleerd op de monitor in recreatie voertuig. heb er een stick met films aan de kodi gekoppeld.
  maar kan nergens zien waar dit ergens wordt weer gegeven . hoe of wat moet je doen om dit wel te kunnen. de inhoud van het opslag medium moet toch ergens worden weer gegeven

  mvg Rob

Heb je een dringende vraag? Wacht niet langer! Stuur nu direct een WhatsApp-bericht naar +31630338229. Ik sta klaar om je te helpen en antwoord meestal binnen 10 minuten. Of het nu om advies gaat of een snelle oplossing, ik ben hier om je te ondersteunen. Laat je vraag niet onbeantwoord - stuur een bericht en krijg snel duidelijkheid!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *