Ga naar de inhoud
Deel nu en maak het verschil!

Kodi downloaden en installeren is tegenwoordig een populaire keuze geworden voor mensen die genieten van het streamen van media.

Kodi is een open-source mediaspeler die je in staat stelt om verschillende soorten inhoud, zoals films, tv-programma’s, muziek en foto’s, op je apparaten af te spelen.

In dit artikel zullen we je door de stappen leiden om Kodi te downloaden en succesvol te installeren op verschillende platformen.

Voordat je Kodi kunt installeren, moet je eerst de juiste versie van Kodi downloaden voor jouw apparaat.

Kodi Downloaden en Installeren doe je zo!

Kodi is beschikbaar voor verschillende besturingssystemen, waaronder Windows, Mac, Linux, Android en iOS.

Volg deze eenvoudige stappen over hoe Kodi downloaden:

 • Ga naar de officiële Kodi-website: Open je webbrowser en ga naar de officiële website van Kodi.
 • Navigeer naar de downloadpagina: Op de startpagina van de Kodi-website zie je verschillende opties en pictogrammen. Klik op de knop “Download” of “Downloads” om naar de downloadpagina te gaan.
 • Selecteer het juiste besturingssysteem: Op de downloadpagina kun je de beschikbare versies van Kodi voor verschillende besturingssystemen zien. Kies het juiste besturingssysteem dat overeenkomt met jouw apparaat.
 • Download de installatiekopie: Klik op de downloadlink om het installatiebestand van Kodi te downloaden. Het bestand kan enkele minuten duren, afhankelijk van je internetverbindingssnelheid.
Hoe Kodi downloaden en Installeren

Ah, je staat op het punt om Kodi te installeren op je Windows-computer, slimme zet! Kodi is een fantastische mediacenter-applicatie die je toegang geeft tot een wereld van entertainment. Maar voordat we de perfecte versie voor jouw systeem kiezen, laten we even door de checklist gaan om te zien wat je computer aankan.

 1. Controleer je besturingssysteem: Kodi werkt op zowel Windows 10 als 11, en er zijn zelfs nog versies die compatibel zijn met oudere Windows-versies zoals Windows 7 en 8. Klik met de rechtermuisknop op de startknop en kies ‘Systeem’ om te zien welke versie van Windows je hebt.
 2. Bekijk je systeemtype: Je moet weten of je een 32-bit of 64-bit versie van Windows hebt. Dit bepaalt welke versie van Kodi het beste voor jou werkt. In hetzelfde ‘Systeem’-scherm kun je onder ‘Systeemtype’ vinden of je een 32-bit of 64-bit besturingssysteem hebt.
 3. Check je hardware: Hoewel Kodi niet super veeleisend is, wil je toch zeker weten dat je processor en RAM geheugen voldoende zijn. Voor een soepele ervaring met Kodi raden we ten minste een dual-core processor en 2GB RAM aan. Je kunt deze info vinden in het ‘Systeem’-scherm of door Taakbeheer (Ctrl+Shift+Esc) te openen en naar het tabblad ‘Prestaties’ te gaan.

Zodra je deze details hebt:

 • Als je Windows 10 of 11 met een 64-bit systeem hebt, ga dan voor de nieuwste Kodi versie die beschikbaar is voor 64-bit. Deze zal het meest soepel draaien en biedt de beste prestaties.
 • Voor 32-bit systemen, zoek naar de Kodi versie die specifiek aangeeft compatibel te zijn met 32-bit. Deze versies zijn meestal iets ouder, maar werken prima op systemen met minder rekenkracht.
 • En als je op een ouder systeem zit, zoals Windows 7 of 8, zorg dan dat je de compatibiliteitsinfo checkt op de officiële Kodi downloadpagina. Kodi biedt vaak ondersteuning voor oudere besturingssystemen met specifieke versies.

Vergeet niet, na het downloaden van Kodi, om even te duiken in de wereld van add-ons! Kodi’s kracht ligt in zijn veelzijdigheid, met add-ons die je toegang geven tot live TV, sport, films, series, en meer.

Maar onthoud, veiligheid eerst: zorg altijd dat je legale en betrouwbare bronnen gebruikt voor je add-ons. Hopelijk helpt dit je op weg naar een geweldige Kodi-ervaring! Als je meer specifieke vragen hebt, schiet maar raak.

Om Kodi te downloaden voor je Mac en te weten welke versie het beste bij jouw systeem past, volg je deze eenvoudige stappen:

 1. Controleer je macOS-versie: Klik op het Apple-logo linksboven op je scherm en kies ‘Over deze Mac’. Hier zie je welke versie van macOS je draait. Kodi vereist een specifieke macOS-versie, afhankelijk van de versie van Kodi die je wilt installeren.
 2. Bepaal de architectuur van je Mac: Moderne Macs draaien op 64-bit architectuur. Kodi biedt versies die geoptimaliseerd zijn voor 64-bit systemen, wat betekent dat je waarschijnlijk de meest recente versie van Kodi kunt draaien als je Mac redelijk nieuw is.
 3. Controleer de systeemvereisten voor Kodi: Ga naar de officiële Kodi-website en bekijk de systeemvereisten voor de Mac-versie van Kodi. Zorg ervoor dat jouw Mac aan deze vereisten voldoet. In de regel geldt dat als je Mac de laatste paar versies van macOS kan draaien, hij ook Kodi zou moeten kunnen draaien.
 4. Download de juiste versie: Op basis van je macOS-versie en de systeemvereisten die je hebt gecontroleerd, kies je de Kodi-versie die het beste bij je Mac past. Als je Mac een recente versie van macOS draait, kun je waarschijnlijk de nieuwste versie van Kodi downloaden.
 5. Installatie: Volg de instructies op de Kodi-website of in het installatiebestand om Kodi op je Mac te installeren. Meestal is dit een eenvoudig proces waarbij je het gedownloade bestand opent en de instructies op het scherm volgt.

Het is belangrijk om te downloaden van de officiële Kodi-website om te voorkomen dat je ongewenste software of malware installeert. Kodi’s officiële site biedt altijd de meest recente en veilige versies van hun software.

Door deze stappen te volgen, kun je eenvoudig de juiste versie van Kodi voor je Mac vinden en installeren, zodat je kunt genieten van al het geweldige entertainment dat Kodi te bieden heeft!

Het installeren en configureren van Kodi add-ons

Om de juiste Kodi-versie voor je Android TV box te kiezen, is het belangrijk een paar sleutelfactoren te overwegen die ervoor zorgen dat je een compatibele en soepel werkende versie van Kodi installeert. Hier is een eenvoudige gids:

 1. Controleer de Android-versie van je TV box: Ga naar de ‘Instellingen’ van je Android TV box, zoek naar ‘Over’ of ‘Systeem’ en check de ‘Android-versie’. Kodi vereist een minimale Android-versie voor optimale werking, dus het is cruciaal om te weten welke versie je apparaat draait.
 2. Bekijk de processorarchitectuur: Kodi biedt verschillende builds voor verschillende processorarchitecturen, zoals ARMv7, ARMv8 (Aarch64), en x86. Je kunt de specificaties van je TV box online opzoeken of in de documentatie die bij je apparaat kwam, om te achterhalen welke architectuur jouw apparaat gebruikt.
 3. Controleer de Kodi-versies: Bezoek de officiële Kodi-website om de beschikbare versies voor Android te bekijken. Kodi biedt doorgaans twee versies: een stabiele release en een meer experimentele, maar nieuwere beta-versie. Afhankelijk van je voorkeur voor stabiliteit of toegang tot de nieuwste functies, kun je een keuze maken.
 4. Kies op basis van compatibiliteit: Met de informatie over je Android-versie en processorarchitectuur kies je de Kodi-versie die compatibel is met jouw apparaat. Zorg ervoor dat je de versie kiest die overeenkomt met je Android-versie en architectuur.
 5. Download en installeer: Ga naar de downloadpagina van Kodi, selecteer de geschikte versie voor je Android TV box, en download het APK-bestand. Vervolgens kun je dit bestand via een USB-stick overbrengen naar je TV box of direct op je TV box downloaden en installeren. Volg de installatie-instructies op je scherm.
 6. Installeer vanuit de Play Store: Als alternatief, als je Android TV box toegang heeft tot de Google Play Store, kun je Kodi direct daarvandaan installeren. Dit zorgt ervoor dat je automatisch de juiste versie krijgt die compatibel is met je apparaat.

Door deze stappen te volgen, kun je gemakkelijk de juiste Kodi-versie voor je Android TV box kiezen en installeren, waardoor je toegang krijgt tot een breed scala aan media-inhoud op je apparaat. Veel plezier met het verkennen van de mogelijkheden die Kodi te bieden heeft!

Voor het installeren van Kodi op een iOS-apparaat, zoals een iPhone of iPad, zijn de stappen iets anders dan voor Android of desktopsystemen. Apple’s iOS platform staat het niet direct toe om Kodi vanuit de App Store te downloaden vanwege het open-source karakter van Kodi en de mogelijkheid om add-ons van derden te installeren.

Er zijn echter methoden om Kodi op je iOS-apparaat te krijgen. Hier zijn enkele opties, afhankelijk van of je apparaat jailbroken is of niet.

Voor Niet-Jailbroken iOS-apparaten

Methode 1: Gebruik Cydia Impactor

 1. Download Kodi IPA: Zoek online naar de nieuwste Kodi .ipa-bestand. Zorg ervoor dat je deze van een betrouwbare bron downloadt.
 2. Download Cydia Impactor: Ga naar de Cydia Impactor-website en download de laatste versie voor je besturingssysteem (macOS, Windows, Linux).
 3. Verbind je iOS-apparaat: Sluit je apparaat aan op je computer en open Cydia Impactor.
 4. Installeer Kodi: Sleep het Kodi .ipa-bestand naar de Cydia Impactor-app en volg de instructies. Je moet je Apple ID en wachtwoord invoeren om verder te gaan. Cydia Impactor zal Kodi op je apparaat installeren.
 5. Vertrouw de ontwikkelaar: Ga op je iOS-apparaat naar ‘Instellingen’ > ‘Algemeen’ > ‘Apparaatbeheer’ (of ‘Profielen & Apparaatbeheer’). Vind het profiel met je Apple ID en open het, druk dan op ‘Vertrouw’.

Methode 2: Gebruik een ondertekeningsdienst

 • Er zijn online diensten die het mogelijk maken om Kodi te installeren zonder een computer. Deze diensten kunnen een jaarlijkse vergoeding vragen voor hun ondertekeningscertificaten. Zoek naar betrouwbare ondertekeningsdiensten die Kodi aanbieden.

Voor Jailbroken iOS-apparaten

Als je iOS-apparaat jailbroken is, kun je Kodi direct installeren via Cydia, een alternatieve app store voor jailbroken apparaten.

 1. Voeg de Kodi Repo toe aan Cydia: Open Cydia, ga naar ‘Bronnen’ > ‘Wijzig’ > ‘Voeg toe’ en voer de officiële Kodi-repository-URL in.
 2. Zoek en installeer Kodi: Zoek naar Kodi in Cydia en installeer de app.

Belangrijke Overwegingen

 • Compatibiliteit: Controleer altijd of de versie van Kodi die je wilt installeren compatibel is met jouw iOS-versie.
 • Veiligheid: Download Kodi en eventuele hulpprogramma’s zoals Cydia Impactor alleen van officiële of betrouwbare bronnen om veiligheidsrisico’s te vermijden.
 • Updates: Geïnstalleerde Kodi via Cydia Impactor of een ondertekeningsdienst moet mogelijk handmatig worden bijgewerkt als er nieuwe versies beschikbaar komen.

Het installeren van Kodi op iOS kan een uitdaging zijn, maar door de juiste stappen te volgen, kun je genieten van de uitgebreide mediafunctionaliteiten die Kodi biedt op je iOS-apparaat.

Kodi Download gids voor Fire Tv

Het installeren van Kodi kan een verrijkende ervaring zijn, mits je enkele belangrijke en unieke tips in gedachten houdt. Hier zijn een paar essentiële adviezen om het meeste uit je Kodi-installatie te halen, ongeacht het platform:

 1. Als je een hele oude versie van Kodi hebt geïnstalleerd, is het belangrijk om deze eerst te verwijderen voordat je de nieuwste versie installeert. Dit zorgt voor een schone installatie en voorkomt mogelijke conflicten.
 2. Heb je een niet zo oude versie en wil je je instellingen behouden? Dan kun je gewoon updaten naar de nieuwste versie zonder je instellingen te verliezen.
 3. Gebruik een VPN: Een Virtual Private Network (VPN) is cruciaal bij het gebruik van Kodi, vooral als je add-ons van derden installeert die toegang bieden tot geografisch beperkte of auteursrechtelijk beschermde inhoud. Een VPN helpt je privacy te beschermen en veilig online te blijven.
 4. Houd Kodi en Add-ons Up-to-Date: Regelmatig updaten zorgt ervoor dat je de nieuwste functies en beveiligingspatches hebt. Dit minimaliseert de risico’s op kwetsbaarheden en verbetert de algehele prestaties.
 5. Beheer je Cache: Kodi slaat data tijdelijk op in de cache om de streamingprestaties te verbeteren. Echter, een overvolle cache kan leiden tot buffering en andere prestatieproblemen. Het gebruik van onderhoudstools of add-ons om je cache regelmatig te legen kan helpen.
 6. Pas Kodi Aan met Skins: Een van de grote voordelen van Kodi is de aanpasbaarheid. Door verschillende skins te verkennen, kun je de interface aanpassen aan jouw voorkeuren en de gebruikservaring verbeteren.
 7. Gebruik een Betrouwbare Bron voor Add-ons: Installeer add-ons alleen van betrouwbare en officiële bronnen. Dit verkleint de kans op malware en zorgt ervoor dat je add-ons gebruikt die goed onderhouden worden.
 8. Maak Back-ups: Voordat je grote updates uitvoert of nieuwe add-ons installeert, is het slim om een back-up van je Kodi-configuratie te maken. Mocht er iets misgaan, dan kun je altijd terugkeren naar een werkende versie.
 9. Optimaliseer de Instellingen voor Je Hardware: Niet alle apparaten zijn gelijk. Afhankelijk van de specificaties van je apparaat, zoals de processor en het geheugen, kun je bepaalde instellingen aanpassen voor betere prestaties. Dit kan betrekking hebben op video-buffering, resolutie-instellingen en meer.
 10. Leer de Sneltoetsen: Kodi heeft een reeks sneltoetsen die de navigatie en het gebruik van de software aanzienlijk kunnen vereenvoudigen. Het leren van deze sneltoetsen kan je gebruikservaring verbeteren.
 11. Overweeg een Afstandsbedieningsapp: Er zijn verschillende apps beschikbaar die je smartphone of tablet in een afstandsbediening voor Kodi kunnen veranderen. Dit is vooral handig als je Kodi gebruikt op een mediacenter of een ander apparaat dat vanaf de bank wordt bediend.

Door deze tips te volgen, kun je een soepelere, veiligere en meer gepersonaliseerde Kodi-ervaring creëren. Kodi’s veelzijdigheid en aanpasbaarheid bieden eindeloze mogelijkheden voor entertainment, dus neem de tijd om het naar je hand te zetten!

Gefeliciteerd, nieuwe gebruiker! Je hebt eindelijk Kodi op je hardware geïnstalleerd, het gelanceerd en zat waarschijnlijk een paar minuten met je hoofd in je handen, denkend “Wat is dit”?

Deze pagina is ontworpen om de veelgebruikte schermen en de basis navigatie binnen Kodi te beschrijven. Het doel is om je vertrouwd te maken met Kodi en je voor te bereiden op de komende setup-pagina’s.

Het toevoegen van media bronnen aan Kodi

Krijg hier toegang tot de Checklist:

Gebruik de checklist om de onderste stappen te leren.

 • Taal Instellen
 • Tijdzone Instellen
 • Expert Modus Activeren
 • Scherm Kalibreren
 • Zoom Functie
 • Audio Instellingen
 • Video Instellingen
 • Onbekende bronnen Activeren
 • Kodi Onderhoud en Updaten
 • Interface Aanpassen
 • Verborgen Bestanden Activeren

Hier heb je een bericht met 3 leuke Legale Live Tv addons voor Kodi

Is Kodi legaal in Nederland?

Ja, Kodi zelf is legaal in Nederland. Kodi is een open-source media player software, die je in staat stelt om media-inhoud zoals video’s, muziek, en foto’s te organiseren en af te spelen op verschillende apparaten.

Het gebruik van Kodi wordt legaal beschouwd zolang je het gebruikt voor het bekijken of beluisteren van inhoud waarvoor je de rechten hebt of die vrij beschikbaar is.

Hoe Kodi Downloaden voor TV

Controleer je tv: Verzeker je ervan dat je smart tv een Android-besturingssysteem heeft, aangezien Kodi compatibel is met Android.

Open Google Play Store: Ga naar de Google Play Store op je Android smart tv. Je kunt deze gewoonlijk vinden in het hoofdmenu of de lijst met apps op je tv.

Zoek naar Kodi: Gebruik de zoekfunctie in de Google Play Store en typ ‘Kodi’ in de zoekbalk. Tik vervolgens op het zoekpictogram.

Installeer Kodi: Zoek de Kodi-app in de lijst die verschijnt en klik op ‘Installeren’. Mogelijk moet je de installatie bevestigen door op ‘Accepteren’ te klikken als er om toestemming wordt gevraagd.

Start Kodi: Na de installatie kun je de Kodi-app vinden in de lijst met apps op je smart tv. Open de Kodi-app en je bent klaar om te beginnen met het streamen van je favoriete media-inhoud.

Hoe Kodi Downloaden en Installeren op een Mac

Ga naar de Kodi-website: Open je webbrowser en ga naar de officiële Kodi-website (https://kodi.tv/).

Download Kodi: Klik op de blauwe ‘Download’ knop in de rechterbovenhoek van de webpagina.

Kies het besturingssysteem: Klik op het icoon dat macOS vertegenwoordigt en selecteer de versie die je wilt downloaden. Meestal wil je de nieuwste ‘Stable’ versie downloaden.

Open het installatiebestand: Zodra de download is voltooid, open je het .dmg-bestand.

Installeer Kodi: Sleep het Kodi-icoon naar de applicatiemap om het te installeren.

Open Kodi: Ga naar de applicatiemap op je Mac, zoek het Kodi-icoon en klik erop om het programma te starten.

Kodi Downloaden op een Smart TV?

Ga naar de Google Play Store: Open de Google Play Store op je Android TV. Je kunt dit meestal vinden in het hoofdmenu of de lijst met apps op je tv.

Zoek naar Kodi: Gebruik de zoekfunctie in de Google Play Store en voer ‘Kodi’ in de zoekbalk in. Tik op het zoekpictogram om te beginnen met zoeken.

Selecteer Kodi: In de lijst met zoekresultaten, zoek je de officiële Kodi-app. Het moet worden gepresenteerd door de Kodi Foundation.

Installeer Kodi: Klik op ‘Installeren’ om Kodi te downloaden en te installeren op je Android TV. Afhankelijk van je internetverbinding kan dit even duren.

Open Kodi: Zodra de installatie is voltooid, kun je Kodi openen vanuit je lijst met apps.

Wat is Kodi?

Kodi is een open-source mediaspeler en entertainments hub. Het werd oorspronkelijk ontwikkeld door de XBMC Foundation onder de naam “Xbox Media Center” (XBMC), maar is sindsdien geëvolueerd tot een veelzijdig en uitgebreid mediabeheersysteem.

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest
4 Reacties
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Bert

Hallo ik kan de addons the crew , magic dragon en zo nog veel op mijn kodi zetten maar kan geen serie of film streamen hij geeft dan aan geen stream , als je een vpn gebruikt gaat het dan wel ,

R middelhuis

heb de kodi geinstaleerd op de monitor in recreatie voertuig. heb er een stick met films aan de kodi gekoppeld.
maar kan nergens zien waar dit ergens wordt weer gegeven . hoe of wat moet je doen om dit wel te kunnen. de inhoud van het opslag medium moet toch ergens worden weer gegeven

mvg Rob