Ga naar de inhoud
Deel nu en maak het verschil!

Als je een fervente gebruiker bent van Kodi op je smartphone of tablet, dan hebben we iets interessants voor je.

Vandaag gaan we het hebben over het onmisbare hulpmiddel dat je Kodi ervaring naar nieuwe hoogten kan tillen: de Kodi afstandsbediening.

In deze blogpost zullen we je meenemen op een reis om te begrijpen waarom Kodi afstandsbedieningen zo essentieel zijn voor het optimaliseren van je mediacentrumervaring op je mobiele apparaten.

Dus, als je meer wilt weten over hoe je het meeste uit Kodi kunt halen met behulp van afstandsbedieningen, blijf dan lezen.

Leer Hoe Je Nederlandse TV Kunt Kijken Via Kodi – Ontdek de Perfecte Addons en Word een Expert in NL Streamen!

is Yatse De Beste Kodi Afstandsbediening app voor Android?

Kodi gebruikers op Android, luister goed! We introduceren Yatse, een afstandsbediening app die de lat hoog legt als het gaat om functionaliteit en gebruiksgemak.

Ontdek waarom Yatse wordt beschouwd als de koning van Kodi afstandsbediening apps. We onthullen de verborgen krachten die deze app onverslaanbaar maken en laten je zien hoe je deze optimaal kunt benutten.

Yatse Configureren

Waarom Yatse de Koning van Kodi afstandsbediening apps is:

Yatse is niet zomaar een afstandsbediening app; het is een krachtige metgezel voor je Kodi mediacentrum.

Hier zijn enkele redenen waarom Yatse bovenaan de lijst staat:

 1. Gebruiksvriendelijkheid: Yatse is ontworpen met de gebruiker in gedachten. De intuïtieve interface maakt het gemakkelijk om je media te beheren zonder gedoe.
 2. Uitgebreide Functionaliteit: Deze app gaat verder dan alleen maar de basisbediening. Het biedt functies zoals bibliotheekbeheer, het afspelen van mediabestanden en zelfs het casten van content naar andere apparaten.
 3. Aanpasbaarheid: Yatse kan worden aangepast aan je specifieke behoeften. Met tal van instellingen en opties kun je de app aanpassen aan je voorkeuren.

Hoe kan je met Yatse delen en casten naar Kodi?

Yatse casten naar Kodi

De Verborgen Krachten van Yatse: Wat Yatse echt onverslaanbaar maakt, zijn de verborgen krachten diep in de app verscholen:

 • Offline Media: Yatse kan je offline media catalogiseren, zodat je je favoriete content kunt bekijken zonder internetverbinding.
 • Spraakbesturing: Met spraakopdrachten kun je je mediacentrum bedienen zonder een vinger op te tillen.
 • Multi-apparaat ondersteuning: Yatse kan meerdere Kodi mediacentra en apparaten beheren, waardoor het de perfecte keuze is voor meerdere locaties of gezinsleden.

Optimaal Benutten van Yatse: In de volgende secties zullen we je laten zien hoe je Yatse kunt instellen, configureren en optimaal kunt benutten.

Ontdek hoe je het meeste uit deze onverslaanbare Kodi afstandsbediening app haalt en je media-ervaring naar nieuwe hoogten tilt.

Kore Android Kodi Afstandsbediening: Eenvoudig en Effectief

Kore afstandsbediening voor Android

Voor degenen die eenvoud en effectiviteit waarderen, hebben we Kore. Deze Android Kodi afstandsbediening app staat bekend om zijn gebruiksvriendelijke interface en doeltreffendheid.

We verkennen de functies die Kore tot een uitstekende keuze maken voor Kodi-gebruikers op dit platform en bieden tips om het meeste uit deze app te halen.

 • De video bespreekt hoe je de officiële Kodi afstandsbediening op een Android smartphone of tablet kunt installeren.
 • Het proces omvat het bezoeken van de Google Play Store en zoeken naar “Kore.”
 • Gebruikers moeten de officiële Kore afstandsbediening kiezen, installeren en de Kodi instellingen configureren om de controle mogelijk te maken.
 • De video benadrukt het belang van abonneren en het volgen van de auteur op sociale media voor meer inhoud.

De Officiële Kodi Afstandsbediening voor iOS

De Officiële Kodi afstandsbediening voor iOS

Om de officiële Kodi Remote App op iOS te koppelen aan je Kodi Media Center, moeten beide apparaten zich in hetzelfde netwerk bevinden.

Als voorbeeld, als je Kodi draait op een HTPC, is het belangrijk dat dit apparaat is aangesloten op dezelfde router als je iOS-apparaat, dat via WiFi is verbonden.

Daarnaast, in de instellingen van je Kodi Media Center, onder “Instellingen > Diensten Bediening,” dien je enkele opties in te schakelen:

 • “Deze services aankondigen aan andere systemen = AAN”
 • “Kodi-besturing via HTTP toestaan = AAN”
 • “Externe besturing van toepassingen op andere systemen toestaan = AAN”
 • “Externe besturing van toepassingen op dit systeem toestaan = AAN”
Officiële Kodi Afstandsbediening voor iOS

Vervolgens kun je in de Kodi afstandsbediening App op “Host toevoegen” drukken, “Zoek Kodi” selecteren en je zou de afstandsbediening App je Kodi Media Center moeten kunnen vinden.

Vergeet niet je gebruikersnaam en wachtwoord in te voeren als je deze hebt ingesteld. Dit is de essentiële stappenreeks om je iOS-apparaat te verbinden met Kodi, waardoor je handige externe controle krijgt over je media-ervaring.

Hoe de Kodi Web Interface te gebruiken

Wil je je telefoon gebruiken als een Kodi afstandsbediening? Misschien wil je graag naar de muziek van je mediacenter luisteren op een ander apparaat? Hoe dan ook, de Kodi web interface kan helpen.

We begeleiden je bij het instellen ervan.

Je hebt waarschijnlijk gehoord dat Kodi extreem aanpasbaar is. De meeste gebruikers installeren eenvoudigweg een paar add-ons, veranderen misschien de kleuren of achtergrondafbeeldingen en noemen het een dag.

Met een paar aanpassingen aan de instellingen kun je echter de flexibiliteit van je thuismediasysteem aanzienlijk vergroten met behulp van Kodi’s webinterface.

Dus hoe kan dit je helpen? Met de web interface kun je Kodi bedienen vanaf een ander apparaat (mits beide apparaten zich in hetzelfde netwerk bevinden).

Dit is handig als je bijvoorbeeld Kodi hebt op je Amazon Fire Stick maar de afstandsbediening niet kunt vinden, of als je bepaalde nummers wilt overslaan terwijl je in een andere kamer bent.

Hieronder leggen we uit hoe je de web interface van Kodi kunt instellen en wat je kunt doen zodra je verbonden bent. En maak je geen zorgen als je nieuw bent in Kodi: deze gids is geschikt voor zowel ervaren gebruikers als complete beginners.

Gebruik altijd een VPN met Kodi

Je internetprovider (ISP) kan alles zien wat je online doet. Hierdoor kan het details van je activiteiten verkopen aan adverteerders en je snelheid verminderen wanneer je probeert te streamen of te downloaden.

Dit is niet geweldig vanuit een privacy- of bruikbaarheidsperspectief, en je betaalt misschien zelfs voor hogere snelheden dan je daadwerkelijk krijgt.

Daar kan een goede Virtual Private Network (VPN) het verschil maken. Deze services versleutelen je gegevens, waardoor ze niet kunnen worden gelezen en niemand kan zien wat je precies online doet.

Sommige VPN’s zijn echter te traag om echt nuttig te zijn, en andere ontbreken basisbeveiligingstools, dus het is belangrijk om verstandig te kiezen.

Wij raden NordVPN aan, omdat het extreem snel is, een breed scala aan beveiligings- en privacytools biedt en met bijna elke Kodi-add-on en streamingdienst werkt die we hebben geprobeerd.

Bovendien heeft het zijn eigen Amazon Firestick-app en wordt geleverd met een geld-terug-garantie van 30 dagen, zodat je het risicovrij kunt uitproberen.

Wil je meer weten? Bekijk onze uitgebreide VPN-review.

Hoe de Kodi web interface in te stellen

Voordat we Kodi vanaf een ander apparaat kunnen bedienen, moeten we dit eerst inschakelen in de instellingen. Volg gewoon de onderstaande stapsgewijze handleiding.

Hier is hoe je de Kodi-webinterface instelt:

 1. Ga vanuit het hoofdmenu van Kodi naar het tandwielpictogram linksboven.
 2. Selecteer “Diensten”.
 3. Klik op het tandwielpictogram rechtsonder totdat het “Expert” zegt en beweeg je cursor over “Bediening”.
 4. Schakel de schuifregelaar voor “Toestaan van externe bediening via HTTP” in de “Aan”-positie.
 5. Maak een notitie van het vermelde poortnummer. Dit is meestal standaard 8080.
 6. Kodi vereist nu dat gebruikers een gebruikersnaam en wachtwoord invoeren om ongeautoriseerde toegang tot je media te voorkomen. Voer deze gegevens in de juiste vakjes in.
 7. Zorg ervoor dat “Externe bediening van toepassingen op andere systemen toestaan” is aangevinkt.
 8. Ga terug naar het instellingenmenu van Kodi en klik op “Systeeminformatie”. Maak een notitie van het hier weergegeven IP-adres.
 9. Open een webbrowser op je tweede apparaat. Typ het eerder genoteerde IP-adres in, gevolgd door “:” en het poortnummer. Het zou er als volgt uit moeten zien: “123.123.123.123:8080” (zonder aanhalingstekens).
 10. Voer je gebruikersnaam en wachtwoord in en gebruik Kodi zoals gebruikelijk.

Hoe de Kodi web interface te gebruiken

Wanneer je de Kodi web interface voor het eerst opent, zie je een lijst met pictogrammen aan de linkerkant van het scherm. Dit zijn in feite dezelfde als die beschikbaar zijn in de Kodi-app, maar gestroomlijnd en op een manier gepresenteerd die prettiger is voor het oog.

Je zou in staat moeten zijn om elke actie uit te voeren die je normaal gesproken met Kodi zou doen, van het wijzigen van instellingen tot het afspelen van inhoud van add-ons.

Merk op dat als het scherm leeg lijkt op een mobiel apparaat, je op de drie stippen naast het Kodi-logo kunt klikken om de volledige lijst met inhoud te tonen.

Heb je gedachten of ervaringen die je wilt delen? Laat hieronder een reactie achter!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *