Ga naar de inhoud
Deel nu en maak het verschil!

Nederlandse tv-liefhebbers, verheug je! In deze blogpost zullen we je voorstellen aan de top 2 gratis en legale Kodi addons waarmee je moeiteloos kunt genieten van Nederlandse tv-content.

Met deze handige Kodi addons Nederlandse TV Gids wordt het kijken naar je favoriete programma’s nog gemakkelijker en leuker.

Laten we eens kijken naar deze geweldige bronnen van entertainment die je toegang geven tot een schat aan Nederlandse content, rechtstreeks via je Kodi mediacenter.

Hoe Kodi Addons voor Nederlandse Tv Installeren

Wil je je Kodi-ervaring verrijken met een scala aan video add-ons? Volg deze eenvoudige stappen om add-ons uit de officiële Kodi repository te installeren:

 1. Kodi Openen: Start Kodi op je apparaat. Dit kan een PC, smart TV, of een ander apparaat zijn waarop Kodi geïnstalleerd is.
 2. Ga naar Instellingen: Op het hoofdscherm van Kodi, zoek je naar het tandwiel-icoon voor ‘Instellingen’. Klik hierop.
 3. Selecteer ‘Add-ons’: In het Instellingen-menu, vind en selecteer je de optie ‘Add-ons’.
 4. Kies ‘Installeren van Repository’: Hier krijg je de keuze om add-ons te installeren. Klik op ‘Installeren van Repository’.
 5. Navigeer naar de ‘Kodi Add-on Repository’: Je ziet nu een lijst van beschikbare repositories. Zoek en selecteer de ‘Kodi Add-on Repository’. Dit is de officiële bron voor betrouwbare en veilige Kodi add-ons.
 6. Ga naar ‘Video Add-ons’: In de Kodi Add-on Repository, navigeer je naar de categorie ‘Video Add-ons’. Dit is waar je een uitgebreide lijst van video-gerelateerde add-ons zult vinden.
 7. 👉 Kies en Installeer Add-ons: Blader door de lijst van video add-ons. Wanneer je een add-on vindt die je wilt gebruiken, selecteer deze dan. Er verschijnt een optie om de add-on te installeren. Klik op ‘Installeren’ en wacht tot het installatieproces is voltooid.
 8. 👉 Geniet van je Nieuwe Add-ons: Na de installatie zijn de add-ons beschikbaar in je Kodi omgeving. Je kunt ze vinden onder het menu ‘Add-ons’ op het hoofdscherm.
retrospect beste kodi addon nederlandse tv

Ben je een liefhebber van die iconische Nederlandse series die je jeugd kleurden? Of misschien zoek je naar die klassieke films die het Nederlandse filmlandschap hebben gevormd? Retrospect heeft het voor je.

Retrospect transformeert Kodi in een uitgebreide hub voor televisiecontent, met toegang tot officiële websites en gratis beschikbare streams van verschillende omroepbedrijven.

Hier is een overzicht van enkele kanalen die je via Retrospect kunt bekijken:

Meer Info: https://kodi.wiki/view/Add-on:Retrospect

 1. Nederlandse Kanalen:
  • NPO Start: Geniet van een breed scala aan Nederlandse programma’s.
  • Kijk.nl (SBS6, NET5, Veronica, SBS9): Bekijk populaire shows en series van deze zenders.
  • RTL XL: Toegang tot RTL-programma’s, van realityshows tot drama.
  • NOS: Voor je dagelijkse dosis nieuws en actuele gebeurtenissen.
  • Regionale Kanalen: Inclusief AT5, Omroep Flevoland, L1, RTV Drenthe, en meer, perfect voor regionaal nieuws en evenementen.
  • Nickelodeon: Kinderprogrammering en familievriendelijke shows.
 2. Belgische Kanalen:
  • Eén, Vier, VRT.nu, VTM, Stieve, Ketnet: Een divers aanbod van Belgische televisieprogramma’s.
 3. Scandinavische Kanalen:
  • DPlay, SVT, ViaFree, Viasat, UR Play (Zweedse en Noorse kanalen): Scandinavische series en programma’s.
 4. Britse Kanalen:
  • BBC: Toegang tot de Britse publieke omroep met een scala aan programma’s.
 5. Overige Kanalen:
  • MTV, NRK (Noorwegen), Dumpert, Fox Sports, Pathé Nederland, Hardware.info, en meer: Voor een gevarieerde kijkervaring.

Met Retrospect krijg je dus toegang tot een rijk palet aan televisiecontent, variërend van lokale tot internationale programma’s, sportevenementen, nieuws, kinderprogrammering, en nog veel meer. Deze add-on is een ware schatkist voor liefhebbers van televisie, met voor elk wat wils.


Een van de meest effectieve manieren om Nederlandse tv-programma’s te bekijken is via Kodi Addons die speciaal zijn ontworpen voor Nederlandse TV-liefhebbers. Catch Up TV is hierbij een uitstekende keuze.

Met deze add-on maak je een reis terug in de tijd en beleef je je favoriete momenten op de Nederlandse televisie opnieuw. Of je nu op zoek bent naar klassieke Nederlandse series, films of historische programma’s, Catch Up TV biedt een schat aan content.

Het is echter belangrijk op te merken dat de beschikbare kanalen beperkt zijn tot gratis Nederlandse zenders, waaronder NPO 1, NPO 2, NPO Zapp, NPO 1 Extra, NPO 2 Extra, NPO Zappeling Extra, NPO Nieuws, NPO Politiek, AT5 en Omroep Brabant.

Catch up tv Kodi Addon Nederlandse Tv

Deze Kodi Addons voor Nederlandse TV bieden zowel live-uitzendingen als on-demand content, wat betekent dat je niet alleen de nieuwste shows kunt bekijken, maar ook kunt genieten van klassiekers uit het verleden.

Het beste van alles is dat deze add-ons gratis en volledig legaal zijn, waardoor ze een must-have zijn voor elke Nederlandse tv-kijker die graag terugblikt op hoogtepunten uit de geschiedenis van de Nederlandse televisie.

Op zoek naar het perfecte Kodi kastje voor 2023? Zoek niet verder! Onze ultieme Nederlandse handleiding staat vol met tips en aanbevelingen om jou te helpen het beste Kodi-kastje te vinden. Klik hier om onze handleiding te lezen en je volgende Kodi-avontuur te beginnen!

Alles-in-1 | TV via internet Canal Digitaal biedt interactieve tv via internet, maar niet alle zenders die via de satelliet beschikbaar zijn, zijn beschikbaar. Dit komt door de verschillende technologieën die worden gebruikt.

Bestellen bij Canal Digitaal Je kunt tv via internet bestellen via andere providers. Doe een postcodecheck om te zien welk pakket beschikbaar is op jouw locatie.

Interactieve Functies Bij tv via internet van Canal Digitaal zijn er verschillende interactieve functies beschikbaar, waaronder Live tv pauzeren, opnemen, Begin Gemist (start je programma opnieuw) en TV Gemist tot 7 dagen terug. Deze opties variëren per zender. Je hebt ook toegang tot Films & Series, de video-on-demand dienst van Canal Digitaal.

Canal Digitaal Kodi Addon Nederlandse Tv

Beschikbare Zenders De beschikbare zenders variëren en kunnen afhankelijk zijn van het specifieke pakket dat je hebt. Canal Digitaal biedt een verscheidenheid aan zenders, waaronder CANAL+ Series met de beste series en films van CANAL+ en BBC, die je kunt streamen op al je apparaten.

Opnemen en Bewaren Met een abonnement op het TV Compleet pakket kun je programma’s opnemen. De opnames worden 3 maanden (90 dagen) in de cloud bewaard. Bekijk de beschikbare zenders om te zien waar de functie om op te nemen mogelijk is.

Ik hoop dat deze samenvatting je vragen beantwoordt en je meer inzicht geeft in de mogelijkheden van Canal Digitaal via internet.

Disclaimer: Vereist betaald abonnement of account.

Wil je Netflix op Kodi

Met de Netflix Kodi-add-on kun je eenvoudig toegang krijgen tot de uitgebreide catalogus van Netflix met films en tv-programma’s via Kodi. Houd er rekening mee dat je een Netflix-account nodig hebt voor deze add-on.

De Netflix-add-on is niet officieel ontwikkeld door Netflix, maar biedt geweldige functies zoals toegang tot meerdere profielen, aanbevelingen, bibliotheekintegratie en nog veel meer. Volg deze stappen om de add-on te installeren:

 1. Voeg de CastagnaIT-repository toe aan Kodi.
 2. Installeer de Netflix-add-on vanuit de repository.
 3. Stel je Netflix-account in en log in.

Als je voor de eerste keer add-ons op Kodi installeert, moet je de installatie van niet-officiële add-ons toestaan. Lees hier hoe je dit kunt doen.

Volg de stappen in de handleiding om de Netflix Kodi-add-on te installeren en in te stellen voor probleemloze toegang tot Netflix-content via Kodi.

Disclaimer: Betaald abonnement of account nodig.

Stap voor Stap CastagnaIT repository Installeren

Laten we een link toevoegen naar de officiële bron van de add-on op de GitHub-pagina van CastagnaIT. Hiermee kunnen we het zipbestand van de repository direct op Kodi downloaden en installeren.

 1. Druk op het tandwielpictogram in de linkerbovenhoek van het startscherm. Open het systeemmenu op Kodi met behulp van het tandwielpictogram.
 2. Selecteer Bestandsbeheer.
 3. Druk op Bron toevoegen.
 4. Voer https://castagnait.github.io/repository.castagnait/ in in het bovenste vak en repository.castagnait in in het onderste vak. Druk op OK om de bron toe te voegen.

Nu we de link naar de bron hebben toegevoegd, gaan we deze gebruiken om de repository te installeren.

 1. Ga terug naar het instellingenmenu en selecteer Add-ons.
 2. Druk op Installatie van zipbestand. Op Kodi 19 krijg je een bericht over de automatische updatefunctie. Druk op Ja om door te gaan.
 3. Selecteer repository.castagnait.
 4. Klik op het bestand repository.castagnait-x.x.x.zip om de repository te downloaden en te installeren.
Selecteer Installatie van repository

Nu de repository is geïnstalleerd, gaan we deze gebruiken om Netflix en de bijbehorende afhankelijkheden te installeren.

 1. Selecteer Installatie van repository.
 2. Klik op CastagnaIT Repository om de repository te openen.
 3. Selecteer Video-add-ons.
 4. Selecteer nu Netflix.
 5. Druk op de knop Installeren.
 6. Druk op OK om de add-on en de benodigde afhankelijkheden te installeren.

Wacht een paar seconden terwijl de add-on wordt gedownload. Je ziet een melding wanneer het installatieproces is voltooid.

 1. Ga terug naar het startscherm, markeer het tabblad Add-ons en selecteer Netflix om de add-on te openen. Op sommige Linux-distributies moet je mogelijk enkele extra bibliotheken installeren. Als je Windows, macOS, Android, LibreElec, CoreElec of Ubuntu gebruikt, zijn die bibliotheken al geïnstalleerd.

We hebben Netflix nu op Kodi geïnstalleerd, maar we moeten nog een gebruikersaccount instellen.

Ontdek De 3 Must Have IPTV Boxen Van 2023!

Bij de eerste keer openen van de add-on wordt de installatiewizard gestart.

 1. Netflix vereist de InputStream Adaptive-add-on, je wordt nu gevraagd om deze te installeren. Druk op Ja om door te gaan.
 2. Je moet je Netflix-inloggegevens invoeren, selecteer E-mail/Wachtwoord.
 3. Voer je e-mailadres in.
 4. Voer nu je wachtwoord in.

Soms kan de anti-botfunctie van Netflix inlogproblemen veroorzaken bij het gebruik van de add-on. Als je de melding “Onjuist wachtwoord” krijgt, zelfs nadat je de juiste inloggegevens hebt ingevoerd, moet je de Authenticatie Key-methode gebruiken.

Om deze methode te gebruiken, moet je een klein script downloaden en uitvoeren op je computer. Het script opent een webbrowser en vraagt je om in te loggen bij Netflix, zodat het de authenticatiesleutel in een bestand en een 4-cijferige pincode kan vastleggen.

Je moet het gegenereerde bestand, de 4-cijferige pincode en het wachtwoord gebruiken om in te loggen bij Netflix. Maak je geen zorgen, je hoeft dit slechts één keer te doen. Ga naar de [GitHub-wiki van de add-on](link naar de wiki) om het script te downloaden en volg de instructies.

Sommige antivirusprogramma’s kunnen het script mogelijk onterecht identificeren als malware, je kunt hier meer over lezen.

Cinetree Kodi Addon Nederlandse Tv

Met Cinetree hoef je je nooit meer zorgen te maken over keuzestress, en de beste films zijn altijd binnen handbereik.

Dit kleinschalige VOD-platform biedt namelijk een zorgvuldig samengestelde lijst met kwaliteitsfilms die regelmatig wordt vernieuwd.

In 2014 besloot actrice en presentatrice Hanna Verboom om Cinetree op te richten. Haar doel was om een plek te creëren waar kwaliteitsfilms langer beschikbaar blijven in Nederland, in tegenstelling tot het normale VOD-aanbod waar films vaak snel verdwijnen.

Elke maand selecteren verschillende curatoren nieuwe films en documentaires voor hun kijkers, vaak met persoonlijke toelichting waarom ze voor deze keuze hebben gekozen. Deze films blijven allemaal tien weken beschikbaar.

Disclaimer: Abonnement vereist, zie voorwaarden.

Kodi heeft zijn voordelen, maar het kan tijd zijn voor iets nieuws. Ontdek de beste Kodi alternatieven van dit jaar in onze nieuwste blogpost.

Van meer gebruikersgemak tot verbeterde functionaliteit, we hebben ze allemaal voor je op een rijtje gezet.

Waar wacht je nog op? Bekijk onze blog en ontdek jouw nieuwe mediacenter-ervaring!

2 reacties op “Nederlandse TV Kijken via Kodi? Hier zijn de Perfecte Addons!”

Heb je gedachten of ervaringen die je wilt delen? Laat hieronder een reactie achter!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *