Ga naar de inhoud

Nederlandse TV Kijken via Kodi? Hier zijn de Perfecte Addons!

 • 11 min read

Nederlandse tv-liefhebbers, verheug je! In deze blogpost zullen we je voorstellen aan de top 2 gratis en legale Kodi addons waarmee je moeiteloos kunt genieten van Nederlandse tv-content.

Met deze handige Kodi addons Nederlandse TV Gids wordt het kijken naar je favoriete programma’s nog gemakkelijker en leuker.

Laten we eens kijken naar deze geweldige bronnen van entertainment die je toegang geven tot een schat aan Nederlandse content, rechtstreeks via je Kodi mediacenter.

Op zoek naar het perfecte Kodi kastje voor 2023? Zoek niet verder! Onze ultieme Nederlandse handleiding staat vol met tips en aanbevelingen om jou te helpen het beste Kodi-kastje te vinden. Klik hier om onze handleiding te lezen en je volgende Kodi-avontuur te beginnen!

Hoe Kodi Addons voor Nederlandse Tv Installeren

Het installeren van een Kodi addon uit de officiële Kodi repository is eenvoudig. Hier zijn de stappen om dit te doen:

 1. Open Kodi: Start Kodi op je apparaat.
 2. Ga naar Add-ons: Klik op het menu-item “Add-ons” aan de linkerkant van het hoofdscherm.
 3. Open Add-on Browser: Je ziet een pictogram dat lijkt op een doos bovenaan het scherm. Dit is de Add-on-browser. Klik erop.
 4. Kies “Installeren via repository”: Hier zie je een lijst met beschikbare repositories. Kies nu de Kodi repository.
 5. Navigeer naar de categorie van de addon: Binnen de Kodi repository vind je verschillende categorieën van addons, zoals Video-addons, Programma-addons, en meer. Kies video addons.
 6. Selecteer de addon: Blader door de lijst met video addons en selecteer degene die je wilt installeren.
 7. Klik op “Installeren”: Nadat je de addon hebt geselecteerd, krijg je de optie om deze te installeren. Klik op “Installeren” en wacht tot de installatie is voltooid.
 8. Addon inschakelen: Na de installatie keer je terug naar het Add-ons-menu. Hier kun je de geïnstalleerde addon vinden. Klik erop om deze in te openen.

Met deze eenvoudige stappen kun je addons zoals Retrospect, Catch Up TV, Canal Digitaal en Cinetree installeren in Kodi. Geniet van een gevarieerde selectie aan content en maak je Kodi-ervaring nog beter met deze handige addons. Veel plezier met het ontdekken van nieuwe programma’s en films!

1. Retrospect: de Beste Kodi Addon Nederlandse TV!

retrospect beste kodi addon nederlandse tv

De beste Kodi-add-ons om Nederlandse tv te bekijken is zonder twijfel Retrospect. Met deze add-on ga je terug in de tijd en herbeleef je je favoriete Nederlandse televisiemomenten.

Of je nu op zoek bent naar klassieke Nederlandse series, films, of historische programma’s, Retrospect heeft het allemaal.

Deze add-on biedt zowel live-uitzendingen als on-demand content, wat betekent dat je niet alleen de nieuwste shows kunt bekijken, maar ook kunt genieten van de pareltjes uit het verleden.

Het beste van alles is dat Retrospect gratis en volledig legaal is, waardoor het een must-have is voor elke Nederlandse tv-kijker die graag terugkijkt naar de hoogtepunten van de Nederlandse televisiegeschiedenis.

2. Catch Up TV: Bekijk 10 Live Nederlandse TV Kanalen!

Catch up tv Kodi Addon Nederlandse Tv

Een van de meest effectieve manieren om Nederlandse tv-programma’s te bekijken is via Kodi Addons die speciaal zijn ontworpen voor Nederlandse TV-liefhebbers. Catch Up TV is hierbij een uitstekende keuze.

Met deze add-on maak je een reis terug in de tijd en beleef je je favoriete momenten op de Nederlandse televisie opnieuw. Of je nu op zoek bent naar klassieke Nederlandse series, films of historische programma’s, Catch Up TV biedt een schat aan content.

Het is echter belangrijk op te merken dat de beschikbare kanalen beperkt zijn tot gratis Nederlandse zenders, waaronder NPO 1, NPO 2, NPO Zapp, NPO 1 Extra, NPO 2 Extra, NPO Zappeling Extra, NPO Nieuws, NPO Politiek, AT5 en Omroep Brabant.

Deze Kodi Addons voor Nederlandse TV bieden zowel live-uitzendingen als on-demand content, wat betekent dat je niet alleen de nieuwste shows kunt bekijken, maar ook kunt genieten van klassiekers uit het verleden.

Het beste van alles is dat deze add-ons gratis en volledig legaal zijn, waardoor ze een must-have zijn voor elke Nederlandse tv-kijker die graag terugblikt op hoogtepunten uit de geschiedenis van de Nederlandse televisie.

Canal Digitaal: Alles in 1 Tv via Kodi

Canal Digitaal Kodi Addon Nederlandse Tv

Alles-in-1 | TV via internet Canal Digitaal biedt interactieve tv via internet, maar niet alle zenders die via de satelliet beschikbaar zijn, zijn beschikbaar. Dit komt door de verschillende technologieën die worden gebruikt.

Bestellen bij Canal Digitaal Je kunt tv via internet bestellen via andere providers. Doe een postcodecheck om te zien welk pakket beschikbaar is op jouw locatie.

Interactieve Functies Bij tv via internet van Canal Digitaal zijn er verschillende interactieve functies beschikbaar, waaronder Live tv pauzeren, opnemen, Begin Gemist (start je programma opnieuw) en TV Gemist tot 7 dagen terug. Deze opties variëren per zender. Je hebt ook toegang tot Films & Series, de video-on-demand dienst van Canal Digitaal.

Beschikbare Zenders De beschikbare zenders variëren en kunnen afhankelijk zijn van het specifieke pakket dat je hebt. Canal Digitaal biedt een verscheidenheid aan zenders, waaronder CANAL+ Series met de beste series en films van CANAL+ en BBC, die je kunt streamen op al je apparaten.

Opnemen en Bewaren Met een abonnement op het TV Compleet pakket kun je programma’s opnemen. De opnames worden 3 maanden (90 dagen) in de cloud bewaard. Bekijk de beschikbare zenders om te zien waar de functie om op te nemen mogelijk is.

Ik hoop dat deze samenvatting je vragen beantwoordt en je meer inzicht geeft in de mogelijkheden van Canal Digitaal via internet.

Disclaimer: Vereist betaald abonnement of account.

Wil je Netflix op Kodi? Volg Deze Stappen!

Wil je Netflix op Kodi

Met de Netflix Kodi-add-on kun je eenvoudig toegang krijgen tot de uitgebreide catalogus van Netflix met films en tv-programma’s via Kodi. Houd er rekening mee dat je een Netflix-account nodig hebt voor deze add-on.

De Netflix-add-on is niet officieel ontwikkeld door Netflix, maar biedt geweldige functies zoals toegang tot meerdere profielen, aanbevelingen, bibliotheekintegratie en nog veel meer. Volg deze stappen om de add-on te installeren:

 1. Voeg de CastagnaIT-repository toe aan Kodi.
 2. Installeer de Netflix-add-on vanuit de repository.
 3. Stel je Netflix-account in en log in.

Als je voor de eerste keer add-ons op Kodi installeert, moet je de installatie van niet-officiële add-ons toestaan. Lees hier hoe je dit kunt doen.

Volg de stappen in de handleiding om de Netflix Kodi-add-on te installeren en in te stellen voor probleemloze toegang tot Netflix-content via Kodi.

Disclaimer: Betaald abonnement of account nodig.

Stap voor Stap: CastagnaIT-repository Installeren

Stap voor Stap CastagnaIT repository Installeren

Laten we een link toevoegen naar de officiële bron van de add-on op de GitHub-pagina van CastagnaIT. Hiermee kunnen we het zipbestand van de repository direct op Kodi downloaden en installeren.

 1. Druk op het tandwielpictogram in de linkerbovenhoek van het startscherm. Open het systeemmenu op Kodi met behulp van het tandwielpictogram.
 2. Selecteer Bestandsbeheer.
 3. Druk op Bron toevoegen.
 4. Voer https://castagnait.github.io/repository.castagnait/ in in het bovenste vak en repository.castagnait in in het onderste vak. Druk op OK om de bron toe te voegen.

Nu we de link naar de bron hebben toegevoegd, gaan we deze gebruiken om de repository te installeren.

 1. Ga terug naar het instellingenmenu en selecteer Add-ons.
 2. Druk op Installatie van zipbestand. Op Kodi 19 krijg je een bericht over de automatische updatefunctie. Druk op Ja om door te gaan.
 3. Selecteer repository.castagnait.
 4. Klik op het bestand repository.castagnait-x.x.x.zip om de repository te downloaden en te installeren.

Netflix Add-on op Kodi: De Simpele Installatiegids

Selecteer Installatie van repository

Nu de repository is geïnstalleerd, gaan we deze gebruiken om Netflix en de bijbehorende afhankelijkheden te installeren.

 1. Selecteer Installatie van repository.
 2. Klik op CastagnaIT Repository om de repository te openen.
 3. Selecteer Video-add-ons.
 4. Selecteer nu Netflix.
 5. Druk op de knop Installeren.
 6. Druk op OK om de add-on en de benodigde afhankelijkheden te installeren.

Wacht een paar seconden terwijl de add-on wordt gedownload. Je ziet een melding wanneer het installatieproces is voltooid.

 1. Ga terug naar het startscherm, markeer het tabblad Add-ons en selecteer Netflix om de add-on te openen. Op sommige Linux-distributies moet je mogelijk enkele extra bibliotheken installeren. Als je Windows, macOS, Android, LibreElec, CoreElec of Ubuntu gebruikt, zijn die bibliotheken al geïnstalleerd.

We hebben Netflix nu op Kodi geïnstalleerd, maar we moeten nog een gebruikersaccount instellen.

Ontdek De 3 Must Have IPTV Boxen Van 2023!

Klaar voor Netflix? Configureer Je Account Hier!

Bij de eerste keer openen van de add-on wordt de installatiewizard gestart.

 1. Netflix vereist de InputStream Adaptive-add-on, je wordt nu gevraagd om deze te installeren. Druk op Ja om door te gaan.
 2. Je moet je Netflix-inloggegevens invoeren, selecteer E-mail/Wachtwoord.
 3. Voer je e-mailadres in.
 4. Voer nu je wachtwoord in.

Log-In Problemen? Probeer de Authenticatie Key Methode!

Soms kan de anti-botfunctie van Netflix inlogproblemen veroorzaken bij het gebruik van de add-on. Als je de melding “Onjuist wachtwoord” krijgt, zelfs nadat je de juiste inloggegevens hebt ingevoerd, moet je de Authenticatie Key-methode gebruiken.

Om deze methode te gebruiken, moet je een klein script downloaden en uitvoeren op je computer. Het script opent een webbrowser en vraagt je om in te loggen bij Netflix, zodat het de authenticatiesleutel in een bestand en een 4-cijferige pincode kan vastleggen.

Je moet het gegenereerde bestand, de 4-cijferige pincode en het wachtwoord gebruiken om in te loggen bij Netflix. Maak je geen zorgen, je hoeft dit slechts één keer te doen. Ga naar de [GitHub-wiki van de add-on](link naar de wiki) om het script te downloaden en volg de instructies.

Sommige antivirusprogramma’s kunnen het script mogelijk onterecht identificeren als malware, je kunt hier meer over lezen.

Cinetree Kodi Addon: Ontdek Films & Documentaires

Cinetree Kodi Addon Nederlandse Tv

Met Cinetree hoef je je nooit meer zorgen te maken over keuzestress, en de beste films zijn altijd binnen handbereik.

Dit kleinschalige VOD-platform biedt namelijk een zorgvuldig samengestelde lijst met kwaliteitsfilms die regelmatig wordt vernieuwd.

In 2014 besloot actrice en presentatrice Hanna Verboom om Cinetree op te richten. Haar doel was om een plek te creëren waar kwaliteitsfilms langer beschikbaar blijven in Nederland, in tegenstelling tot het normale VOD-aanbod waar films vaak snel verdwijnen.

Elke maand selecteren verschillende curatoren nieuwe films en documentaires voor hun kijkers, vaak met persoonlijke toelichting waarom ze voor deze keuze hebben gekozen. Deze films blijven allemaal tien weken beschikbaar.

Disclaimer: Abonnement vereist, zie voorwaarden.

Canal Digitaal Kodi Addon: Je Ultieme Installatiehandleiding!

Canal Digitaal Kodi Addon Installeren

Met de Canal Digitaal Kodi Addon krijg je toegang tot zowel live tv-kanalen als video-on-demand content die beschikbaar zijn in je Canal Digitaal-abonnement.

Om deze Addon te downloaden, raden we ten zeerste aan om dit via de gebruikersinterface in Kodi te doen.

Zoek eenvoudig naar de “Meer Krijgen” knop in het Add-Ons menu.

Als je het liever handmatig installeert, kun je de downloadlink gebruiken die overeenkomt met jouw platform en vervolgens in Kodi zoeken naar de “Installeren via Zip” optie.

De Canal Digitaal Kodi Addon biedt een scala aan zenders, waaronder Ziggo Sport Totaal, Ziggo Sport Select, Ziggo Sport Voetbal, Ziggo Sport Golf, Ziggo Sport Racing, Ziggo Sport Docu, Ziggo Sport Tennis en nog veel meer, om aan al je kijkbehoeften te voldoen.

Of je nu van sport, entertainment of nieuws houdt, deze Addon heeft voor elk wat wils.

Disclaimer: Betaald abonnement/account benodigd.

Zoek je een alternatief voor Kodi in 2023?

Kodi heeft zijn voordelen, maar het kan tijd zijn voor iets nieuws. Ontdek de beste Kodi alternatieven van dit jaar in onze nieuwste blogpost.

Van meer gebruikersgemak tot verbeterde functionaliteit, we hebben ze allemaal voor je op een rijtje gezet.

Waar wacht je nog op? Bekijk onze blog en ontdek jouw nieuwe mediacenter-ervaring!

Laat deze post viraal gaan op je sociale media!

Heb je een dringende vraag? Wacht niet langer! Stuur nu direct een WhatsApp-bericht naar +31630338229. Ik sta klaar om je te helpen en antwoord meestal binnen 10 minuten. Of het nu om advies gaat of een snelle oplossing, ik ben hier om je te ondersteunen. Laat je vraag niet onbeantwoord - stuur een bericht en krijg snel duidelijkheid!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *