Ga naar de inhoud

Kodi 20: Download Nu & Ontdek Alle Nieuwe Functies

Kodi 20 is eindelijk gearriveerd en we konden niet enthousiaster zijn!

Deze nieuwste versie van Kodi heeft een gloednieuwe interface, ondersteuning voor Android 10 en tal van andere geweldige verbeteringen. Dus waar wacht je nog op?

Download Kodi 20 nu en geniet van alle nieuwste en beste functies!

We weten allemaal dat Kodi 20 Nexus een ongelooflijke media center software is, maar heb je ooit geprobeerd de nieuwste versie te downloaden en op je Android tv box te installeren?

In deze gids laten we zien hoe eenvoudig dat kan zijn! We beginnen met uit te leggen wat kodi precies te bieden heeft.

Als je de nieuwste versie Kodi 20 wilt downloaden en installeren, dan is deze gids voor JOU. Volg deze eenvoudige stappen hieronder!

Wat kun je kijken met Kodi 20?

Met Kodi 20 kun je verschillende soorten media afspelen, zoals films, tv-series, muziek, foto’s en andere video’s.

Als je Kodi op een computer, tablet of smartphone installeert, kun je lokale media afspelen die op je apparaat zijn opgeslagen, zoals muziekbestanden, video’s en foto’s.

Daarnaast biedt Kodi ook de mogelijkheid om media te streamen van internetbronnen, zoals video-on-demand-diensten, muziekstreamingdiensten en live tv-kanalen.

Dit kan worden gedaan met behulp van add-ons, die beschikbaar zijn in de officiële Kodi-add-on repository of in externe repositories.

Bovendien kun je met Kodi ook externe apparaten, zoals een Chromecast of een smart tv, verbinden om media naar deze apparaten te streamen.

Is Kodi 20 gratis?

Ja, Kodi is gratis. Het is een open source mediaspeler die gratis te downloaden is vanaf de officiële website (https://kodi.tv/download).

De software is beschikbaar voor verschillende platforms, waaronder Windows, macOS, Linux, Android en iOS.

Kodi biedt een grote hoeveelheid aan mogelijkheden, zoals het afspelen van lokale en op internet gebaseerde media, het streamen van video’s en muziek, het bekijken van foto’s en het integreren van verschillende add-ons om de functionaliteit te vergroten.

Als je Kodi op je computer, tablet of smartphone wilt gebruiken, kun je het gratis downloaden en installeren.

Hoe download je Kodi 20?

Het downloaden van Kodi 20 is eenvoudig! Volg gewoon deze eenvoudige stappen:

1. Open je Chrome browser en bezoek de website van Kodi. Scroll naar beneden naar het gedeelte “Select Your Platform”. Selecteer je besturingssysteem. Kies Android.

Selecteer je Kodi 20 Besturings systeem

2. Kies de optie “Kodi 20.0” uit het uitklapmenu. Huh? Zie je nog geen Kodi 20 download optie?

Kodi 19 of Kodi 20 Downloaden

Dat betekent dat de versie 20 nog niet klaar is. Daarom is het verstandig om Kodi 19.4 te gebruiken. Dat raden de jongens van Kodi zelf aan.

Klik op de knop “Downloads”. Kies ARMV7A (32BIT of 64BIT). Bijna alle nieuwe boxen kunnen de 64BIT gebruiken. De H96 Max Android 11 tv box is niet anders.

3. Gebruik je externe video add-ons binnen Kodi? Sommige add-ons zullen binnen het nieuwe Kodi 20 niet werken. Heb je hier geen moeite mee? Klik dan op Prerelease. Hier vind je de Kodi 20 download.

Let op: Dit is nog niet een stabiele versie van Kodi. Als je geen problemen wilt raad ik je aan om Kodi 19.4 te gebruiken. Al je favoriete externe add-ons zullen daarmee werken.

Zodra de download voltooid is, open je het bestand en volg je de instructies om Kodi 20 of 19.4 op je Android systeem te installeren.

Wat is Kodi 20 en wat zijn de mogelijkheden?

Kodi is een gratis, open-source softwaretoepassing voor het afspelen van video’s, muziek en spelletjes. Kodi is beschikbaar voor Windows, macOS, Linux, Android en iOS.

Met Kodi kunnen gebruikers de meeste streaming media zoals video’s, muziek en podcasts van het internet afspelen en bekijken, maar ook alle gangbare digitale mediabestanden van lokale opslagmedia.

Kodi heeft een gebruikersinterface waarmee gebruikers kunnen navigeren met behulp van een afstandsbediening of toetsenbord.

Kodi bevat ook ondersteuning voor plugins van derden die toegang kunnen bieden tot extra inhoud, zoals informatie over weersvoorspellingen, live stream inhoud, en meer.

Wat zijn enkele kenmerken van Kodi 20?

Kodi heeft veel functies die het een geweldige keuze maken voor het afspelen van video’s, muziek en spelletjes. Enkele van deze functies zijn:

 • Ondersteuning voor bijna alle video- en audioformaten: Kodi ondersteunt een groot aantal video- en audioformaten, waaronder populaire zoals MP4, AVI, MKV, FLAC en AAC. Dit betekent dat je bijna elk video- of audiobestand kunt afspelen zonder het eerst te hoeven converteren.
 • Cross-platform ondersteuning: Kodi draait op een groot aantal apparaten, waaronder Windows pc’s, Macs, Linux computers, Android telefoons en tablets, iOS apparaten (iPhone en iPad), en meer. Dit betekent dat je Kodi kunt gebruiken op vrijwel elk apparaat dat je hebt.
 • Gemakkelijk te gebruiken: Kodi heeft een eenvoudige gebruikersinterface die gemakkelijk te navigeren is, zelfs als je het nog nooit gebruikt hebt. Er zijn ook veel documentatie en handleidingen online beschikbaar als je hulp nodig hebt om te beginnen.
Kodi 20 Nexus Installatie

Als je op zoek bent naar een gratis, open-source softwareapplicatie voor het afspelen van video’s, muziek en spelletjes, dan moet je zeker Kodi eens bekijken.

Kodi is beschikbaar voor Windows, macOS, Linux, Android en iOS, dus de kans is groot dat het werkt met de apparaten die je al hebt.

Hoe gebruik je Kodi 20 om muziek te luisteren?

Kodi is een gratis en open-source softwaretoepassing voor mediaspelers.

Hiermee kunnen gebruikers de meeste video’s, muziek, podcasts en andere digitale mediabestanden van lokale opslagmedia en het internet afspelen en bekijken.

Er zijn twee manieren waarop je met Kodi 20 naar muziek kunt luisteren.

De eerste manier is om je eigen muziekbestanden toe te voegen aan de muziekbibliotheek van Kodi.

Ga hiervoor naar het menu “Instellingen” en kies dan “Muziek” Vanaf hier kun je alle mappen toevoegen die je muziekbestanden bevatten.

Zodra je je muziekmappen hebt toegevoegd, verschijnen ze in het “Muziek” gedeelte van Kodi. Je kunt dan elk van deze mappen selecteren en door je muziekbestanden bladeren.

De tweede manier om met Kodi naar muziek te luisteren is door een van de vele muziek add-ons van derden te installeren. Er zijn een aantal van deze add-ons beschikbaar, elk met zijn eigen unieke set functies.

Met sommige van deze addon modules kun je naar online radiostations luisteren, terwijl andere toegang bieden tot streaming muziekdiensten zoals Spotify of Pandora.

Is het veilig om Kodi 20 te gebruiken?

Als Kodi-gebruiker is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de repositories en add-ons waarvan is vastgesteld dat ze de Kodi Official: Forum regels schenden.

Dit betekent dat ze zijn verbannen van alle officiële Kodi forums, websites, IRC kanalen en alle sociale media accounts die onder controle staan van Team Kodi of de XBMC Foundation.

Door je bewust te zijn van deze verboden repositories en add-ons, kun je ervoor zorgen dat je ze vermijdt en je Kodi-installatie veilig houdt.

Wat is een Kodi 20 repository?

Een Kodi repository is een opslaglocatie waaruit je add-ons voor Kodi kunt halen.

Als je een repository aan je Kodi-installatie toevoegt, krijg je toegang tot een groot aantal add-ons die je op je systeem kunt installeren.

Repositories worden vaak onderhouden door leden van de Kodi-gemeenschap, en ze bevatten meestal een verscheidenheid aan add-ons waaruit je kunt kiezen.

Heb je een VPN nodig voor Kodi 20?

Een VPN is een online dienst die je internetverkeer versleutelt en door een server op een andere locatie leidt. Dit heeft verschillende voordelen.

 • Het voorkomt dat je ISP kan volgen wat je online doet.
 • Een VPN helpt je verbinding te beveiligen tegen hackers.
 • Je kunt geografische beperkingen omzeilen en toegang krijgen tot inhoud die anders niet beschikbaar zou zijn.
 • Het kan je streamingkwaliteit verbeteren als je Kodi gebruikt.

Als je op zoek bent naar een VPN voor gebruik met Kodi 20, dan raden we NordVPN aan. Het is snel, betrouwbaar en gemakkelijk te gebruiken. Bovendien is het compatibel met alle grote besturingssystemen.

Wat is de beste Kodi 20 mediaspeler?

Het is moeilijk voor mij om specifiek te adviseren over welke mediaspeler het beste zijn voor 2023, omdat dit afhankelijk is van je specifieke behoeften en budget.

Bovendien kan de markt voor mediaspelers snel veranderen, dus het is altijd belangrijk om de laatste reviews en vergelijkingen te bekijken voordat je een aankoop doet.

Als je op zoek bent naar de beste mediaspelers, zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden:

Hardware

Kijk naar de specificaties van de box, zoals de processor, geheugen, opslagcapaciteit en het besturingssysteem. Hoe krachtiger de hardware, hoe sneller en soepeler de box zal werken.

Streaming services

Controleer welke streaming services de box ondersteunt en of deze compatibel zijn met je huidige abonnementen.

Afstandsbediening en gebruikersinterface

Kijk of de afstandsbediening gemakkelijk te gebruiken is en of de gebruikersinterface intuïtief is.

Prijs

Vergelijk de prijzen van verschillende boxen en kijk of de extra kosten de moeite waard zijn voor de functies die je wilt.

Kan Kodi 20 op Apple TV?

Het is inderdaad zo dat Kodi 19 ondersteuning biedt voor tvOS, de besturingssysteem van Apple TV.

Dit betekent dat je Kodi kunt installeren op een Apple TV, maar hiervoor is het wel vereist dat de Apple TV is gejailbreakt.

Als de Apple TV niet is gejailbreakt, dan kun je Kodi niet installeren via de normale manieren.

Er zijn twee manieren om Kodi op Apple TV te installeren:

 1. Via Xcode: Dit is de officiële manier om Kodi op Apple TV te installeren, maar het vereist dat je een Mac hebt en de Xcode-ontwikkeltool hebt geïnstalleerd. Volg de stappen op de Kodi-website om dit te doen.
 2. Via een third-party app: Er zijn enkele third-party apps die Kodi op Apple TV kunnen installeren zonder dat je een Mac of Xcode nodig hebt. Zoek op internet naar opties en volg de instructies om de app te installeren.

Houd er rekening mee dat sommige van deze methodes mogelijk niet legaal zijn en dat het gebruik ervan op eigen risico is.

Het is belangrijk om alleen addons te gebruiken van vertrouwde bronnen en om altijd de wet te respecteren.

Kodi 20 op Apple TV te installeren via Xcode

 1. Zorg ervoor dat je een Mac hebt en dat Xcode is geïnstalleerd. Als je Xcode nog niet hebt, kun je het gratis downloaden via de Mac App Store.
 2. Download de Kodi DEB-bestand van de Kodi-website en sla het op je Mac op.
 3. Sluit je Apple TV aan op je Mac met een USB-C-kabel.
 4. Start Xcode op en klik op “Create a new Xcode project” (Nieuw Xcode-project maken).
 5. Kies “tvOS” in het linkermenu en selecteer “Application” (Applicatie) in het rechtermenu. Klik vervolgens op “Next” (Volgende).
 6. Voer een naam in voor je project en kies een locatie om het op te slaan. Klik vervolgens op “Next” (Volgende).
 7. Selecteer “Single View Application” (Enkele weergave-applicatie) en klik op “Next” (Volgende).
 8. Voer de details in voor je project, zoals de organisatie-identiteit en de programmeertaal. Klik vervolgens op “Next” (Volgende).
 9. Selecteer de locatie waar je het project wilt opslaan en klik vervolgens op “Create” (Maken).
 10. Klik op het tabblad “General” (Algemeen) in het linkermenu van Xcode.
 11. Scroll naar beneden en klik op de knop “Add other” (Andere toevoegen) naast het veld “Frameworks, Libraries, and Embedded Content” (Bibliotheken, frameworks en ingebedde inhoud).
 12. Navigeer naar het DEB-bestand van Kodi dat je eerder hebt gedownload en selecteer het. Klik vervolgens op “Open” (Openen).
 13. Klik op het tabblad “Build Settings” (Bouwinstellingen) in het linkermenu van Xcode.
 14. Zoek naar het veld “Code Signing Identity” (Codeondertekening) en selecteer “Don’t Code Sign” (Niet ondertekenen) in het dropdownmenu.
 15. Klik op het tabblad “Signing & Capabilities” (Ondertekening en mogelijkheden) in het linkermenu van Xcode.
 16. Zoek naar het veld “Bundle Identifier” (Bundel-identificatie) en voer een unieke identificatie in.
 17. Klik op het tabblad “Product” (Product) in het bovenmenu van Xcode en selecteer “Archive” (Archief) in het dropdownmenu.
 18. Klik op de knop “Distribute App” (Applicatie verdelen) en selecteer “Install on Apple TV” (Installeren op Apple

Zijn er legale Kodi 20 add-on repositories?

Met het recente optreden tegen illegale Kodi repositories vragen gebruikers zich af of er legale alternatieven zijn. Het korte antwoord is ja! Er is maar 1 optie voor legale Kodi add-ons, maar die heeft misschien niet dezelfde mogelijkheden als hun illegale tegenhangers.

De enige optie is de Officiële Kodi 20 Repository. Deze repository wordt onderhouden door het team achter Kodi zelf, dus je kunt er zeker van zijn dat alle add-ons legaal en veilig te gebruiken zijn. Deze repo is binnen Kodi 20 te vinden.

Dit zijn alle Kodi Matrix beschikbare video add-ons die je zonder problemen kan gebruiken.

Officiële Kodi 20 Repository openen: Navigeer naar Instellingen – Add-ons – Installeer van repository – Kodi Add-on repository – Video Add-ons.

Kodi 20 Instellingen

We horen graag van ons publiek! Als je vragen of opmerkingen hebt, laat dan gerust een reactie achter op dit bericht.

4 reacties op “Kodi 20: Download Nu & Ontdek Alle Nieuwe Functies”

 1. Hallo, ik wil graag mijn eigen muziek luisteren in Kodi en onderbrengen onder de caterogie muziek en dan moet je volgend de uitleg gaan naar instellingen en dan muziek en dan mappen toevoegen met je muziek maar wat ik ook doe het lukt gewoon niet.

  Ik gebruik kodi 20.0 op mijn media player en dat is een Formuler Z8 pro waar een harde schijf is aangesloten met muziek films foto’s en meerdere dingen.
  Alles wat ik doe het lukt gewoon niet.
  Zou U mij kunnen helpen ,ik ben nog niet zo lang met kodi bezig.
  Graag hoor ik van U
  Vriendelijke groet Jan

  1. Controleer de harde schijf: Zorg ervoor dat de harde schijf correct is aangesloten op je Formuler Z8 Pro en dat deze wordt herkend door het apparaat. Je kunt dit controleren door in de bestandsmanager van je Formuler Z8 Pro te kijken of de schijf verschijnt.

   Open Kodi en ga naar Instellingen: In Kodi, navigeer naar het tandwiel-icoon om de instellingen te openen.

   Ga naar de Muziek-sectie: Binnen de instellingen, zoek en selecteer de optie ‘Muziek’.

   Bronnen toevoegen: Hier zou je een optie moeten zien om ‘Mappen toevoegen’. Selecteer deze optie.

   Navigeer naar je harde schijf: Nu moet je navigeren naar de locatie van de harde schijf waar je muziek is opgeslagen. Dit kan zijn onder een pad zoals ‘Externe opslag’ of ‘USB-opslag’.

   Selecteer de juiste map: Zodra je de map met je muziek hebt gevonden, selecteer deze en bevestig dat je deze wilt toevoegen aan je Kodi-muziekbibliotheek.

   Muziekbibliotheek bijwerken: Na het toevoegen van de map, zou Kodi automatisch je muziekbibliotheek moeten bijwerken. Als dit niet gebeurt, kun je handmatig de bibliotheek bijwerken vanuit de muziekinstellingen.

   Als deze stappen niet werken, zijn er een paar dingen die je nog kunt controleren:

   Bestandsformaat: Zorg ervoor dat je muziekbestanden in een formaat zijn dat wordt ondersteund door Kodi.
   Netwerktoegang: Als je harde schijf is aangesloten via een netwerk, zorg er dan voor dat Kodi correct is ingesteld om netwerklocaties te benaderen.
   Rechten: Soms kunnen er permissieproblemen zijn, zorg ervoor dat Kodi toegang heeft tot de bestanden op je harde schijf.
   Hopelijk helpt dit je om je muziekcollectie succesvol in Kodi te integreren. Laat het me weten als je nog meer hulp nodig hebt!

 2. Ik draai nu nog steeds met Leia 18.9 omdat 19.x problemen gaf en add-ons zoals the Crew niet meer werkte,
  maar tegenwoordig lijkt deze nu toch echt achter te lopen.

  Loopt de huidige versie wel beter, of moet ik na installatie weer downgraden?
  Ik gebruik een EM95X met RD en Trakt

Heb je een dringende vraag? Wacht niet langer! Stuur nu direct een WhatsApp-bericht naar +31630338229. Ik sta klaar om je te helpen en antwoord meestal binnen 10 minuten. Of het nu om advies gaat of een snelle oplossing, ik ben hier om je te ondersteunen. Laat je vraag niet onbeantwoord - stuur een bericht en krijg snel duidelijkheid!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *