Ga naar de inhoud
Deel nu en maak het verschil!

Kan VLC 4K afspelen? Dat is de vraag die veel mensen stellen, en het antwoord is een duidelijke JA! De VLC Media Player is niet zomaar een mediaspeler; het is jouw go-to oplossing voor het afspelen van 4K-video’s.

Deze veelzijdige speler ondersteunt talloze formaten en een scala aan 4K-codecs, waaronder H.264, H.265 (HEVC), en VP9. Dus, kan VLC 4K afspelen? Absoluut, en het doet het buitengewoon goed!

Welke bestanden kan VLC Player afspelen?

Welke bestanden kan VLC Player afspelen

Zet je schrap, want VLC Media Player is een echte alleskunner! Dit wonderkind van een mediaspeler speelt moeiteloos een waaier aan bestandsformaten af, alsof het niets is.

Of je nu een alledaagse MP4 hebt, een high-definition MKV of zelfs iets obscuurs als een RMVB-bestand—VLC geeft je een vlekkeloze afspeelervaring.

Maar laten we concreet worden. Hier is een (niet-uitputtende) lijst van formaten die VLC met open armen ontvangt:

 • Videoformaten: MP4, MKV, AVI, MOV, FLV, en meer
 • Audioformaten: MP3, AAC, WMA, FLAC, en talloze anderen
 • Streamingformaten: HTTP, RTSP, MMS, en ga zo maar door
 • Discformaten: DVD, Blu-Ray, VCD—ja, zelfs die oude schijfjes!
 • Overige formaten: Ondertitels, playlists, en diverse beeldformaten

Dus, of je nu een filmliefhebber bent met een voorliefde voor klassieke cinema, of een audiosnob die zweert bij lossless audioformaten, VLC heeft iets voor iedereen.

Twijfel je nog steeds? Probeer het gewoon zelf en ervaar de magie van VLC. Het is niet voor niets een van de meest gedownloade en hoogst gewaardeerde mediaspelers ter wereld! Heb je meer vragen? Stel ze gerust, en laten we de dialoog voortzetten.

Hoe kan VLC 4K video’s soepel afspelen?

Ah, 4K-video’s, de gouden standaard van het moderne kijken! Maar wacht even, voordat je je in die oogverblindende resolutie onderdompelt, zijn er een paar dingen die je moet checken om te zorgen dat je systeem het allemaal kan bijbenen. Laten we het hebben over de essentiële ingrediënten voor een vloeiende 4K-ervaring:

[2023 FIX] VLC Player
 1. Up-to-date systeem: Zorg dat je besturingssysteem en VLC Media Player up-to-date zijn. Oudere versies kunnen misschien niet optimaal presteren met 4K-content.
 2. Grafische kaart drivers: De nieuwste drivers voor je grafische kaart kunnen een wereld van verschil maken. Ze zorgen voor betere prestaties en minder glitches.
 3. Hardwarevereisten: Een krachtige CPU en voldoende RAM zijn geen overbodige luxe bij het afspelen van 4K. Controleer de specificaties van je computer om te zien of hij de klus kan klaren.
 4. Opslag en toegang: Als je 4K-video’s van een externe schijf of via een netwerk afspeelt, zorg er dan voor dat de lees- en schrijfsnelheden snel genoeg zijn om haperingen te voorkomen.
 5. Netwerkcapaciteit: Als je 4K-streams afspeelt, heb je een stabiele en snelle internetverbinding nodig. Houd een oogje op je bandbreedte!
 6. VLC Instellingen: Ga naar ‘Voorkeuren’ > ‘Video’ en selecteer eventueel een andere ‘Output’-module of schakel ‘Hardware-versnelling’ in om de prestaties te verbeteren.

Nadat je deze stappen hebt doorlopen, zit je goed. Druk op play en laat VLC de rest doen. Geniet van je reis door het oogverblindende landschap van 4K-video, mijn vriend! Heb je nog andere vragen of problemen? Laat het me weten, en we houden de conversatie levendig.

🚀 Klik Hier om de 10 Simpele Stappen te Ontdekken om Je Computer in een Raket te Veranderen!

Wat zijn de beste instellingen voor 4K-inhoud in VLC?

4K is de crème de la crème van beeldkwaliteit, maar het kan veeleisend zijn voor je hardware. Gelukkig is VLC flexibel genoeg om je heel wat instellingsopties te bieden. Hier zijn enkele tips om het maximale uit je 4K-ervaring te halen:

VLC Best settings 2021 Android
 1. Hardware-versnelling: Ga naar ‘Voorkeuren’ > ‘Invoer en codecs’ en kies bij ‘Hardware-versnelde decodering’ voor ‘Automatisch’ of het type dat bij je systeem past.
 2. Output Module: In het menu ‘Voorkeuren’ > ‘Video’, kun je bij ‘Output’ verschillende opties proberen zoals ‘OpenGL’ of ‘Direct3D’, afhankelijk van je besturingssysteem. Dit kan de prestaties verbeteren.
 3. Beeldverhouding en zoom: Als je de beeldverhouding of de zoom wilt aanpassen, kun je dat doen via ‘Video’ > ‘Beeldverhouding’ of ‘Video’ > ‘Zoom’.
 4. Audio-uitgang: Om de beste geluidskwaliteit te krijgen, ga je naar ‘Voorkeuren’ > ‘Audio’ en kies je bij ‘Output module’ een optie die past bij je hardware en behoeften.
 5. Ondertitelinstellingen: Wil je ondertitels mooi en helder zien? Ga naar ‘Voorkeuren’ > ‘Ondertitels’ en pas de grootte, het lettertype en de kleur aan.
 6. Geavanceerde Instellingen: Voor de échte diehards zijn er onder ‘Voorkeuren’ > ‘Alle’ nog veel meer instellingen om te tweaken. Maar let op, dit is alleen voor de ervaren gebruikers!
 7. Buffering: Mocht je de video streamen, dan kun je ook de cache-waarden aanpassen onder ‘Voorkeuren’ > ‘Invoer en codecs’ voor een nog soepelere ervaring.

Dus, jonge videofiel, met deze instellingen ben je klaar om de 4K-wereld te verkennen alsof je eerste klas vliegt. Pak je popcorn erbij, zet je op het puntje van je stoel, en geniet van de show! Nog meer te vragen? Schroom niet en laat de conversatie bruisen.

5 alternatieve mediaspelers voor het afspelen van 4K-video’s op Windows en Mac?

alternatieve mediaspelers voor het afspelen van 4K-video's op Windows en Mac
 • AVAide Blu-ray Player: Perfect voor mensen die niet alleen 4K willen, maar ook hun fysieke media-collectie willen benutten zoals Blu-rays en dvd’s.
 • DivX Player: Als visuele kwaliteit je topprioriteit is, dan is dit je go-to keuze. Dit is een van de zwaargewichten als het gaat om visuele prestaties.
 • Vidmore Player: Dit is de Zwitserse zakmes van mediaspelers, een allrounder die zowel 4K UHD als Blu-rays en dvd’s kan aanpakken.
 • Blu-ray Master: Dit is meer een speciale collectie dan een enkele speler, ideaal voor mensen die verschillende mogelijkheden willen verkennen.
 • Aiseesoft Blu-ray Player: Een uitstekende keuze voor mensen die een betrouwbare vervanger voor Windows Media Player zoeken, met de toegevoegde bonus dat het ook werkt op Mac.

Als je op zoek bent naar specifieke functies of als je gewoon iets nieuws wilt proberen, zijn deze alternatieven zeker het overwegen waard. Echter, als je iets wilt dat werkt zonder veel gedoe en instellingen, blijft VLC de betrouwbare keuze.

Dus daar heb je het, een arsenaal aan opties om je 4K-ervaring naar een hoger niveau te tillen. Weet dat het draait om persoonlijke voorkeur en behoeften. Kies verstandig en geniet van je kijkervaring! Heb je nog andere vragen? Laten we deze conversatie blijven voeden!

👉 Klik Hier om de Beste Kodi Alternatieven van 2023 te Ontdekken!

Hoe kan ik ondertitels toevoegen aan 4K-video’s in VLC?

VLC maakt het toevoegen van ondertitels zo eenvoudig als het slepen van een bestand. Hier zijn de stappen voor degenen die misschien niet zo vertrouwd zijn met het proces:

Ondertitels Toevoegen Aan 4K-Video’s In VLC
 1. Slepen en neerzetten: Pak dat ondertitelbestand (.srt, .ass, .sub, etc.) en sleep het gewoon in het VLC-venster terwijl je video speelt.
 2. Of handmatig toevoegen: Als slepen en neerzetten niet jouw ding is, kun je naar ‘Ondertitel’ > ‘Ondertitelbestand toevoegen’ gaan en het gewenste bestand selecteren.
 3. Synchroniseren: Loopt de ondertiteling niet synchroon met de video? Geen zorgen! Ga naar ‘Hulpmiddelen’ > ‘Track Synchronisatie’ om de timing handmatig aan te passen.
 4. Voorkeuren: Wil je de ondertitels er precies goed uit laten zien? Duik in ‘Voorkeuren’ > ‘Ondertitels’ om het lettertype, de grootte, en de kleur naar wens aan te passen.

Zie je, een kind kan de was doen! Met VLC hoef je je niet druk te maken over ingewikkelde instellingen of tijdrovende procedures. Dus zet die popcorn maar klaar, voeg die ondertitels toe en laat die filmavond maar beginnen!

Heb je nog meer vragen? Schiet maar raak!

Heb je gedachten of ervaringen die je wilt delen? Laat hieronder een reactie achter!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *