Ga naar de inhoud
Deel nu en maak het verschil!

Kan ik zonder kabel tv kijken? Ja, het Kan! Wil je graag tv kijken, maar ben je klaar met de hoge kabelrekeningen en de beperkte keuze aan zenders?

Goed nieuws, er zijn verschillende alternatieven om zonder kabel tv te kijken.

In dit artikel geven wij je een overzicht van de verschillende mogelijkheden en laten we je zien hoe je op een betaalbare manier van je favoriete programma’s kunt genieten.

1. Streamingdiensten

Een populaire manier om zonder kabel tv te kijken, is via streamingdiensten. Denk hierbij aan Netflix, Disney+, Videoland en Amazon Prime Video.

Met een abonnement op een streamingdienst heb je toegang tot een uitgebreide bibliotheek van films, series en documentaires.

Het voordeel van deze diensten is dat je zelf kunt bepalen wat je kijkt, wanneer je dat wilt en op welk apparaat.


2. Gratis streaming

Naast betaalde streamingdiensten zijn er ook veel gratis streamingdiensten. Denk hierbij aan YouTube, Popcorn Time en Crackle.

Het aanbod van gratis streamingdiensten is minder uitgebreid dan bij betaalde diensten, maar je kunt hier wel veel populaire series en films vinden.

Het nadeel van gratis streamingdiensten is dat je soms te maken hebt met vervelende reclames en dat de kwaliteit van de video’s lager kan zijn.

Kan ik zonder kabel tv kijken Ja hoor! Bespaar geld in 2023
 1. Popcornflix – Popcornflix biedt een selectie van gratis films en tv-programma’s in verschillende genres, waaronder actie, komedie, drama, horror en meer. De dienst is beschikbaar in de Verenigde Staten, Canada en het Verenigd Koninkrijk.
 2. Vudu Movies on Us – Vudu Movies on Us is een gratis streamingdienst die beschikbaar is in de Verenigde Staten. De dienst biedt een selectie van films en tv-programma’s in verschillende genres, waaronder actie, komedie, drama en familie.
 3. Hoopla – Hoopla is een gratis streamingdienst die beschikbaar is voor bibliotheekleden in de Verenigde Staten en Canada. Met Hoopla kun je films, tv-programma’s, muziek, e-books en meer streamen.
 4. FilmRise – FilmRise biedt een selectie van gratis films en tv-programma’s in verschillende genres, waaronder drama, komedie, horror en documentaires. De dienst is beschikbaar in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Canada.
 5. IMDb TV – IMDb TV is een gratis streamingdienst van Amazon, beschikbaar in de Verenigde Staten. De dienst biedt een selectie van films en tv-programma’s, waaronder originele content.
 6. Crackle – Crackle biedt een selectie van gratis films en tv-programma’s in verschillende genres, waaronder actie, komedie, drama en horror. De dienst is beschikbaar in de Verenigde Staten, Canada, Australië en Latijns-Amerika.
 7. Pluto TV – Pluto TV is een gratis streamingdienst die beschikbaar is in de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en andere Europese landen. Pluto TV biedt een mix van live tv-kanalen en on-demand content.
 8. Kanopy – Kanopy is een gratis streamingdienst die beschikbaar is voor bibliotheekleden in de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk en Australië. Kanopy biedt een selectie van films, documentaires en tv-programma’s.
 9. Plex – Plex biedt een gratis streamingdienst met een selectie van films, tv-programma’s, muziek en meer. De dienst is beschikbaar in de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk en andere landen.
 10. RetroCrush – RetroCrush is een gratis streamingdienst die beschikbaar is in de Verenigde Staten en Canada. De dienst biedt een selectie van klassieke anime-titels.
 11. Redbox Free Live TV – Redbox Free Live TV is een gratis streamingdienst die beschikbaar is in de Verenigde Staten. De dienst biedt een selectie van live tv-kanalen en on-demand content.
 12. The Roku Channel – The Roku Channel biedt een gratis streamingdienst met een selectie van films, tv-programma’s, nieuws en meer. De dienst is beschikbaar op Roku-apparaten.
 13. Xumo – Xumo is een gratis streamingdienst die beschikbaar is in de Verenigde Staten. De dienst biedt een selectie van live tv-kanalen en on-demand content.
 14. Yahoo View – Yahoo View is een gratis streamingdienst die beschikbaar is in de Verenigde Staten. De dienst biedt een selectie van tv-programma’s van netwerken zoals ABC, NBC en FOX.
 15. Tubi – Tubi is een gratis streamingdienst met een bibliotheek van meer dan 20.000 films en tv-programma’s. Tubi is beschikbaar in de Verenigde Staten, Canada, Australië en het Verenigd Koninkrijk.
 16. Crunchyroll – Crunchyroll is een gratis streamingdienst die zich richt op anime en manga. De dienst biedt een selectie van anime-titels en manga-series, evenals originele content.
 17. ConTV – ConTV is een gratis streamingdienst die zich richt op de wereld van stripboeken en fandoms. De dienst biedt een selectie van films, tv-programma’s, originele content en meer.
 18. Shout! Factory TV – Shout! Factory TV biedt een gratis streamingdienst met een selectie van cultklassiekers, animatie, horror en meer. De dienst is beschikbaar in de Verenigde Staten en Canada.
 19. Veoh – Veoh is een gratis streamingdienst die beschikbaar is in de Verenigde Staten. De dienst biedt een selectie van films, tv-programma’s, muziekvideo’s en meer.
 20. Yidio – Yidio is een gratis streamingdienst die zich richt op het helpen van gebruikers bij het vinden van content om te kijken. De dienst biedt een zoekfunctie die gebruikers helpt bij het vinden van beschikbare content van verschillende streamingdiensten.
 • Bepaalde websites of diensten zijn alleen toegankelijk in bepaalde landen of regio’s. Met behulp van een VPN, kun je deze beperkingen omzeilen door je internetverbinding te laten lijken alsof deze afkomstig is uit een andere locatie. WAT ZIJN DE VOORDELEN VAN HET GEBRUIK VAN EEN VPN?

3. Digitenne

Digitenne is een draadloos tv-signaal van KPN. Met een abonnement op Digitenne kun je zonder kabel tv kijken.

Het voordeel van Digitenne is dat je toegang hebt tot de meest populaire zenders, waaronder NPO 1, 2 en 3, RTL 4 en SBS6.

Een ander voordeel van Digitenne is dat je geen vaste aansluiting nodig hebt, dus je kunt het overal in Nederland gebruiken.

4. Online tv-aanbieders

Online tv-aanbieders zijn tv-aanbieders die tv-zenders via internet aanbieden. Hierbij kun je denken aan aanbieders als NLZIET, Youfone en Tele2.

Met een abonnement op een online tv-aanbieder kun je zonder kabel tv kijken en heb je toegang tot veel verschillende zenders.

Het voordeel van online tv-aanbieders is dat je vaak zelf kunt bepalen welke zenders je wel en niet wilt ontvangen.

Online tv-aanbieders
 1. KPN Interactieve TV – KPN Interactieve TV biedt een breed scala aan zenders, waaronder HD-kanalen en premium-kanalen zoals HBO en Film1. De dienst is beschikbaar voor klanten van KPN en biedt ook een terugkijkfunctie en opname-opties.
 2. Ziggo – Ziggo biedt een breed scala aan zenders, waaronder premium-kanalen zoals HBO en Film1. De dienst is beschikbaar voor klanten van Ziggo en biedt ook een terugkijkfunctie en opname-opties.
 3. T-Mobile Thuis – T-Mobile Thuis biedt een breed scala aan zenders, waaronder HD-kanalen en premium-kanalen zoals HBO en Film1. De dienst is beschikbaar voor klanten van T-Mobile en biedt ook een terugkijkfunctie en opname-opties.
 4. Tele2 – Tele2 biedt een breed scala aan zenders, waaronder HD-kanalen en premium-kanalen zoals HBO en Film1. De dienst is beschikbaar voor klanten van Tele2 en biedt ook een terugkijkfunctie en opname-opties.
 5. Online.nl – Online.nl biedt een breed scala aan zenders, waaronder HD-kanalen en premium-kanalen zoals HBO en Film1. De dienst is beschikbaar voor klanten van Online.nl en biedt ook een terugkijkfunctie en opname-opties.
 6. Canal Digitaal – Canal Digitaal biedt een breed scala aan zenders, waaronder HD-kanalen en premium-kanalen zoals FOX Sports en Ziggo Sport Totaal. De dienst is beschikbaar voor klanten van Canal Digitaal en biedt ook een terugkijkfunctie en opname-opties.
 7. Youfone – Youfone biedt een breed scala aan zenders, waaronder HD-kanalen en premium-kanalen zoals FOX Sports en Ziggo Sport Totaal. De dienst is beschikbaar voor klanten van Youfone en biedt ook een terugkijkfunctie en opname-opties.
 8. NLZIET – NLZIET biedt een breed scala aan zenders, waaronder HD-kanalen en premium-kanalen zoals FOX Sports en Ziggo Sport Totaal. De dienst is beschikbaar voor een maandelijks bedrag en biedt ook een terugkijkfunctie en opname-opties.
 9. Joyne – Joyne biedt een breed scala aan zenders, waaronder HD-kanalen en premium-kanalen zoals FOX Sports en Ziggo Sport Totaal. De dienst is beschikbaar voor klanten van Joyne en biedt ook een terugkijkfunctie en opname-opties.
 10. TV Vlaanderen – TV Vlaanderen biedt een breed scala aan zenders, waaronder HD-kanalen en premium-kanalen zoals FOX Sports en Ziggo Sport Totaal. De dienst is beschikbaar voor klanten van TV Vlaanderen en biedt ook een terugkijkfunctie en opname-opties.
 11. Stichting Kabeltelevisie Pijnacker (SKP) – SKP biedt een breed scala aan zenders, waaronder HD-kanalen en premium-kanalen zoals Ziggo Sport Totaal. De dienst is beschikbaar voor klanten in de gemeente Pijnacker-Nootdorp en biedt ook een terugkijkfunctie en opname-opties.
 12. Fiber Nederland – Fiber biedt een breed scala aan zenders, waaronder HD-kanalen en premium-kanalen zoals Ziggo Sport Totaal. De dienst is beschikbaar voor klanten van Fiber en biedt ook een terugkijkfunctie en opname-opties.
 13. Online.tv – Online.tv biedt een breed scala aan zenders, waaronder HD-kanalen en premium-kanalen zoals FOX Sports en Ziggo Sport Totaal. De dienst is beschikbaar voor een maandelijks bedrag en biedt ook een terugkijkfunctie en opname-opties.
 14. TriNed – TriNed biedt een breed scala aan zenders, waaronder HD-kanalen en premium-kanalen zoals FOX Sports en Ziggo Sport Totaal. De dienst is beschikbaar voor klanten van TriNed en biedt ook een terugkijkfunctie en opname-opties.
 15. XS4ALL – XS4ALL biedt een breed scala aan zenders, waaronder HD-kanalen en premium-kanalen zoals HBO en Film1. De dienst is beschikbaar voor klanten van XS4ALL en biedt ook een terugkijkfunctie en opname-opties.
 16. Caiway – Caiway biedt een breed scala aan zenders, waaronder HD-kanalen en premium-kanalen zoals Ziggo Sport Totaal. De dienst is beschikbaar voor klanten van Caiway en biedt ook een terugkijkfunctie en opname-opties.
 17. Delta – Delta biedt een breed scala aan zenders, waaronder HD-kanalen en premium-kanalen zoals Ziggo Sport Totaal. De dienst is beschikbaar voor klanten van Delta en biedt ook een terugkijkfunctie en opname-opties.
 18. Tweak – Tweak biedt een breed scala aan zenders, waaronder HD-kanalen en premium-kanalen zoals Ziggo Sport Totaal. De dienst is beschikbaar voor klanten van Tweak en biedt ook een terugkijkfunctie en opname-opties.
 19. VodafoneZiggo – VodafoneZiggo biedt een breed scala aan zenders, waaronder HD-kanalen en premium-kanalen zoals HBO en Film1. De dienst is beschikbaar voor klanten van VodafoneZiggo en biedt ook een terugkijkfunctie en opname-opties.
 20. Canal+ – Canal+ biedt een breed scala aan zenders, waaronder HD-kanalen en premium-kanalen zoals Canal+ Sport en Canal+ Series. De dienst is beschikbaar voor een maandelijks bedrag en biedt ook een terugkijkfunctie en opname-opties.

5. TV-apps

Tegenwoordig bieden steeds meer tv-zenders hun eigen tv-app aan. Met een tv-app kun je via je smartphone, tablet of smart-tv naar live tv kijken.

Het voordeel van tv-apps is dat je ze vaak gratis kunt downloaden en gebruiken. Een nadeel is dat het aanbod van tv-zenders beperkt kan zijn.


Veelgetselde vragen: Kan ik zonder kabel tv kijken?

Is zonder kabel tv kijken goedkoper?

Ja, het kan zeker goedkoper zijn om zonder kabel tv te kijken.

Met een abonnement op een streamingdienst of online tv-aanbieder betaal je vaak minder dan voor een abonnement op een kabel-tv-aanbieder.

Zijn er beperkingen als ik zonder kabel tv kijk?

Dat hangt af van de manier waarop je zonder kabel tv kijkt.

Met sommige methoden, zoals gratis streamingdiensten, heb je beperkte toegang tot tv-programma’s en films.

Andere methoden, zoals online tv-aanbieders en streamingdiensten, bieden een breder scala aan keuzemogelijkheden.

Digitenne biedt bijvoorbeeld alleen de meest populaire zenders aan.

Welke apparaten heb ik nodig om zonder kabel tv te kijken?

Dat hangt af van de methode die je kiest om zonder kabel tv te kijken.

Als je via een streamingdienst kijkt, heb je alleen een apparaat nodig dat verbinding kan maken met internet, zoals een laptop, tablet of smart-tv.

Digitenne en online tv-aanbieders vereisen daarentegen speciale ontvangers.

Is de kwaliteit van de video’s bij gratis streamingdiensten slechter dan bij betaalde diensten?

Ja, dat kan inderdaad het geval zijn.

Gratis streamingdiensten maken vaak gebruik van minder betrouwbare bronnen om video’s te streamen en kunnen lagere resoluties en kwaliteit bieden.

Betaalde streamingdiensten en online tv-aanbieders bieden over het algemeen hogere kwaliteit video’s.

Kan ik zonder kabel tv kijken als ik geen internetverbinding heb?

Nee, de meeste methoden om zonder kabel tv te kijken vereisen een internetverbinding.

Alleen met Digitenne heb je geen internetverbinding nodig, maar je hebt wel een tv-ontvanger en antenne nodig.


Conclusie: Kan ik zonder kabel tv kijken?

Zoals je hebt gezien, zijn er veel manieren om zonder kabel tv te kijken.

Of je nu kiest voor een streamingdienst, gratis streaming, Digitenne, online tv-aanbieders of tv-apps, er is altijd wel een methode die bij jouw wensen en budget past.

Door de verschillende mogelijkheden te vergelijken, kun je een weloverwogen keuze maken en genieten van je favoriete programma’s zonder hoge kabelrekeningen.


Heb je gedachten of ervaringen die je wilt delen? Laat hieronder een reactie achter!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *