Ga naar de inhoud
Deel nu en maak het verschil!

In een schokkende onthulling is aan het licht gekomen dat duizenden iPhones wereldwijd zijn gecompromitteerd door geavanceerde malware. Deze ontdekking heeft geleid tot grote bezorgdheid over de veiligheid van een van de meest vertrouwde smartphone-merken.

Ze hebben de achterdeur van de iPhone gevonden

IPhone Hack 2023:

  • Verregaande Toegang: De malware geeft aanvallers volledige controle over de getroffen iPhones, waardoor ze toegang hebben tot camera’s, telefoongesprekken kunnen opnemen en real-time GPS-locaties kunnen volgen.
  • CPU Exploit: De kwetsbaarheid is terug te voeren op een exploit in de ARM CPU-architectuur van de iPhone, vergelijkbaar met eerdere Spectre- en Meltdown-kwetsbaarheden.
  • Complexe Infectieketen: De malware maakt gebruik van een fout in de beeldverwerkingsbibliotheek van Apple, wat leidt tot een geheugenlek en buffer overflow. Dit stelt aanvallers in staat om willekeurige code uit te voeren en de iMessage-sandbox te omzeilen.
  • Vier Jaar Onderzoek: Na vier jaar intensief onderzoek, mede door de besmetting van apparaten van Kaspersky onderzoekers begin 2023, is de volledige omvang van deze ‘Triangle DB’ infectieketen blootgelegd.

Apple heeft de kwetsbaarheden gepatcht in iOS-versies tot en met 16.2.

Desondanks bestaan er zorgen over mogelijke betrokkenheid van overheidsorganisaties zoals de NSA bij het creรซren van achterdeuren in Apple’s chips. Dit incident benadrukt de noodzaak van meer controle en transparantie in het gebruik van prioritaire software.

Voor meer informatie en updates over deze kwestie, blijf ons volgen.

Bron: https://securelist.com/triangledb-triangulation-implant/110050/

Lees ook: Zin in een TV-makeover? Ontdek de magie van Android TV launchers!

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties