Ga naar de inhoud

Illegaal IPTV-netwerk in Oostenrijk ontmanteld en $1,74 miljoen in beslag genomen

  • 2 min read

De Oostenrijkse politie heeft 20 mensen door het hele land gearresteerd die verbonden zijn met een illegaal IPTV-netwerk. Tussen 2016 en 2023 hebben ze auteursrechtelijk beschermde uitzendingen gedecodeerd en deze opnieuw gedistribueerd naar duizenden klanten.

Het onderzoek naar het illegale netwerk begon na een klacht die in Duitsland werd ingediend. Dit leidde tot de ontdekking van een criminele onderneming bestaande uit 80 daders, allemaal Turkse staatsburgers.

Iptv problemen wereldwijd!

De piraterijring had een hiërarchie van leveranciers, die tv-signalen decodeerden en leverden, en wederverkopers die toegang kochten tot het signaal voor maximaal $50/jaar en het vervolgens doorverkochten aan eindklanten voor maximaal $200/jaar.

Hoewel de operatie kortstondig werd gepromoot via Facebook-advertenties, werden klanten voornamelijk bereikt via ‘mond-tot-mondreclame’. Veel klanten werden op hun beurt weer resellers in een piramide-achtige uitbreiding.

Uit de aankondiging van de politie blijkt dat in Oostenrijk 15 resellers en drie leveranciers zijn geïdentificeerd.

Elke reseller had tussen de 300 en 2.500 klanten, die hen een jaarabonnement betaalden om toegang te krijgen tot de illegale uitzending.

Is Een VPN Essentieel Voor IPTV? De Complete Handleiding 2.0

De arrestaties

De arrestaties vonden plaats in Wenen, Neder-Oostenrijk, Salzburg, Vorarlberg en Tirol. Tijdens de wetshandhavingsoperatie zijn de volgende items in beslag genomen:

  • €1,6 miljoen ($1,74M) van 60 bankrekeningen
  • 35 servers gebruikt voor signaaldecodering en IPTV-feeddistributie
  • Een luxe Audi A7 auto
  • 55 computersystemen, harde schijven en smartphones

“De hoofddaders bezaten luxe onroerend goed, sportwagens en ook verschillende bedrijven, clubs en privéverenigingen”, staat in de aankondiging van de Oostenrijkse politie.

“Een deel van het illegaal verdiende geld werd gebruikt voor legale investeringen en bracht de leveranciers zo in de hogere economische cyclus.”

De gearresteerde personen hebben schuld bekend aan commerciële fraude, witwassen van geld, de Access Control Act en bepalingen van de Auteurswet.

De resterende leden van de misdaadgroep bevinden zich in Duitsland, waar het centrum van de illegale operaties was gevestigd. De autoriteiten daar moeten echter nog civiele procedures starten.

Deel dit bericht om anderen te waarschuwen voor de gevaren van het betrokken raken bij illegale IPTV-netwerken en om het bewustzijn over dit groeiende probleem te vergroten.

Bron: https://www.bleepingcomputer.com/news/security/pirate-iptv-network-in-austria-dismantled-and-174-million-seized/

Laat deze post viraal gaan op je sociale media!

Heb je een dringende vraag? Wacht niet langer! Stuur nu direct een WhatsApp-bericht naar +31630338229. Ik sta klaar om je te helpen en antwoord meestal binnen 10 minuten. Of het nu om advies gaat of een snelle oplossing, ik ben hier om je te ondersteunen. Laat je vraag niet onbeantwoord - stuur een bericht en krijg snel duidelijkheid!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *