Ga naar de inhoud
Deel nu en maak het verschil!

Om van je gewone TV een Android TV te maken, kun je gebruikmaken van een Android TV-box of een streamingapparaat dat Android TV als besturingssysteem gebruikt. Hier zijn de stappen om dit te doen:

 1. Kies een Android TV-box of Streamingapparaat: Populaire opties zijn de Google Chromecast met Google TV, Nvidia Shield TV, en Xiaomi Mi Box. Deze apparaten variëren in prijs en functies, dus kies er een die past bij jouw behoeften en budget.
 2. Sluit het Apparaat aan op je TV: Verbind het Android TV-apparaat met je TV via een HDMI-kabel. Zorg ervoor dat je TV op de juiste HDMI-ingang is ingesteld.
 3. Sluit het Apparaat aan op Stroom: Gebruik de meegeleverde stroomadapter om het apparaat van stroom te voorzien.
 4. Verbind met het Internet: Volg de instructies op het scherm om het apparaat te verbinden met je Wi-Fi-netwerk. Een stabiele internetverbinding is essentieel voor streaming en het gebruik van apps.
 5. Log in met je Google-account: Je hebt een Google-account nodig om toegang te krijgen tot de Google Play Store en verschillende functies van Android TV. Als je nog geen account hebt, kun je er gratis een aanmaken.
 6. Download Apps: Zodra je bent ingelogd, kun je apps downloaden vanuit de Google Play Store. Dit omvat streamingdiensten, games en andere nuttige apps.
 7. Pas je Instellingen en Voorkeuren aan: Ga naar de instellingen om je Android TV-box te personaliseren. Je kunt dingen aanpassen zoals beeld- en geluidsinstellingen, toegankelijkheidsopties, en apparaatvoorkeuren.

Verhoog Je Streamingspel: Bekijk Nu de Beste Android 12 TV Boxen en Mediaspelers!

Installeren van apps op je Android TV

Installeren van apps op je Android TV

Het installeren van apps op je Android TV is eenvoudig en snel te doen. Volg deze stappen om toegang te krijgen tot een breed scala aan apps, van streamingdiensten tot games en sociale media.

Stap 1: Toegang tot de Google Play Store

Om apps te installeren op je Android TV, moet je toegang hebben tot de Google Play Store. Dit kan via de Android TV Box of op smart tv’s met ingebouwde Android TV.

Navigeer naar de Google Play Store-app op je Android TV en open deze.

Stap 2: Zoeken en downloaden van apps

Zodra je toegang hebt tot de Google Play Store, kun je zoeken naar de gewenste apps en deze downloaden. Denk aan streamingdiensten zoals Netflix, YouTube en Spotify, maar ook games en sociale media apps.

Voer de naam van de app in de zoekbalk in en selecteer de gewenste app uit de zoekresultaten. Klik op ‘Installeren’ om de app te downloaden en te installeren op je Android TV.

Beste apps voor Android TV

Er zijn tal van apps beschikbaar voor Android TV, maar sommige zijn populairder en handiger dan andere. Hier zijn enkele van de beste apps om op je Android TV te installeren:

 1. Netflix: Een van de meest populaire streamingdiensten, met een uitgebreid aanbod van films, series en documentaires.
 2. YouTube: Bekijk je favoriete video’s, volg kanalen en ontdek nieuwe content met de officiële YouTube-app voor Android TV.
 3. Spotify: Luister naar je favoriete muziek en ontdek nieuwe nummers met deze populaire muziekstreamingdienst.
 4. Kodi: Een veelzijdige mediacentertoepassing waarmee je jouw eigen media kunt organiseren en streamen, evenals toegang tot een breed scala aan add-ons en plug-ins.
 5. Plex: Stream je eigen media vanaf je computer of NAS naar je Android TV met deze gebruiksvriendelijke mediaserverapp.

Er zijn nog veel meer apps beschikbaar voor Android TV, dus neem de tijd om de Google Play Store te verkennen en de apps te vinden die het beste bij jouw voorkeuren en behoeften passen.

Tv-merken die Android TV aanbieden

Hoe maak ik van mijn tv een Android TV? Top 3 opties

1. Sony

Sony is een bekend merk op het gebied van elektronica en biedt een breed scala aan smart tv’s met Android TV. Deze televisies staan bekend om hun hoge kwaliteit en uitstekende prestaties, waardoor ze een populaire keuze zijn voor consumenten die op zoek zijn naar een smart tv met Android TV.

2. Philips

Philips is een ander gerenommeerd merk dat Android TV aanbiedt op een deel van hun smart tv-modellen. Deze tv’s zijn uitgerust met de nieuwste technologieën en bieden gebruikers een naadloze en gebruiksvriendelijke ervaring.

3. TCL

TCL is een groeiend merk op de televisiemarkt en biedt ook Android TV op een aantal van hun smart tv-modellen. Met aantrekkelijke prijzen en goede beeldkwaliteit zijn TCL Android TV’s een uitstekende optie voor mensen met een beperkt budget.

4. Hisense

Hisense is een Chinees elektronicamerk dat ook een reeks smart tv’s met Android TV aanbiedt. Deze tv’s zijn beschikbaar in verschillende prijsklassen en bieden een goede prijs-kwaliteitverhouding.

5. Sharp

Sharp, een Japans merk, biedt eveneens Android TV op een selectie van hun smart tv’s. Met betrouwbare prestaties en geavanceerde technologie zijn Sharp Android TV’s een solide keuze voor consumenten.

Belangrijk: Controleer de specificaties

Het is belangrijk om de specificaties van de tv te controleren voordat je een aankoop doet. Hoewel deze merken Android TV aanbieden op sommige van hun modellen, zijn er ook smart tv’s zonder Android TV. Controleer dus altijd of het specifieke model dat je overweegt te kopen daadwerkelijk Android TV ondersteunt.

Er zijn verschillende tv-merken die Android TV aanbieden, variërend in prijs en kwaliteit. De keuze voor een merk hangt af van je persoonlijke voorkeur, budget en specifieke behoeften.

Vergeet niet om de specificaties van het tv-model te controleren om er zeker van te zijn dat het Android TV ondersteunt voordat je een aankoop doet.


Verbinden van smartphone of tablet met Android TV

Om je smartphone of tablet te verbinden met een Android TV, volg je deze stappen:

 1. Zorg ervoor dat zowel je Android TV als je smartphone of tablet verbonden zijn met hetzelfde wifi-netwerk.
 2. Download en installeer de Google Home-app op je smartphone of tablet.
 3. Open de Google Home-app en tik op het plus-icoon (+) in de linkerbovenhoek.
 4. Tik op ‘Apparaat instellen’ en vervolgens op ‘Nieuwe apparaten’.
 5. Volg de instructies in de app om je Android TV te koppelen aan je smartphone of tablet.

Verschillen tussen Chromecast en Android TV Box

Er zijn enkele belangrijke verschillen tussen Chromecast en Android TV Box:

 • Gebruikersinterface: Chromecast heeft geen eigen gebruikersinterface en vereist een smartphone, tablet of computer om content te streamen. Android TV Box heeft een eigen interface met toegang tot apps en instellingen.
 • App-ondersteuning: Hoewel Chromecast veel streaming-apps ondersteunt, zijn er meer apps beschikbaar voor Android TV Box via de Google Play Store.
 • Prijs: Chromecast is meestal goedkoper dan Android TV Box, maar biedt minder functionaliteit.

Veelgestelde vragen: Hoe maak ik van mijn tv een Android TV?

Hoe reset ik mijn Android TV Box?

Om je Android TV Box te resetten, ga je naar ‘Instellingen’ > ‘Opslag en reset’ > ‘Fabrieksgegevens herstellen’ en volg je de instructies op het scherm.

Kan ik mijn Android TV updaten naar de nieuwste versie?

Ja, je kunt je Android TV updaten naar de nieuwste versie via ‘Instellingen’ > ‘Over’ > ‘Systeemupdate’.

Werkt Apple AirPlay op Android TV?

Hoewel Android TV geen native ondersteuning heeft voor Apple AirPlay, zijn er apps van derden beschikbaar om AirPlay-functionaliteit toe te voegen, zoals AirScreen.

Heb je gedachten of ervaringen die je wilt delen? Laat hieronder een reactie achter!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *