Ga naar de inhoud
Deel nu en maak het verschil!

Wil je weten hoe je snel en simpel een app opnieuw kunt installeren? Geen zorgen!

In deze gids deel ik eenvoudige stappen waarmee je jouw favoriete apps in een handomdraai weer kunt gebruiken.

Een App opnieuw installeren kan verschillende redenen hebben. Soms kan een app vastlopen, foutmeldingen geven of niet goed meer werken na een update.

Door de app opnieuw te installeren, kun je deze problemen vaak verhelpen. Ook kan het zijn dat je per ongeluk een app hebt verwijderd die je toch weer wilt gebruiken. In dat geval is opnieuw installeren de oplossing.

Een Android app opnieuw installeren

Als je een app opnieuw wilt installeren op je Android-apparaat, volg dan deze eenvoudige stappen:

 1. Verwijder de app: Ga naar het startscherm van je apparaat en zoek de app die je opnieuw wilt installeren. Houd het app-icoon ingedrukt totdat een menu verschijnt. Kies vervolgens de optie om de app te verwijderen. Dit kan “Verwijderen”, “Verplaatsen naar prullenbak” of een vergelijkbare optie zijn, afhankelijk van je apparaat en Android-versie.
 2. Bevestig de verwijdering: Na het selecteren van de verwijderoptie, wordt meestal een pop-upvenster weergegeven waarin wordt gevraagd of je zeker weet dat je de app wilt verwijderen. Tik op “OK” of “Verwijderen” om de app definitief van je apparaat te verwijderen.
 3. Ga naar de Google Play Store: Nadat je de app hebt verwijderd, open je de Google Play Store-app op je apparaat. Je kunt dit vinden in het app-overzicht of door te zoeken op “Play Store” in de zoekbalk van je apparaat.
 4. Zoek de app: Gebruik de zoekbalk bovenaan de Play Store om de app te vinden die je opnieuw wilt installeren. Typ simpelweg de naam van de app in en tik op de zoekknop.
 5. Installeer de app opnieuw: Zodra je de app hebt gevonden in de zoekresultaten, tik je erop om naar de app-pagina te gaan. Hier zie je een knop met “Installeren”. Tik hierop en volg eventuele verdere instructies om de installatie te voltooien.
 6. Wacht tot de installatie is voltooid: Zodra je op de knop “Installeren” hebt getikt, begint de Play Store met het downloaden en installeren van de app op je apparaat. Wacht geduldig tot dit proces is voltooid.
 7. Open de app: Zodra de installatie is voltooid, zie je een melding dat de app succesvol is geïnstalleerd. Ga terug naar het startscherm van je apparaat en zoek naar het app-icoon. Tik erop om de app te openen en te gebruiken.

En dat is alles! Je hebt nu de app succesvol opnieuw geïnstalleerd op je Android-apparaat. Als je nog verdere vragen hebt of hulp nodig hebt, laat het me gerust weten!

Lastige Android-apps verwijderen (Bloatware)

Android-apps verwijderen die niet kunnen worden verwijderd

Handleiding: Hoe je snel je favoriete app terugkrijgt

Geen paniek als je je favoriete app kwijt bent! Ik laat je zien hoe je hem snel en gemakkelijk terug kunt krijgen. Volg deze eenvoudige stappen en je bent binnen de kortste keren weer aan het genieten van je favoriete app.

Stap 1: Zoeken in de App Store

 • Open de App Store op je apparaat.
 • Ga naar het zoekvak bovenaan het scherm.
 • Typ de naam van de app die je wilt terugkrijgen.

Stap 2: Identificeer de juiste app

 • Bekijk de zoekresultaten en identificeer de app die je zoekt. Controleer de naam en het pictogram om er zeker van te zijn dat je de juiste app selecteert.

Stap 3: Her installeer de app

 • Tik op de app om naar de app-pagina te gaan.
 • Zoek naar de knop “Downloaden” of het wolkpictogram met een pijl erin. Dit geeft aan dat de app eerder op je apparaat stond maar nu verwijderd is.
 • Tik op de knop om de app opnieuw te downloaden.

Stap 4: Wacht op de installatie

 • Nadat je op de downloadknop hebt getikt, zal de app beginnen met downloaden en installeren op je apparaat.
 • Afhankelijk van de grootte van de app en de snelheid van je internetverbinding kan dit enige tijd duren. Wees geduldig en wacht tot de installatie is voltooid.

Stap 5: Open de app

 • Zodra de installatie is voltooid, vind je de app op je startscherm.
 • Tik op het app-pictogram om de app te openen en te gebruiken zoals je gewend bent.

Gefeliciteerd! Je hebt zojuist met succes je favoriete app opnieuw geïnstalleerd en bent weer klaar om ervan te genieten.

Een Windows App Opnieuw Installeren

Een Windows App opnieuw installeren is een fluitje van een cent. Volg deze eenvoudige stappen:

 1. Open de Microsoft Store: Klik op het Microsoft Store-pictogram op je taakbalk of zoek naar “Microsoft Store” in het zoekvak van Windows.
 2. Zoek de app: Typ de naam van de app die je opnieuw wilt installeren in het zoekvak van de Microsoft Store en druk op Enter.
 3. Selecteer de app: Klik op de app in de zoekresultaten om naar de app-pagina te gaan.
 4. Kies voor opnieuw installeren: Op de app-pagina zie je een knop met “Installeren” of “Opnieuw installeren”. Klik erop om de installatie van de app te starten.
 5. Wacht tot de installatie is voltooid: Zodra je op de knop hebt geklikt, begint de app te downloaden en te installeren. Wacht tot het proces is voltooid.
 6. Open de app: Zodra de installatie is voltooid, kun je de app openen vanuit het Startmenu of het bureaublad en ermee aan de slag gaan.

Dat is alles! Je hebt nu met succes je Windows-app opnieuw geïnstalleerd en bent klaar om weer productief te zijn.

Cache Geheugen op je Android Tv Verwijderen

Wis Cache op Android TV

Om het RAM-geheugen op je Android TV op te schonen en de prestaties te verbeteren, volg je deze stappen:

 1. Toegang tot Instellingen: Gebruik je afstandsbediening om naar het Instellingenmenu op je Android TV te gaan.
 2. Zoek Apps: Zoek naar de optie met de naam “Apps” of “Applicaties” in het Instellingenmenu en selecteer deze.
 3. Beheer Apps: Binnen het Apps-menu zie je een lijst met alle geïnstalleerde apps op je Android TV. Blader door de lijst om de app of apps te vinden die je wilt sluiten of gedwongen wilt stoppen.
 4. Forceer het Stoppen van Apps: Selecteer de app die je wilt sluiten en je ziet de opties om deze te Forceren stoppen of te Sluiten. Kies de optie om deze te Forceren stoppen om de app volledig af te sluiten.
 5. Cache Wissen: Daarnaast kun je de cache van individuele apps wissen om meer geheugen vrij te maken. Selecteer de app en kies vervolgens de optie om de Cache te wissen.
 6. Herhaal indien nodig: Herhaal het proces voor andere apps die je wilt sluiten of de cache voor wilt wissen. Wees voorzichtig om geen systeemkritische apps te stoppen, omdat dit problemen kan veroorzaken met de functionaliteit van je Android TV.
 7. Herstart: Na het sluiten van onnodige apps en het wissen van de cache, overweeg je om je Android TV opnieuw op te starten. Hiermee wordt het systeem vernieuwd en worden eventuele resterende bronnen vrijgegeven.

Door deze stappen te volgen, kun je effectief het RAM-geheugen opschonen op je Android TV en mogelijk de snelheid en responsiviteit ervan verbeteren.

Infuse is een krachtige mediaspeler voor iPhone, iPad en Apple TV, waarmee je verschillende soorten mediabestanden kunt afspelen, zoals video’s, muziek en foto’s. Om te ontdekken hoe Infuse werkt en of het gratis is, kun je de volgende stappen volgen:

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties