Ga naar de inhoud
Deel nu en maak het verschil!

Het bijwerken van de firmware op je H96 Max Android TV box is een belangrijke stap om de prestaties en functionaliteit te verbeteren. In dit artikel leggen we je in eenvoudige stappen uit hoe je dit kunt doen.

We zullen je laten zien hoe je de nieuwste H96 Max firmware update voor je specifieke model kunt downloaden en hoe je deze kunt bijwerken via zowel een USB-flashdrive als een SD-kaart.

Volg deze instructies nauwkeurig op en geniet van de nieuwste firmware voor je H96 Max Android TV box!

👉 Mis Het Niet: Vind de Beste Mediaspelers en Goedkope TV Boxen van 2023 👈

De nieuwste H96 Max firmware Update: RK3318 / RK3566 / RK3588

Updaten van je H96 Max Firmware (Windows)

Ben je op zoek naar de nieuwste H96 Max firmware? Geen zorgen, je bent op de juiste plek! Hier vind je alle benodigde firmware om je toestel up-to-date te houden. Of je nu op zoek bent naar de stock firmware of een aangepaste ROM, wij hebben precies wat je nodig hebt.

Met slechts een paar klikken kun je je H96 Max voorzien van de nieuwste firmware en profiteren van verbeterde prestaties en functies. Lees verder om te ontdekken hoe je dit gemakkelijk kunt doen.

Stap 1: Kies je RK3318 / RK3566 / RK3588 toestel: Bezoek de website (klik de download link onderin) en zoek naar het specifieke model van je H96 Max met de RK-chip. Ze hebben een breed scala aan H96 Max firmware beschikbaar, dus zorg ervoor dat je het juiste model selecteert.

Stap 2: Klik op de download knop: Zodra je het juiste model hebt geselecteerd, zie je een download knop naast de firmware. Klik erop om het downloadproces te starten. Zorg ervoor dat je een betrouwbare internetverbinding hebt om de download soepel te laten verlopen.

Stap 3: De firmware installeren: Nadat de firmware is gedownload, kun je deze installeren op je H96 Max. Volg de instructies van je apparaat om de installatie te voltooien. Zorg ervoor dat je een back-up maakt van je gegevens voordat je de H96 Max firmware bijwerkt, om eventueel gegevensverlies te voorkomen.

Stap 4: Start je TV box opnieuw op: Zodra de installatie is voltooid, raden we aan om je TV box opnieuw op te starten. Hierdoor worden de wijzigingen van de nieuwe firmware van kracht. Na het opnieuw opstarten kun je genieten van de nieuwste functies en verbeteringen die de firmware biedt.

H96 Max firmware systeem Update (video)

Download de H96 Max Plus firmware Flash Tool en Drivers

De H96 Max Plus TV Box USB Driver is een softwarecomponent die ervoor zorgt dat er een stabiele verbinding tot stand wordt gebracht tussen het besturingssysteem van je computer en je Oppo Android-telefoon.

Zonder deze driver zal de verbinding niet goed werken tijdens het ontwikkelen van je telefoon. Om de H96 Max Plus TV Box USB Driver te downloaden, kun je de volgende stappen volgen:

 1. Ga naar de website.
 2. Navigeer naar de ondersteuningspagina of het downloadgedeelte van de website.
 3. Zoek naar de juiste USB Driver voor jouw besturingssysteem (Windows 10, Windows 8.1, Windows 8, Windows 7).
 4. Klik op de downloadlink en sla het installatiebestand op je computer op.
 5. Nadat het bestand is gedownload, dubbelklik je erop om de installatie te starten.
 6. Volg de instructies op het scherm om de driver op je computer te installeren.

Zodra de H96 Max Plus TV Box USB Driver is geïnstalleerd, kun je je Oppo Android-telefoon met je computer verbinden en de benodigde handelingen uitvoeren, zoals het updaten van de firmware.

Belang van de juiste drivers en tools bij firmware updates

Het hebben van de juiste drivers en tools is van cruciaal belang bij het uitvoeren van H96 Max firmware updates. Hier zijn enkele redenen waarom deze essentieel zijn:

 1. Stabiele verbinding: De USB Driver zorgt voor een stabiele verbinding tussen je computer en je Oppo Android-telefoon, waardoor een veilige gegevensoverdracht mogelijk is tijdens het updaten van de firmware.
 2. Compatibiliteit: De juiste drivers en tools zorgen ervoor dat de firmware-update compatibel is met je H96 Max Plus TV Box, waardoor mogelijke problemen of fouten worden voorkomen.
 3. Functionaliteit: Met de Flash Tool en Flash File kun je wijzigingen aanbrengen in de software van je H96 Max Plus TV Box, zoals het toevoegen van nieuwe functies, het oplossen van bugs of het verbeteren van de prestaties.

Door ervoor te zorgen dat je de juiste drivers en tools hebt gedownload en geïnstalleerd, kun je het maximale uit je H96 Max Plus TV Box halen en genieten van een betere gebruikerservaring.

Goedkope TV Boxen Kopen: De Risico’s Onthuld 2023 (Update)

Het downloaden van de H96 Max USB Driver, Flash Tools en Flash Files

Het downloaden van de H96 Max USB Driver, Flash Tool en Flash File is een belangrijke stap als je van plan bent om de firmware van je H96 Max te updaten.

Deze drivers en tools stellen je in staat om een stabiele verbinding tot stand te brengen tussen je computer en je Oppo Android-telefoon, en om wijzigingen aan te brengen in de software van je apparaat.

Zorg ervoor dat je de juiste versies van de drivers en tools downloadt die compatibel zijn met jouw besturingssysteem en apparaat model.

Met de juiste drivers en tools kun je probleemloos genieten van de nieuwste functies en verbeteringen op je H96 Max. Veel succes met het updaten van je H96 Max firmware!

Oplossen van veelvoorkomende problemen met de H96 Max Firmware

Heb je onlangs problemen ervaren met je H96 Max Firmware? Maak je geen zorgen, we zijn hier om je te helpen! Veel mensen hebben vergelijkbare problemen gehad, maar gelukkig zijn er oplossingen beschikbaar.

Laten we eens kijken naar de 10 meest voorkomende problemen waar gebruikers tegenaan lopen:

 1. Probleem met het opstarten: Als je H96 Max TV Box problemen heeft met het opstarten, probeer dan een harde reset door de voedingskabel los te koppelen, enkele minuten te wachten en deze vervolgens weer aan te sluiten.
 2. Geen beeld: Controleer de HDMI-verbinding en zorg ervoor dat je tv op het juiste HDMI-kanaal staat. Probeer een andere HDMI-kabel of poort als het probleem aanhoudt.
 3. Probleem met WiFi: Zorg ervoor dat je WiFi-verbinding goed werkt. Je kunt de verbinding resetten door de router uit te schakelen en opnieuw in te schakelen. Controleer ook de netwerkinstellingen op je H96 Max.
 4. Firmware update problemen: Het is belangrijk om de firmware van je apparaat regelmatig bij te werken. Als er problemen zijn met het bijwerken van de firmware, probeer dan een fabriek reset van het apparaat en probeer het opnieuw.
 5. Geluidsproblemen: Controleer de geluidsinstellingen op zowel je H96 Max als je tv. Probeer een andere HDMI-kabel of -poort als het probleem blijft bestaan.
 6. Problemen met de afstandsbediening: Vervang de batterijen van de afstandsbediening en zorg ervoor dat er geen obstakels zijn tussen de afstandsbediening en het apparaat.
 7. Apps werken niet: Zorg ervoor dat alle apps up-to-date zijn. Als een bepaalde app problemen veroorzaakt, probeer deze dan te verwijderen en opnieuw te installeren.
 8. Geen verbinding met de server: Dit kan te maken hebben met je internetverbinding. Probeer de router te resetten en controleer de netwerkinstellingen op je apparaat.
 9. Oververhitting: Zorg ervoor dat het apparaat op een koele, goed geventileerde plek staat. Oververhitting kan leiden tot verschillende problemen.
 10. Probleem met USB-connectiviteit: Als je problemen ondervindt bij het aansluiten van een USB-apparaat, probeer dan een andere USB-poort of kabel.

Onthoud dat als je nog steeds problemen ondervindt na het proberen van deze oplossingen, het misschien tijd is om contact op te nemen met de klantenservice voor verdere hulp.

Budget Android TV Boxen: Onze Top 5 Keuzes en Test

Hoe kan ik problemen oplossen die niet in de blogpost worden genoemd?

 1. Zoek naar het probleem online: Gebruik zoekmachines om te zoeken naar het specifieke probleem dat je tegenkomt. Er is een kans dat anderen hetzelfde probleem hebben gehad en oplossingen hebben gedeeld op forums, blogs of sociale media.
 2. Raadpleeg de officiële documentatie: De officiële website van de fabrikant of ontwikkelaar van de H96 Max firmware kan handleidingen, FAQ’s of ondersteuningsforums hebben die nuttig kunnen zijn.
 3. Neem contact op met de klantenservice: Als je het probleem niet zelf kunt oplossen, overweeg dan om contact op te nemen met de klantenservice van de fabrikant. Zij hebben vaak toegang tot meer gedetailleerde informatie en kunnen specifieke instructies geven.
 4. Probeer een fabriek reset: Als niets anders werkt, kan een fabriek reset soms helpen. Let op: dit zal alle gegevens op het apparaat wissen, dus zorg ervoor dat je een back-up maakt van belangrijke gegevens voordat je deze stap neemt.
 5. Zoek professionele hulp: Als je je niet comfortabel voelt bij het oplossen van het probleem zelf, overweeg dan om professionele hulp te zoeken. Dit kan een technische ondersteuningsdienst zijn, of zelfs een technisch onderlegde vriend of familielid.

H96 max firmware android 9 Downloaden

De H96 Max X3 TV Box is een populaire keuze onder Android TV Box-gebruikers vanwege zijn geweldige functies en prestaties. Als je een trotse eigenaar bent van de H96 Max X3 en je wilt graag de nieuwste firmware-update krijgen, dan ben je op de juiste plek.

Model: H96 Max X3 TV Box
Bestand: AML_user_H96MaxX3_9_20210323.1555.img
File grootte: 759 MB
Versie: Android 9 Pie
Platform: AMLogic S905x3

H96 Max x3 Firmware / (Download)

H96 max firmware (H616 Android 10) Downloaden

Model: H96 Max H616 TV Box
Bestand: H616_user_H96MaxH616_10_20210803.1053.img
File grootte: 1.49 GB
Versie: Android 10
Platform: Allwinner H616

 1. Zoek de juiste firmware-versie voor jouw TV Box (in dit geval H616_user_H96MaxH616_10_20210803.1053.img) en download het bestand.
 2. Sluit een USB-flashdrive aan op jouw computer en kopieer het gedownloade firmware-bestand naar de USB-flashdrive.
 3. Verbind de USB-flashdrive met de H96 Max H616 TV Box.
 4. Ga naar de instellingen van de TV Box en zoek naar de optie “Firmware-update”.
 5. Selecteer het firmware-bestand op de USB-flashdrive en start de update.

H96 Max H616 Firmware / (Download)

H96 max firmware Android 11 Downloaden

Als trotse eigenaar van de H96 Max V11 TV Box wil je natuurlijk altijd profiteren van de nieuwste functies en verbeterde prestaties. Gelukkig is het nu mogelijk om je firmware bij te werken naar Android 11, waardoor je een geheel nieuwe ervaring kunt verwachten.

Model: H96 Max V11 TV Box
Bestand: RK3318_userdebug_H96_Max_V11_11_20210510.2115.img
File grootte: 2.07 GB
Versie: Android 11
Platform: Rockchip RK3318

H96 Max V11 Firmware / (Download)

Review van de Nokia 8010 Streaming Box: Is Het Kijkplezier Waard?

H96 Max Projector firmware update Downloaden

ls je een trotse eigenaar bent van de H96 Max Projector, dan ben je waarschijnlijk altijd op zoek naar manieren om de prestaties ervan te verbeteren. Een effectieve manier om dit te doen is door regelmatig de firmware van je projector bij te werken.

Model: H96 Max Projector
Bestand: aml_s905x_6.0_H96Max_mac_20190929.img
File grootte:  479 MB
Versie: Android 9 Pie
Platform: Allwinner H6

H96 Max projector Firmware / (Download)

Het bijwerken van de firmware van je H96 Max Projector kan een significante verbetering bieden voor de prestaties en functionaliteit van je apparaat.

Met de gedetailleerde handleiding en handige tips die we in dit artikel hebben besproken, ben je nu goed uitgerust om zelf de firmware van je projector bij te werken.

Vergeet niet om regelmatig te controleren op nieuwe firmware-updates en profiteer van de nieuwste functies en bugfixes die beschikbaar zijn. Haal het meeste uit je H96 Max Projector met up-to-date firmware!

H96 max firmware Amlogic USB Burning tool installeren

Het verkrijgen van de juiste tools is van essentieel belang bij het uitvoeren van firmware-updates op je H96 Max Android TV Box. In dit artikel zullen we je laten zien hoe je de Amlogic USB Burning Tool kunt downloaden, installeren en gebruiken om firmware-updates op je apparaat uit te voeren.

Stap 1: Download de Amlogic USB Burning Tool

 1. Ga naar de officiële website waar je de Amlogic USB Burning Tool kunt downloaden.
 2. Zoek naar de downloadlink en klik erop om het zip-bestand te downloaden.
 3. Zodra het downloaden is voltooid, pak je het zip-bestand uit naar een locatie naar keuze op je computer.

Stap 2: Installeer de Amlogic USB Burning Tool

 1. Navigeer naar de uitgepakte map en zoek het bestand genaamd “setup.exe”.
 2. Dubbelklik op “setup.exe” om de installatie van de Amlogic USB Burning Tool te starten.
 3. Een beheerdersprompt verschijnt met de vraag of je wijzigingen op je computer wilt toestaan. Klik op “Ja” om door te gaan.
 4. Volg de installatie-instructies op het scherm door op “Next” en vervolgens op “Install” te klikken.
 5. Wacht tot de installatie is voltooid.

Stap 3: Verbind je H96 Max met je computer

 1. Neem een USB-kabel en verbind je H96 Max Android TV Box met je computer.
 2. Zorg ervoor dat je H96 Max is ingeschakeld en klaar is om verbinding te maken.

Stap 4: Gebruik van de Amlogic USB Burning Tool

 1. Open de geïnstalleerde Amlogic USB Burning Tool op je computer.
 2. In de tool zie je een optie om je firmware te selecteren. Klik op deze optie.
 3. Navigeer naar de locatie waar je de firmware van je H96 Max hebt opgeslagen en selecteer het juiste bestand.
 4. Zorg ervoor dat de firmware overeenkomt met het model en de specificaties van je H96 Max.
 5. Nadat je de firmware hebt geselecteerd, ben je klaar om door te gaan met het flashen van de firmware.

Stap 5: Flashen van de firmware

 1. Gebruik een gewone speld om op de resetknop aan de achterkant van je H96 Max Android TV Box te drukken.
 2. Houd de resetknop enkele seconden ingedrukt.
 3. Je zult zien dat er een onbekend apparaat verschijnt in de Apparaatbeheer op je computer.
 4. Klik met de rechtermuisknop op het onbekende apparaat en selecteer “Stuurprogramma bijwerken”.
 5. Kies de optie “Mijn computer doorbladeren” en klik vervolgens op “Laat me kiezen uit een lijst van beschikbare stuurprogramma’s op mijn computer”.
 6. Klik op “Schijf hebben” en blader naar de locatie waar je de Amlogic USB Burning Tool hebt geïnstalleerd.
 7. Selecteer het juiste stuurprogramma en volg de installatie-instructies op het scherm.
 8. Zodra het stuurprogramma is geïnstalleerd, ben je klaar om firmware-updates uit te voeren met de Amlogic USB Burning Tool.

Nokia Streaming Box 8010 Vs 8000: Welke is de Beste?.

Met de Amlogic USB Burning Tool kun je firmware-updates op je H96 Max Android TV Box uitvoeren, waardoor je nieuwe functies kunt toevoegen, bugs kunt oplossen en de prestaties van je apparaat kunt verbeteren.

Zorg ervoor dat je de juiste firmware hebt en volg de instructies nauwkeurig om een succesvolle update te garanderen.

Let op: Het uitvoeren van firmware-updates brengt bepaalde risico’s met zich mee. Zorg ervoor dat je een betrouwbare firmware gebruikt en maak altijd een back-up van belangrijke gegevens voordat je begint met het updateproces.

Hoe H96 max firmware flashen (video)

 • Deze video gaat over het flashen van firmware voor goedkope Chinese Android TV-boxen.
 • Het is belangrijk om de juiste firmware te vinden voor je Android-box.
 • Je hebt een USB naar USB-kabel, een tandenstoker of iets dergelijks, een pin of een paperclip, en je Android-box nodig.
 • Download de Amlogic USB-tools van de link in de beschrijving en installeer ze op je computer.
 • Gebruik de pin om de resetknop op de achterkant van de Android-box in te drukken en installeer de stuurprogramma’s met behulp van de Amlogic USB Burning Tool.
 • Open de USB Burning Tool, selecteer de Engelse taal, selecteer het firmwarebestand voor je Android-box en start het flashproces.
 • Sluit de USB-kabel aan terwijl je de resetknop ingedrukt houdt en wacht tot het proces is voltooid.
 • Nadat het brandproces succesvol is voltooid, kun je de Android-box normaal opstarten.

H96 max firmware updaten via een sd card

H96 MAX Firmware Downloaden en Voorbereiden

Als trotse bezitter van een h96 max box kun je eenvoudig nieuwe firmware installeren met behulp van de micro SD-kaartmethode. Volg deze eenvoudige gids om je apparaat bij te werken en te profiteren van de nieuwste functies en verbeteringen.

Om te beginnen, heb je een micro SD-kaart en een computer met internetverbinding nodig. Na het downloaden van de h96 max firmware, pak je het bestand uit en kopieer je het naar de micro SD-kaart.

Zorg ervoor dat je de SD-kaart correct formatteert voordat je de firmware erop plaatst.

Cache Geheugen Wissen: De Beste Gids Voor Android In 2023

Risico’s van het Updaten van de H96 MAX Firmware

Het is belangrijk om op te merken dat het updaten van de firmware risico’s met zich meebrengt. Zorg ervoor dat je bekend bent met het proces voordat je begint en maak altijd een back-up van je gegevens om eventueel verlies te voorkomen.

 • Voordat je begint, zorg ervoor dat de stroom niet is aangesloten op je Android TV Box. Plaats vervolgens de micro SD-kaart in de juiste sleuf van de box.
 • Aan de achterkant van het apparaat vind je de A/V-poort. Neem een tandenstoker of een ander niet-geleidend voorwerp en steek het voorzichtig in het gaatje naast de poort. Je zou een lichte druk moeten voelen, wat betekent dat je het resetknopje hebt ingedrukt.
 • Houd het knopje in het A/V-gat ingedrukt terwijl je de stekker in het stopcontact steekt. Blijf de knop ongeveer 10 seconden ingedrukt houden.
 • Als je alles correct hebt gedaan, zou je een groene Android-robot moeten zien met een voortgangsbalk eronder. Dit betekent dat je apparaat begonnen is met het updaten van de firmware. Het kan even duren voordat het proces is voltooid, dus wees geduldig.

Veiligheid en Aanvullende Tips

Onthoud dat het updaten van firmware altijd op eigen risico gebeurt. Als je niet zeker weet wat je doet of als het niet absoluut noodzakelijk is, is het verstandig om geen firmware-updates uit te voeren. Onjuiste firmware-updates kunnen leiden tot tijdelijke of permanente schade aan je apparaat.

Voordat je de firmware bijwerkt, is het raadzaam om een back-up te maken van al je belangrijke gegevens. Mocht er iets misgaan tijdens het updateproces, dan kun je je gegevens veilig herstellen.

Hoe Updaten van de H96 MAX Firmware (video)

Leer Meer over het Updaten van de H96 MAX Firmware

Als je meer gedetailleerde instructies wilt over het updaten van de firmware van je h96 max box, kun je de informatieve YouTube-video bekijken. Deze video biedt een visuele stapsgewijze handleiding en kan je helpen bij het voltooien van het updateproces.

Met deze eenvoudige stappen kun je jouw h96 max box updaten naar de nieuwste firmwareversie en profiteren van een verbeterde gebruikerservaring. Zorg ervoor dat je de stappen zorgvuldig opvolgt en altijd de veiligheidsvoorschriften volgt om ongewenste problemen te voorkomen.

FAQ H96 Max Firmware update

Wat is de H96 Max Firmware?

De H96 Max Firmware is een soort software die op je H96 Max media player loopt en verantwoordelijk is voor de basisfuncties van het apparaat.

Het omvat onder andere updates voor het systeem, controle over afspeelopties en aanpassingen aan de gebruikersinterface.

Hoe update ik de H96 Max Firmware?

Download de laatste H96 Max firmware van de website van de fabrikant Sluit je H96 Max media player aan op je computer

Kopieer de firmware naar een USB-stick Steek de USB-stick in de H96 Max media player.

Volg de instructies op het scherm om het updateproces te voltooien.

Wat moet ik doen als de H96 Max Firmware update mislukt?

Als de update mislukt, probeer dan het volgende:

Controleer of je de laatste firmwareversie hebt.

Herstart de H96 Max media player en probeer opnieuw te updaten.

Als het probleem blijft bestaan, neem dan contact op met de verkoper voor verdere hulp.

Kan ik terugkeren naar een eerdere versie van de H96 Max Firmware?

Ja, je kunt terugkeren naar een eerdere versie van de H96 Max Firmware als je problemen ondervindt met de compatibiliteit of andere problemen met de laatste versie.

Hoe los ik een crash van de H96 Max Firmware op?

Zet de H96 Max mediaplayer uit en aan.

Verwijder eventuele USB-drives die aangesloten zijn op de mediaplayer.

Controleer of er een firmware-update beschikbaar is en update de firmware indien nodig.

Controleer of er conflicten zijn met andere apparaten die tegelijkertijd gebruik maken van hetzelfde netwerk.

Als het probleem blijft bestaan, neem dan contact op met de verkoper voor verder assistentie.

Kan ik een third-party firmware installeren op de H96 Max media player?

Het is afhankelijk van de beleid en beveiligingsinstellingen van de fabrikant, maar in het algemeen wordt het niet aanbevolen om third-party firmware te installeren op media spelers.

Het kan het apparaat beschadigen of de garantie ongeldig maken.

Hoe verbeter ik de prestaties van de H96 Max Firmware?

Zorg ervoor dat je de laatste H96 Max firmware-versie hebt: Controleer regelmatig of er updates beschikbaar zijn en installeer ze wanneer nodig.

Verwijder overbodige bestanden: Houd je media speler schoon door onnodige bestanden en data te verwijderen.

Verander de instellingen: Verander instellingen zoals beeld- en geluidskwaliteit voor een optimale prestatie.

Gebruik een snelle USB-stick: Gebruik een snelle USB-stick om bestanden op te slaan en af te spelen, dit kan de prestaties verbeteren.

Conclusie: H96 Max Firmware

De H96 Max Firmware is een uitstekende optie voor iedereen die op zoek is naar een eenvoudige en krachtige manier om zijn mediastreaming-ervaring te verbeteren.

In dit artikel hebben we gekeken naar de belangrijkste functies en voordelen van deze firmware, waaronder een eenvoudige installatie, uitstekende beeld- en geluidskwaliteit, en een grote compatibiliteit met verschillende besturingssystemen en mediaspelers.

Wat we hierboven besproken hebben, is slechts het topje van de ijsberg als het gaat om de mogelijkheden van de H96 Max Firmware.

Dus als je nog meer wilt weten, aarzel dan niet om verder te lezen op onze website of te zoeken naar aanvullende bronnen op het internet.

En aangezien we bijna aan het einde van deze blogpost zijn, wil ik graag benadrukken dat de H96 Max Firmware een uitstekende keuze is voor iedereen die op zoek is naar een eenvoudige en krachtige oplossing voor mediastreaming.

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest
4 Reacties
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Dj Hose Mendez

beste DroidLogic

ik heb een h96 max v10 rk 3318 deze heb ik in 2021 gekocht nu alleen problemen vast lopen crash oke ik heb gezien de firmeware moet upgegrade worden de link die jullie hier hebben gaat naar een website uit china natuurlijk kan ik geen chinees lezen maar ben wel uit gekomen heb de firmeware gedownload maar kan het niet openen meerdere malen geprobeert het lukt niet hebben jullie een andere manier om de firmware up te loaden .

greets Hose

Dick

Goedemorgen,
Ik heb de H96 Max Android 12 drie dagen in huis maar hij start niet meer op, hij blijft hangen met een wit scherm met de naam erop.

Gereset 3x geen reactie, ben ten einde raad.

Mvrgr Dick