Ga naar de inhoud
Deel nu en maak het verschil!

Ik zie het al voor me, je bent klaar voor een avond vol ontspanning, maar er is één ding dat je tegenhoudt: hoe moet je je nieuwe, glanzende Formuler afstandsbediening koppelen aan je TV?

Het lijkt misschien een intimiderende opgave, maar ik beloof je dat het makkelijker is dan je denkt. Laten we dus samen dit technologische vraagstuk oplossen.

Het proces van je Formuler afstandsbediening koppelen aan je TV is net zo eenvoudig als het leren van een nieuwe dans. Dus pak je dansschoenen, of in dit geval, je Formuler afstandsbediening, en laten we beginnen.

Formuler afstandsbediening koppelen aan je TV in 3 stappen
 1. Eerst moet je de TV-knop op de Formuler afstandsbediening indrukken en ingedrukt houden. Doe dit tot je het LED-lampje ziet knipperen. Dit is het startsein voor je Formuler afstandsbediening om te beginnen met leren.
 2. Kies nu de knop op de Formuler afstandsbediening die je wilt koppelen aan je TV-functie. Denk eraan, dit kan elke knop zijn die jij wilt, zolang deze maar logisch is voor jou.
 3. Het is nu tijd om je Formuler afstandsbediening en je Tv-afstandsbediening met elkaar te laten ‘praten’. Richt ze naar elkaar en druk op de gewenste knop op je Tv-afstandsbediening.

En net als dat, is het proces van de Formuler afstandsbediening koppelen aan je TV voltooid! Het lijkt misschien te mooi om waar te zijn, maar ik verzeker je dat het zo is. Jij bent nu de trotse bezitter van een volledig functionele, gekoppelde Formuler afstandsbediening.

Maar laten we zeggen dat je toch nog wat problemen tegenkomt. Misschien heb je een unieke TV of een zeldzaam model. Geen zorgen, de handleiding van je Formuler afstandsbediening staat klaar om je door alle mogelijke scenario’s heen te leiden.

Daar heb je het, je Formuler afstandsbediening koppelen aan je TV is net zo eenvoudig als het lijkt. Nu kun je achterover leunen, ontspannen, en genieten van je avond met volledige controle over je entertainment. Je hebt het verdiend.

Is je Formuler Remote kapot? Dan kan je een nieuwe op Amazon Halen. Gratis Bezorging. Er zijn nog maar 3 beschikbaar. 19/12/2023

De Formuler Z11 Pro Max en de Nvidia Shield Pro, zijn sterke spelers in de wereld van IPTV-boxen, en beide hebben hun unieke sterke punten. Hier is een eenvoudige vergelijking om je te helpen bepalen welke het beste voor jou is.

Formuler Remote

Onthoud dat modellen met een leerfunctie de magische kracht hebben om de IR-codes van andere apparaten, zoals TV, stereo, enzovoort, te leren.

Om deze missie te volbrengen, hebben we de originele afstandsbediening van het andere apparaat nodig. Zijn we er klaar voor? Volg deze stappen:

 1. Start de betovering door 5 seconden op de TV-knop van de Formuler afstandsbediening te drukken.
 2. Je zult zien dat het LED-lampje van een eenzame knipper verandert in een sterke, solide gloed. Je Formuler afstandsbediening is nu in Leermodus.
 3. Kies de knop op de Formuler afstandsbediening die de macht krijgt om de functie van de TV te besturen. Als het LED-lampje langzaam begint te knipperen, is de knop klaar om zijn nieuwe krachten te leren.
 4. Laat de twee afstandsbedieningen elkaar ‘aankijken’ (minder dan 3 cm afstand) en druk op de magische knop op de Tv-afstandsbediening.
 5. Als de spreuk succesvol is, zal het LED-lampje op de Formuler afstandsbediening 3 keer knipperen als een vreugdevuur.
 6. Voel je vrij om stappen 1-3 te herhalen voor andere toetsen. Elk van hen kan een held zijn.
 7. Zeg vaarwel aan de Leermodus door op een andere knop op je Formuler afstandsbediening te drukken. Het LED-lampje dooft.

LET OP!

 • Als je TV een hekel heeft aan alles behalve RF-afstandsbedieningen, dan is de Formuler IR-afstandsbediening helaas niet de juiste tovenaar voor de klus.
 • Sommige TV-afstandsbedieningen zijn vriendjes met Formuler-apparaten.
 • Zoals de LG Magic Remote, die zal werken met Formuler-apparaten na het voltooien van de instellingen via Device Connector.
 • Voor de GTV-BT1 afstandsbediening, onthul ik je de weg via deze onderstaande videotutorial link:
 • Leer hoe je je afstandsbediening instelt voor TV-bediening – Formuler BT1 afstandsbediening.

Met deze stappen zou je je Formuler afstandsbediening succesvol moeten kunnen koppelen aan je TV. Mocht je tegen enige duisternis aanlopen op je avontuur, aarzel dan niet om het mij te laten weten!

Uitstekend, je hebt dus de Formuler Z11 Pro Max in je bezit. Terecht bestempeld als de Beste IPTV Box van 2023. Deze topklasse ontvanger staat bekend om zijn ongeëvenaarde prestaties, ongelooflijke snelheid en superieure beeldkwaliteit.

Het koppelen van je Formuler Z11 Pro Max afstandsbediening aan je Samsung Neo QLED 4K-tv is een simpel proces, mits correct uitgevoerd. Zoals ik eerder uitlegde, zijn de te volgen stappen:

Formuler Settings
 1. Houd de TV-knop op de Formuler afstandsbediening 5 seconden ingedrukt. De LED gaat van knipperend naar continu branden, wat aangeeft dat je afstandsbediening in Leermodus is.
 2. Druk op de te programmeren knop op de Formuler afstandsbediening. Zodra het LED-lampje langzaam knippert, is de knop klaar om te programmeren.
 3. Richt beide afstandsbedieningen naar elkaar (op minder dan 3 cm afstand) en druk op de over te dragen knop op de Samsung TV-afstandsbediening.
 4. Als de programmering correct is uitgevoerd, knippert het LED-lampje op de Formuler afstandsbediening drie keer. Je kunt dit proces herhalen voor andere knoppen.
 5. Druk op een willekeurige andere knop op de Formuler afstandsbediening om de Leermodus te verlaten. Het LED-lampje dooft.

Houd er rekening mee dat deze stappen mogelijk niet werken als je TV alleen compatibel is met een RF-afstandsbediening, aangezien de Formuler afstandsbediening een IR-afstandsbediening is.

Mocht je nog vragen hebben, dan sta ik klaar om je verder te helpen. Met de Formuler Z11 Pro Max en jouw Samsung TV ben je klaar voor een ongeëvenaarde kijkervaring!

2 reacties op “Formuler afstandsbediening koppelen aan je TV”

 1. Beste, heb een bt formuler afstandbediening en deze wil ik koppel aan mijn Avtex tv in mijn camper. Echter dat lukt niet, ik druk 5 seconden op de tv knop dan knippert hij 3 maal, maar wil niet constant branden. Wat doe ik fout ?

  1. Controleer Compatibiliteit: Zorg ervoor dat de BT Formuler-afstandsbediening compatibel is met de Avtex-tv. Niet alle afstandsbedieningen zijn universeel en sommige werken mogelijk niet met bepaalde merken of modellen.

   Reset de Afstandsbediening: Soms kan het resetten van de afstandsbediening helpen. Dit kan vaak door alle knoppen tegelijkertijd in te drukken of door een specifieke reset-procedure te volgen zoals aangegeven in de handleiding van de afstandsbediening.

   Correcte Procedure voor Koppelen: Het klinkt alsof je de juiste stappen volgt door de TV-knop ingedrukt te houden totdat het lampje knippert. Echter, zorg ervoor dat je de knop niet loslaat totdat het lampje constant blijft branden. Dit kan soms langer duren dan 5 seconden.

   Invoeren van de Code: Bij sommige universele afstandsbedieningen moet je een specifieke code invoeren voor het merk van je tv. Raadpleeg de handleiding van je afstandsbediening voor een lijst met codes en de procedure voor het invoeren ervan.

   Automatische Zoekfunctie: Als het handmatig invoeren van een code niet werkt, hebben sommige afstandsbedieningen een automatische zoekfunctie waarmee ze door verschillende codes bladeren totdat de juiste gevonden is.

   Controleer de Batterijen: Zorg ervoor dat de batterijen van de afstandsbediening vol zijn. Zwakke batterijen kunnen soms problemen veroorzaken bij het koppelen.

   Contact opnemen met Ondersteuning: Als geen van deze stappen werkt, overweeg dan om contact op te nemen met de klantenservice van BT Formuler of Avtex voor specifieke hulp.

Heb je gedachten of ervaringen die je wilt delen? Laat hieronder een reactie achter!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *