Ga naar de inhoud
Deel nu en maak het verschil!

Het fenomeen van koordknippen, het opzeggen van traditionele televisieabonnementen, heeft in 2023 een aanzienlijke groei doorgemaakt, wat een flinke impact heeft gehad op enkele van de meest populaire televisienetwerken.

Volgens een recent rapport van Nielsen hebben enkele van deze netwerken het afgelopen jaar miljoenen betalende klanten verloren.

ESPN en MLB Network: Een Zorgwekkende Daling

ESPN, een van de toonaangevende sportnetwerken, heeft sinds december 2022 een daling van 4 miljoen abonnees gezien, aldus een rapport van Nielsen dat door SportsTVRatings is gepubliceerd.

Het rapport wijst uit dat het MLB Network het zwaarst getroffen is met een verlies van meer dan 11 miljoen abonnees, wat meer dan een kwart van al zijn televisieabonnees betekent.

Eerder dit jaar werd MLB Network uit het aanbod van YouTube TV geschrapt.

Andere Netwerken Voelen Ook de Druk

Andere netwerken voelen ook de druk. In de afgelopen 12 maanden verloor FS1 meer dan 3 miljoen abonnees, BTN meer dan 2 miljoen, en TNT meer dan 4 miljoen.

Een verrassing is het NFL Network, dat slechts 281.000 abonnees verloor, mede dankzij nieuwe deals, zoals met DIRECTV STREAM.

De Groei van Nieuwe TV-Huishoudens

Deze dalingen vinden plaats in een context waarin de VS in 2023 1,2 miljoen nieuwe televisiehuishoudens heeft toegevoegd.

Steeds meer koordknippers kiezen ervoor om elke traditionele betaaltelevisiedienst, of het nu gaat om kabeltelevisie of een live televisiestreamingservice, in te ruilen voor alleen on-demand diensten zoals Max en Netflix.

De Teleurstellende Realiteit voor Kabel-TV Executives

Veel executives in de kabeltelevisie-industrie hoopten dat koordknippers kabeltelevisie zouden vervangen door een live televisiestreamingservice.

Dit lijkt echter niet zo snel te gebeuren als velen in de sector hadden gehoopt.

De Toekomst van Live TV en Streamingdiensten

In totaal is het aantal Amerikanen dat betaalt voor live televisiediensten van kabeltelevisiebedrijven of streamingdiensten gedaald met 4,4 miljoen tot slechts 74,5 miljoen klanten.

Dit in vergelijking met de geschatte 125 miljoen huishoudens met een televisie in de Verenigde Staten.

Met dergelijke cijfers is het begrijpelijk waarom ESPN zijn eigen streamingservice wil lanceren.

Dit kan ESPN helpen om een aantal verloren abonnees en inkomsten terug te winnen. Verwacht wordt echter dat deze dienst pas ergens in 2025 gelanceerd zal worden.

Conclusie: Een Veranderende Televisie Landschap

Hoe je het ook bekijkt, wat duidelijk is, is de dramatische verschuiving in de manier waarop Amerikanen televisie kijken. Steeds vaker, als je niet van sport houdt, is er geen reden om te betalen voor een live televisiedienst.

Bron: https://cordcuttersnews.com/espn-has-lost-almost-4-million-subscribers-and-mlb-network-has-lost-over-11-million-subscribers-in-the-last-year-as-cord-cutting-grows/

Lees ook: https://droidlogic.nl/brit-gearresteerd-in-benidorm/

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties