Ga naar de inhoud
Deel nu en maak het verschil!

Brit Gearresteerd in Benidorm voor Illegale Verkoop IPTV! Spanje, bekend om zijn adembenemende stranden en zonovergoten kustlijn, werd recentelijk het toneel van een minder zonnige aangelegenheid.

In Benidorm, een stad geliefd bij toeristen voor zijn prachtige stranden en levendige nachtleven, heeft de politie een 62-jarige Brit gearresteerd op verdenking van het illegaal verkopen van abonnementen op betaaltelevisiezenders.

De arrestatie volgde op een nauwgezet onderzoek, gestart na een klacht ingediend door een vertegenwoordiger van een media- en sportuitzendingsbedrijf.

De klacht betrof de ongeautoriseerde verkoop van abonnementen via IPTV (Internet Protocol Television), waarbij de verdachte zonder de vereiste rechten sportevenementen en televisiezenders uit het VK, Schotland en Ierland aanbood.

Een Totale Winst van meer dan 200.000 euro

De onderzoekers ontdekten dat de verdachte tussen de zeven en vijftig pond rekende voor de diverse pakketten, wat resulteerde in een totale winst van meer dan 200.000 euro.

Betalingen voor deze diensten werden gedaan op een Britse bankrekening.

Bij een doorzoekingsbevel uitgevoerd in de woning van de man in Benidorm, vonden de agenten diverse IPTV-apparatuur, een mobiele telefoon en een laptop.

Deze apparaten werden gebruikt om de illegale IPTV-diensten te beheren. Uit de analyse van de in beslag genomen telefoon bleek dat de verdachte transacties had uitgevoerd ter waarde van meer dan 9.500 pond.

Verder onderzoek naar een betalingsplatform onthulde dat de man ongeveer 5.500 betalingen had ontvangen voor de abonnementen, waarvan het merendeel in Britse ponden en een minderheid in euro’s, met een totaal van meer dan 185.000 pond en ongeveer 6.500 euro.

Deze arrestatie werpt een schaduw over de idyllische Spaanse kust, en benadrukt het belang van het naleven van intellectuele eigendomsrechten, zelfs in een vakantieparadijs als Benidorm.

De verdachte is voorgeleid aan de rechter en wacht nu op verdere juridische procedures met betrekking tot de beschuldigingen van inbreuk op de intellectuele eigendomsrechten.

Bron: https://torrentfreak.com/pirate-iptv-brit-arrested-in-benidorm-social-media-ads-raised-alarm-231121/

Lees ook: Welke IPTV Provider is Gepakt in 2023? Een Uitgebreide Analyse

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties