Ga naar de inhoud
Deel nu en maak het verschil!

Spanje, bekend om zijn adembenemende stranden en zonovergoten kustlijn, werd recentelijk het toneel van een minder zonnige aangelegenheid.

In Benidorm, een stad geliefd bij toeristen voor zijn prachtige stranden en levendige nachtleven, heeft de politie een 62-jarige Brit gearresteerd op verdenking van het illegaal verkopen van abonnementen op betaaltelevisiezenders.

De arrestatie kwam na een gedetailleerd onderzoek, gestart naar aanleiding van een klacht ingediend door een vertegenwoordiger van een media- en sportuitzendingsbedrijf.

Deze klacht betrof de ongeautoriseerde verkoop van abonnementen via IPTV (Internet Protocol Television), waarbij de verdachte zonder de vereiste rechten sportevenementen en televisiezenders uit het VK, Schotland en Ierland aanbood.

Een Totale Winst van meer dan 200.000 euro

De onderzoekers ontdekten dat de verdachte tussen de zeven en vijftig pond rekende voor de diverse pakketten, wat resulteerde in een totale winst van meer dan 200.000 euro.

Betalingen voor deze diensten werden gedaan op een Britse bankrekening.

Bij een doorzoekingsbevel uitgevoerd in de woning van de man in Benidorm, vonden de agenten diverse IPTV-apparatuur, een mobiele telefoon en een laptop.

Deze apparaten werden gebruikt om de illegale IPTV-diensten te beheren. Uit de analyse van de in beslag genomen telefoon bleek dat de verdachte transacties had uitgevoerd ter waarde van meer dan 9.500 pond.

Verder onderzoek naar een betalingsplatform onthulde dat de man ongeveer 5.500 betalingen had ontvangen voor de abonnementen, waarvan het merendeel in Britse ponden en een minderheid in euro’s, met een totaal van meer dan 185.000 pond en ongeveer 6.500 euro.

Deze arrestatie werpt een schaduw over de idyllische Spaanse kust, en benadrukt het belang van het naleven van intellectuele eigendomsrechten, zelfs in een vakantieparadijs als Benidorm.

De verdachte is voorgeleid aan de rechter en wacht nu op verdere juridische procedures met betrekking tot de beschuldigingen van inbreuk op de intellectuele eigendomsrechten.

Bron: https://torrentfreak.com/pirate-iptv-brit-arrested-in-benidorm-social-media-ads-raised-alarm-231121/

Lees ook: 5 Beste Gratis VPN’s Vergeleken!

Heb je gedachten of ervaringen die je wilt delen? Laat hieronder een reactie achter!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *