Ga naar de inhoud
Deel nu en maak het verschil!

Op zoek naar de beste routeplanner auto apps voor je volgende roadtrip? Je bent aan het juiste adres! Of je nu door Europa toert of buitenlandse avonturen opzoekt, een goede routeplanner app is essentieel.

Ik heb de beste gratis routeplanner apps voor Android en iPhone getest en verzameld, zodat jij zorgeloos kunt reizen. Deze apps zijn niet alleen handig met hun actuele kaarten en verkeersinfo, maar maken je trip ook leuker en relaxter.

Lees verder en ontdek de top routeplanner apps die je rijervaring gegarandeerd verbeteren!

Beste routeplanner Auto apps voor Europa

Waze: migreren naar Google Maps

Voor Europese routeplanner apps voor Android en iOS zijn er verschillende uitstekende opties beschikbaar. Twee apps die bijzonder nuttig zijn voor gebruik in Europa zijn:

Deze apps bieden een breed scala aan functies en zijn geschikt voor verschillende behoeften en voorkeuren, van gedetailleerde offline kaarten tot real-time verkeersinformatie en community-gedreven updates.

Beste routeplanner Auto apps voor buiten Europa

Beste navigatie-app – Google Maps versus hier WeGo
 1. Maps.me: Deze app is ideaal voor navigatie in landen buiten de EU. Maps.me maakt gebruik van de opensourcekaarten van Open Street Map, die regelmatig worden bijgewerkt. De app biedt de mogelijkheid om kaarten te downloaden voor offline gebruik, wat handig is in gebieden met beperkte internettoegang. Maps.me is ook handig voor het vinden van hotels, restaurants en andere punten van interesse tijdens je reis.
 2. Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.mapswithme.maps.pro&hl=nl&gl=US
 3. IOS: https://apps.apple.com/nl/app/maps-me-offline-kaarten-gps/id510623322
 4. Here WeGo: Deze app, oorspronkelijk ontwikkeld door Nokia, is nu in handen van een groep autofabrikanten, waaronder BMW en Audi. Here WeGo is gebruiksvriendelijk voor offline navigatie, met de mogelijkheid om hele landen of continenten te downloaden. De app toont ook de maximumsnelheid op wegen en beschikt over Nederlandse navigatiestemmen.
 5. Google Maps: Hoewel Google Maps vooral bekend is om zijn online functies, biedt de app ook een offlinefunctie. Deze functie is echter minder gebruiksvriendelijk dan die van Maps.me of Here WeGo. Google Maps is vooral nuttig voor gedetailleerde informatie over locaties en voor functies zoals fietsroutes en rijstrookaanwijzingen.
 6. GO Navigation – GPS Sat Nav: Deze app biedt heldere rijstrookaanwijzingen, live verkeersinformatie en snelheidsinformatie, vergelijkbaar met Google Maps. GO Navigation kan ook offline worden gebruikt, waardoor het een handige optie is voor reizigers in gebieden met beperkte internettoegang.
 7. Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.tomtom.gplay.navapp&hl=en_GB
 8. IOS: https://apps.apple.com/us/app/tomtom-go-navigation/id884963367

Elk van deze apps heeft zijn eigen unieke kenmerken en voordelen, wat ze geschikt maakt voor verschillende soorten reizen en behoeften buiten Europa.

Conclusie

Beste Routeplanner Apps Conclusie

Okay, dus we hebben net een heleboel toffe routeplanner apps bekeken, zowel voor binnen als buiten Europa. Laten we even samenvatten wat we hebben geleerd en een idee krijgen wanneer je welke app het beste kunt gebruiken.

 • Waze en HERE WeGo: Deze zijn echt top voor als je door Europa toert. Ze houden je op de hoogte van het laatste verkeersnieuws en zijn superhandig in de stad en op de snelweg.
 • Google Maps, Sygic GPS, en TomTom Go: Deze zijn perfect als je iets meer detail nodig hebt in je routeplanning, vooral handig als je verschillende vervoerswijzen gebruikt.
 • Maps.me en Here WeGo: Deze zijn je beste vrienden als je geen internet hebt. Ze hebben supergedetailleerde kaarten die regelmatig worden bijgewerkt. Echt handig als je ergens ver weg bent en geen data wilt gebruiken.
 • Google Maps blijft een goede keuze, overal ter wereld. Het kan wel een beetje gedoe zijn met het downloaden van kaarten voor offline gebruik.
 • Upper Route Planner en GO Navigation – GPS Sat Nav: Deze zijn vooral handig als je voor je werk bezig bent met bezorgen of als je echt specifieke route-instructies nodig hebt.
 • Voor de dagelijkse ritjes en als je al bekend bent met de app, zijn Google Maps en Waze prima keuzes.
 • Ga je op avontuur zonder betrouwbare internetverbinding? Dan zijn Maps.me en Here WeGo je beste opties.
 • En voor de specialisten onder ons, zoals bezorgdiensten of mensen die heel nauwkeurige routeplanning nodig hebben, zijn Upper Route Planner en GO Navigation de moeite waard.

Kortom, kies de app die het beste past bij jouw reisplannen en situatie, en je bent helemaal klaar voor je volgende avontuur of dagelijkse ritjes!

Lees ook: Top 5 Gratis VPN Voor Streaming

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties