Ga naar de inhoud
Deel nu en maak het verschil!

Ben je op zoek naar de beste noise cancelling koptelefoon? Dan ben je hier aan het juiste adres. Wij hebben uitgebreid onderzoek gedaan en de beste opties voor jou geselecteerd.

In dit artikel delen we onze bevindingen en vertellen we je alles wat je moet weten om de beste keuze te maken.

Waarom zou je een noise cancelling koptelefoon willen?

Voordat we onze topkeuzes met je delen, is het belangrijk om te begrijpen waarom je een noise cancelling koptelefoon zou willen.

Deze koptelefoons blokkeren omgevingsgeluid, waardoor je je kunt concentreren op je muziek of een film zonder afgeleid te worden.

Ze zijn vooral handig op luchthavens, in kantoren of andere luidruchtige omgevingen. Daarnaast zijn ze ook geweldig om te gebruiken tijdens het reizen in het openbaar vervoer of op drukke wegen.

Welke noise cancelling koptelefoon is de beste?

Onze topkeuzes voor de beste noise cancelling koptelefoons van 2023:

  1. Apple AirPods Max: De AirPods Max zijn een van de nieuwste toevoegingen aan de markt voor noise cancelling koptelefoons en ze stellen niet teleur. Ze hebben een uitstekende geluidskwaliteit en de ruisonderdrukking is indrukwekkend. €629.00
  2. Bowers & Wilkins PX7: Deze koptelefoon is geweldig voor diegenen die op zoek zijn naar een evenwichtige geluidservaring. De ruisonderdrukking is ook uitstekend en de koptelefoon heeft een strak ontwerp. €379.00
  3. Sony WH-1000XM4: Deze koptelefoon heeft een uitstekende ruisonderdrukking en een indrukwekkende geluidskwaliteit. De batterijduur is ook geweldig, waardoor hij perfect is voor lange reizen. €257.99 – €379.00
  4. Bose QuietComfort 45: Deze koptelefoon is al jaren een favoriet vanwege zijn uitstekende ruisonderdrukking en comfortabele pasvorm. De geluidskwaliteit is ook uitstekend en de batterij gaat lang mee. €222 – €349.95
  5. Sennheiser Momentum 3 Wireless: Deze koptelefoon is misschien wel de meest stijlvolle optie op onze lijst, maar dat betekent niet dat hij op prestaties inlevert. De ruisonderdrukking is indrukwekkend en het geluid is uitstekend. €201.99
Welke noise cancelling koptelefoon is de beste

Wat is noise cancelling?

Noise cancelling is een technologie die wordt gebruikt in hoofdtelefoons en oordopjes om omgevingsgeluid te verminderen of te elimineren.

Het werkt door het opnemen van het omgevingsgeluid met behulp van een of meer ingebouwde microfoons, en vervolgens het afspelen van een tegenfase audiosignaal om het omgevingsgeluid te neutraliseren.

Dit zorgt ervoor dat het omgevingsgeluid minder luid of zelfs helemaal niet meer hoorbaar is, waardoor de gebruiker zich beter kan concentreren op de audio die wordt afgespeeld door de koptelefoon.

Dit kan vooral nuttig zijn in lawaaierige omgevingen zoals vliegtuigen, treinen of kantoren.

Kan je noise cancelling gebruiken zonder muziek?

Wanneer je een noise cancelling koptelefoon draagt, zal de technologie blijven werken, zelfs als er geen audio wordt afgespeeld.

Dit betekent dat de koptelefoon nog steeds omgevingsgeluid zal dempen of verminderen, waardoor het een handige tool kan zijn voor mensen die rust en stilte nodig hebben om te studeren, te lezen of te ontspannen zonder gestoord te worden door omgevingsgeluiden.

Houd er echter wel rekening mee dat sommige mensen duizeligheid of hoofdpijn kunnen ervaren wanneer ze noise cancelling langdurig gebruiken zonder audio af te spelen.

Noise cancelling of Active Noise Cancelling?

Er is geen verschil tussen “noise cancelling” en “active noise cancelling”, deze termen worden vaak door elkaar gebruikt om hetzelfde concept te beschrijven.

Beide termen verwijzen naar de technologie die wordt gebruikt om omgevingsgeluid te verminderen of te elimineren door middel van het opnemen van omgevingsgeluid met behulp van een of meer ingebouwde microfoons, en vervolgens het afspelen van een tegenfase audiosignaal om het omgevingsgeluid te neutraliseren.

Dit zorgt ervoor dat het omgevingsgeluid minder luid of zelfs helemaal niet meer hoorbaar is.

De term “passive noise cancelling” wordt soms ook gebruikt om het vermogen van sommige hoofdtelefoons te beschrijven om omgevingsgeluid te blokkeren zonder het gebruik van actieve elektronica.

Passieve noise cancelling is gebaseerd op het fysieke ontwerp van de hoofdtelefoon, met name op het gebruik van geluidsisolerende materialen, om omgevingsgeluid te verminderen.

Hoewel passieve noise cancelling een bepaalde mate van geluidsreductie kan bieden, is het over het algemeen niet zo effectief als actieve noise cancelling.

Hoe goed is noise cancelling?

De kwaliteit van noise cancelling varieert afhankelijk van het type en de kwaliteit van de koptelefoon of oordopjes.

Noise cancelling technologie biedt echter een effectieve manier om omgevingsgeluid te verminderen of te elimineren, waardoor het luisteren naar muziek of het voeren van telefoongesprekken in lawaaierige omgevingen gemakkelijker en aangenamer wordt.

De effectiviteit van noise cancelling hangt af van verschillende factoren, waaronder de kwaliteit van de microfoons en het gegenereerde tegenfase audiosignaal, het ontwerp van de koptelefoon en de pasvorm op het hoofd, en het soort omgevingsgeluid dat moet worden verminderd.

Over het algemeen presteren noise cancelling koptelefoons het beste bij het verminderen van laagfrequent omgevingsgeluid, zoals het gebrom van vliegtuigmotoren of het geluid van treinrails.

Hoewel noise cancelling technologie niet perfect is en er nog steeds omgevingsgeluid kan doordringen, biedt het over het algemeen een effectieve manier om de impact van omgevingsgeluid op de luisterervaring te verminderen.

Het is belangrijk om op te merken dat noise cancelling geen gehoorbescherming biedt en dat het belangrijk is om veilige luisterpraktijken te blijven volgen om gehoorschade te voorkomen.

De beste noise cancelling koptelefoon vliegtuig

De beste noise cancelling koptelefoon van 2023

Bose QuietComfort 45

Ervaar de perfecte balans tussen stilte, comfort en geluid met onze draadloze noise cancelling koptelefoon van Bose.

Geniet van een optimale luisterervaring met onze draadloze noise cancelling koptelefoon.

prijs: €239,00 – €349,00

Dankzij de geavanceerde technologie van Bose worden omgevingsgeluiden opgemeten en geblokkeerd, zodat je je volledig kunt focussen op de muziek. De hoofdtelefoon is uitgerust met High-fidelity audio en TriPort akoestische architectuur, waardoor het geluid vol en diep klinkt.

Daarnaast zorgt de volumeafhankelijke Active EQ ervoor dat de bas consistent blijft bij lage volumes en dat de helderheid behouden blijft bij hogere volumes.

Met de Quiet-modus geniet je van volledige noise cancelling, terwijl je met de Aware-modus de buitenwereld door de around-ear hoofdtelefoon kunt laten en tegelijkertijd muziek kunt luisteren. Dankzij het comfortabele design van de hoofdtelefoon kun je hem de hele dag dragen.

Hij is gemaakt van zacht kunstleer en stootbestendig nylon, en heeft een minimale klemkracht. Met een accuduur tot 24 uur kun je de hoofdtelefoon de hele dag gebruiken. Zelfs als je haast hebt, is 15 minuten snel opladen genoeg voor 3 uur gebruik onderweg.

Met onze Bose Music-app kun je de noise cancelling, Bluetooth-verbindingen en andere instellingen aanpassen. Zo zorg je ervoor dat je de hoofdtelefoon precies zo kunt instellen als jij wilt.

Ontdek de perfecte luisterervaring en bestel deze draadloze noise cancelling koptelefoon van Bose nu!

De beste noise cancelling koptelefoon onder 200 Euro

De beste noise cancelling koptelefoon van 2022

Sennheiser MOMENTUM

Ervaar muziek op een ongekend niveau met Sennheiser MOMENTUM True Wireless 3.

Ontdek de nieuwe definitie van perfectie met de MOMENTUM True Wireless 3 oordopjes van Sennheiser.

prijs: €198,00 – €201,00

Met TrueResponse transducers en hoge resolutie aptX Adaptive technologie bieden deze oordopjes een ongekend hoogwaardige geluidskwaliteit, met krachtige bassen en de mogelijkheid om elk detail van je muziek te horen.

Dankzij de ingebouwde equalizer kun je de geluidservaring geheel naar eigen wens aanpassen, terwijl de adaptieve geluidsonderdrukking ervoor zorgt dat je ongestoord kunt genieten van je muziek.

Wil je toch even de wereld om je heen horen? Gebruik dan de transparantiemodus om omgevingsgeluiden te horen met een druk op de knop.

Met de mogelijkheid om de audio-personalisatie af te stemmen op jouw gehoor, ben je verzekerd van een verbeterde geluidservaring die perfect is aangepast aan jouw persoonlijke gehoor.

Met stemondersteuning en geavanceerde ruisonderdrukking microfoons op elk oordopje, kun je telefoongesprekken voeren en toegang krijgen via spraakbediening zonder enige moeite.

Ervaar muziek als nooit tevoren met Sennheiser MOMENTUM True Wireless 3 oordopjes en bestel ze nu!

De beste noise cancelling koptelefoon onder 150 Euro

De beste noise cancelling koptelefoon tot 150 Euro

Soundcore by Anker Life Q35

Ervaar geluid van de hoogste kwaliteit met de Life Q35-hoofdtelefoon met actieve ruisonderdrukking.

Geniet van muziek zoals nooit tevoren met de Gouden standaard van geluid.

prijs: €124,00 – €129,99

De aangepaste drivers met zijden membraan geven muziek nauwkeurig over een breder frequentiebereik weer en elimineren vervorming om geluid te leveren dat zowel Hi-Res Audio- als Hi-Res Audio Wireless-gecertificeerd is.

Met de LDAC-technologie worden er 3 keer zoveel gegevens naar de Life Q35-hoofdtelefoon verzonden in vergelijking met standaard Bluetooth-codecs. Hierdoor hoor je alle kleine details in de muziek zonder kwaliteitsverlies.

Schakel tussen de verschillende ruis onderdrukkingsmodi voor een op maat gemaakte ruis onderdrukking ervaring. De hoofdtelefoon heeft twee microfoons op beide oorstukken die storende geluiden in je omgeving filteren.

Bovendien is de Life Q35-hoofdtelefoon met actieve ruisonderdrukking lichtgewicht en comfortabel om de hele dag te dragen, dankzij de met memoryfoam gevoerde oorstukken en hoofdband.

De AI-verbeterde gesprekken zorgen ervoor dat je stem helder en duidelijk klinkt zonder ongewenste ruis. De straalvormende microfoons op de hoofdtelefoon detecteren je stem met ongelooflijke nauwkeurigheid dankzij een AI-algoritme dat duizenden keren is getest.

Wacht niet langer en ervaar zelf de Gouden standaard van geluid met de Life Q35-hoofdtelefoon met actieve ruisonderdrukking. Bestel nu en krijg gratis verzending!

De beste noise cancelling koptelefoon onder 100 Euro

De beste noise cancelling koptelefoon tot 100 Euro

TOZO NC9 Plus hybride

Ervaar een rustige wereld met onze draadloze oordopjes met actieve ruisonderdrukking!

Geniet van rust en stilte waar je ook bent met onze TOZO NC9 draadloze oordopjes met hybride 3-laags actieve ruisonderdrukkingstechnologie.

prijs: €79,99 – €99,00

Met een naar buiten gerichte microfoon die externe geluiden detecteert en tegenwerkt, een naar binnen gerichte microfoon die interne geluiden opvangt en opnieuw tegenwerkt en oorkappen die 90% van het geluid blokkeren, worden storende geluiden tot een minimum beperkt.

Maar wat als je toch iets wilt horen? Met de transparante modus kun je het geluid van buitenaf binnen laten komen, zodat je de wereld om je heen kunt horen en ermee kunt communiceren. En dankzij de ingebouwde microfoon met dubbele ruisonderdrukking hoor je niet alleen de mensen om je heen beter, maar horen zij jou ook beter.

Met onze oordopjes is het koppelen van je apparaten nog nooit zo gemakkelijk geweest. Pak ze gewoon uit de oplaadcase en ze worden automatisch gekoppeld. En dankzij de lange afspeeltijd van meer dan 8 uur en een extra 24 uur in de compacte oplaadcase, kun je langere tijd van je muziek genieten zonder onderbreking.

Wacht niet langer en ervaar zelf de voordelen van onze draadloze oordopjes met actieve ruisonderdrukking. Bestel nu!

Wat geeft een beter geluid koptelefoon of oordopjes?

Dit is afhankelijk van persoonlijke voorkeur en het soort koptelefoon of oordopjes dat wordt gebruikt.

Over het algemeen kunnen koptelefoons beter geluidskwaliteit bieden dan oordopjes, omdat ze grotere drivers hebben en meer ruimte hebben voor componenten zoals versterkers en batterijen.

Maar er zijn ook hoogwaardige oordopjes op de markt die een uitstekende geluidskwaliteit bieden.

Wat is beter in ear of over ear?

Wat is beter in ear of over ear

Dit is afhankelijk van persoonlijke voorkeur en het gebruik van de koptelefoon. Over-ear koptelefoons bieden meestal meer comfort, omdat ze over de oren passen en de druk gelijkmatig over het hoofd verdelen.

Dit kan handig zijn voor langdurig gebruik, bijvoorbeeld voor het luisteren naar muziek tijdens lange vluchten. Over-ear koptelefoons kunnen ook beter geluidskwaliteit bieden, omdat ze grotere drivers hebben en meer ruimte hebben voor componenten zoals versterkers en batterijen.

In-ear koptelefoons zijn compacter en handiger voor onderweg, omdat ze minder ruimte innemen en gemakkelijker op te bergen zijn. Ze zijn ook minder opvallend en kunnen worden gebruikt tijdens het sporten of andere fysieke activiteiten.

In-ear koptelefoons kunnen ook een goede geluidskwaliteit bieden, vooral bij duurdere modellen met hoogwaardige drivers en andere componenten.

Kortom, het kiezen van de beste koptelefoon hangt af van persoonlijke voorkeuren en het gebruik ervan. Het is aan te raden om verschillende soorten koptelefoons uit te proberen om te bepalen welke het beste voor jou werkt.

Hoeveel decibel dempt noise cancelling?

Hoeveel decibel noise cancelling dempt, kan variëren per koptelefoon.

Over het algemeen kunnen noise cancelling koptelefoons frequenties tot ongeveer 1 kHz effectief dempen, wat kan leiden tot een vermindering van 20 tot 45 decibel in het omgevingsgeluid.

Dit kan echter variëren afhankelijk van de specifieke koptelefoon en de omgevingsgeluiden waarvoor het ontworpen is om te dempen.

Waarom kan het gebeuren dat ruisonderdrukking niet werkt?

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom ruisonderdrukking niet goed werkt. Enkele mogelijke oorzaken zijn:

Waarom kan het gebeuren dat ruisonderdrukking niet werkt
Verkeerde pasvorm

Als de koptelefoon niet goed past, kan er geluid lekken waardoor de ruisonderdrukking niet effectief werkt.

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de koptelefoon goed past en afsluit om een optimale ruisonderdrukking te krijgen.

Verkeerd gebruik

Sommige koptelefoons hebben verschillende standen voor ruisonderdrukking, afhankelijk van de omgevingsgeluiden.

Het kan zijn dat de verkeerde stand is geselecteerd waardoor de ruisonderdrukking niet effectief werkt.

Batterijproblemen

Als de batterij van de koptelefoon bijna leeg is, kan de ruisonderdrukking minder effectief worden.

Het is belangrijk om de batterij op te laden voordat je de koptelefoon gebruikt.

Lage kwaliteit

Niet alle ruisonderdrukkingstechnologieën zijn gelijk.

Sommige koptelefoons hebben betere ruisonderdrukking dan andere.

Het kan zijn dat de koptelefoon van lage kwaliteit is en niet goed werkt.

Onverwachte geluiden

Als er onverwachte geluiden zijn, zoals een plotselinge knal, kan de ruisonderdrukking overweldigd worden.

Sommige koptelefoons hebben een “transparantiemodus” waarmee je de ruisonderdrukking kunt uitschakelen om deze geluiden te horen.

Kan je misselijk worden van noise cancelling?

Hoewel het ongebruikelijk is, kunnen sommige mensen misselijkheid of duizeligheid ervaren bij het gebruik van noise cancelling koptelefoons, vooral bij langdurig gebruik.

Dit komt omdat de technologie van noise cancelling het evenwichtsorgaan van het lichaam kan verstoren, wat leidt tot een onaangenaam gevoel van desoriëntatie.

Als je gevoelig bent voor bewegingsziekte of duizeligheid, kan het gebruik van noise cancelling koptelefoons tot deze bijwerkingen leiden.

Het is belangrijk om te onthouden dat de meeste mensen geen last hebben van deze bijwerkingen en dat ze over het algemeen veilig zijn om te gebruiken.

Als je echter last krijgt van misselijkheid of duizeligheid bij het gebruik van een noise cancelling koptelefoon, stop dan met het gebruik en raadpleeg een arts als de symptomen aanhouden.

Veelgestelde vragen: beste noise cancelling koptelefoon

Hoelang mag je een koptelefoon dragen?

Er is geen exacte tijdsduur voor het dragen van een koptelefoon, omdat dit afhankelijk is van verschillende factoren, zoals het type koptelefoon, het volume en de gevoeligheid van de gebruiker.

Overmatig gebruik van een koptelefoon kan echter schadelijk zijn voor het gehoor en kan leiden tot gehoorbeschadiging.

Daarom wordt over het algemeen aanbevolen om het volume te beperken en regelmatig pauzes te nemen om het gehoor te laten rusten.

Het is ook belangrijk om de aanbevelingen van de fabrikant op te volgen en de koptelefoon te gebruiken volgens de instructies.

Hoe klinkt noise cancelling?

Noise cancelling zelf maakt geen geluid. In plaats daarvan neutraliseert het omgevingsgeluid door een actieve ruisonderdrukking technologie die antigeluidsgolven uitzendt om het geluid te neutraliseren.

Hierdoor kan de muziek die je beluistert of het geluid dat je wilt horen, duidelijker worden weergegeven zonder de afleiding van achtergrondgeluiden.

Wat is ruis onderdrukking?

Ruisonderdrukking, ook wel bekend als noise cancelling, is een technologie die wordt gebruikt om ongewenste geluiden uit de omgeving te verminderen of te elimineren.

Dit gebeurt door het opvangen van externe geluidsgolven met microfoons in de koptelefoon of oordopjes, en vervolgens het produceren van tegengestelde geluidsgolven om deze te neutraliseren.

Hierdoor wordt het geluid van de omgeving onderdrukt, waardoor de luisteraar minder afleiding en meer concentratie kan hebben, of gewoon beter van zijn of haar muziek kan genieten.

Wat is slechter voor je oren koptelefoon of oortjes?

Zowel koptelefoons als oortjes kunnen schadelijk zijn voor je oren als ze te hard worden gebruikt.

Het volume is een belangrijke factor, ongeacht of je koptelefoons of oortjes gebruikt.

Over het algemeen hebben oortjes de neiging om dichter bij het trommelvlies te zitten, wat het risico op gehoorbeschadiging kan vergroten, vooral als ze op hoog volume worden gebruikt.

Koptelefoons daarentegen zitten verder van het trommelvlies af, wat het risico op gehoorschade kan verminderen.

Het is echter nog steeds belangrijk om het volume op een veilig niveau te houden bij het gebruik van koptelefoons.

Is het gevaarlijk om met een koptelefoon te slapen?

Ja, het wordt over het algemeen als onveilig beschouwd om met een koptelefoon te slapen.

Dit komt omdat het dragen van een koptelefoon gedurende een langere periode druk kan uitoefenen op het gehoorkanaal en het trommelvlies, waardoor er mogelijk schade aan de oren kan ontstaan.

Bovendien kan het dragen van een koptelefoon tijdens het slapen het risico op verstikking of verwurging verhogen als de koptelefoonkabel verstrikt raakt rond de nek of het hoofd.

Het wordt daarom aangeraden om geen koptelefoon te dragen tijdens het slapen.

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties