Ga naar de inhoud
Deel nu en maak het verschil!

Anoniem bellen Android: Wil je je nummer verbergen tijdens het bellen, maar weet je niet hoe je dit moet instellen op je Android-smartphone? Geen zorgen, we hebben een eenvoudige, stapsgewijze handleiding gemaakt die je door het hele proces leidt.

Hoe Anoniem Bellen Android?

Anoniem bellen met een Android-telefoon is een vrij eenvoudig proces. Hieronder vind je een stap-voor-stap handleiding voor beginners:

Standaard Methode

 1. Open de ‘Telefoon’-app: Deze staat meestal op je startscherm.
 2. Drie Puntjes: Tik op de drie verticale puntjes in de rechterbovenhoek van het scherm.
 3. ‘Aanvullende services’: Scroll naar beneden totdat je deze optie ziet en tik erop.
 4. ‘Uw beller-ID weergeven’: Er verschijnen nu verschillende opties. Kies hier voor ‘Nooit’.

Nu ben je helemaal klaar! Je zal nu altijd anoniem bellen wanneer je iemand met deze Android-telefoon belt.

Hoe zet je anoniem bellen aan op Android?

Veelgestelde Vragen

 • Werkt dit voor alle Android-versies?
  Ja, maar de exacte benamingen kunnen per fabrikant of Android-versie iets verschillen.
 • Heeft dit invloed op sms-berichten?
  Nee, deze instelling geldt alleen voor telefoongesprekken.
 • Kan ik tijdelijk mijn nummerherkenning weer inschakelen?
  Ja, je kunt deze instellingen altijd naar wens aanpassen.

Verstop Je Online: De Rol van VPN’s in Anoniem Surfen Dit Jaar!

Waarom zou je Anoniem willen Bellen?

Waarom Anoniem Bellen Android
 • Anoniem bellen kan voor velen een handige functie zijn, afhankelijk van de situatie. Hier zijn enkele van de meest voorkomende redenen waarom mensen ervoor kiezen om hun nummer te verbergen:
 • Privacykwesties
 • In een tijdperk waarin persoonlijke informatie gemakkelijk kan worden gedeeld en opgeslagen, willen veel mensen hun privacy beschermen. Anoniem bellen kan een manier zijn om je identiteit en je persoonlijke gegevens te beschermen.
 • Veiligheid
 • In sommige situaties kan het onthullen van je telefoonnummer riskant zijn. Als je bijvoorbeeld een auto wilt verkopen en met potentiële kopers moet communiceren, is het wellicht veiliger om je nummer niet te delen.
 • Zakelijke Overwegingen
 • Als je zakelijke gesprekken voert, wil je misschien niet altijd je persoonlijke nummer laten zien. Anoniem bellen kan hierbij nuttig zijn.
 • Specifieke Situaties
 • Misschien moet je een gevoelige kwestie bespreken en wil je niet dat de andere partij je terugbelt. Of misschien wil je iemand verrassen en niet onmiddellijk je identiteit onthullen.
 • Vermijden van Onnodige Gesprekken
 • Als je diensten vergelijkt of informatie opvraagt, wil je wellicht vermijden dat je nummer wordt opgeslagen voor toekomstige marketingdoeleinden.
 • Al met al zijn er diverse geldige redenen om anoniem te bellen. De mogelijkheid om dit te doen met een Android-telefoon kan in verschillende situaties handig zijn.
 • Vergeet niet dat anoniem bellen ook verantwoordelijkheden met zich meebrengt. Misbruik het niet om iemand lastig te vallen of voor andere onethische doeleinden.

Heb je andere redenen om anoniem te willen bellen of heb je ervaringen die je wilt delen? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Wat is de code om anoniem te bellen op Android?

De code om eenmalig anoniem te bellen op een Android-telefoon is meestal #31#. Je plaatst deze code voor het telefoonnummer dat je wilt bellen. Bijvoorbeeld, als je het nummer 06-12345678 anoniem wilt bellen, toets je in: #31#0612345678 en drukt dan op de belknop. Hierdoor wordt je nummer voor die specifieke oproep verborgen.

Makkelijk anoniem bellen!

Let op: Deze code werkt niet altijd bij elke provider of in elk land. Het is een goed idee om dit eerst te testen om te zien of het voor jouw specifieke situatie werkt.

Waarom Je NU Moet Investeren in Threat Protection: De 2023 Gids!

verbergen van je telefoonnummer via je provider

Het verbergen van je telefoonnummer via je provider is een andere methode om privacy te behouden tijdens het bellen. Hier is een algemene richtlijn, maar het proces kan variëren afhankelijk van je specifieke serviceprovider:

 1. Neem contact op met de klantenservice: Bel de klantenservice van je provider, vaak te vinden op je maandelijkse rekening of op de website van de provider.
 2. Verifieer je identiteit: Je moet je identiteit verifiëren door beveiligingsvragen te beantwoorden of een PIN te verstrekken.
 3. Vraag om anonimiteit: Vraag de klantenservice om de functie voor anoniem bellen te activeren op jouw lijn.
 4. Bevestiging: Je kunt een bevestigings-sms of e-mail ontvangen waarin staat dat je nummer is ingesteld om anoniem te zijn voor uitgaande oproepen.
 5. Test: Maak een testoproep om te zorgen dat je nummer inderdaad verborgen is.
 6. Deactivering: Als je deze functie later wilt uitschakelen, kun je de klantenservice opnieuw bellen om het uit te schakelen.

Informeer naar eventuele kosten voor het inschakelen van deze dienst. Wees je er ook van bewust dat sommige oproepen, zoals naar noodnummers, altijd je telefoonnummer zullen weergeven om veiligheidsredenen.

Zou je je eigen ervaringen met anoniem bellen willen delen? Laat gerust een reactie en volg ons op twitter: Droidlogictvbox

Heb je gedachten of ervaringen die je wilt delen? Laat hieronder een reactie achter!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *