Ga naar de inhoud
Deel nu en maak het verschil!

De mogelijkheid om je Android TV Box met je laptop te verbinden, opent een wereld van entertainment en functionaliteit.

Of je nu films wilt streamen, apps wilt gebruiken of gewoon je laptop als scherm wilt gebruiken, we laten je zien hoe je dit kunt doen.

In deze stap-voor-stap handleiding ontdek je verschillende methoden om je Android TV Box aan te sluiten op je laptop.

Wat Is Een Android TV Box en Hoe Het Werkt in 2023?

Android TV Box aansluiten op Laptop via HDMI

Android TV Box aansluiten op Laptop via hdmi

Een van de meest gebruikelijke manieren om je Android TV Box aan te sluiten op je laptop is via een HDMI-verbinding. Hier zijn de stappen:

 • Sluit een HDMI-kabel aan op de HDMI-poort van de Android TV Box en de HDMI-poort van je laptop.
 • Pas zo nodig de uitvoerinstellingen van je laptop aan om het signaal van de Android TV Box te ontvangen.
 • Zorg ervoor dat beide apparaten zijn ingeschakeld en geniet van je content.

Sluit een HDMI-kabel aan op de HDMI-poorten

Dit is het startpunt van je verbinding. Een HDMI-kabel is een universele standaard voor het overbrengen van zowel video- als audiogegevens.

Zorg ervoor dat je een HDMI-kabel van voldoende lengte hebt om de Android TV Box en je laptop met elkaar te verbinden.

Steek het ene uiteinde van de kabel in de HDMI-poort van je Android TV Box en het andere uiteinde in de HDMI-poort van je laptop. Deze poorten zijn meestal duidelijk gemarkeerd op beide apparaten.

Beste Android TV Box: Ontdek De Ultieme Toplijst Van 2023!

Aanpassen van de uitvoerinstellingen op je laptop

Nadat de fysieke verbinding is gemaakt, moet je de uitvoerinstellingen van je laptop mogelijk aanpassen om het signaal van de Android TV Box correct te ontvangen.

Dit is vooral belangrijk als je laptop meerdere uitvoermogelijkheden heeft, zoals een ingebouwd scherm en een HDMI-uitgang. Hier is hoe je dit kunt doen:

uitvoer instellingen Android TV Box aansluiten op Laptop via hdmi

Windows Instellingen

 1. Klik met de rechtermuisknop op het bureaublad en selecteer “Scherminstellingen.”
 2. Scroll naar beneden naar “Meerdere beeldschermen” en klik op de vervolgkeuzepijl.
 3. Selecteer “Dit scherm dupliceren” om de weergave van je laptop op de Android TV Box weer te geven, of kies “Uitbreiden” om je Android TV Box als een extra scherm te gebruiken.

Mac Instellingen

 1. Ga naar “Systeemvoorkeuren” en klik op “Beeldschermen.”
 2. Klik op het tabblad “Rangschikking”.
 3. Hier kun je de scherminstellingen aanpassen om de juiste weergaveoptie te selecteren.

Zorg dat beide apparaten zijn ingeschakeld

Dit lijkt misschien voor de hand liggend, maar het is cruciaal om ervoor te zorgen dat zowel je Android TV Box als je laptop zijn ingeschakeld voordat je van je content kunt genieten.

Als een van de apparaten is uitgeschakeld, zal de verbinding niet werken. Zorg er ook voor dat je Android TV Box stroom krijgt, of dit nu via USB of een aparte voedingsadapter is.

Top 5 Android TV Boxen Onder 50 Euro: Onze Testresultaten

Kies de Juiste HDMI-ingang op je TV

Schakel je tv in en selecteer de juiste HDMI-ingang waarop je de Android TV Box hebt aangesloten. Zo ben je klaar om content te bekijken.

Opmerking: Niet alle laptops ondersteunen het ontvangen van een HDMI-ingangssignaal, dus het is belangrijk om te controleren of jouw laptop deze functie heeft voordat je het probeert.

Door je Android TV Box aan te sluiten op je laptop, kun je genieten van een verbeterde kijkervaring en toegang krijgen tot een wereld van entertainment.

Of je nu films wilt kijken, apps wilt gebruiken of gewoon je laptop als scherm wilt gebruiken, deze gids heeft je de stappen laten zien om dit te bereiken. Vergeet niet te controleren of je laptop de HDMI-ingang ondersteunt voordat je begint!

Oude Monitor omtoveren tot Slimme TV met Android Box (Video)

 • De video gaat over het omzetten van een oude monitor in een slimme TV met behulp van een Android-box, met de nadruk op VGA-connectiviteit.
 • Het bespreekt de populariteit van Android-boxen voor het omvormen van gewone tv’s tot slimme tv’s. Het legt uit hoe je een Android-box kunt aansluiten op een VGA-monitor, zowel met als zonder ingebouwde luidsprekers.
 • Het geeft ook tips voor het oplossen van veelvoorkomende problemen, zoals beeldschermresolutie en audioproblemen bij het aansluiten van apparaten op VGA-monitors.

HDMI-CEC Functionaliteit: Meer dan alleen Beeld en Geluid

Wist je dat HDMI-kabels niet alleen video en audio overbrengen, maar ook extra functionaliteit bieden?

HDMI Consumer Electronics Control (CEC) is een functie die in veel moderne apparaten aanwezig is, waaronder Android TV Boxen en laptops. Met HDMI-CEC kun je vaak je Android TV Box bedienen met de afstandsbediening van je tv, en vice versa.

Dit betekent dat je de tv kunt inschakelen en de input kunt wijzigen naar de HDMI-poort waarop je Android TV Box is aangesloten, allemaal met één afstandsbediening. Dit kan de gebruikservaring aanzienlijk verbeteren en het gedoe van meerdere afstandsbedieningen verminderen.

Als je wilt profiteren van HDMI-CEC, moet je ervoor zorgen dat deze functie is ingeschakeld op zowel je Android TV Box als je tv.

De instellingen variëren per merk en model, dus raadpleeg de handleidingen van je apparaten voor specifieke instructies. Het kan een handige en tijdbesparende functie zijn bij het gebruik van je Android TV Box in combinatie met je laptop.

Heb je gedachten of ervaringen die je wilt delen? Laat hieronder een reactie achter!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *