Ga naar de inhoud
Deel nu en maak het verschil!

Ben je van plan om je oude Android telefoon te verkopen? Dan wil je natuurlijk wel dat je telefoon in goede staat is en dat je er het maximale bedrag voor krijgt.

Een Android telefoon verkopen kan best wel overweldigend zijn, vooral als je niet weet waar je moet beginnen.

In dit artikel geven we je 10 tips om je voor te bereiden op het verkopen van je Android-telefoon.

Android-telefoon leegmaken voor verkoop

Hoe maak je jouw Android-telefoon helemaal leeg voordat je hem verkoopt? Het is belangrijk om alle persoonlijke gegevens te verwijderen voordat je de telefoon overdraagt aan een nieuwe eigenaar.

In deze handleiding laten we je zien hoe je alle gegevens van je Android-telefoon of tablet kunt wissen.

 • Stap 1: Maak een back-up van belangrijke gegevens: Voordat je begint met het wissen van de gegevens van je Android-telefoon, is het belangrijk om een back-up te maken van alle belangrijke gegevens. Je kunt een back-up maken van je gegevens door gebruik te maken van Google Drive of andere cloud-opslagdiensten.
 • Stap 2: Log uit van alle accounts: Zorg ervoor dat je uitlogt bij alle accounts die zijn gekoppeld aan je Android-telefoon. Dit omvat Google-accounts, sociale media-accounts en andere accounts die je hebt gebruikt op je telefoon of tablet.
 • Stap 3: Versleutel je telefoon: Versleuteling zorgt ervoor dat alle gegevens op je telefoon worden gewist en niet kunnen worden hersteld. Je kunt je Android-telefoon versleutelen door naar de instellingen te gaan en “Encryptie” te selecteren.
 • Stap 4: Fabrieksinstellingen herstellen: Het terugzetten van de fabrieksinstellingen zorgt ervoor dat alle gegevens op je telefoon worden gewist. Ga naar de instellingen en zoek naar “Back-up maken en terugzetten”. Selecteer vervolgens “Fabrieksinstellingen herstellen” om het proces te starten.
 • Stap 5: Verwijder de SIM-kaart en SD-kaart: Zorg ervoor dat je de SIM-kaart en SD-kaart verwijdert voordat je je telefoon verkoopt. Dit is belangrijk om ervoor te zorgen dat alle gegevens van de telefoon zijn gewist.

Android Telefoon Verkopen: 10 Tips voor de Voorbereiding

Voordat je begint met het verkopen van je telefoon, is het belangrijk om enkele voorbereidingen te treffen. Hieronder hebben we 10 belangrijke stappen voor je op een rijtje gezet die je moet volgen voordat je je telefoon te koop aanbiedt.

Android Telefoon Verkopen: 10 Tips voor de Voorbereiding
 • 1. Maak een Back-up: Voordat je begint met het verkopen van je telefoon, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je een back-up hebt gemaakt van al je gegevens. Dit betekent dat je al je foto’s, video’s, contactpersonen en andere belangrijke gegevens moet opslaan op een andere locatie, zoals op een computer of in de cloud.
 • 2. Zet je Toestel Terug naar de Fabrieksinstellingen: Voordat je je telefoon verkoopt, moet je ervoor zorgen dat alle persoonlijke gegevens van je telefoon zijn verwijderd. Dit kun je doen door je telefoon terug te zetten naar de fabrieksinstellingen. Hierdoor wordt je telefoon helemaal gewist en worden al je persoonlijke gegevens verwijderd.
 • 3. Verwijder alle Kaartjes: Als je een Android-telefoon hebt met een SD-kaart of een SIM-kaart, dan is het belangrijk om deze kaartjes te verwijderen voordat je je telefoon verkoopt. Hierdoor weet je zeker dat er geen persoonlijke gegevens achterblijven op de kaartjes.
 • 4. Maak je Toestel Schoon: Voordat je je telefoon verkoopt, is het belangrijk om je telefoon grondig schoon te maken. Verwijder alle stof en vuil van je telefoon en maak het scherm schoon met een speciale reiniger voor elektronica.
 • 5. Verzamel de Accessoires: Zorg ervoor dat je alle accessoires verzamelt die bij je telefoon horen voordat je je telefoon te koop aanbiedt. Denk hierbij aan opladers, kabels, headsets en andere accessoires.
 • 6. Maak Goede Foto’s: Als je je telefoon wilt verkopen, is het belangrijk om goede foto’s te maken. Zorg ervoor dat de foto’s van goede kwaliteit zijn en dat ze alle belangrijke onderdelen van je telefoon laten zien. Hierdoor is het voor potentiële kopers makkelijker om te zien wat ze kunnen verwachten.
 • 7. Controleer de Batterijduur: Voordat je je telefoon verkoopt, is het belangrijk om de batterijduur te controleren. Een slechte batterij kan een reden zijn voor potentiële kopers om af te haken. Zorg er dus voor dat de batterijduur goed is en dat je telefoon nog lang meegaat.
 • 8. Repareer Beschadigingen: Als je telefoon beschadigd is, is het verstandig om deze te laten repareren voordat je hem te koop aanbiedt. Dit vergroot de kans op een succesvolle verkoop en je kunt hierdoor een hogere prijs vragen voor je telefoon.
 • 9. Bepaal de Waarde van je Telefoon: Voordat je je telefoon te koop aanbiedt, is het belangrijk om de waarde van je telefoon te bepalen. Dit kun je doen door te kijken naar vergelijkbare telefoons die te koop worden aangeboden. Op die manier kun je een realistische prijs vragen voor je telefoon.
 • 10. Kies de Juiste Verkoopoptie: Er zijn verschillende verkoopopties om je telefoon te verkopen, zoals online verkoopplatforms, inruilacties en gespecialiseerde opkopers. Kies de juiste verkoopoptie die het beste bij jou past en waarbij je een goede prijs kunt krijgen voor je telefoon.

Oude Android Telefoon Verkopen: Zo Ontvang de Hoogste Prijs

Het is belangrijk om je oude telefoon in goede staat te houden voordat je deze verkoopt. Dit betekent dat je het toestel regelmatig moet schoonmaken en beschermen met een hoesje en schermfolie. Zo blijft de waarde van je telefoon behouden en kun je een betere prijs krijgen bij verkoop.

Timing is cruciaal

Het beste moment om je oude telefoon te verkopen, is vlak voordat een nieuw model wordt gelanceerd. Dit komt doordat de vraag naar oudere modellen dan vaak toeneemt, waardoor je een hogere prijs kunt krijgen. Houd dus goed in de gaten wanneer nieuwe telefoonmodellen op de markt komen en plan je verkoop strategisch.

Verkoop je oude telefoon voor de juiste prijs

 • Refurbished Android-telefoon kopen? Hier kun je terecht
 • Er zijn verschillende manieren om je oude telefoon te verkopen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een refurbished Android-telefoon, die wordt verkocht door gerenommeerde partijen. Deze telefoons zijn gecontroleerd en indien nodig gerepareerd, waardoor je een betrouwbaar toestel krijgt tegen een lagere prijs.
 • Oude telefoon verkopen via Marktplaats
 • Marktplaats is een populaire plek om je oude telefoon te verkopen. Zorg ervoor dat je duidelijke foto’s plaatst en een eerlijke beschrijving geeft van de staat van het toestel. Zo vergroot je de kans op een succesvolle verkoop en krijg je een eerlijke prijs voor je telefoon.
 • Of via een opkoper
 • Een andere optie is om je telefoon te verkopen aan een opkoper. Zij bieden vaak een vaste prijs voor je toestel, waardoor je snel van je telefoon af bent en direct geld ontvangt.
 • Kapotte telefoon verkopen
 • Zelfs als je telefoon kapot is, kun je deze nog verkopen. Er zijn bedrijven die kapotte telefoons opkopen om de onderdelen te hergebruiken of te recyclen. Je krijgt hier meestal minder geld voor dan voor een werkend toestel, maar het is beter dan niets.
 • Nieuwe telefoon kopen?
 • Als je een nieuwe telefoon gaat kopen, is het verstandig om eerst onderzoek te doen naar de verschillende modellen en aanbiedingen. Zo kun je de beste deal vinden en bespaar je geld op je nieuwe toestel.

Android Telefoon terugzetten naar fabrieksinstellingen: Hoe doe je dat?

Als je een smartphone hebt, weet je dat het apparaat na verloop van tijd langzamer kan worden en vast kan lopen.

Een manier om dit probleem op te lossen is het terugzetten van je telefoon naar de fabrieksinstellingen. Maar wat houdt dit precies in en hoe werkt het?

Wat zijn fabrieksinstellingen?

De term “fabrieksinstellingen” verwijst naar de originele instellingen van je telefoon toen je hem voor het eerst gebruikte. Dit betekent dat alle persoonlijke gegevens en geïnstalleerde apps worden verwijderd en dat de telefoon wordt teruggezet naar de standaardinstellingen. Het is als het ware alsof je de telefoon net uit de doos haalt.

Waarom zou je je telefoon terugzetten naar fabrieksinstellingen?

Er zijn verschillende redenen waarom je je telefoon terug zou willen zetten naar de fabrieksinstellingen. Een van de meest voorkomende redenen is dat de telefoon traag is geworden.

Door de telefoon terug te zetten naar de fabrieksinstellingen, wordt alle onnodige informatie en data verwijderd en wordt de telefoon als nieuw. Andere redenen zijn bijvoorbeeld het oplossen van technische problemen of het voorbereiden van de verkoop van je telefoon.

Welke beveiligingsinstellingen moet ik gebruiken om de toegang tot apps op mijn Android-apparaat te beperken?

Hoe zet je je Android-telefoon terug naar fabrieksinstellingen?

Als je een Android-telefoon hebt, volg dan deze stappen om je telefoon terug te zetten naar de fabrieksinstellingen:

 1. Ga naar de Instellingen-app op je telefoon.
 2. Zoek naar het menu “Systeem” en tik erop.
 3. Zoek naar “Resetopties” en tik erop.
 4. Kies “Alle gegevens wissen” of “Fabrieksinstellingen terugzetten”.
 5. Tik op “Telefoon resetten” om de reset te starten.

Hoe zet je je iPhone terug naar fabrieksinstellingen?

Als je een iPhone hebt, volg dan deze stappen om je telefoon terug te zetten naar de fabrieksinstellingen:

 1. Ga naar de app Instellingen op je iPhone.
 2. Tik op “Algemeen”.
 3. Scrol naar beneden en tik op “Stel opnieuw in”.
 4. Kies “Wis alle inhoud en instellingen”.
 5. Tik op “Wis iPhone” om de reset te starten.

Belangrijk: Zorg ervoor dat je een back-up maakt van alle gegevens die je wilt bewaren voordat je je telefoon terugzet naar de fabrieksinstellingen. Anders ben je deze gegevens definitief kwijt.

Een oude Android Telefoon Verkopen via reBuy

Wil je je oude telefoon verkopen maar weet je niet waar je moet beginnen? Dan ben je bij reBuy aan het juiste adres! Bijna iedereen heeft wel een oude telefoon die niet meer gebruikt wordt.

Het is zonde om deze ergens te laten liggen zonder er nog iets mee te doen. Gelukkig kun je je oude telefoon eenvoudig en betrouwbaar verkopen via reBuy.

Hoe verkoop je je oude telefoon via reBuy?

Het verkopen van je oude telefoon via reBuy is zeer eenvoudig. Op onze website kun je aangeven welk merk en model telefoon je wilt verkopen. Bijna alle grote merken worden door ons opgekocht.

Of je nu een Samsung, Nokia of Apple hebt, bij ons kun je terecht. Vervolgens wordt er gevraagd om wat extra informatie over de staat van je telefoon, waarna wij het eerste prijsvoorstel doen. Als je hiermee akkoord gaat, kun je je oude telefoon kosteloos en verzekerd naar ons opsturen.

Wij testen de telefoon om te controleren of deze in de staat verkeert zoals jij hebt aangegeven. Als dit het geval is, ontvang je van ons de betaling. Op deze manier kun jij gemakkelijk je oude telefoon verkopen en krijgt je apparaat een tweede leven.

Hoe verkoop je je oude telefoon via reBuy

De kwaliteit bepaalt de prijs

Bij het verkopen van je oude telefoon is de kwaliteit van groot belang. Net als jij als koper meer zou betalen voor een telefoon die er nog als nieuw uitziet, geldt dit ook voor ons.

Daarom is het belangrijk om aan te geven in welke staat je telefoon verkeert. We onderscheiden vier verschillende condities: als nieuw, zeer goed, goed en sterk gebruikt.

Bij elke conditie hoort een andere prijs. Als je oude telefoon er nog als nieuw uitziet, krijg je uiteraard meer geld voor je telefoon dan wanneer deze sterk gebruikt is.

Waarom zou je je oude telefoon verkopen?

Wanneer je je oude telefoon niet meer gebruikt, ligt deze vaak doelloos in een lade. Dit is zonde, want je kunt er geld mee verdienen!

Daarnaast is het beter voor het milieu om je telefoon een tweede leven te geven in plaats van deze bij het afval te gooien.

Als je ervoor kiest om je oude telefoon te verkopen via reBuy, draag je bij aan een duurzamere wereld. Bovendien hoef je zelf geen grondstoffen te winnen voor de productie van een nieuw apparaat.

Zo kun jij zonder zorgen je oude telefoon verkopen en een extra zakcentje verdienen.

Refurbished smartphones kopen bij reBuy

Als je op zoek bent naar een nieuwe telefoon, dan kan dat best lastig zijn. Er is immers zoveel keuze. Wil je een gloednieuw model, of toch liever een refurbished telefoon?

Bij reBuy kun je terecht voor refurbished telefoons van diverse merken, voor een fractie van de nieuwprijs.

Refurbished smartphones kopen bij reBuy

Welke merken GSM verkoopt reBuy?

Bij reBuy kun je terecht voor diverse merken refurbished telefoons, zoals Apple, Samsung, Xiaomi, Huawei, LG, Oppo en ZTE. Vooral de merken uit Zuid-oost-Azië zijn erg in opkomst vanwege hun gebruiksvriendelijkheid en innovatieve kracht.

Maar welke refurbished telefoon past nu het beste bij jou? Bij het maken van een keuze is het goed om te bedenken wat je precies zoekt in een telefoon.

Wil je bijvoorbeeld een goede camera, veel geheugenruimte of juist de mogelijkheid om extra snel op te laden?

Welke mobiele telefoon heeft de beste camera?

Een goede camera is voor veel mensen een belangrijke eigenschap van een telefoon. Maar wat maakt nu eigenlijk een goede camera? In principe geldt: hoe hoger de resolutie van je camera, hoe scherper het beeld kan zijn.

Toch komt er bij fotografie meer kijken dan alleen de resolutie. Ook het flitslicht en de kwaliteit van de cameralenzen zijn van belang.

Wil je echt topkwaliteit foto’s maken, dan kun je het beste kiezen voor telefoons met meervoudige lenzen.

Denk bijvoorbeeld aan de iPhone 12 Pro en Pro Max, de iPhone 13 Pro en Pro Max, of de Huawei Mate 30 Pro of P40 Pro. Ook de Samsung Galaxy S21 Ultra-lijn heeft een uitstekende camera.

Welke smartphones hebben veel geheugenruimte?

Als je veel foto’s en video’s maakt, dan is veel geheugenruimte een must. Gelukkig zijn er op dit moment genoeg telefoons op de markt die je tot wel 1 terabyte geheugenruimte bieden.

Denk bijvoorbeeld aan de Apple iPhone 13 Pro of Pro Max, of aan de Samsung Galaxy S10 Plus of Note 10 Plus. Ook de Axon 30 Ultra van ZTE is een goede keuze als je veel geheugenruimte nodig hebt.

Welke apparaten en besturingssystemen zijn het meest vatbaar voor bloatware?

Welke refurbished telefoons kan ik extra snel opladen?

Niets is zo vervelend als een lege telefoon. Daarom is het goed om te weten welke telefoons je extra snel kunt opladen. De nieuwere iPhone-modellen kunnen bijvoorbeeld extra snel geladen worden tot 20W.

Samsung heeft met de Galaxy S20 Ultra en de Galaxy Note 10 Plus een snellader tot 45W. De OnePlus 8T is zelfs nog sneller, met zijn 65W-snellader.

Wil je de absolute kampioen op het gebied van opladen? Kies dan voor de Mi 10 van Xiaomi. Deze telefoon is binnen 20 minuten weer volledig opgeladen.

Welke telefoons zijn klaar voor het 5G-netwerk?

Het 5G-netwerk wordt steeds meer uitgerold en het is dan ook goed om te weten welke telefoons hiervoor geschikt zijn.

De iPhone 13 Pro Max en de Samsung Galaxy S21 Ultra en Note 20 Ultra zijn al helemaal klaar voor het 5G-netwerk. Ook de Google Pixel 5A is geschikt voor 5G, mits het netwerk in jouw regio operationeel is.

Een tweedehands telefoon zoeken of een refurbished smartphone kopen?

Als je een beperkt budget hebt, dan kan het verleidelijk zijn om een tweedehands telefoon te kopen. Maar dit brengt wel de nodige risico’s met zich mee. Je hebt bijvoorbeeld geen garantie en je weet niet zeker of de telefoon nog volgens de specificaties functioneert.

Een refurbished telefoon van reBuy is dan een betere keuze. Je profiteert nog steeds van een scherpe prijs, maar dan wel op een volledig functioneel toestel met drie jaar garantie.

Bij reBuy kun je terecht voor diverse merken en modellen refurbished telefoons, die volledig zijn nagekeken en gereviseerd.

Veelgestelde vragen: Android Telefoon Verkopen

Is terugzetten naar fabrieksinstellingen voldoende?

Als je besluit om je oude telefoon te verkopen of weg te geven, dan is het belangrijk om alle persoonlijke gegevens van de telefoon te verwijderen.

Het terugzetten naar fabrieksinstellingen lijkt een logische oplossing, maar het is niet altijd voldoende.

Bij sommige telefoons blijven namelijk toch nog persoonlijke gegevens achter, zoals foto’s en contacten.

Om er zeker van te zijn dat alle persoonlijke gegevens van je telefoon verwijderd zijn, kun je het beste een zogenaamde ‘wipe’ uitvoeren.

Dit houdt in dat je alle gegevens van de telefoon definitief verwijdert, zodat deze niet meer te herstellen zijn.

Het proces kan per telefoon verschillen, maar meestal kun je dit doen via de instellingen van je telefoon.

Zoek naar de optie ‘Privacy’ of ‘Resetten’ en kies voor ‘Fabrieksgegevens resetten’ of ‘Wipe data/factory reset’.

Kan ik geld krijgen voor mijn oude telefoon?

Ja, je kunt geld krijgen voor je oude telefoon. Er zijn verschillende manieren om dit te doen.

Zo kun je de telefoon verkopen aan een particulier via bijvoorbeeld Marktplaats of Facebook Marketplace.

Hierbij is het belangrijk om een realistische prijs te vragen en de telefoon zo goed mogelijk te beschrijven.

Een andere optie is om de telefoon te verkopen aan een opkoper of recyclingbedrijf, zoals reBuy.

Bij deze bedrijven kun je terecht voor de verkoop van je oude telefoon, ook als deze niet meer helemaal in goede staat is.

Wat brengt een oude telefoon op?

De waarde van een oude telefoon kan sterk variëren en is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het merk en model, de staat van de telefoon en de marktvraag op dat moment.

Over het algemeen geldt dat nieuwere telefoons van populaire merken, zoals Apple en Samsung, een hogere waarde hebben dan oudere modellen of telefoons van minder bekende merken.

Als je jouw oude telefoon wilt verkopen, kun je een indicatie van de waarde krijgen door te kijken naar vergelijkbare telefoons op websites zoals Marktplaats of reBuy.

Op deze websites kun je zien voor welke prijzen andere mensen hun telefoons aanbieden of verkopen.

Wat krijg ik terug voor mijn Samsung?

De prijs die je terugkrijgt voor jouw Samsung-telefoon is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het model, de staat van de telefoon en de marktvraag op dat moment.

Als je jouw oude Samsung-telefoon wilt verkopen, kun je een indicatie krijgen van de waarde door te kijken naar vergelijkbare telefoons op websites zoals Marktplaats of reBuy.

Heb je gedachten of ervaringen die je wilt delen? Laat hieronder een reactie achter!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *