Ga naar de inhoud
Deel nu en maak het verschil!

Belangrijk nieuws voor gebruikers van de populaire auto-interface: “Android Auto werkt binnenkort niet meer” op smartphones, zoals aangekondigd door Google. Deze verandering treft een groot aantal gebruikers die afhankelijk waren van de app voor navigatie en media controle tijdens hun autoritten.

Google heeft bevestigd dat de ondersteuning voor de Android Auto-app voor smartphones binnenkort wordt stopgezet. Deze app maakte het mogelijk voor gebruikers om de Android Auto-interface rechtstreeks op hun smartphone-schermen te gebruiken.

Nu wordt de app niet meer aangeboden in de Google Play Store, en bestaande gebruikers worden omgeleid naar de standaard Android Auto-app, die bedoeld is voor gebruik met auto’s die over een compatibel infotainmentsysteem beschikken.

Voor diegenen die auto’s hebben met een geschikt infotainmentsysteem, verandert er niets; zij kunnen Android Auto blijven gebruiken zoals ze gewend zijn.

Maar voor gebruikers die afhankelijk waren van de smartphone-app, is er momenteel geen direct alternatief. Google suggereert de overgang naar de “Rijstand van de Google Assistent”, maar deze modus is nog niet algemeen beschikbaar voor alle gebruikers.

Deze ontwikkeling weerspiegelt de verschuiving van Google’s focus naar systemen die geïntegreerd zijn in auto’s, in plaats van op standalone smartphone-apps. Dit laat gebruikers die afhankelijk waren van de smartphone-app zoeken naar alternatieve oplossingen voor hun navigatie- en media controle behoeften tijdens het rijden.

5 Alternatieve Android Auto Apps

Voor gebruikers van Android Auto die een alternatief zoeken nu de app voor smartphones stopt, zijn er verschillende opties beschikbaar:

  1. Google Assistent Driving Mode: Deze modus biedt een vergelijkbare ervaring als Android Auto met grote, duidelijke knoppen en integratie van diverse apps die bruikbaar zijn tijdens het autorijden. Je kunt bellen, berichten dicteren en navigatiesuggesties krijgen gebaseerd op je recente zoekgeschiedenis. De uitrol van deze nieuwe modus is gefaseerd, dus het kan even duren voordat deze voor iedereen beschikbaar is​​.
  2. AutoMate: Deze app volgt de oude interface van Android Auto en toont meldingen en relevante informatie op het startscherm. Het biedt geïntegreerde navigatie, een telefoonfunctie, muziekapps en een favoriete app naar keuze. AutoMate kan berichten voorlezen en heeft instellingen voor het aanpassen van de interface​​.
  3. AutoZen: Dit alternatief is regelmatig bijgewerkt en kan zowel in de auto als tijdens het fietsen gebruikt worden. Het thuisscherm is wat drukker en biedt snelkoppelingen naar apps en widgets. AutoZen ondersteunt stembediening en kan WhatsApp-berichten en sms’jes voorlezen. De app is gratis, maar voor alle functies is een abonnement nodig​​.
  4. Car Dashdroid: Een gebruiksvriendelijke interface met geïntegreerde Maps, telefoonfunctie, Google Assistent en een lokale muziekspeler. Het biedt ook aangepaste instellingen en stembediening. De app is gratis, maar bevat advertenties die verwijderd kunnen worden met een abonnement​​​​.
  5. Car Home Ultra: Deze app biedt veel personalisatiemogelijkheden en laat gebruikers thuisschermen aanpassen. Het heeft ingebouwde widgets voor het monitoren van weersomstandigheden en snelheid. Car Home Ultra is 30 dagen gratis uit te proberen, waarna het aangeschaft moet worden​​.

Deze alternatieven bieden een verscheidenheid aan functies en opties voor navigatie, media controle en communicatie tijdens het rijden, vergelijkbaar met wat Android Auto voor smartphones bood.

👇Dit vind je misschien ook leuk👇

De aankondiging dat “Android Auto werkt binnenkort niet meer” op smartphones is een significante verandering in de benadering van Google ten opzichte van in-car technologie en interfaces.

Terwijl ingebouwde systemen in auto’s meer ondersteuning krijgen, worden gebruikers van de standalone app gedwongen om naar alternatieven te zoeken.

Lees ook: Top Auto Navigatie Apps van 2023: De Ultieme Gids voor Europese en Wereldwijde Routeplanning!

Bronnen:

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties