Ga naar de inhoud
Deel nu en maak het verschil!

Android Auto inbouwen is niet slechts een technische aanpassing; het is een volledige levensstijl-upgrade voor iedereen die veel tijd in de auto doorbrengt.

Dit slimme systeem koppelt je smartphone aan je autodashboard voor naadloze navigatie, muziek en meer.

Overweeg je om Android Auto in te bouwen? Dan sta je aan de vooravond van een revolutionaire verbetering van je rijervaring.

Wat is Android Auto?

Wat Is Android Auto Inbouwen

Android Auto is een uitgebreid systeem dat ontworpen is om de Android-ervaring naar het dashboard van je auto te brengen. Het stelt je in staat om je telefoon veilig te gebruiken terwijl je rijdt. Hier zijn enkele van de kernfuncties:

KenmerkBeschrijving
NavigatieMaakt gebruik van Google Maps voor real-time verkeersupdates, routeplanning en navigatie.
CommunicatieJe kunt oproepen doen, berichten ontvangen en versturen via spraakopdrachten, wat de veiligheid verhoogt.
Muziek en EntertainmentOndersteuning voor muziekstreamingdiensten zoals Spotify, YouTube Music en meer.
SpraakgestuurdDe Google Assistant is volledig geïntegreerd, voor weerberichten, nieuwsupdates, en trivia vragen terwijl je rijdt.
CompatibiliteitWerkt met een groot aantal Android-apparaten en veel automodellen met een ingebouwd infotainmentscherm.
VeiligheidOntworpen met een eenvoudige interface en grote knoppen om het gebruik zo min mogelijk afleidend te maken.

Waarom een Android Auto Systeem Inbouwen?

Android Auto is ontworpen om veelvoorkomende problemen tijdens het rijden op te lossen en het dagelijkse woon-werkverkeer een stuk aangenamer te maken. Hier zijn een paar redenen waarom Android Auto onmisbaar kan zijn:

Android Auto-uitleg! + Installatiegids!

Naadloze Navigatie: Google Maps wordt rechtstreeks op het dashboard weergegeven, waardoor het gemakkelijker is om routes te plannen en real-time verkeersupdates te krijgen. Je hoeft niet meer te worstelen met je telefoon of een apart GPS-apparaat.

Superieur Entertainment: Je hebt toegang tot verschillende muziek- en podcast-apps zoals Spotify en YouTube Music, zodat je altijd iets interessants hebt om naar te luisteren tijdens je ritten.

Verhoogde Veiligheid: Door het gebruik van spraakopdrachten kun je je ogen op de weg en je handen aan het stuur houden. Dit minimaliseert de afleiding en verhoogt de algemene veiligheid tijdens het rijden.

Gemak en Comfort: Van het verzenden van tekstberichten via spraakopdrachten tot het eenvoudig beantwoorden van oproepen, Android Auto maakt het makkelijker om je smartphone te gebruiken zonder het stuur los te laten.

Compatibiliteit: Het platform is ontworpen om te werken met een breed scala aan smartphones en auto’s, waardoor je niet beperkt bent tot specifieke merken of modellen.

In een notendop, Android Auto maakt je leven op de weg gemakkelijker, veiliger en veel plezieriger.

Belangrijk overweging Android Auto systeem

De kostenfactor is een belangrijk overweging punt bij het kiezen van een Android Auto systeem. Gelukkig is er een breed scala aan opties beschikbaar om aan verschillende budgetten te voldoen:

Android Auto Inbouwen DIY

Budgetopties

Voor degenen die net beginnen met Android Auto of gewoon basisfuncties nodig hebben, zijn er betaalbare modellen zoals de Pioneer DMH-A340DAB. Met een prijs van rond de €239,95 krijg je essentiële functies zoals navigatie en muziekstreaming.

Middenklasse

Als je op zoek bent naar iets met meer functies, zoals een groter scherm of betere audio-ondersteuning, dan kun je kijken naar middenklasse optie zoals OVRICH voor Mercedes Benz. Deze kosten doorgaans tussen €300 en €450.

Luxe modellen

Voor diegenen die het beste van het beste willen, zijn er high-end modellen zoals de Kenwood DMX8020DABS. Deze systemen bieden geavanceerde functies zoals een HD-scherm, premium audiokwaliteit, en geavanceerde navigatieopties. Ze zijn vaak geprijsd rond €499 – €700 of meer.

Extra Kosten

Houd ook rekening met eventuele extra kosten voor de installatie, vooral als je van plan bent om het systeem door professionals te laten installeren.

Toekomstige Updates

Wees je ervan bewust dat Android Auto regelmatig updates ontvangt. Een duurder systeem kan betere toekomstbestendigheid bieden, maar zelfs basismodellen ontvangen over het algemeen software-updates om nieuwe functies te ondersteunen.

Kortom, er is een Android Auto-optie voor vrijwel elk budget, waardoor je niet hoeft in te leveren op functionaliteit en veiligheid, ongeacht hoeveel je kunt uitgeven.

Hoe een Android Auto Inbouwen? (Video)

 • Voorbereiding: Zorg eerst dat je de juiste bedradingsadapter voor jouw auto hebt. Dit maakt de installatie een stuk eenvoudiger.
 • Bedrading Aansluiten: Verbind de draden van de adapter met de draden van de stereo. Kleur-codering maakt dit proces meestal eenvoudig.
 • Test de Verbindingen: Na elke krimp, test je de verbinding om ervoor te zorgen dat deze niet uit elkaar valt.
 • Aanvullende Draden: Als je extra functies hebt zoals stuurbediening of een versterker, zorg dan dat deze ook correct zijn aangesloten.
 • Installatie in Dashboard: Plaats de eenheid in het dashboard en zorg ervoor dat deze goed vastzit. In jouw geval paste het apparaat perfect in de bezel van je 2010 Nissan Versa.
 • Test de Stereo: Voordat je alles definitief monteert, is het een goed idee om de stereo te testen om te zorgen dat alles naar behoren werkt.
 • Bevestig en Sluit af: Eenmaal getest, bevestig je de stereo en plaats je alle panelen terug.
Android touchscreen autoradio installeren

Hoe vind je de juiste bedradingsadapter?

De voorbereiding voor het installeren van een nieuwe autoradio of stereo begint met het vinden van de juiste bedradingsadapter (ook wel kabelboom of wiring harness genoemd) die compatibel is met je voertuig. Dit is een cruciale stap omdat het de verbinding vormt tussen de bedrading van je auto en je nieuwe stereo. Hier zijn enkele stappen om je hierbij te helpen:

 • Model- en Merkinformatie: Noteer het merk, model en bouwjaar van je auto.
 • Onderzoek: Zoek online of in accessoireswinkels naar een bedradingsadapter die compatibel is met jouw type voertuig. Websites van fabrikanten of retailers zoals Amazon kunnen handig zijn om de juiste adapter te vinden.
 • Gebruikersreviews: Lees reviews om er zeker van te zijn dat de adapter die je kiest van goede kwaliteit is en past bij jouw specifieke auto.
 • Vraag om Deskundig Advies: Als je niet zeker bent, overleg dan met een expert of ga naar een gespecialiseerde autoshop.

Controleer bij ontvangst of de adapter alle benodigde connectoren en pinnen bevat en of er een handleiding bij zit voor de installatie.

Stappen voor het Aansluiten van de Bedrading

Bedrading aansluiten kan in eerste instantie misschien wat intimiderend lijken, maar als je eenmaal de juiste bedradingsadapter hebt, zou het proces relatief eenvoudig moeten zijn dankzij kleurcodering. Hier zijn de basisstappen om de draden van de bedradingsadapter aan te sluiten op die van je nieuwe autoradio:

Benodigde Gereedschappen:

 • Draadstripper
 • Krimptang
 • Butt-connectoren of soldeerbout en soldeer, afhankelijk van je voorkeur
 • Elektrische tape

Aansluiten van de Bedrading

 • Stroom Uitschakelen: Zorg ervoor dat het voertuig is uitgeschakeld en dat de sleutels zijn verwijderd uit het contact om elektrische schokken te voorkomen.
 • Strippelen en Voorbereiden: Gebruik de draadstripper om ongeveer een centimeter van de isolatie aan het uiteinde van elke draad te verwijderen. Doe dit zowel voor de draden van de adapter als de draden van de nieuwe stereo.
 • Matchen van Draden: Raadpleeg de handleidingen van zowel de stereo als de bedradingsadapter om te weten welke draden met elkaar moeten worden verbonden. In de meeste gevallen zijn de draden kleur gecodeerd, dus rood gaat naar rood, zwart naar zwart, etc.
 • Verbinding Maken: Gebruik butt-connectoren en een krimptang om de corresponderende draden met elkaar te verbinden. Als je ervoor kiest te solderen, zorg er dan voor dat de soldeerverbinding stevig is.
 • Testen: Voordat je alles vastzet, is het een goed idee om een snelle test uit te voeren om te zorgen dat alles correct is aangesloten.
 • Isoleren: Gebruik elektrische tape om elke verbinding afzonderlijk te isoleren, en voeg vervolgens nog een laag tape toe om alle draden samen te bundelen. Dit helpt om kortsluiting te voorkomen.
 • Bevestigen: Zodra alle draden zijn aangesloten en geïsoleerd, kun je de bedradingsadapter aansluiten op de bestaande bedrading van de auto.
 • Laatste Controle: Schakel het voertuig in en test alle functies van de stereo om er zeker van te zijn dat alles naar behoren werkt.
 • Door deze stappen te volgen, zou je in staat moeten zijn om de bedrading veilig en effectief aan te sluiten, waardoor je nieuwe autoradio optimaal zal functioneren.

Hoe zit het met de extra functies?

 • Achteruitrijcamera: Dit is vaak een optionele extra, maar het kan erg handig zijn. De installatie kan ingewikkelder zijn, omdat je meestal een draad van de camera naar de stereo moet trekken.
 • Bandenspanningsmonitor: Als je stereo een USB-poort heeft (wat vaak het geval is bij moderne Android-stereo’s), kun je een bandenspanningsmonitoringsysteem aansluiten. Dit systeem kan real-time informatie geven over de staat van je banden.

Beide functies zijn niet essentieel maar kunnen de veiligheid en het gemak tijdens het rijden aanzienlijk verhogen. Het is het overwegen waard om ze te installeren als je de mogelijkheid hebt.

Apple CarPlay in je oudere auto toe voegen (Video)

3 manieren om Apple CarPlay in je oudere auto toe te voegen
 • Apple CarPlay kan op verschillende manieren aan een oudere auto worden toegevoegd.
 • De goedkoopste optie is om de bestaande radio te vervangen door een unit die CarPlay ondersteunt, met prijzen die beginnen bij €80.
 • Een alternatieve optie is het gebruik van een speciaal kastje dat aan het bestaande systeem kan worden toegevoegd, maar dit kan duur zijn (rond €599).
 • Porsche biedt een geïntegreerd infotainmentsysteem aan als de meest luxe optie, met kosten die beginnen bij €1650, exclusief montage.
 • Hoewel alle opties hun voor- en nadelen hebben, is het belangrijk om te overwegen hoeveel je bereid bent te betalen en hoe naadloos je wilt dat de integratie is.

Android Auto downloaden, installeren en gebruiken (Video)

Android Auto downloaden, installeren en gebruiken: zo doe je dat!
 • Basisvereisten voor Android Auto: Je hebt drie dingen nodig: een auto met Android Auto-ondersteuning, een smartphone met de Android Auto-app en een verbindingskabel.
 • Voorinstallatie op Nieuwe Telefoons: Android Auto staat al voor geïnstalleerd op Android-telefoons vanaf versie 10. Bij het koppelen start de app automatisch op.
 • Handmatige Installatie voor Oudere Telefoons: Voor telefoons met een oudere Android-versie moet de app handmatig worden gedownload en geïnstalleerd via een alternatieve app store zoals ApkMirror.
 • Installatieproces: De gebruiker moet verschillende stappen volgen om de app te downloaden en toestemmingen verlenen. Als de app niet werkt, kan het helpen om een andere versie te proberen die past bij de architectuur van de smartphones processor.
 • Extra Tips: De video moedigt kijkers aan om vragen te stellen in de reacties en te abonneren voor meer inhoud. Het suggereert ook dat als je auto niet compatibel is met Android Auto, je systemen kunt inbouwen van merken zoals JVC, Pioneer of Sony.

Android Auto Inbouwen: 5 Monteurs Geheimen

Ben je klaar om je rijervaring naar het volgende niveau te tillen? Overweeg je Android Auto in te bouwen in je auto? Voor je de sprong waagt, zijn hier vijf goudklompjes van wijsheid die monteurs met ons hebben gedeeld.

 1. Laat het aan de Professionals Over: Installeren van Android Auto is geen kinderspel. Er zijn kabels, aansluitingen, en instellingen die perfect moeten passen. Wil je toekomstige kopzorgen voorkomen? Schakel dan een ervaren monteur in.
 2. Alternatieve Opties Bestaan: Niet alle auto’s zijn uit de fabriek klaar voor Android Auto. Geen paniek! Er zijn aftermarket oplossingen die je dezelfde luxe geven als een splinternieuw model.
 3. Apple CarPlay is ook een Optie: Heb je een gemengd gezin van Android- en Apple-gebruikers? Sommige monteurs kunnen beide systemen installeren, waardoor iedereen tevreden is.
 4. Kies voor Gecertificeerde Monteurs: Wil je zeker zijn dat je Android Auto naadloos werkt? Kies dan voor een gecertificeerde monteur. Ze zorgen ervoor dat je auto niet alleen slimmer wordt, maar ook veiliger.
 5. Inbouwspecialisten staan voor je Klaar: Er zijn bedrijven die zich specialiseren in het inbouwen van Android Auto en Apple CarPlay. Zij hebben de ervaring, tools en expertise om jou de beste rijervaring te bieden.

Met deze vijf tips van monteurs kun je met een gerust hart de stap maken naar een slimmere, veiligere en meer vermakelijke rijervaring. Dus waar wacht je nog op? Tijd om Android Auto in te bouwen!

Android Auto Inbouwen in je BMW

Je BMW is meer dan zomaar een auto; het is een verlengstuk van jezelf. Waarom zou je het dan niet net zo slim maken als jij? Als je overweegt Android Auto in je BMW te installeren, dan heb ik goed nieuws voor je: het kan! Maar, er zijn een paar dingen die je moet weten voordat je de sleutels gooit naar de eerste monteur die je ziet. Hier zijn de beste opties om Android Auto naadloos in je BMW te integreren:

Modules Installeren

Je BMW hoeft niet bij het oud ijzer. Installeer gewoon een module tussen je huidige radiosysteem en scherm. Dit voegt Android Auto toe aan je huidige configuratie. Geen gedoe, puur resultaat.

Vervang je Scherm

Voor de fijnproevers onder ons. Vervang het originele scherm met een Android-head-unit. Je krijgt een naadloze Android Auto-integratie en een infotainment-ervaring die rivalen doet verbleken.

Pas je Dashboard Aan

Je bent het type dat alles of niets wil, nietwaar? Aanpassen die hap! Een nieuwe Android-head-unit direct in het dashboard. Maximaal vermogen, maximale flexibiliteit. Wel even een professional inschakelen, tenzij je ervaring hebt met autointerieur-design.

Professionele Inbouw

Als je besluit deze route te nemen, zoek dan een monteur of bedrijf dat gespecialiseerd is in BMW’s. Je wil niet dat je luxe wagen verandert in een mechanisch fiasco, toch?

BMW Compatibiliteit

Last but not least, controleer of je beamer klaar is voor de toekomst. Sommige modellen, vooral de ouderen, vereisen wat extra liefde om compatibel te zijn met Android Auto.

Daar heb je het, Android Auto inbouwen in je BMW is niet alleen mogelijk, het is een verrijking van je rijervaring. Maak de sprong, en rijd de digitale snelweg op!

Conclusie: Android Auto Inbouwen is de Toekomst

Het inbouwen van Android Auto is de toekomst van het autorijden. Maak vandaag nog de overstap.

Ben je er klaar voor om je rijervaring drastisch te verbeteren? Klik dan hier om jouw perfecte Android Auto-systeem vandaag nog in te bouwen. Voor meer gedetailleerde informatie, neem ook een kijkje in onze gerelateerde artikelen.

Kortom, als je denkt aan het inbouwen van Android Auto, is nu het perfecte moment om actie te ondernemen. Wacht niet langer en maak je rijervaring compleet met Android Auto.

Wacht niet tot het te laat is. Maak nu de overstap naar Android Auto en verander je rijervaring voor altijd.

Ontdek handige Smartphone tips tricks! Haal het maximale uit je toestel met slimme trucs. 

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Nathan Boerrigter

Kunt u in een Toyota Yaris Hybrid uit 2016 apple CarPlay in bij bouwen